kına ve dugunum ıcın eksık kalan detaylar :((

bızım orda adı ev kınasıdır :)) o yuzden onu kullandım yada bı arkadasın dedıgı gıbı bekarlıga veda partısı deseydım bu kadar takılınmayacaktı sanırım , amin tsk ederım

Kız hep gereksiz demişler de boşver. Önemli olan senin ne istediğin. Sıkıntı yok. Haa beni de davet et bari de iki ter atalım :))))

hadı ya :26:bıde ben beyaz tenlıyım bı yere azıcık carpsam ya azıcık cımdık atılsa hemen morarır yandım desene

evet canım seni telaşa sokmak istemem ama en önemli şey bence neden atladın

benm evlenecek arkadaşlarımda jilet kullanırdı ama son 1 sene düzenli ağdaya gittiler mesela.

bir de sık ve sert köklü mü?

evet canım seni telaşa sokmak istemem ama en önemli şey bence neden atladın

benm evlenecek arkadaşlarımda jilet kullanırdı ama son 1 sene düzenli ağdaya gittiler mesela.

bir de sık ve sert köklü mü?
kız ben esımle tanısalı daha 1 sene olmadıkı, hıc dusunmedım evlenırım ederım dıye , ya benım bacaklarımda kollarımda kıl yok zaten o yonden sanslıyım koltuk altı ve bıkını bolgemde var cok degıl onlarda ama yınede bıkını bolgesı hassas olur yanı trstım suan baska bı secenek yokmukı agdadan

ha yok yok tamam seyrek seninki problem yok o zaman acımaz.
canım kaç yaşındasın
aniden tanışıp evlenmek nasıl bir şey ki
benm 5 senelik ilşkim var hala evlenemiyoruz

ha yok yok tamam seyrek seninki problem yok o zaman acımaz.
canım kaç yaşındasın
aniden tanışıp evlenmek nasıl bir şey ki
benm 5 senelik ilşkim var hala evlenemiyoruz
24 yasındayım canm tuhaf bıraz deseler ınanmazdım bırı cıkıcak karsına bu kadar kısa surede evlenıceksınız cok sevıceksın dıye ama nasıbım oymus benım canm

Tatlım hamam sever biri olarak şampuan, sac bakim kremi, dus jeli,peeling,kese, tas, havlular, bulursan çalıp eglenmek icin bir tef, mümkünse bir tencere yaprak sarma ve buz gibi gazozz öneririm ben:-D

Ev kinasi ne bilmem bizde kina bir gece olur sonrasinda tavuk alma sonra biter. Ama evde kizlarla oturcaksan cerez atıştırmalıklar içecekler falan ayarla. Birde güzel muzikler hazırlarsan bole aranizda oynar eglenirsiniz.

Kina icin bindallin, yuz örtün,el gülün, kina tepsin, sepetin, kizlarin kollarına baglamaya örtü, nedime taclari, kizlarin ellerine mum, istersen konfeti falan atlama:-D

Dugun günü için iccamasirlarin, sac aksesuarların, ayakkabilarin, makyaj malzelerin, buketin..

Simdilik aklima bunlar geldi senin aklında olmasi gerekn olarak ama daha detayli dersen eklenecek cok seey var:-D

Ben bir kere kına alılverişine katılmıştım. Aldıklarımız

Bir sürü maytap
Kınada kızların başına takmak için çiçekten halkalar
Yine kınada kızlar için gelin tuvağı gibi taçlar oluyor onlardan
Küçük süslü paketlerde minik minik kınalar dağıtmak için
Shakira kemeri deniyor sanırım kıvırtmak için gelinin en yakın arkadaşlarına 3-4 tane ondan
Ele takılan mumlar
Sonra gelin içeri girerken yol yapmak için siyah üçgen şeklinde maytap oluyor. Onlardan sağlı sollu dizip yol yapmıştık. Yakınca bayağı bi uzun ışık çıkarıyor
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Allah tamamına erdirsin :))

