İşte benim anlatmak istediğim de bu ve bizim ozaman çevremiz genelde bizim gibi insanlardan oluşuyordu.Mesela ilk ve orta okulda okuduğum okulun kantini yoktu kimse birşey alamazdı ama şimdi en basitinden arkadaşları kantinden bir şeyler alırken kendi çocuğunuzun alamadığını düşünsenizeKüçükken komşular çocuklarının eline salçalı ekmek ya da margarin sürülmüş, üstüne toz şeker serpilmiş ekmek verirlerdi. Annem çalıştığı için bana ona veren bile yoktu. Tüm gün sokakta oynar dururduk. 60 kişilik devlet okulları, hastanelerde doktor kuyruğu ki sabah 4 te falan gidip listelere ad yazılıyordu, sonra devlet hastanesinin eczanesinde ilaç sırası. Hemşireye rüşvet vermezsen yüzüne bile bakmıyordu, öyle saatlerce bekliyordun ki keyfi olursa serumuna baksın vs vs.
Şimdi standard farkını anlatmaya çalışınca insanlar yanlış anlıyor, çok ilginç gerçekten.
Yaşamak var, yaşamak var. Çocuk büyütmek var, çocuk büyütmek var. Keşke insanlar ana fikri anlasa
şaka mısınızBen bugün anladım ki herkesin çocuğu özel okullarda kuzu pirzolalarla özel öğretmenler eşliğinde bahçeli villalarda büyüyor. Bizde Türkiye’nin ekonomisi kötü diye kendimizi kandırıyormuşuz. Teşekkür ederim güzelce fikir verdiğiniz için demekki orta sınıf hayatımızdan tamamen kalkmış. Ya zenginsin ya fakir. Ya çocuk yaparsın ya da yapmazsin..
Konu sahibi bu tezi dogrulamıyor zatenşaka mısınız
ülkenin halinden haberiniz var mı
iki kişi çalışıyorsunuz kiranız maaşın yarısı
hamileyken hastalanıp çalışamazsanız ne olacak mesela
ben hastalandım
beş buçuk ay boyunca kafamı kaldıramadım,ekmek kabuğu yedim ,hastaneden çıkamadım,su bile içemedim,devletin karşılamadığı ilaçlarımın haddi hesabı yoktu
çocuğunuz ekstra hastalansa mesela
kızım beş buçuk aylık doğdu
aylarca kuvözde yattı
mamaları,aşıları,doktorları,ek besinleri hepsi özeldi
hadi yapma bakalım
evet herkes özel okula gitmiyor ama kızım resimden başka şeyle ilgilenmiyordu mesela
bir kalemi 300 lira 500 lira,hadi alma bakalım,çocuk başka şey okumuyor istemiyor
hayalleri geleceği ile mi oynayacaksın
evet herkes böyle değil,olacak diye bir şart da yok
ama çocuk rızkıyla gelir hadi canımız istiyor diye çocuk yapalım devri mi şu an
aldığın ucuz tişörtün koyası bile çocuğunu hasta edecek seviyedeyiz
sınırdan dönen pestisitli sebze mevye yiyoruz
maaştan maaşa et bulursak ne ala
ha hobi olarak yine yap tabi sen bilirsin de
daha fazla yazasım yok
Neden mahrum bırakacak gelirimi merak etme seni ilgilendirmiyorBen sizin aylık gelirinizi ve gecim masraflarınızı merak ediyorum. Ya matematik yanlış ya da sizin hesapta bir hata var.
7 yaş oğlan annesiyim.33 yıl once ben oğlumun yaşındayken koşullar çok farklıydı, şimdi çok çok farklı. Annelik duygusunu tadacak diye çocuğu bazı şeylerden mahrum bırakmak ne kadar doğru?
