Kira-gebelik-geçim sorunu

Vallahi yavru ceylanım çocukların ek gıdaya geçmesine gerek yok ki . annenin de sütü olsun bebek güzel beslensin düzenli kilo alsın diye bademi hurması cevizi balığını etini mevsim meyvelerini mevsim sebzelerini her şeyini yemesi gerekiyor

Bu maaşla 700k birikim çok iyi, demek ki gelir gider dengesini çok iyi sağlıyorsunuz.
Kiranız aşırı yüksek. Kaç odalı evdesiniz bilmiyorum ama daha az odalı ve daha az ödemeli eve geçebilirsiniz. Ya da borç alabilecek birileri varsa 1+1 ev alabilirsiniz kira ödememek için.
Annenizle aynı şehirde misiniz? Siz çalışıyorken bebeğinize bakacak birileri var mı ve kesin olarak kendilerinin de bakmaya gönülleri var mı? Bu etkenleri iyi düşündükten sonra kararınızı vermenizi tavsiye ederim.
Bebeğin masrafının ucu açık. Sütünüz yeterse mama masrafınız olmaz. Biz şu an sadece mama için 4k civarı ödüyoruz. Bezle de birlikte 5k.

Vallahi öyle düşündükçe yeni bir masraf kalemi çıkıyor
Konu sahibi zaten asgari ücretten hallice kazanıyor Karı koca, düzeninizi daha uygun fiyatlı bir şehirde kurun İstanbul zorunlu değil deyince beğenmedim geliyor yoruma.
O zaman gelirlerini arttıracaklar, daha yüksek maaşlı daha kalifiye işler bulmalari gerekiyor. Allah kolaylık versin o konuda da. Ama şu bir su götürmez gerçek ki sadece zamsız haliyle bile kirayı ödeyince ellerinde kalan 30.000 lirayla olacak iş değil bu. Biz iki kişiyiz ikimiz de çalışıyoruz, evde yokuz hafta içi resmen, su gelmiş 500 TL. Basit matematik :/

Ben şuanda Türkiyenin şartlarını bilmesem de zor olduğunu gördüm hissetim. İki kişi şuanda geçinebiliyor musunuz? Gebelik olursa home office yada alternatif yorulmayacağın bir iş yapabilir misin ? B planı sürekli düşünmek lazım kötü düşün demiyorum ama , en kötüsünden yola çıkarak bir B planı elinde tutmalısnız. İkinizde tek kişi düşünmesin bunları.

sen hamile kalırsan , eşin yükü hafifletip doğum sonrasına kadar ek işte calışabilir mi?

Veya şuan çocuk işini rafa kaldırıp ev alma olayı gerçekleştirilebilir mi ? Eğer köşede altın vs varsa kredi vs. İle toparlanacak alınacak bir durum varsa çocuk olmadan kendi evinizi mi alsanız? Çocukla sonra kira evde oturmazsınız hem kendi evinizin kredisini kira gibi ödersiniz ödensin gitsin gittiği yere kadar. Ama herkesin fikri plani çok farklı.

Henüz 2 yıllık evlisiniz bence çocuk için acele etmeyin derim. Ama en iyisini Rabbim bilir nasip işi hakkınızda ne hayırlısıysa o olsun canım.. herşeyde vardır bir hayır ama gebeliğini yaşarken stressiz sorunsuz yaşamanı dilerim bi kadın olarak

Kiracıyım ve yeni bebegim oldu. Ailem kendi dairelerine oturtmak istedi ama kucuk oldugu icin esimle istemedik ve ayni zamanda cok yakin olmak istemedigimiz icin. Her neyse normalde evlendigimiz yil esimin okulu bitecekti ve ülkesine yerlesecektik ama evdeki hesap carsiya uymadi okulu seneye bitecek nasipse. Suan icin ben calisiyorum ve esim de ogrenci olmasina ragmen destek oluyor eve. Maasim 70k civari esimin destegi haric onunki degisken 30-40 olabiliyor. Hamile kaldigimdan beri masraflarimiz cok artti . Bol bulantili bi hamileleik geçirdim cogu zaman sadece disardan yemek yedik kahvalti dahil cunku asla bi sey yapamadim yemek
Vs. surekli hastaneye gittik anksiyetem oldugu icin ve hastanem eve uzakti ve yakit masrafimiz bile cok olmaya baslamisti. Sonra dogum ozel saglik paketim git gel dogumda bitmisti neredeyse ve yuklu bi odeme yaptik hastaneye. Bu sirada bebek Alisverisi zaten cok fazla tuttu , ailesi yurtdisindan tum kiyafet , araç gerecleri gonderdiler sagolsunlar ama yine de bebegimin her seyi olsun istedigim için her seyi aldim ve almaya devam ediyorum. Bi cocuk dünyaya getirdiysek kit kanaat degil kaliteli yasamasini isterim hep . Dogum sonrasi da emzirmeme ragmen yetmiyor ve mama aliyorum haftada 2 kez cogu kez icmedigi icin dokmek zorunda kaliyorum. Şuana kadar ayda 4k mama , 2,5 civari bez , 750 tl islak mendil ve istedigi uygun biberonu bulmak icin 5k harcamisim. Pisik kremleri icin de 1 k vermişim ve bitiyolar o ay . Bebek kontrolleri icin ozel saglik yaptirdim bebegime kimligi ciktigi gun o nedenle saglik harcamalari rahatim . Ama bu ay almam gereken elektrikli ana kucagi yeni bir besik ve ekstra kiyafetler var demem o ki sadece yiyecegi temizligi 10 k gidiyo bende esyalarina da her ay almak istediklerime gore butce ayiriyoruz esimle onun icinde eksik hicbir seyi olmamasi onemli biz ona göre hareket ediyoruz. Size bilgi olmasi acisindan surecle ilgili bilgileri bu şekilde verebilirim kendi acimdan