Bir kaç aydır farklı organizasyonlarla uğraşmaktan harap oldum. Günlerim, tüller, simler, süslemeler, şeker hamurları ve sabunlar arasında, pinterestten birşeyler beğenip sonra eminönü tahtakaleden benzerlerini soruşturmak, olmadı oturup kendimiz yapmakla geçiyor o yüzden hemen son kutlama trendlerini aktarabilirim size

Gelin hamamı

- 1000 yıllık gelin hamamıyla ilgili yeni bir trend yazamayacağım tabiki, varsa da ben bilmiyorum Ama gelin hamamına götüreceğiniz grup küçükse ve bu konuyla uğraşmak maddi ya da zaman açısından sizi yormayacaksa misafirlerinize hamam setleri dağıtabilirsiniz, (Peştamal, hamam tası ve liften oluşan bir set gayet şık olur) Hem sizden bir anı kalır hem de misafirleriniz hamamlarda kullanılan hijyeni şüpheli peştamalları kullanmak zorunda kalmaz) İnternete şöyle bir hızlıca bakınca 4 liraya gayet şık peştamallar buldum en ucuz da 2.5 liraya var gibi gözüküyor. Düzgün hamam tasları 12 lira ve daha üstü, o bütçeye göre çıkarılabilir setten. Peştemalları uçuk pembe ya da uçuk maviden seçer. Kendinize aynı tonlarda sultan peştamalı denilen bornoz tipi peştemallardan alır. Hediye vereceğiniz ince liflere de seçtiğiniz uçuk tondan iplikle x'in gelin hamamı diye işletirseniz evdekilere çok şık gözükür. Tabi bu bahsettiğim set olayı en fazla 20 kişi için uğraşılacak şey daha fazla misafiriniz olursa yorucu olur.

- Gelin hamamı için mutlaka almanızı önereceğim şey, köpük torbası. Hamamda köpük masajı yaptırmak çok pahalıya denk geliyor ama bu torba 7.5 tl filan. Misafirleriniz ve siz daha hijyenik bir şekilde köpük masajı deneyimini yaşayabilirsiniz böylelikle. Bİr de gelin hamamı Türklerin düğün öncesi spasıdır. Bu yüzden ne kadar maskeniz, kreminiz yağınız vs. varsa götürün. Kız arkadaşlarınızdan da getirmelerini isteyin. Düğün öncesi bir rahatlama ve güzelleşme anı yaşayın hep beraber. Çıplak kalmayacaksanız bikini götürmeyi unutmayın.

- Bir de ben toplu hamam olayından pek hoşlanmıyorum. O yüzden biz ne zaman hamama gitsek bir yer kapatırdık. Bursalıysanız önerebileceğim bir banyo var. Kendine ait havuzu bir kaç kurnası, hamam taşı, duşları ve özel dinlenme kısmıyla 2 masaj koltuğu olan bir katını uygun fiyata kiralayabiliyorsunuz.

-Biz hamamda yemek olayına girmemiştik gelin hamamı yaparken. Siz yemekte götürecekseniz adetlerinize göre hazırlarsınız, ekstra olarak bir kutu kuş lokumu götürebilirsiniz yanınızda hamam sonrası kahve içerken misafirlerinize ikram etmek için. Çünkü o sıcak hamamdan çıktıktan sonra bir anda kalkıp giyinip gitmiyor kimse, mutlaka dinlenme bölümünde ya da bahçede birşeyler içip kendilerine gelmeyi tercih ediyorlar.

