- Konu Sahibi zynp.ZEYNEP
-
- #4.001
B-hCG değeri
21 Ocak 2009
B-hCG değeri
Hamileliğin var olduğunun tespiti için B-hCG ölçümü ile kesin sonuca varılmaktadır. Çok erken hamilelikleri dahi bu kan testi yardımı ile tespit etmek mümkündür. Sperm hücresi yumurta hücresini dölledikten sonra bu gebelik ürünü B-hCG adı verilen bir hormon salgılamaya başlar ve hCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 7-12 gün sonra kanda normalde olduğu seviyenin üstüne çıkmaya başlar. Hamile olmayan bir kadında, kandaki B-hCG seviyesi 0-5 mIU/ml dir. Kan B-hCG seviyesi belirli bir miktarın üstüne çıkınca idrarda da saptanabilir.
Gebeliğin takibi esnasında B-cHG artışları gebeliğin saklı olup olmadığı hakkında bilgi verir. Normal giden bir hamilelikte 2 günde değerler 1 kat artmaktadır. Artış bu şekilde olmadığı
takdirde gebelikte problem var demektir. Özellikle dış gebeliğin tanısı ve takibinde çok önemlidir. Mol gebeliklerde de aynı şekilde tanının konmasında ve özellikle gebeliğin sonlandırılmasından sonra takibinde ve tedavi seçeneklerinin planlanmasında önemli rol oynar.
Norma giden bir gebelikte B-hCG değerleri aşağıdaki gibidir.
Son adet tarihinden itibaren
geçen hafta sayısı DEĞER
3. hafta 5 - 130
4. hafta 75 - 2.600
5. hafta 850 - 20.800
kizlar kimse bana yardımcı olmayacak mı
aranıza yeni katıldım. 35 yasındayım. 2. bebegime hamileyim
fakat 5+3 te kan degerim 2697 cıktı ve kese cok ufak icinde bebek olup olmadıgı belli degil henuz
sizce bos gebelik olabilirmi?
bos gebelik yasayanlar tecrubelerini paylasabilirler mi..
cok uzuluyorum ne yapacagımı bilemiyorum
insallah degerim artmıstır canım ya ilgine cok tesekkur ederim
bak forumda şu sayfayı buldum bir oku istersen http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/140675-bos-gebelik-anembriyonik-gebelik.html
arkadaşlar ilkinde hiç zorlanmamıştık. ama 2. için 9 aydır uğraşıyoruz.yok yok. 17 martta kadar tekrar gün sayıyorum. İnşallah mutlu haberi alırım
ahh canım ahhh bende öyle ilkinde hemen oldu ikincide 7 aydayım yine yok yine yok
balsurat çok uzun süredir bekliyorsun, sorun ne ?
mirmirmirmirsebebsiz infertiliteee
nasıl sebepsiz eeee ne olacak peki yani doktor beklemi diyor
balıııımm valla bence bu ay hamilesiiiinn.delikafadulden.inşallah bu sefer hamiş müjdesini senden alacaz..yavaş yavaş kendini halaya hazırla.:teytey::teytey::teytey:.öptüm canım benim...
esterya,sadiye aramıza hoşgeldiniz canlarıımm..esterya canım benim korkma bak inşallah değerin yükselecek keseciğin büyüyecek Allahın izniyle ve bizim dualarımızla..ibolya bi cee deyip kaçmış..canım korkma gel sende aramıza katıl..bizler ikinci meleklerimizi istiyoruz..bunda ne var korkacak..
gızlaaarr bu arada dün eltimi ikna ettim 3.bebişi doğursun diye..valla o benden önce hamile kalırsa ahanda bölee:1shok: kala kalırıım..valla ben işte iyi niyetimden istedim aslında..neyse hayırlısı öptüm canlarııımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?