kinci Bebek iin uraan Arkadalar haydi listemizi yapalm...

B-hCG değeri
21 Ocak 2009
B-hCG değeri
Hamileliğin var olduğunun tespiti için B-hCG ölçümü ile kesin sonuca varılmaktadır. Çok erken hamilelikleri dahi bu kan testi yardımı ile tespit etmek mümkündür. Sperm hücresi yumurta hücresini dölledikten sonra bu gebelik ürünü B-hCG adı verilen bir hormon salgılamaya başlar ve hCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 7-12 gün sonra kanda normalde olduğu seviyenin üstüne çıkmaya başlar. Hamile olmayan bir kadında, kandaki B-hCG seviyesi 0-5 mIU/ml dir. Kan B-hCG seviyesi belirli bir miktarın üstüne çıkınca idrarda da saptanabilir.

Gebeliğin takibi esnasında B-cHG artışları gebeliğin saklı olup olmadığı hakkında bilgi verir. Normal giden bir hamilelikte 2 günde değerler 1 kat artmaktadır. Artış bu şekilde olmadığı

takdirde gebelikte problem var demektir. Özellikle dış gebeliğin tanısı ve takibinde çok önemlidir. Mol gebeliklerde de aynı şekilde tanının konmasında ve özellikle gebeliğin sonlandırılmasından sonra takibinde ve tedavi seçeneklerinin planlanmasında önemli rol oynar.

Norma giden bir gebelikte B-hCG değerleri aşağıdaki gibidir.

Son adet tarihinden itibaren

geçen hafta sayısı DEĞER

3. hafta 5 - 130

4. hafta 75 - 2.600

5. hafta 850 - 20.800

canım yukarıdaki göstergeye göre bence iyi korkmana gerek yok bence birazdaha bekleyim tahlili tekrarlarsın canım

insallah degerim artmıstır canım ya ilgine cok tesekkur ederim

canım ben baktımda 5. haftada değerler 19-7340 arası oluyomu yani anladığım kadarı ile seninki de normal bizde ilk dr.a gittiğimizde tam5 haftalıkdı ve sadece kese görülmüştü. sonra 7. haftada gittik ve kalp atışını duyduk bence endişe edecek bir durum yok gibi.boş gbelikle ilgili hiç bilgim yok....

kızlar herkese günaydınnnnn hayırlı haftalar geçmiş kandiliniz mübarek ve kadınlar gününüz kutlu olsun....

arkadaşlar ilkinde hiç zorlanmamıştık. ama 2. için 9 aydır uğraşıyoruz.yok yok. 17 martta kadar tekrar gün sayıyorum. ınşallah mutlu haberi alırım

kızlar bu ikincileri hamile kalmak ne kadar zormuş, ilkinde korunmaya bıraktım, hap kullanmamıştım, eşim korunuyordu, iki ay sonra hamile kaldım, benim arkadaşımında ikincisi 10 ayda oldu,

tmm balım,canlarıım kızmayın bi test daha yapayım sonra gidecem inşallah..gerçekten iyi bi sopayı hakettim..çok haklısınız..7 şubatta olmam lazımdı olmadı bugün martın 9 u..evet evet gerçekten ben tam sopalığım.benneyaptımki.öptüm canlarıımm

esterya,sadiye aramıza hoşgeldiniz canlarıımm..esterya canım benim korkma bak inşallah değerin yükselecek keseciğin büyüyecek Allahın izniyle ve bizim dualarımızla..ibolya bi cee deyip kaçmış..canım korkma gel sende aramıza katıl..bizler ikinci meleklerimizi istiyoruz..bunda ne var korkacak..

gızlaaarr bu arada dün eltimi ikna ettim 3.bebişi doğursun diye..valla o benden önce hamile kalırsa ahanda bölee:1shok: kala kalırıım..valla ben işte iyi niyetimden istedim aslında..neyse hayırlısı öptüm canlarııımm..

balıııımm valla bence bu ay hamilesiiiinn.delikafadulden.inşallah bu sefer hamiş müjdesini senden alacaz..yavaş yavaş kendini halaya hazırla.:teytey::teytey::teytey:.öptüm canım benim...

balıııımm valla bence bu ay hamilesiiiinn.delikafadulden.inşallah bu sefer hamiş müjdesini senden alacaz..yavaş yavaş kendini halaya hazırla.:teytey::teytey::teytey:.öptüm canım benim...

mirmirmirmirmirmirmirmiryOkk be canım nerdee hiç heyecanlı değilim heveste yok kısmet olursa olur olmazsa olmaz .alışmışım artıkk kaderime rabbim ne zaman verirsemirmirmirmir

canım cok tesekkur ederim..
cok heycanlıyım stresliyim bos gebelik cıkacak diye cok korkuyorum
kimseninde pek bilgisi yok, bos gebelik yasayan biriyle sohbet edip bilgi almayı cok isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…