• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KINA DÜĞÜN MESELESİ.

aynen öyle amin bu arada eniştem anasına da aşıktı bunlar paket halinde satılıyo sanırım
Ablam birçok şeyden fedakarlık etmişti değil mi...Hep aynı ya hep nefret ediyorum iyi niyetli insanların böyle kullanılmasından yazıklar olsun...

Ablam birçok şeyden fedakarlık etmişti değil mi...Hep aynı ya hep nefret ediyorum iyi niyetli insanların böyle kullanılmasından yazıklar olsun...

aynen fazla fedakardı gelinlik parasını bile ödeyecek kadar ama kredi çekip onu ortak ödeyecek kadar... uzar gider güzel bi söz var bu feda dan kar edenler utansın

aynen fazla fedakardı gelinlik parasını bile ödeyecek kadar ama kredi çekip onu ortak ödeyecek kadar... uzar gider güzel bi söz var bu feda dan kar edenler utansın
İnşallah ablan çok mutlu olacak hiç üzülmeyin öyle bir pislikten kurtulduğu için kurban kesin hatta...

İnşallah ablan çok mutlu olacak hiç üzülmeyin öyle bir pislikten kurtulduğu için kurban kesin hatta...

inşalllah kurtuluruz yne acındırarak ablamı kandırmaz bu arkadaş da inşallah mutlu olsun evlilik kolay bişi değil

eğer eşin seni para, hizmetçi ya da benzeri kelimeler gibi görüyosa asla mutlu olunmaz

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Sizde o zaman kınayı ben kendi cebimden ödeyeceksem, sende düğünü kendi cebinden ödersin diyin. Nişanlınız bencil ya da cimri sanırım

Ben de aynı şeyi söyledim o zaman sen de cebinden ver dedim o zaman sen ona karışma diyor. Nasıl karışma yani. Bu arada salon uygun bir salon çok pahalı değil fazlasıyla çıkar.
Ne zeki adam ha. Sinir bozucu derecede zeki. İster uygun ister pahalı olsun ödemeye güveniyorsa tutsaymış. Altınları vermezseniz planı neymiş mesela? Çok çirkin hesaplar bunlar.
ozm bana da gecmis olsun ben Kinami kendim ödedim dügün salonunu da takidan toplanan para ile ödedik
Sizi hiç kimse uyarmadı mı delirdin mi bi dur ne yapıyorsun sen diye hiç mi aklı başında insan yoktu etrafınızda 😱

Insallah "aman alirıza bey agzımızın tadı bozulmasın" diyerek kınanın salon parasını babana odetmezsın.

Boyle agız tadı bozulmasın diye fedakarlık adı altında yapılan gereksiz hareketler, ileride huzursuzluk olarak geri doner size
Bastan önünü kes ki, ileri de cakallıklarına devam edemesın.

Ben bu kafadaki bırınden sogurdum ama sen beni bosver.
Babam rahmetli istesemde ona ödetemem ki ödetmemde zaten ödemeyi de düşünmüyorum. O nişanı atarım yine de o parayı ödemem o düşünsün kaybedicek hiçbir şeyim yok.

Babam rahmetli istesemde ona ödetemem ki ödetmemde zaten ödemeyi de düşünmüyorum. O nişanı atarım yine de o parayı ödemem o düşünsün kaybedicek hiçbir şeyim yok.

benim babam da vefat etti çok üzüldüm bizi böyle sahipsiz mi görüyolar en mtlu günlerde boynumuzu büküyolar Allaha havale ediyorum gerçekten.

çok şükür benim eşim asla öyle değildi. ne olur parayı sizden önde tutan bi adamla evlenmeyin
ısrarcı olursa. umarım birilernn gazına gelmiştir hatasını anlar

benim babam da vefat etti çok üzüldüm bizi böyle sahipsiz mi görüyolar en mtlu günlerde boynumuzu büküyolar Allaha havale ediyorum gerçekten.

çok şükür benim eşim asla öyle değildi. ne olur parayı sizden önde tutan bi adamla evlenmeyin
Tavrımı net bir şekilde belli ettim. Böyle devam ediyorsa bir daha düşünmemiz gerektiğini.

Benim babamda yok belkide güvendikleri bu ooof yaaa insanlar bu hesap kitapla nasıl can verecek...

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.

eminim 1000 kere söylenmiştir benden önce ama sonuçta o altın ikinizin parası değil, hukuken o altın sırf senin paran. bir daha konuştuğunuzda altını çizersin. hm ödeyeyim tabi, nasıl olsa bütün altınlar bana kalıyor haha diye. asıl orada bir bozulur kesin.

Kural olarak takı zaten gelinin hakkı

Sen bence kına masrafını öde takıları da düğünden sonra kimseye verme

Bu arada düğün ne alaka Pandemide

Kalabalığa kaç kişi gelir ki zaten

Valla yumurta kapiya gelmis dayanmis muhtemelen evleneceksiniz onun icin sadece iki akil vericem

1.Takilari sizin anneniz kardesiniz hatta varsa sole eli masali sert mizacli hala yenge dugun bitene kadar o saklasin. Bitincede sizin elinize versin.
Sakin es ailesine vermeyin giden gider dahada alamazsiniz isteseniz adam kavga cikaracak potansiyelde.

2. Calisiyorum diyorsunuz ayri bir bakada hesabiniz olsun her ay maastan belli rakam ikramiye vs oraya atin.
Adam is anlasmasi gibi evlilige girismis yarin sikinti olursa dara dusmezsiniz.

Lutfen romantik bir an bir hosluktada gevseyip askimmm benim bunum var demeyin.Zaman artik eski zaman, evliliklerde eski vicdan,kul hakki vs dayali evlilikler degil babanizin ogluna bile guvenmeyin,boyle adamlarla hic guvenmeyin.

Ha ben bu tarz evlilik anlayisinda biri degilim ama bu tarz iliskilerde bu sekilde davranilmasi gerektigine inaniyorum.

hayatımda duymadığım bir cimrilik hikayesi yanlız, e bunu kabul etse bile adamın kumaşı bu, sizin içinize nasıl sinecek?
sizi kendisinden para kaçırıyor konumuna sokmasını, bir nevi dolandırıcı konumuna sokmasını nasıl affedeceksiniz?
duğunden sonra herşey bitmiyor hatırlatırım da, daha bunlar fragman, asıl film ondan sonra.

Siz mehiri ne kadar belirlediniz? Mesela erkekden ne kadar altın istediysen o senin hakkındır. Nikâhın şartı mehir. Onun dışında kalanlar ortakdır eger iki taraf da takı takmışsa tabi. Altınlarını kocaya hiçbir şekilde vermeyin. Erkek tarafı genelde herşeyi bedavaya getiriyor bu devirde...macırlar genelde cimri olur bende öyle)))

Kusura bakmasın, mahkeme boşanmalarda bile takıları kadının hakkı olarak görüyor kim ki o.
Ben parasal konulardan nefret ederim allaha şükür eşimle hiç öyle dertler yaşamadık, nişana fazla insan gelince anlaşılan parayı geçti o kendi cebinden verdi, kınayı zaten mahallede yaptık, düğünde de en ucuz yeri tutturdum kaynanamlara ama onlar eşime söylüyordu mesela, nişan takılarını istemiişti benden vermemiştim. Eşim kimseyi dinlemez çünkü. Bence adım gibi eminim eşinizi dolduruyorlar.

Back
X