- 6 Mart 2024
- 11.144
- 21.365
- 318
Vallahi yavru ceylanım çocukların ek gıdaya geçmesine gerek yok ki . annenin de sütü olsun bebek güzel beslensin düzenli kilo alsın diye bademi hurması cevizi balığını etini mevsim meyvelerini mevsim sebzelerini her şeyini yemesi gerekiyorBu çocuklar ek gıdaya başlayacaklar, markete bir gidiyorsun bomboş poşete 1000 TL’nin altında para vermiyorsun. O çocukların adam gibi beslenmesi lazım kaliteli gıdalar yemesi lazım protein meyve sebze alması lazım , öyle indirimde BİM’den paketli gıda ile çocuk büyütülmez. Masraflar gitgide artacak. Ki bunlar sadece yemesinin sağlığının bir kısmı, daha giyimi var eğitimi var, var oğlu var.Gerçekten dediğiniz gibi ucu çok açık.
Vallahi öyle düşündükçe yeni bir masraf kalemi çıkıyorVallahi yavru ceylanım çocukların ek gıdaya geçmesine gerek yok ki . annenin de sütü olsun bebek güzel beslensin düzenli kilo alsın diye bademi hurması cevizi balığını etini mevsim meyvelerini mevsim sebzelerini her şeyini yemesi gerekiyor
Ben şuanda Türkiyenin şartlarını bilmesem de zor olduğunu gördüm hissetim. İki kişi şuanda geçinebiliyor musunuz? Gebelik olursa home office yada alternatif yorulmayacağın bir iş yapabilir misin ? B planı sürekli düşünmek lazım kötü düşün demiyorum ama , en kötüsünden yola çıkarak bir B planı elinde tutmalısnız. İkinizde tek kişi düşünmesin bunları.Merhaba 2 senelik evliyim.
Kirada oturuyoruz,ikimizde çalışıyoruz.
kiramız 28.000₺ ve 7 ay sonra zam gelecek.
İkimizinde toplam maaşımız 65.000₺ civarı.
Çocuk istiyoruz ama nasıl geçiniriz ne yaparız bilmiyorum.
Kirada oturup çocuk sahibi olan var mı geçim sorunu beni çok düsündürüyor
Siz çalışmayacaksınız çocuk olunca peki kiradan kalan 2-3 bin liraya geçinebilir misiniz? Çocuk sadece meme değil ki. Giyimi var, hastanesi aylık kontrolü ya her şeyi var.herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Pilav, makarnayla çocuk mu büyür? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?Herkesin evi yok kiraci olanda butcesini ayarlayarak cocuk sahibi olabilir.
Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun. Hergun et yedirmezsinde bir gun pilav makarna yaparsın. Herkes herseyi ne kadarda zorlaştırıyor sanki evi olanın evinde hergun pirzola biftek pişiyor.
Kendinize guveniyorsaniz borcunuz harciniz yok ise kenardada paranız varmis yapabilirsiniz. İllaki maaslariniz artacak tabi giderlerinizde ona göre dengede tututyorsaniz sorun yok
Hiç yazmak istemedim ama benim gibi bir sözelci bile durumun pilav makarna olmadığını anlıyorsa herkes anlar diye düşündüm. Yaşam şartları asla konu sahibinin suçu değil, hiç üzmek için yazmıyorum, zaten kendim de üzgünüm. Ama bir maaşı kiraya giden birisi, tek maaşa düşünce geriye pilav makarna bile kalmayabilir. Pilavı makarnayı en zor durum olarak düşünmek aşırı iyimser ya. Ben mi kötümser biriyim acaba, bilemedim.Pilav, makarnayla çocuk mu büyür? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Karnın doyması sağlıklı ve dengeli beslenme değil ki.
Hergün pirzola, biftek pişirmiyorum ama her gün evde yapılmış et - kemik suyuna çorba yapıyorum, bunu yapamazsam balık çorbası yapıyorum.
Kullandığım ürünleri temiz içerikli, gıdasını sağlıklı ve organik almaya çalışıyorum bu hayatı zorlaştırmak mı?
Hiç öyle olmayacak insanın arzulari sonsuz her istedikleri olmak zorunda değil bu gercegi bilerek hayata atilacaklar benim çevremdeki akademik çevre çok geniş onların içindeyim çünkü. Çoğu mutsuz.Bu durum normal değilki onların normali bu olsun? Benim çevremde de akademik kariyeri olan insanların çocukları daha mutlu ve başarılı, ikimizin yaptığıda saçma bir genelleme çünkü hayat bizim çevremizden ibaret değil.
O çocuk şuan fanusun içinde ama okula başladığında bu durumu görüp bunun altında ezilecek malesef, ailesini suçlayacak. Sınıf büyüdükçe masraf artıyor.
Gebzedeki fiyatlarda İstanbulu aratmıyor ama olsunAbartmayın istanbulda yaşıyorum 2 milyona gayet ev var kötü semtleree 15 20ye kira da var. bizzat evim 1+1 20 bin. Ne okudunuz karı koca? En kötü eşin uzman çavuş vs olsun ya da gebzeye taşınıp karı koca fabrikaya gireceksiniz. 700 bin altında mı
Evet ama 50 bin maaş alan kreşli fabrikalar varGebzedeki fiyatlarda İstanbulu aratmıyor ama olsun
Bir gün pilav 1 gün makarna çok iyiymiş, hatta 3. Gün oruç tutsun çocuk, ne dersin?Herkesin evi yok kiraci olanda butcesini ayarlayarak cocuk sahibi olabilir.
Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun. Hergun et yedirmezsinde bir gun pilav makarna yaparsın. Herkes herseyi ne kadarda zorlaştırıyor sanki evi olanın evinde hergun pirzola biftek pişiyor.
Kendinize guveniyorsaniz borcunuz harciniz yok ise kenardada paranız varmis yapabilirsiniz. İllaki maaslariniz artacak tabi giderlerinizde ona göre dengede tututyorsaniz sorun yok
Gebze'de kresli fabrikaya hiç denk gelmedim, hangi fabrikalar acaba? En azından bilgim olsun, ihtiyaç olursa birilerine söylerim.Evet ama 50 bin maaş alan kreşli fabrikalar var
Para ile saadet olmaz diyorsunuz kısaca.Hiç öyle olmayacak insanın arzulari sonsuz her istedikleri olmak zorunda değil bu gercegi bilerek hayata atilacaklar benim çevremdeki akademik çevre çok geniş onların içindeyim çünkü. Çoğu mutsuz.
Bilmiyorum ama boluda bir arkadaşım çalışıyor iş güvenliği uzmanı tekstil fabrikası kreşi var 0-24 hem de gebzede de vardır. Sanayide kreşi varmış çünküGebze'de kresli fabrikaya hiç denk gelmedim, hangi fabrikalar acaba? En azından bilgim olsun, ihtiyaç olursa birilerine söylerim.
Tekstilde çok kadın olduğu için zorunlu sanirim. Diğer türlü hic denk gelmemistim, acaba bilmiyor muyum diye düşündüm. Bu sekilde gerçekten mantıklı ama.Bilmiyorum ama boluda bir arkadaşım çalışıyor iş güvenliği uzmanı tekstil fabrikası kreşi var 0-24 hem de gebzede de vardır. Sanayide kreşi varmış çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?