Ev kınası-Gelin kınası

-Öncelikle ikisinin farkı nedir bilmiyorum. Ama son zamanlarda her organizasyonda gördüğüm çubuklu fotoğraf aksesuarları var onlardan edinin. İnsanların fotoğraf çekmeye daha istekli olmasını ve daha neşeli gözükmelerini sağlıyor fotoğraflarda. http://www.suslu-seker.com/modules/catalog/products/pr_02_557_min.jpg?rev=1396531674 şöyle birşey. Gelin olmuş gidiyorsun, Kına yakmaya geldik, Kına var dediler geldik vs. gibi türevleri de var. Fiyatları nasıldır bilmiyorum ama çöp şiş, mukavva, bir printer ve yapışkanlı evalarla çok daha orjinallerini evde hazırlayabilirsiniz zevkinizce. Bir de fotoğraf çerçevesi olayı var ama onun içine sığmaya çalışırken çok uğraşıyor insan, genelde o kadar güzel olmuyor çerçeve kullanılar fotoğraflar.

-İkincisi güzel bir playlist hazırlayın oyun havalarından, ev kınası için tef darbuka gibi birkaç birşey bulundurabilirsiniz.

-Bizim oralarda kınada gelinin bekar arkadaşlarına kırmızı ya da renk renk salvar giydirilir kına yakılmadan önce gelinin etrafında iki oynasınlar diye, hatta zil veya tef verilenini dahi görmüştüm. Böyle birşey yapabilirsiniz.

-Dilek ağacı denen bir olay var. Özellikle doğum günlerinde ve evliliklerde çok yapılıyor. Alttaki resimdeki gibi birşey her misafir, doğum günü çocuğu ya da evli çiftle ilgili güzel dileklerini o kağıtlara yazıp dallara asıyor. Siz kına için bu şekilde bir tavsiye ağacı yapın. Her gelen kadından mutlu evliliğin sırrı için bir tavsiye yazmalarını isteyin. (Tabi isteyin dediğime bakmayın, kız kardeşiniz ya da yakın arkadaşlarınız üstlenecek bu tarz atraksiyonları masaya açıklama, dağıtıp sonra kağıtları toplama sorumlulukları hep onlarda olacak.) Ağaç yerine kuruyemişlerin dağıtıldığı masanın üstüne bir ip gerip paşabahçenin kalpli mandallarıyla kağıtları astırabilirsiniz. Hem böylelikle ikram dağıtılırken aradan çıkar o olay. Sadece kağıtlar kırmızı tonlarında olursa şık olur.

- Günümüzde her organizasyona özel şeker kurabiyeleri yapılıyor, kınaya özel el figürlü kurabiyeler vs. de var Ama ben şeker kurabiyelerini çok gereksiz buluyorum kişisel olarak. Yesen yiyemiyorsun, yemesen saklamanın bir manası yok sevmiyorum. Siz seviyorsanız böyle birşey yaptırabilir ya da uygun kurabiye kesicisini ve şeker hamurunu sipariş ederek evde kendiniz yapabilirsiniz. Kendiniz yapmak büyük kına için sizi zorlasa da ev kınası için olabilir.

-Bu önerim yine doğum günlerinde ve düğünlerde çokça kullanılıyor. Parmak boyası götürüp gelen misafirlerden isimlerinin yanına parmak izlerini bırakmalarını istiyorsunuz. Sonra da bu kağıdı bir çerçeveye yerleştirip günün anısına saklıyorsunuz. Siz ağaç figürü yerine kağıda bir el figürü bastırır. Parmak boyası olarak kırmızı ve altınlı tonlar kullanır. Kına yakılacak kısma baskı yaptırırsanız çok hoş görünür. Yalnız bunu yapacaksanız bir tavsiye Türkiye'deki parmak boyaları çok yoğun oluyor. Fotoğraftakiler kadar zarif gözükmüyor o yüzden baskılar, parmak izleri belli olmuyor bile. O yüzden ya kullanacağınız boyayı biraz sulandırıp öyle kullanın. Ya da tekli satılan suluboyalardan alıp onlardan kullanın. Bir de bu işi üstlenecek kişinin yanına bir kutu ıslak mendil verin.

