- 8 Mart 2019
- 7.584
- 37.087
- 548
- 40
Fındık, fıstık yemesinler derse şaşırmam...fındık fıstıkla büyüyen çocuklar mutsuz oluyor diye görmüştür belki.Bu arada evet, katılıyorum parayla saadet olmaz. Artık çoook parayla saadet oluyor çünkü.
Yoksul bir semtte çalışıyordum çocuklar bırakın tatlili oyuncağı, fındık fıstık ne haberleri yoktu. Cidden yemedikleri için bilmiyorlardı. Yemişim şimdi böyle mutluluğu, geçiniz fakir edebiyatını.
Dedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyiGeçmiş olsun. İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor. Ancak siz genç insanlarsınız toparlarsınız inşallah.
Onun dışında 7 göbek istanbulluyum dediğiniz muhtemelen anne babanız göç etti istanbula. 7 göbek istanbullu olanlar çok zengin oluyolar. Nişantaşı, yeşilköy, florya gibi yerlerde yaşıyorlar.
Yani kolay bir şey asla değil farkındayım ama istanbul çok zor bir şehir. Birinizin maaşı komple kiraya gidiyor. Sizin durumunuzda en mantıklı öneri taşınmanız olabilir. Bu öneriden hoşlanmadığınızın farkındayım ama başka ne denebilir ki?
Abartıyor muyum ?! Nerede ? Esenyurtta suriyelilerin içinde yada kuştepe Balat’ta çingenelerin içinde mi ?Abartmayın istanbulda yaşıyorum 2 milyona gayet ev var kötü semtleree 15 20ye kira da var. bizzat evim 1+1 20 bin. Ne okudunuz karı koca? En kötü eşin uzman çavuş vs olsun ya da gebzeye taşınıp karı koca fabrikaya gireceksiniz. 700 bin altında mı
Olursa annelerimiz bakmayı şimdiden teklif ettiler. 2+1 açık mutfak olan bir evdeyiz. Şehirden biraz uzağız şehire yaklaştıkça 1+1’ler 22-23 bandındaBu maaşla 700k birikim çok iyi, demek ki gelir gider dengesini çok iyi sağlıyorsunuz.
Kiranız aşırı yüksek. Kaç odalı evdesiniz bilmiyorum ama daha az odalı ve daha az ödemeli eve geçebilirsiniz. Ya da borç alabilecek birileri varsa 1+1 ev alabilirsiniz kira ödememek için.
Annenizle aynı şehirde misiniz? Siz çalışıyorken bebeğinize bakacak birileri var mı ve kesin olarak kendilerinin de bakmaya gönülleri var mı? Bu etkenleri iyi düşündükten sonra kararınızı vermenizi tavsiye ederim.
Bebeğin masrafının ucu açık. Sütünüz yeterse mama masrafınız olmaz. Biz şu an sadece mama için 4k civarı ödüyoruz. Bezle de birlikte 5k.
Çocukların ne yediği gayet önemli bence, her türlü gelişimleri için. Sürekli evde pişmiş bazlamayı yiyerek büyüyen birini gördünüz mü hiç? Ben gördüm, sonuç pek iç açıcı değildi.Fındık, fıstık yemesinler derse şaşırmam...fındık fıstıkla büyüyen çocuklar mutsuz oluyor diye görmüştür belki.
E ekonomik durum onu gerektiriyorsa evet ben Beykozdayım 20 bin kiram. Yakın zamanda arkadaşım çekmeköyden aldı 2 milyon. Başakşehir beylikdüzü var.Dedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyi
Abartıyor muyum ?! Nerede ? Esenyurtta suriyelilerin içinde yada kuştepe Balat’ta çingenelerin içinde mi ?
Lütfen şimdi sahibinden’e girip başakşehirdeki ev fiyatlarını inceleyin,bende Bahçeşehir’de oturuyorum.E ekonomik durum onu gerektiriyorsa evet ben Beykozdayım 20 bin kiram. Yakın zamanda arkadaşım çekmeköyden aldı 2 milyon. Başakşehir beylikdüzü var.
İstanbuldaymışsınız. Gitmeyi de düşünmüyorsunuz. O zaman ya ailelerden yardımı kabul edeceksiniz ya da ben başkasına güvenerek çocuk yapamam diyorsanız erteleyeceksiniz gibi duruyor.Olursa annelerimiz bakmayı şimdiden teklif ettiler. 2+1 açık mutfak olan bir evdeyiz. Şehirden biraz uzağız şehire yaklaştıkça 1+1’ler 22-23 bandında
Benim ailem de bahçeşehirde ben beykozdayım. Çevremde yakın zamanda ev alanlar var oralardan da 2 milyon civarına.Lütfen şimdi sahibinden’e girip başakşehirdeki ev fiyatlarını inceleyin,bende Bahçeşehir’de oturuyorum.