Elma 40 oldum bu sene, aklıma geldikçe 6. Sınıfta gidemediğim yaz kampına içerliyorum hala...yeme, içme, giyinme vs zaten geçiyorum ama arkadaşlarının yaptığı bir şeyi yapamamak nasıl etkiliyor insanı bak. Millet gelmiş, onu yapmasın bunu yapmasın, o olmadan da olur diye bik bik konuşuyor. Bizde biliyoruz olacağını, oluyor da nasıl oluyor?İşte benim anlatmak istediğim de bu ve bizim ozaman çevremiz genelde bizim gibi insanlardan oluşuyordu.Mesela ilk ve orta okulda okuduğum okulun kantini yoktu kimse birşey alamazdı ama şimdi en basitinden arkadaşları kantinden bir şeyler alırken kendi çocuğunuzun alamadığını düşünsenize
Zannediyorlar ki altın dolu havuzlarda yüzmeli çocuklar diye bahsediyoruz tamam hadi tatile gitmesin gezmesin eeee çerez de mi yemesin bu çocuk,meyve,sebze
Eee büyüyor insan yavrusu dediğin canlı kıyafette almak lazım ne yapacağız?
Param var kucumserim gorgusuzlugu ama ıh kendimden bahsetmeyeceğim kafan almaz gözünde kalabilir. Yazma!Ne yazıp yazmayacağıma, ne zaman yazıp yazmayacağıma siz mi kara veriyorsunuz?
Kriterleri millet belirlemiyor bir bebeğin veya bir çocuğun sağlıklı gelişip mutlu bir hayat geçirmesi için gerekli kriterler zaten belli.
Şimdi ben size söylüyorum yazmayın bana size o küçücük dünyanızda mutluluklar
Okul gezilerini hiç hatırlatmasaydınız keşkeElma 40 oldum bu sene, aklıma geldikçe 6. Sınıfta gidemediğim yaz kampına içerliyorum hala...yeme, içme, giyinme vs zaten geçiyorum ama arkadaşlarının yaptığı bir şeyi yapamamak nasıl etkiliyor insanı bak. Millet gelmiş, onu yapmasın bunu yapmasın, o olmadan da olur diye bik bik konuşuyor. Bizde biliyoruz olacağını, oluyor da nasıl oluyor?
Yok canım ben küçümsemiyorum siziParam var kucumserim gorgusuzlugu ama ıh kendimden bahsetmeyeceğim kafan almaz gözünde kalabilir. Yazma!
Elma 40 oldum bu sene, aklıma geldikçe 6. Sınıfta gidemediğim yaz kampına içerliyorum hala...yeme, içme, giyinme vs zaten geçiyorum ama arkadaşlarının yaptığı bir şeyi yapamamak nasıl etkiliyor insanı bak. Millet gelmiş, onu yapmasın bunu yapmasın, o olmadan da olur diye bik bik konuşuyor. Bizde biliyoruz olacağını, oluyor da nasıl oluyor?
Burada kimse böyle birşey demedi ekonomi kötü bu gidişle şartlar daha zor olacak, kendinize güveniyorsanız tabi ki hemen yapın ama gerçekleri yazmak zorundayız bir kaç aya birinizin maaşı tamamen kiraya gidecek diğerinin maaşı faturalara gıdaya şahsi ihtiyaçlara.... Hamile kalınca tahlili,doktoru, ilacı doğumu masrafı hazır mısınız? Sıkıntıya düşünce işin ucunda kocayla arayı bozmak var.Önceliğiniz küçük te olsa eldeki parayla bir ev almak 1+1 Türkiye nin bir yerinden onu kiraya vermek vb planlar iyidir olabilecek aksiliklere karşı sizi güvende tutarBen bugün anladım ki herkesin çocuğu özel okullarda kuzu pirzolalarla özel öğretmenler eşliğinde bahçeli villalarda büyüyor. Bizde Türkiye’nin ekonomisi kötü diye kendimizi kandırıyormuşuz. Teşekkür ederim güzelce fikir verdiğiniz için demekki orta sınıf hayatımızdan tamamen kalkmış. Ya zenginsin ya fakir. Ya çocuk yaparsın ya da yapmazsin..
Benim imkanlarim kriterlerinin üstünde kalır zira herkesin kriteri farklı bu imkanı kendine göre olmaktan çıkarmaz. Yallah yanlış insanYok canım ben küçümsemiyorum sizi
İnanın gözümde kalmaz küçücük dünyanızda imkan yarıştıramam
Hani herkesin imkanı kendine göreydi ne oldu övünesiniz mi geldi?