Herkesin evi yok kiraci olanda butcesini ayarlayarak cocuk sahibi olabilir.
Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun. Hergun et yedirmezsinde bir gun pilav makarna yaparsın. Herkes herseyi ne kadarda zorlaştırıyor sanki evi olanın evinde hergun pirzola biftek pişiyor.
Kendinize guveniyorsaniz borcunuz harciniz yok ise kenardada paranız varmis yapabilirsiniz. İllaki maaslariniz artacak tabi giderlerinizde ona göre dengede tututyorsaniz sorun yok

Siz çalışmayacaksınız çocuk olunca peki kiradan kalan 2-3 bin liraya geçinebilir misiniz? Çocuk sadece meme değil ki. Giyimi var, hastanesi aylık kontrolü ya her şeyi var.
Kesinlikle önce birikim yapın eliniz bollaşsın sonra çocuk yapın. Yoksa altından kalkayamazsınız.

Pilav, makarnayla çocuk mu büyür? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Karnın doyması sağlıklı ve dengeli beslenme değil ki.

Hergün pirzola, biftek pişirmiyorum ama her gün evde yapılmış et - kemik suyuna çorba yapıyorum, bunu yapamazsam balık çorbası yapıyorum.
Kullandığım ürünleri temiz içerikli, gıdasını sağlıklı ve organik almaya çalışıyorum bu hayatı zorlaştırmak mı?

Hiç yazmak istemedim ama benim gibi bir sözelci bile durumun pilav makarna olmadığını anlıyorsa herkes anlar diye düşündüm. Yaşam şartları asla konu sahibinin suçu değil, hiç üzmek için yazmıyorum, zaten kendim de üzgünüm. Ama bir maaşı kiraya giden birisi, tek maaşa düşünce geriye pilav makarna bile kalmayabilir. Pilavı makarnayı en zor durum olarak düşünmek aşırı iyimser ya. Ben mi kötümser biriyim acaba, bilemedim.

Hiç öyle olmayacak insanın arzulari sonsuz her istedikleri olmak zorunda değil bu gercegi bilerek hayata atilacaklar benim çevremdeki akademik çevre çok geniş onların içindeyim çünkü. Çoğu mutsuz.

Gebzedeki fiyatlarda İstanbulu aratmıyor ama olsun

Bir gün pilav 1 gün makarna çok iyiymiş, hatta 3. Gün oruç tutsun çocuk, ne dersin?

Hiç öyle olmayacak insanın arzulari sonsuz her istedikleri olmak zorunda değil bu gercegi bilerek hayata atilacaklar benim çevremdeki akademik çevre çok geniş onların içindeyim çünkü. Çoğu mutsuz.
Para ile saadet olmaz diyorsunuz kısaca.
Yooo gayette güzel oluyor.Devir artık bizim çocukluğumuz gibi değil ki biz çocukken de çok şey gözümüzde kaldı.
Avrupa turu,yazın beş yıldızlı otelde tatil ,istediği oyuncaklar,kitaplar,sağlıklı besin maddeleri ile mutsuz olan pek çocuk görmedim ama istediği küçücük bir oyuncak ya da bir parça çikolata alınamadığı için çok mahcup olan çocuk gördüm.
Yapmayın Allah aşkına zenginler mutsuz güzellemesi yapıp kendimizi rahatlatmayı artık bırakalım

Bu arada evet, katılıyorum parayla saadet olmaz. Artık çoook parayla saadet oluyor çünkü.
Yoksul bir semtte çalışıyordum çocuklar bırakın tatlili oyuncağı, fındık fıstık ne haberleri yoktu. Cidden yemedikleri için bilmiyorlardı. Yemişim şimdi böyle mutluluğu, geçiniz fakir edebiyatını.

Bilmiyorum ama boluda bir arkadaşım çalışıyor iş güvenliği uzmanı tekstil fabrikası kreşi var 0-24 hem de gebzede de vardır. Sanayide kreşi varmış çünkü
Tekstilde çok kadın olduğu için zorunlu sanirim. Diğer türlü hic denk gelmemistim, acaba bilmiyor muyum diye düşündüm. Bu sekilde gerçekten mantıklı ama.

Bir tane çocuk masrafını tartışıyoruz. Kira bir kişinin maaşı nerdeyse. Bir kişi sadece barınma ihtiyacı için çalışıyor. Biftek miftek konuşuyorsunuz. İmkansıza yakın. En iyisi olsun falan böyle bir şey diyen heralde hiç çocuk yapamaz. Çocuk olunca anne çalışabilecek mi? Çalışırsa kreş parası nasıl verilecek evde ne yiyecekler? Olmaz diye bir şey yok illa bir şekilde olur. Bence mesele bebek meselesi değil bebek bile şu durumda masrafsız kusura bakmayın. Kalacak ev yiyecek lokma meselesi var ortada. Yoksa bebeğe beşik kıyafet bir şekilde olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…