Artık göç etme vaktiniz gelmiş anlaşılanEvet İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’da doğduk büyüdük ailelerimiz burada yaşıyor.
Başka şehirden İstanbul’a göç etmedik burada doğduk.
Aynı sorun bende de var ikimizde çalışıyoruz kiradayız çocuk nasıl bakılır hiç bir fikrim yokMerhaba 2 senelik evliyim.
Kirada oturuyoruz,ikimizde çalışıyoruz.
kiramız 28.000₺ ve 7 ay sonra zam gelecek.
İkimizinde toplam maaşımız 65.000₺ civarı.
Çocuk istiyoruz ama nasıl geçiniriz ne yaparız bilmiyorum.
Kirada oturup çocuk sahibi olan var mı geçim sorunu beni çok düsündürüyor
Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..Aynı sorun bende de var ikimizde çalışıyoruz kiradayız çocuk nasıl bakılır hiç bir fikrim yok
Geçmiş olsun. İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor. Ancak siz genç insanlarsınız toparlarsınız inşallah.Bizim 7 göbek ailemiz İstanbul’da,bırakıp gitme düşüncemiz hiç olmadı çünkü burada doğduk büydük,ailelerimiz burada.
İş konusuna gelecek olursak aslında biz kendi işimizi yapıyorduk fakat işler iyi gitmediği için kapatmak durumunda kaldık. O noktada da çok para kaybettik. Şimdi ben asistanlık yapıyorum eşim ise okulda servis şöförlüğü yapıyor
Alıntı yaptığınız üye memur ve evlendikten sonra zaten başka şehre taşındı. Şu anda da tekrar başka şehre taşınmak istediğiyle ilgili konu açtı daha bugün. Yani alıntılamak için yanlış üyeyi seçtiniz.Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
Yıllarca istanbul da yaşadım, çalıştım. Bütün ailem, sülalem, arkadaşlarım orada.Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
Abartmayın istanbulda yaşıyorum 2 milyona gayet ev var kötü semtleree 15 20ye kira da var. bizzat evim 1+1 20 bin. Ne okudunuz karı koca? En kötü eşin uzman çavuş vs olsun ya da gebzeye taşınıp karı koca fabrikaya gireceksiniz. 700 bin altında mı1+1 ev fiyarlari bile İstanbul’da 3.500.000’den basliyor en kötü senaryoda. Kredi bile çeksek aylik ödemesi 120.000 oluyor. Allah herkesin yardimcisi olsun gercekten
ben başka bir şehirde doğdum (memleketim)Sizde şehri terkedin,gerçekten kolay birşeymiş gibi düşünülüyor anladığım kadarıyla..
Kendi yorumumu yapıp çekileceğim.belli bir yaşam standardı tutturamayan kişilerin çocuk sahibi olmasına sıcak bakmıyorum.üstelik çok saçma.daha kendiniz hayatın acı gerçekleriyle cedelleşirken aynı şartlar altında başka canlılar getirmek çok tutarsız.Merhaba 2 senelik evliyim.
Madem gideri sormuşsun kaba taslak yazayım. Küçük bebek için mama içiyor, mamanın kutusu büyük olan 900lira. Ayda 4-5tane gidiyor. Bez sana bağlı ortalama 2000-2500 ona yaz. Doktora gidiyor her ay 1500felan. Geçen ay paralı aşılara 8bin verdim. Dün ikiside hastalandı serumu makine aldık doktor tek para aldı ikisine de baktı gitti 3000. İki ay önce ekstra göz kontrolleri vardı. Kıyafet felan onu yazmıyorum. Ayda tek bebek hiçbirşey olmasa gidiyor 10a yakın.
Merhaba. Giderler malesef ciddi oranda artıyor. İster istemek ekstra ıvır zıvır dayanamayıp alıyorsunuz vs. Bir kaç yıl bekleyip kenara para biriktirmeyi deneyebilirsiniz. Hamilelik ve sonrasında çalışma durumu, bebeğin durumu vs sıkıntı oluyor. Daha çok üzülürsünüz.Merhaba 2 senelik evliyim.
Kirada oturuyorum sizden biraz daha fazla kiram güvenlikli bir sitedeyiz aydatta ona göre ikizlerim oldu yeni daha kırkımız çıkmadı aylık giderleri mama bez gazıydı duzuydu derken kirayı solladıherkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Bu çocuklar ek gıdaya başlayacaklar, markete bir gidiyorsun bomboş poşete 1000 TL’nin altında para vermiyorsun. O çocukların adam gibi beslenmesi lazım kaliteli gıdalar yemesi lazım protein meyve sebze alması lazım , öyle indirimde BİM’den paketli gıda ile çocuk büyütülmez. Masraflar gitgide artacak. Ki bunlar sadece yemesinin sağlığının bir kısmı, daha giyimi var eğitimi var, var oğlu var.Gerçekten dediğiniz gibi ucu çok açık.Makina dediğim de şu yeni çıkan süpürgenin ucuna takılan burun aspritörü. Nebulizatör evde vardı. O da 1500müş baktım şimdi netten. Sıfır olsam 4500 tutacaktı. Yani her ay gider oluyor standart mutlaka ekstraları var. Ekstra olunca ucu yok tabi. Mesela biz çocukları 3ayda bir çocuk endokrin doktoruna götürüyoruz. O çocuk başı 3500alıyor özel bir alan malum. Ucu açık. Başka anneler eksiğim varsa tamamlasın lütfen.
Bu çocuklar ek gıdaya başlayacaklar, markete bir gidiyorsun bomboş poşete 1000 TL’nin altında para vermiyorsun. O çocukların adam gibi beslenmesi lazım kaliteli gıdalar yemesi lazım protein meyve sebze alması lazım , öyle indirimde BİM’den paketli gıda ile çocuk büyütülmez. Masraflar gitgide artacak. Ki bunlar sadece yemesinin sağlığının bir kısmı, daha giyimi var eğitimi var, var oğlu var.Gerçekten dediğiniz gibi ucu çok açık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?