Ama yanlış insanım ben
Kriterlerinizi gördük hanımefendiBenim imkanlarim kriterlerinin üstünde kalır zira herkesin kriteri farklı bu imkanı kendine göre olmaktan çıkarmaz. Yallah yanlış insan
Bakan Körsen gormussundur zira burda saymadım çünkü herkesin kriteri kendine.Kriterlerinizi gördük hanımefendi
Ben de izci olamamıştım mesela, hala içimde kalır.Elma 40 oldum bu sene, aklıma geldikçe 6. Sınıfta gidemediğim yaz kampına içerliyorum hala...yeme, içme, giyinme vs zaten geçiyorum ama arkadaşlarının yaptığı bir şeyi yapamamak nasıl etkiliyor insanı bak. Millet gelmiş, onu yapmasın bunu yapmasın, o olmadan da olur diye bik bik konuşuyor. Bizde biliyoruz olacağını, oluyor da nasıl oluyor?
bak ben de üniversitede dağcılık istemiştimBen de izci olamamıştım mesela, hala içimde kalır.
Bir de yokluğu sadece bir derece olarak algılayanlar var, onlara ancak haykırarak gülebilirim.Yokluk katman katmandır, mesela makarnayla bulgurla beslenirsin. Maksimum meyven kışın portakal mandalina olur, yazın da karpuz. Birkaç senede bir mont kışlık ayakkabı alabilirsin indirimlerden sezon sonu. Bu bir yoksulluk çeşididir.
Bir de açlıktan ölmeli versiyonu var, yok demeyin var. Daha geçenlerde çok değil ya 1-2 ay önce bebek yetersiz beslenmekten öldü. İnanmayana link atarım ben. Üzmemek için koymuyorum buraya.
Şimdi bu iki durumun arasında veya bir tık üstünde yokluk seviyeleri var. Ve hiçbir çift bu seviyelerde mükemmel saygılı, sevgili, aşklı falan kalamaz. Yokluk her türlü ilişkiyi bitirir, birbirinin boğazını sıkacak raddeye gelirsin. İşin sonunda yine sen mutsuz olursun, denemesi bedava.
Ki bunlar bile hafif kalıyor Dante şimdiki senaryolara göre. Neler var neler, senin dağcılıkla benim izcilik yanında solda sıfır kalır.bak ben de üniversitede dağcılık istemiştim
her şeyi pahalıydı ama o ayakkabılar yok mu
inanılmaz pahalıydı
hala aklımdadır
şimdi de cesaretim yok
Ben anne babamın bana verdiği imkanı evladıma verebilirsem şükür edecek noktadayımBen de izci olamamıştım mesela, hala içimde kalır.
Bir de yokluğu sadece bir derece olarak algılayanlar var, onlara ancak haykırarak gülebilirim.Yokluk katman katmandır, mesela makarnayla bulgurla beslenirsin. Maksimum meyven kışın portakal mandalina olur, yazın da karpuz. Birkaç senede bir mont kışlık ayakkabı alabilirsin indirimlerden sezon sonu. Bu bir yoksulluk çeşididir.
Bir de açlıktan ölmeli versiyonu var, yok demeyin var. Daha geçenlerde çok değil ya 1-2 ay önce bebek yetersiz beslenmekten öldü. İnanmayana link atarım ben. Üzmemek için koymuyorum buraya.
Şimdi bu iki durumun arasında veya bir tık üstünde yokluk seviyeleri var. Ve hiçbir çift bu seviyelerde mükemmel saygılı, sevgili, aşklı falan kalamaz. Yokluk her türlü ilişkiyi bitirir, birbirinin boğazını sıkacak raddeye gelirsin. İşin sonunda yine sen mutsuz olursun, denemesi bedava.
Benim çocuğum yok, olursa benden iyi yaşasın isterim. Geçtiğim yolu aynen deneyimlesin asla istemem, zalimlik olur.Ben anne babamın bana verdiği imkanı evladıma verebilirsem şükür edecek noktadayım
Ben iyi şartlarda büyüdüm arabamı vs babam aldı asgari ücret 600ken 400 tl nafaka verirdi özel üniversitede okudum düğünümüzü yaptılar altınımı taktılar yine babam annemden kalacak malım var. Gelecekte bunları yapamam herhalde geçim derdim yok şükürler olsun kira derdim yok asgari ücret almıyoruz ama bu ekonomik durum düşündürücü kuzenim 350 bin tlye dershaneye gidiyor kız kardeşim üniversitede 25 bin kirası varBenim çocuğum yok, olursa benden iyi yaşasın isterim. Geçtiğim yolu aynen deneyimlesin asla istemem, zalimlik olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?