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Bir ara üşenmezsen düğünle ilgili de birşeyler yazarım. Bir de daha ilk sayfadan düğün adetlerinin fazlalığı zina sebebi gösterilmiş, gereksiz görülmüş vs. o yüzden peşin peşin söylemek istiyorum. Önerilerimin hiç birisi mutlaka yapın önerisi değildir. Bu tarz şeylerden keyif alan uğraşmayı seven insanlara organizasyonlarını kişiselleştirebilmeleri için sunulmuş bir kaç fikirdir sadece.

Son düzenleme:
Tam benlik konu gelmiiiiş

-Şimdi gelin hamamına gitmiştim amcamın düğününde yapılmıştı. Hatırladığım kadarıyla yemek yapılıyo zeytinyağlı sarma vs.
-Sonra şey alabilirsin böyle zeytinyağlı sabun, bir adet kese tek pakette ben Balıkesir'e gittiğimde paketi iki liraya almıştım. Toplu alımlarda daha ucuza gelir.

Kına gecesi için dilek ağacı, milletin sizin için güzel dileklerini yazabileceği güzel bi'defter ve salonda ona ayrılmış bi'köşe. Duvaklı taçlar. Duvak yerine vaktin varsa kızlarla toplanıp ponpon taç da yapabilirsin tülden de yapılıyo yapımı oldukça basit taçların yarısını duvak yarısını bu şekilde yaparsan fotoğraflarınız daha güzel olur:) He unutmadan fotoğraf çerçevesi yaptır, sonra konuşma balonları vs (ben şimdi arkadaşımın 3 ay sonra kınası var sürpriz için buna başladım) Bi'köşeye afiş yaptır tepede X'in kına hatırası yazsın millet altında foto çekilir. Maliyet çok yüksek değil hele sırf baskı hiç bi'şey.
Hediye olarak minik kına, sabun, üstü x'in kınası yazılı sticker kaplı kırmızı oje vs. Stickerlar da çok ucuz ama görsel olarak çok güzel duruyo. Bu tür şeylerle gayet gösterişli bi'kınan olur

bızde cok hamam severız , uzun zamandır gıtmedık dıye konusulurken dedık bole bısey yapalım kendı aramızda ordan cıklasıldı yanı ,tavuk alma nasıl oluyorkı sızde normalde bızde salonda olan kınadan sonra erkek tarafı kız evıne gelır kıza pıjamalarını gıydırıler kınasını orda yakarlar ,kayınvalıdeye uzun bı yaprak sarılır sonra herke eve dagılır bı gencler kalır evde gelınle sohbet muhabbet yaparlar ben sadece salondan sonra yrgun olunur bıde ertesı gun sabah erkenden yola cıkılcak oyuzden cuma gunu yapalım dedık zaten erkek tarafı olmayacak yaprak falan sarılcak zaten evde gıden gelen mısafır cok olacak mısafır onune koymak ıcınde ıdeal bı yıyecek dıye fazla fazla saralım dedık zaten kına sepetını erkek tarafı alacakmıs ole soledıler sanırım bu yukarda yazdıkların onun ıcınde var herhalde:26:

her detaya acıgım canm benım nedıme taclarını sıparıs verdım ,konfetıyı falan tutugumuz salon saglıyorms ,makyaj malzemelerınıde hallettım , gelınlıgın ıcıne nasılbı ıc camasırı gıyınıyorkı

tskler canm benım .Allah razı olsun

canım cok hos fıkırler vermıssın cok tsk ederım kınamdakı dugunumdekı butun ufak detayları kendım hazırlayacagım bu tarz el becerısı seylerı sevıyorum , nıkah sekerlerımden tutta daha bı cok kendım yapma ımkanım olan seylerı yapıcam ınsallah ,cok hos fıkırlerın olmus yapabılırsem bazılarını yapabılırım ınsallahbu arada adetlere takılı bırısı degılım kı cogu adetı yapmadık yapılmayacakta , bazı arkadaslar olayı 4 gun gorunce dırek yargıya gectıler saglık olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…