• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KINA DÜĞÜN MESELESİ.

Bana bir şey yıkmaya çalışmıyor herkes yapmasını gerekeni yapıyor diyelim. Bu konuda böyle oldu dediği şeylerle şaşırdım ben bu adamla mı evlenicem diye.
Herkes yapması gerekeni yapıyorsa düğün neden takıdan ödeniyor? Kına neden ödenemiyormuş mantıklı bir açıklaması var mıymış?
Ben ki düğünü erkek yapar zihniyetinde bir insan değilim, her şey ortak yapılır derim, para pul hesabı yapmam, ama ben bile bu duruma aşırı sinirlenirdim.

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
ayyy geçmiş olsun valla bu adamla evlenmek cesaret ister.pardon da düğünde takılan her şey zaten kanunen yalnızca sana ait istersen boğazda martılara atarsın ona neymiş?takılarda gözü varsa çeksin o gözünü şimdiden.bunun dışında ödemeyi altınla yapmanı tavsiye etmem özellikle şu dönemde.altını tabiki de kabul eder uyanıklar altın paradan çok daha değerli.bugün senden 5 liralık altın alacak yarın 6 lira olacak aldığı altın ama nakit 5 lira ödesen ederini ödemiş olacaksın altının sana kalacak.

Nişanliniza altınların yasal olarak da sizin olduğunu hatırlatın en iyisi.
Senin benim ayrımına girmeyi doğru bulmuyorum ama böyle zihniyette ki insan ancak bu laflardan anlar.
Olmazsa parasını verirsin demesi de bir olmaktan
çok uzak.
Bu konuyu böyle bırakmayın, evlilik hakkında da düşünün vakit varken.

Gerçekten emin değilim artık. Ben çok rahat büyüdüm bana böyle her şeyin lafını yapacaksa ki ben de çalışıyorum o yüzden bir daha düşünüyorum.
Henüz başlangıçta gerçek yüzü ortaya çıkmış, bu işareti dikkate al, en azından yol yakınken dön.
Artık ortak bi hayatı paylaşacaksınız, sen ben lafı etmek çok cahilce. Çok gelenek göreneklere bağlı bi insan mı?
Her şeyi eski usullere uygun mu yaptınız?

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Macera başlamış. Hayırlı uğurlu olsun....

İki kere düşünün böyle bir tiple evlenirken .kendi çıkarları için fazla uyanık

Takı zaten senin kınaya ver düğüne verme.

Düğünü takıdan ödeyecek ama kınayı sizin kendi cebinizden mi ödemenizi istiyor? Kurnaza bak. Birileri mi doldurdu yoksa kendi düşüncesi mi bilemem. Gerçi birileri doldursa da evlenecek yaşa geldiyse aklını pekala kullanıp doğruyu yanlışı ayırt edebilmeli ama neyse :işsiz:
Acaba ev eşyası vs çok masraf yaptıysa harcamaları eşitlemeye çalışıyor olabilir mi? Bazı evliliklerde duyuyorum masrafın neredeyse %90ını erkekler yapıyor. Eğer sizde de öyle bir durum varsa adam biraz da sizin tarafın elini cebine atmasını istemiş olabilir mi? Ya da ailesi biraz da kız tarafı masraf yapsın demiş olabilir mi? Böyle şeylere söylenenleri çok duyuyorum da.

Yine de evlenecekseniz takınıza mutlaka sahip çıkın. Bir de ailesine filan kaptırırsınız her şey beklenir sizin durumunuzda. Şimdiden planınızı yapın, altın hesabı açın ya da bankada kasa kiralayın. Mutlaka sizde dursun. Sorun çıkaracak olursa düğün salonunu takımla ödemek istemiyorum, kınayı da düğünü de ortak ödeyelim deyin.

Aklıma eşimin ailesi geldi.Düğünden bir ay önce annesi sana kimse birşey takmaz kardeşin evlendi ona taktılar vs. demiş eşime o zaman öyle moralimiz bozuktu ki sayelerinde olabilir dedim geçtim.Birgüne birgün demedim bana kim ne getirir bunun hesabına düşmedim.Erkek tarafından (eşimin arkadaşları hariç) tek takı görmedim düğünden sonra çok ucuz hesaplar bunlar...

Sen karışma mı diyor. Hem bu kadar mantıksız bir şey teklif edip hem de sen karışma demesi affedilebilir bir şey değil. Siz karışmayacakmışsınız da kim karışacakmış başka? Kendi kendine mi evleniyor, sanki düğünde sizin hiç söz hakkınız yokmuş gibi davranıyor?

Yaptığınız anlaşmadan dolayı böyle demiş olabilir ama bizde mesela kına takılari kiza aittir kimse karismaz biraz densizlik etmis

Nişanliniza altınların yasal olarak da sizin olduğunu hatırlatın en iyisi.
Senin benim ayrımına girmeyi doğru bulmuyorum ama böyle zihniyette ki insan ancak bu laflardan anlar.
Olmazsa parasını verirsin demesi de bir olmaktan
çok uzak.
Bu konuyu böyle bırakmayın, evlilik hakkında da düşünün vakit varken.
Ben de normalde düğünde takılanlar eşlerindir, her şey ortak yapılır aileler istediği ölçüde destek olur kafasındayımdır.
Ama şu durumda kanunun bana verdiği hakkı kullanır ve takıyla alakalı tasarrufu tamamen kendime ait görürdüm. Karşı taraf bunu hak ediyor çünkü.
Hoş sanırım evlenmezdim de bu kafadaki adamla.

Anasi babasi hic odeme yapmiyorlar siz iki kisi her seyi yaptiniz dogru mu anladim? Eger oyle yaptiysaniz kinayi da ortak odemeniz gerekir. Ha derseniz ki modern usul degil geleneksel usulde evleniyoruz o zaman kinayi siz odersiniz,dugunu de o oder,altinlar da sadece size aittir bu kadar ;) bunu hatirlatin ona karar versin ;)

Back
X