• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KINA DÜĞÜN MESELESİ.

Nişanlınız evlenmiyor, şirket kuruyor adeta. Zira bu bakış açısı o kuruma daha uygun. Bence de soğuyun ayrıca, şimdiden başlamış senin paran benim param muhabbeti. İleride aile içi harcamalarınızı kimin cebinden ne kadar çıktı diye bakkal defterine bağlama potansiyeli var. Çirkin bir tutum.

Ben anlayamadım biraz yardım isteyeceğim.
Boşanma durumunda takılar sizin, yani ortak düşünseniz de aslında öyle değil.

Peki hem düğün hem de kınayı takıdan ödeyince bu takılar bitmeyecek mi?
Bir anlamda siz ödemiş olacaksınız.

Kına takıdan ödenmezse hiç olmazsa boşanma durumunda kalanları geri alma şansınız var.
Bu durumda bile tatmin olmayıp sizin bireysel hesabınızdan çıksın diyorsa ciddi şekilde oturup düşünün.

Virgülden sonra 13 basamağın hesabını yapan insanım ben böyle matematik görmedim. Damat beyi ayakta alkışlıyorum. Adam bildiğin broker. Yatırım ve kazanç konusunda nokta atışı hesaplar peşinde...

Böylelerinin ağzına ağzına ıslak terlikle vuracaksın şap şap..

Bana bir şey yıkmaya çalışmıyor herkes yapmasını gerekeni yapıyor diyelim. Bu konuda böyle oldu dediği şeylerle şaşırdım ben bu adamla mı evlenicem diye.

hanımefendi merhaba bazen burada yorumları okur çok acımasızlar falan derdim ama size şöyle söyliyim üzgünüm ama eşiniz aynı eniştem gibi (anlattığınıza göre ve konusal anlamda) bakın eğer düğün takılarından ikisini öderiz deseydi siz biz oldunuz bişey olmaz derdim ama kınayı sizin ödeemeniz çok ayıp bi düşünce ablama da aynısı yapıldı ve ablam 6 aydır evli yüzü hiç gülmedi eşi o kadar maddiyatçı ki evine bile doğru düzgün gitmiyoruz

Düğünü takıdan ödeyecek ama kınayı sizin kendi cebinizden mi ödemenizi istiyor? Kurnaza bak. Birileri mi doldurdu yoksa kendi düşüncesi mi bilemem. Gerçi birileri doldursa da evlenecek yaşa geldiyse aklını pekala kullanıp doğruyu yanlışı ayırt edebilmeli ama neyse :işsiz:
Acaba ev eşyası vs çok masraf yaptıysa harcamaları eşitlemeye çalışıyor olabilir mi? Bazı evliliklerde duyuyorum masrafın neredeyse %90ını erkekler yapıyor. Eğer sizde de öyle bir durum varsa adam biraz da sizin tarafın elini cebine atmasını istemiş olabilir mi? Ya da ailesi biraz da kız tarafı masraf yapsın demiş olabilir mi? Böyle şeylere söylenenleri çok duyuyorum da.
İnannın almam gereken yapmam gereken her şeyi fazlasıyla yaptım. Bana ağzını açıp diyemez ki bunu senin yapman gerekiyordu yapmadın.

Ben de aynı şeyi söyledim o zaman sen de cebinden ver dedim o zaman sen ona karışma diyor. Nasıl karışma yani. Bu arada salon uygun bir salon çok pahalı değil fazlasıyla çıkar.
Ahlaksıza bak ne demek sen ona karışma yaaa.sen bana karisiyorsun ya hadsize bk

İnannın almam gereken yapmam gereken her şeyi fazlasıyla yaptım. Bana ağzını açıp diyemez ki bunu senin yapman gerekiyordu yapmadın.
Merak etmeyin insanlar her zaman haklı olduğu için ağzını açmıyor bunu yaşayıp öğrenmek üzeresiniz zaten...

Nur topu gibi bir boşanma konusu yola çıkmış saatte 60 km/sa hızla size doğru geliyor..

hatta şunu da söyliyim evlendikten sonra bile altınları dolapta saklıyomuş ablamın kasaya koymasına izin vermedi.
ggidip dolabı açıp açıp bakıyomuş. evlendikten sonrra o bahsettiği takıları size hiç vermeyedebilir.
Böylesi vermez. Adam şimdiden herşeyin hesabını yapmış kuluçkaya yatmış

Merak etmeyin insanlar her zaman haklı olduğu için ağzını açmıyor bunu yaşayıp öğrenmek üzeresiniz zaten...

Nur topu gibi bir boşanma konusu yola çıkmış saatte 60 km/da hızla size doğru geliyor..

aynen o zamanlar ablama da demiştik bizi dinlemedi şimdi boşanmaya çalışıyo bir gün bile mutlu olmadı. imam nikahındaki mihirden tutun gelin arabasna kadar herşey çat diye yüzünüze vuurlursa o zaman ben ne yaptım dersiniz
(Allah korusun)

aynen o zamanlar ablama da demiştik bizi dinlemedi şimdi boşanmaya çalışıyo bir gün bile mutlu olmadı. imam nikahındaki mihirden tutun gelin arabasna kadar herşey çat diye yüzünüze vuurlursa o zaman ben ne yaptım dersiniz
(Allah korusun)
Böylelerinden beklenir.

Siz biz şimdiden başlamış.

Parasına ve anasına aşık adamlardan uzak durmak lazım.

Allah'ım korusun hepimizi

Muhtemelen nişanlına akıl verilmiş oda bunu uygulamaya çalışıyor.Benim eşim düğüne vs. ye hiç gitmemiş bilmezdi bu işleri.Bizim takı mevzusunda en son şey dedi "ben anneme bana takılanı al dedim sana geleni değil" bunun üzerine googledan dinen ve hukuken takıların kimin olduğunu ve kimin ucuz hesaplar peşinde olduğunu öğrendi.

Insallah "aman alirıza bey agzımızın tadı bozulmasın" diyerek kınanın salon parasını babana odetmezsın.

Boyle agız tadı bozulmasın diye fedakarlık adı altında yapılan gereksiz hareketler, ileride huzursuzluk olarak geri doner size
Bastan önünü kes ki, ileri de cakallıklarına devam edemesın.

Ben bu kafadaki bırınden sogurdum ama sen beni bosver.

Back
X