150den fazla kadın çalıştırıyorsa kreş zorunlu benim çalıştığım yerde de yan hak olarak kreş varTekstilde çok kadın olduğu için zorunlu sanirim. Diğer türlü hic denk gelmemistim, acaba bilmiyor muyum diye düşündüm. Bu sekilde gerçekten mantıklı ama.
Kesinlikle katılıyorum, daha 5 gün önce doğum yaptım ve ikinci çocuk çok fazla masrafım yoktu ona rağmen beklenmedik bir sürü ihtiyaç çıkıyor inan biz hastanede lümen çıkınca falan eşime ihtiyaçları söylüyorum ortalama günlük 3-5 bin tutuyor ve bunlar gösteriş vs değil yani ihtiyaç, şimdi konuyu okuyunca düşünüyorum acaba para var mı diye düşünmeden ihtiyacını alabilecek durumda olmalı insan, sonuçta hem lohusa hem de geçim derdi olmamalı...Ya ben bu konularda aslında ağzımın payını almış olmam lazım ama dayanamıyorum.
Kendi istediğim oyuncağı alamayıp millet verecek mi acaba diye bekleyecek olduktan sonra o çocuğu dünyaya getirmenin ne mantığı var
Beylikdüzü'nde o fiyata ev bulursun, ben halkalı atakentteyim burda stüdyo daire bile o fiyata imkansiz. Yani lokasyon önemli, ama bazen gerçekler çok daha önemli. Mesela evimize çok yakın yeni bir site yapıldı, doktor+ mühendis bir çift olarak sadece uzaktan bakabiliriz çünkü fiyatları 25 milyondan başlıyor. Orada yaşamak hayal diye başka bir yerden ev almayacak miyiz şimdi?Lütfen şimdi sahibinden’e girip başakşehirdeki ev fiyatlarını inceleyin,bende Bahçeşehir’de oturuyorum.
Bezi, oyun parkını bedava ya da uygundan alternatifi ile halledince sorun çözülüyor mu? Yaşıtları satranca, baleye, yabancı dil, müzik kurslarına giderken çocuğun elinden tutup pazara, akraba ziyaretine mi gidelim? Kantinde, orada burada canının çektiğini bir nebze de olsa alabilen çocuklar varken, çoçuğun beslenmesine her gün evden mi koyalım? Çözümleriniz cidden çok "dandik". Artık anadolu/fen lisesinde okuyup desteksiz sınava girildiğinde güzel bölümler kazanılan zamanlar geçti. Herkes bir şekilde çocuğunu koleje, hiç olmadı kursa, etüt merkezine yollamaya çalışıyor. Eğitimde fırsat eşitliği falan yok. Ve ne kadar acı olsa da fakir çocuk birkaç 0 geriden başlıyor hayata Türkiye'de.Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun.
Anladım. Ailelerden bir şey kalmadı yazmıştınız o yüzden yeni olduğunuzu düşündüm. Sizin gibi 4-5 nesildir istanbulda olan hemen hemen herkes çok zengin. O zamanlar daha köyden kente göç bu kadar yoğun olmadığı ve evler ucuz olduğu için hep iyi semtlerde evler almışlar. Öyle diyorsanız öyledir tabi. Hayat sizin, tercih sizin. Biz sadece şu pozisyonda olabilecek en mantıklı öneriyi sunmaya çalıştık.Dedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyi
Evet İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’da doğduk büyüdük ailelerimiz burada yaşıyor.
Başka şehirden İstanbul’a göç etmedik burada doğduk.
Siz temel şeyleri değil, kendi bütçenize göre olanları yazıyorsunuz.Ben temel şeyleri yazdım. Onu bile eksik yazmışım. Islak mendili kremi şampuanı özel deterjanı yumuşatıcısı hadi de onlar da ayda 500lira. Tabi ek gıda felaket hani sormuş ya başlangıç için. Ben üç yaşındakine ayda zaten kreşi osu busu 35-40 harcıyorum. Ben mini tini bebek için yazdım ortalama.
Ev mi almışlar yoksa gördükleri her araziye çöreklenip gecekondu koyup sonra ödül olarak tapusunu alıp müteahhide 5-10 daire karşılığı mı vermişlerAnladım. Ailelerden bir şey kalmadı yazmıştınız o yüzden yeni olduğunuzu düşündüm. Sizin gibi 4-5 nesildir istanbulda olan hemen hemen herkes çok zengin. O zamanlar daha köyden kente göç bu kadar yoğun olmadığı ve evler ucuz olduğu için hep iyi semtlerde evler almışlar. Öyle diyorsanız öyledir tabi. Hayat sizin, tercih sizin. Biz sadece şu pozisyonda olabilecek en mantıklı öneriyi sunmaya çalıştık.
benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebeDedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyi
Abartıyor muyum ?! Nerede ? Esenyurtta suriyelilerin içinde yada kuştepe Balat’ta çingenelerin içinde mi ?
Siz niye bu kadar gerginsiniz yaEv mi almışlar yoksa gördükleri her araziye çöreklenip gecekondu koyup sonra ödül olarak tapusunu alıp müteahhide 5-10 daire karşılığı mı vermişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?