Kira-gebelik-geçim sorunu

Aynı sorun bende de var ikimizde çalışıyoruz kiradayız çocuk nasıl bakılır hiç bir fikrim yok

Küçük şehirlerde 1+1(kiralık) eşyalı evler 13-20k arası. Sen yine asistanlık yaparsın veya kasiyerlik eşin tır veya kamyon ehliyeti alsın. Aylık min 60-70k geliriniz olur. Satılık evler 1,5 milyon- 2 miyon civarı. 700k ya dokunmayıp çok güzel birikiminiz olabilir.

Geçmiş olsun. İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor. Ancak siz genç insanlarsınız toparlarsınız inşallah.

Onun dışında 7 göbek istanbulluyum dediğiniz muhtemelen anne babanız göç etti istanbula. 7 göbek istanbullu olanlar çok zengin oluyolar. Nişantaşı, yeşilköy, florya gibi yerlerde yaşıyorlar.

Yani kolay bir şey asla değil farkındayım ama istanbul çok zor bir şehir. Birinizin maaşı komple kiraya gidiyor. Sizin durumunuzda en mantıklı öneri taşınmanız olabilir. Bu öneriden hoşlanmadığınızın farkındayım ama başka ne denebilir ki?

Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
Alıntı yaptığınız üye memur ve evlendikten sonra zaten başka şehre taşındı. Şu anda da tekrar başka şehre taşınmak istediğiyle ilgili konu açtı daha bugün. Yani alıntılamak için yanlış üyeyi seçtiniz.

Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
Yıllarca istanbul da yaşadım, çalıştım. Bütün ailem, sülalem, arkadaşlarım orada.
Bulunduğumuz şehirde hiç kimsemiz yok hatta şu anda oturduğumuz yere 1 ay önce taşındığımız için komşumuz bile yok, kırsaldayız.
Kolay değil ama yapılamayacak bir şey de değil.

1+1 ev fiyarlari bile İstanbul’da 3.500.000’den basliyor en kötü senaryoda. Kredi bile çeksek aylik ödemesi 120.000 oluyor. Allah herkesin yardimcisi olsun gercekten
Abartmayın istanbulda yaşıyorum 2 milyona gayet ev var kötü semtleree 15 20ye kira da var. bizzat evim 1+1 20 bin. Ne okudunuz karı koca? En kötü eşin uzman çavuş vs olsun ya da gebzeye taşınıp karı koca fabrikaya gireceksiniz. 700 bin altında mı

Madem gideri sormuşsun kaba taslak yazayım. Küçük bebek için mama içiyor, mamanın kutusu büyük olan 900lira. Ayda 4-5tane gidiyor. Bez sana bağlı ortalama 2000-2500 ona yaz. Doktora gidiyor her ay 1500felan. Geçen ay paralı aşılara 8bin verdim. Dün ikiside hastalandı serumu makine aldık doktor tek para aldı ikisine de baktı gitti 3000. İki ay önce ekstra göz kontrolleri vardı. Kıyafet felan onu yazmıyorum. Ayda tek bebek hiçbirşey olmasa gidiyor 10a yakın.

hamileyken bir rahatsızlığınız çıksa
çocuk bir ay ekstra hastalansa her şey tepetaklak olur
değer mi

ben başka bir şehirde doğdum (memleketim)
alakasız 2 başka şehirde büyüdüm - yarı zamanlı olarak da köyümde
sonra başka bir şehirde okudum
stajlarım, ilk çalışma hayatım bunlarla tamamen alakasız, ailemden kimsenin de olmadığı başka ülkelerde

şimdi bambaşka bir şehirde yaşıyorum

kolay olmayan kısım nedir? siz zaten daha insanların yeni çalışmaya başlayıp evli bile olmadığı yaştasınız şimdi gidip düzen kurmanız çok daha kolay. üstelik ben hep tektim siz zate evlisizi ve karı koca çalışcaksınız illa iş arkdaşınız vs olacak.

yok değilse istanbulda kalıp gelirinizi nasıl artırmayı planlıyorsunuz mesela?

zira o gelir artmazsa ev almanız mümkün değil, hadi ev almayı geçtim kira %35-40 artsa -ki ortalama o civar olur- 38-39 bin oluyor bahara, sizin maaşlara 10 bin zam gelirse + fatura gıda hepsini hiç artmadan aynı harcarsanız bugünle aynısınız,
yok 10 bin zam gelmezse ya da çayın şekerin elektriğin fiyatı da %40 artarsa siz içeriye giriyorsunuz bugüne göre.

ha illa istanbulda çocuk büyütmek istiyorsanız da 5-6 senelik bir plan yapabilirsiniz. başka bir yerde uygun bir 1+1 alırsınız, fazla eşyanızı ailelerin depou filan varsa güzelcee sarar sarmalar kaldırırsınız, taşınır, 2 kişi, çalışır, kredisini de öder bitirir, bitmeye yakın bebeği yapar yaşına gelmeden istanbulda ev alır taşınırsınız bebeğe de aileler bakar. siz yine işe girersiniz.
mesela bu bir plan...en azından 35 bin lira kira ödeyip nasıl bebek yapacam demekten daha finansal bir plan.

Kendi yorumumu yapıp çekileceğim.belli bir yaşam standardı tutturamayan kişilerin çocuk sahibi olmasına sıcak bakmıyorum.üstelik çok saçma.daha kendiniz hayatın acı gerçekleriyle cedelleşirken aynı şartlar altında başka canlılar getirmek çok tutarsız.

