Kına da takılan paralar

Düğün takıları kimin oluyor bu durumda? Erkek tarafının mı?
almak isterlerse evet aslında düğün takıları ailenındır (erkek tarafının yanı kınada takılanda kızın duğunde takılanda kızın olamaz heralde değilmi ?
ha şu var düğünde kız tarafının taktıkları yine kızındır

kına da düğünde genclere kalmalı ama salon masrafları verilmeli. babanıza kınayı biz öderiz demeniz yeterli,nişanlınıza da. böylece kimse kına parası konan aile gözüyle bakıp düğünde bize kalsın o zamannn diyemez. derler çünkü belli olmaz.

bizimkiler düğünde takılanları istediler mesela bende kınada takılanla düğünde benim ailemin taktıkları benimdir dedim öylede oldu

Adettir deyip bir sürü borca girmeye ne gerek var?kına yapmayiverin yada evinize yapın.
Kına da para takıldığını da ilk kez duyuyorum.

Adettir deyip bir sürü borca girmeye ne gerek var?kına yapmayiverin yada evinize yapın.
Kına da para takıldığını da ilk kez duyuyorum.

Farkli şehirlerde oturduğumuz için yapılıyor. Herkes nisanlimin sehrine gelemez. Oyüzden salon tutuldu. Yoksa kinayi evde yakin kişilerle yapmayi tercih ederdim

Simdi beni bir aydinlatin benim kinam da 1 hafta sonra Allah nasip ederse...

Simdi biz de kinayi dugun salonunda dugun gibi yapacagiz ve taki toreni olacak sonrasinda da nikah. Biz taki torenini sadece bizim kiz tarafından nikaha giden cok olmuyo diye yapiyoruz. Hani nikaha gelemeyecekler takilarini kinada taksin diye...
Haliyle kinada takan bir de durup nikahta takmayacak.

Ee bu durumda nasil "kinadakiler kiz tarafinin canim" oluyo? Erkek tarafi alirken kavga cikar ama kiz tarafina gelince nisan takisi kizin, kina kizin, yok bilmem ne sut parasi de.

Ayrica simdi cogunuz farkli dusunuyosunuz biliyorum ama bence evlendirmek de anne babanin görevi. Ben de cogu seyimi kendim aldim ama babam da Allah razi olsun elinden geleni yapti. Nisan, kina, dugun takilari yeni evli cifte destek amacli takilir aileler borclarini kapasin diye degil.
Konu sahibi zaten maasini ailesine veriyo ortada ceyiz yok, ustune kinadakileri de versin ee nasil ev ocak olacak bu insanlar.
Madem ailenin durumu yoktu cocuk evlendircem/ evlencem diye meydana cikmasaydiniz keske.

çözüm çok basit
madem ailenizin durumu yok
nişanlınızla konuşup beraber halledelim diyin
kendiniz kredi çekin
bana kalsa kınaydı falan hiç uğraşmam masraf çıkıyo karşılanamıyo
niye kendinizi zorluyorsunuz anlamıyorum
salon tutmayın
evde yapın
sanki kesin garantisi mi var kınada altın para takılacağının
maaşınızı da şu saatten sonra babanıza vermeyin
salon masrafını kendiniz bile karşılarsınız

Ee nisan kina kizin ailesinin dugun erkek tarafinin yeni evli cifte ne kaldi taki kurdelesi mi? Ben madem takılanlari ailelere dagitacagim niye salonda kendimi geriyorum, yap nikah kimsede boburlenemesin cocugumu evlendirdim mis gibi dugun yaptim diye. Cunku boyle paralari takılari aileler alinca onlar yapmis degil, es dost yapmis oluyo. Erkek ailelerine bazen aciyorum onlar yapinca olay cikiyo. Sut hakki da yok.

Ama konu sahibinin babasi rahatsizmis oyuzden nisanlisi olumlu karsilayabilir.

Kına yapmayın. Düğünü de seneye erteleyin madem bu kadar sıkışıksınız.

Aman eski adetler bunlar..şimdi şehirler farklı. .bence hepsi sizin yani gençlerindir. .babanız zor durumda ise siz verin konuşun eşinizle. .bir at bir deve değil sonuçta. .biz evlendiğimizde ben daha çalişmıyordum. .kınayı evde aile arasında yaptık. .düğünü de koy okulunun bahçesinde yaptık. .herkes der sizinki en güzeliydi diye. .o kadar masraf yapmadık eşya aldık tatil yaptık. .şimdiki aklım olsa onu bile yapmam..hiç görmediğin bir sürü kişinin elini öpmekten fenalık gelmisti

bana sorarsaniz brnde genclerde kalmasi taraftariyim ama boyle şuursuzluklar olabiliyo maalesef emin olun alan kişi sayisida çok fazla bizimkilerde ayni dediginiz gibi dugun yaptim diye böbürleniyo sanki bana yapti.
biraz uyaniksaniz en azindan kinadakileri toplarsiniz yoksa evet kurdeleye kaliyosunuz :)
konu sahibi arkadasin kina masrafini karsilamasina birseydemedim zaten bir arkadasta kina kizinsa dugun takisida erkegin mi diye sorduda ona soyluyordum

Konuşun nişanlınızla sorun olacağını sanmıyorum zaten düğüne gelemeyenler orada takacak ikinizin hakkı çünkü düğünde takacak olanlar gelemeyeceği için orada takacak. Sadece paralar sonuçta ve olabilir yine de makul bir yer bakın. Düğünde takılan paralar ikinizindir yalnız oradan da ailene verme.

seni cok iyi anliyorum ama bide soyle dusun. Babacin ne zorluklarla seni evlendirmeye calisiyor ve sende destek oluyorsun. Ne kadar sanslisin. Tek babam olaydi da, ona tum takilarim paralarim feda olaydi...
buyuk ihtimalle zaten dugundeki takilar paralar size kalir zaten
olumlu dunya, babanizin kiymetini bilin <3

Kınadaki paradan damada ne ? Yani onun hesabını bile vermedim para ortak gibi düşünüyorsun ama o düğünde öyle olur :)

Çok karışık işler. Bence en iyisi düğünü gelinle damadın yapması. Takıların da aynı şekilde gelin-damada kalması. Yoksa illaki aileler arası kültür-gelenek farkından sıkıntı çıkıyor.

Ya ben bu durumu da anlamıyorum. Bizim adetlerimize göre erkek yapar her şeyi.ama kız tarafina da dusseydi gorev kiz olarak zor durumda olsam söylerdim ona göre istiyorsa da istemiyorsa da durum bu derdim.yoksa yoktur yani olmayan para

nisan, mayis, haziran. bu 3 ayin maasini babaniza vermeyin. salon parasi birikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…