- 17 Aralık 2015
- 27.122
- 49.579
- 598
almak isterlerse evet aslında düğün takıları ailenındır (erkek tarafının yanı kınada takılanda kızın duğunde takılanda kızın olamaz heralde değilmi ?Düğün takıları kimin oluyor bu durumda? Erkek tarafının mı?
bizimkiler düğünde takılanları istediler mesela bende kınada takılanla düğünde benim ailemin taktıkları benimdir dedim öylede oldualmak isterlerse evet aslında düğün takıları ailenındır (erkek tarafının yanı kınada takılanda kızın duğunde takılanda kızın olamaz heralde değilmi ?
ha şu var düğünde kız tarafının taktıkları yine kızındır
Adettir deyip bir sürü borca girmeye ne gerek var?kına yapmayiverin yada evinize yapın.
Kına da para takıldığını da ilk kez duyuyorum.
Merhabalar yine ben :|
2 aydir nisanliyim. Eylülde düğünüm olacak. Durumumuz pek iyi değil. Babam kredi çekip düğün masraflarını halletmek istedi ama kredide çıkmadı.
Asgari ücretle çalışıyorum ama maasim bana hic kalmıyor. Direk babama veriyorum. Ben sana hepsini alırım suan cok paraya ihtiyacım var diyo. Aliyorda yavas yavaş.
Neyse asıl sorun babam kinada takılan paralar bize verilsin takilar sizde kalsin. O parayla da kina icin tutulan salonun parasini öderiz dedi. Ama benimkine bunu nasil soyleyecegim. Soylesem allah var tamam der lafını bile etmez ama bana bu durum çok zor geldi zoruma gitti acikcasi böyle bişeyi söylemek.
Adetlerimizde böyle bişey var, ama babam almamayi düşünüyordu. Tabi evdeki hesap çarşıya uymayinca mecburen böyle bişey istedi. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz. Cikmazda hissettim kendimi. Şu düğün bi olsaydida bu streslerden kurtulsaydim ya(
-- Bu arada nisanlim baska şehirde yaşıyor. Kınayi oyüzden düğün gibi yapilacak burda. Nisanlimin yaşadığı sehirde de düğün yapılacak
almak isterlerse evet aslında düğün takıları ailenındır (erkek tarafının yanı kınada takılanda kızın duğunde takılanda kızın olamaz heralde değilmi ?
Bi tek bana mı böyle gelmiş diycektim.. bi anne olarak iğrenç bi deyim olarak algıladım hakaret gibi.. evladıma canımı veririm karşılığını mı bekliyoruz sankiNe kadar çirkin bir deyim
bana sorarsaniz brnde genclerde kalmasi taraftariyim ama boyle şuursuzluklar olabiliyo maalesef emin olun alan kişi sayisida çok fazla bizimkilerde ayni dediginiz gibi dugun yaptim diye böbürleniyo sanki bana yapti.Ee nisan kina kizin ailesinin dugun erkek tarafinin yeni evli cifte ne kaldi taki kurdelesi mi? Ben madem takılanlari ailelere dagitacagim niye salonda kendimi geriyorum, yap nikah kimsede boburlenemesin cocugumu evlendirdim mis gibi dugun yaptim diye. Cunku boyle paralari takılari aileler alinca onlar yapmis degil, es dost yapmis oluyo. Erkek ailelerine bazen aciyorum onlar yapinca olay cikiyo. Sut hakki da yok.
Ama konu sahibinin babasi rahatsizmis oyuzden nisanlisi olumlu karsilayabilir.
Ne kadar çirkin bir deyim
Anne sütünün hakkı 3-5 kuruş muymuş? :))Ne kadar çirkin bir deyim
Çok karışık işler. Bence en iyisi düğünü gelinle damadın yapması. Takıların da aynı şekilde gelin-damada kalması. Yoksa illaki aileler arası kültür-gelenek farkından sıkıntı çıkıyor.almak isterlerse evet aslında düğün takıları ailenındır (erkek tarafının yanı kınada takılanda kızın duğunde takılanda kızın olamaz heralde değilmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?