Maalesef cok zorlanirsiniz.
Bizim ev kendimizin araba var ve belki bahsettiginiz paranin 3 katina yakini giriyor eve ama bebek masraflari, hastane , diger giderler borclar vs anca oluyor.
O para cok cok cok zor bebeginizi iyi guzel sartlarda buyutmeniz.

Makina dediğim de şu yeni çıkan süpürgenin ucuna takılan burun aspritörü. Nebulizatör evde vardı. O da 1500müş baktım şimdi netten. Sıfır olsam 4500 tutacaktı. Yani her ay gider oluyor standart mutlaka ekstraları var. Ekstra olunca ucu yok tabi. Mesela biz çocukları 3ayda bir çocuk endokrin doktoruna götürüyoruz. O çocuk başı 3500alıyor özel bir alan malum. Ucu açık. Başka anneler eksiğim varsa tamamlasın lütfen.

Merhaba. Giderler malesef ciddi oranda artıyor. İster istemek ekstra ıvır zıvır dayanamayıp alıyorsunuz vs. Bir kaç yıl bekleyip kenara para biriktirmeyi deneyebilirsiniz. Hamilelik ve sonrasında çalışma durumu, bebeğin durumu vs sıkıntı oluyor. Daha çok üzülürsünüz.

Kirada oturuyorum sizden biraz daha fazla kiram güvenlikli bir sitedeyiz aydatta ona göre ikizlerim oldu yeni daha kırkımız çıkmadı aylık giderleri mama bez gazıydı duzuydu derken kirayı solladı aslında bu sizin ne şekil yaşadığınızla alakalı bi durum mesela 1 liraya da mama sandalyesi var 5 liraya da 200 e de bez var 700 e de siz kendı hesabınızı kendınız yapacaksınız. Bazen bebiş hesabı bozabılır mesela benım sıpalar en pahalı bezi sectı öbür bezler tahriş etti. Gelen rızkıyla gelir derler ama rızk sizin göğsünüzde yani geriye kalan hersey lüksiyat oluyor . anne sütü olmayadabilir mama da verebilirsiniz , tabi espirisine söyledim bunu ama malesef ihtiyaçlar lüksiyata giriyor rızkıyla gelir mantığıyla düşünüp çocuk yapanlar bunu anlamalı die dedim . Bir biberonu 200 tl ye de alabılırsın 2,500 tl ye de . Memur değilseniz doğum yapınca hatta belki çok ağır gecırırsenız hamıle kalınca işi bırakmak zorunda kalırsanız maaş geliriniz olmayacak çocuğa bakacak kimse yoksa bakıcılar asgari ücret +ssk talep ediyorlar yada 2 sene kendın baktın kreşe verdin suan kreşler en düşük 25-30 oda bu senenın fiyatları tabikide falan fistan çok ince detaylar var . Hamılelıkte kontroller devlete gitmezsenız en düşük 2-3 binden başlıyor çocukların özel aşılarını geçen eşim sormuş ikisine 45 bın fiyat vermısler mesela eğer yaptıracaksanız aşılarını falan bunlar da bi gider sonuçta . Anoov yazmaya kalkarsam çok gider . Tabi inşallah öncelikle doğal yollarla çocuk sahibi olmanızı temenni ederim Rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın .

Bu çocuklar ek gıdaya başlayacaklar, markete bir gidiyorsun bomboş poşete 1000 TL’nin altında para vermiyorsun. O çocukların adam gibi beslenmesi lazım kaliteli gıdalar yemesi lazım protein meyve sebze alması lazım , öyle indirimde BİM’den paketli gıda ile çocuk büyütülmez. Masraflar gitgide artacak. Ki bunlar sadece yemesinin sağlığının bir kısmı, daha giyimi var eğitimi var, var oğlu var.Gerçekten dediğiniz gibi ucu çok açık.

Bu arada evdeki hesap asla çarşıya uymuyor . İlk 15 gün çok sıkıntısızdık daha sonrasında gaz çıktı. doktoruydu deneme yanılma payı ile denediğimiz gaz damlalari şurupları yağlar kremler ekstra çıkabilir böyle böyle ama bu demek değil siz çocuk sahibi olmayın sadece biraz zamana ihtiyacınız var

Ben temel şeyleri yazdım. Onu bile eksik yazmışım. Islak mendili kremi şampuanı özel deterjanı yumuşatıcısı hadi de onlar da ayda 500lira. Tabi ek gıda felaket hani sormuş ya başlangıç için. Ben üç yaşındakine ayda zaten kreşi osu busu 35-40 harcıyorum. Ben mini tini bebek için yazdım ortalama.

Ikinizde mi calisiyorsunuz yoksa tek kisi ki calisiyor. Neden soruyorum bazen anneler dogumdan sonra istemesede calisamabiliyor oyle bir sey olsa maasiniz dusecek. Bir bebegin aylik maliyeti 5 6 bin. Kiyafetleri 3 ay giyecegini dusunuyoruz onda da birde mama degil anne sutu aldigini hesap ediyoruz ve saglikli. Ama mesela ozel asilari var asilar pahali 6 7 bin tutuyor yani bir ay bir ayi tutmuyor. Cocuklarin masraflari buyudukce artiyor. Kresi anaokulu ilkokulu derken olay buyuyor kurslar dersler onun ozel istekleri.. yani gecinmek cok yonlu biliyorsunuz asgari ucretle 2 cocuk buyutende var ama bu cocuga ne kdr yeterli oluyor karin toklugu degil mesele. Ama 2 kisi calisip issiz kalma riski olmadigini dusunurseniz evet suan bir evlada bakacak maddi duzeye sahipsiniz tatillerden kisarsiniz disarda yemezsiniz ama bir evladi buyutursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…