Kira-gebelik-geçim sorunu

Fındık, fıstık yemesinler derse şaşırmam...fındık fıstıkla büyüyen çocuklar mutsuz oluyor diye görmüştür belki.

Dedelerimiz bulgaristandan göçmüşler o zamandan beri de istanbuldalar,eşimin ailesi de kafkas kökenli onlarda istanbuldalar yani dedemizin dedeleri diyebilirim. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ailelerimizin elbette durumları iyi
Abartıyor muyum ?! Nerede ? Esenyurtta suriyelilerin içinde yada kuştepe Balat’ta çingenelerin içinde mi ?

Olursa annelerimiz bakmayı şimdiden teklif ettiler. 2+1 açık mutfak olan bir evdeyiz. Şehirden biraz uzağız şehire yaklaştıkça 1+1’ler 22-23 bandında

Fındık, fıstık yemesinler derse şaşırmam...fındık fıstıkla büyüyen çocuklar mutsuz oluyor diye görmüştür belki.
Çocukların ne yediği gayet önemli bence, her türlü gelişimleri için. Sürekli evde pişmiş bazlamayı yiyerek büyüyen birini gördünüz mü hiç? Ben gördüm, sonuç pek iç açıcı değildi.
Ayrıca zenginlerin mutsuz oldukları falan yok. Gayet zengin bir adamın asistanlığını yapmıştım geçmişte, bir sürü çocuğu vardı. Karısından hariç sevgilileri vardı, adam kendi çapında mutluydu. Çocuklara gelirsek de onlar da yarın bir gün başına geçebilecekleri bir servetleri olduğu için mutluydu. Karısı da altında lüks arabası ve kredi kartıyla mutluydu.
Biz esas kendi halimize bakalım bence. Bdvde fakir adamlar fakir karılarını aldatıyorlar, fakir çocuklar ortada kalıyor. Hangisi daha kötü, siz karar verin.

E ekonomik durum onu gerektiriyorsa evet ben Beykozdayım 20 bin kiram. Yakın zamanda arkadaşım çekmeköyden aldı 2 milyon. Başakşehir beylikdüzü var.

E ekonomik durum onu gerektiriyorsa evet ben Beykozdayım 20 bin kiram. Yakın zamanda arkadaşım çekmeköyden aldı 2 milyon. Başakşehir beylikdüzü var.
Lütfen şimdi sahibinden’e girip başakşehirdeki ev fiyatlarını inceleyin,bende Bahçeşehir’de oturuyorum.

Olursa annelerimiz bakmayı şimdiden teklif ettiler. 2+1 açık mutfak olan bir evdeyiz. Şehirden biraz uzağız şehire yaklaştıkça 1+1’ler 22-23 bandında
İstanbuldaymışsınız. Gitmeyi de düşünmüyorsunuz. O zaman ya ailelerden yardımı kabul edeceksiniz ya da ben başkasına güvenerek çocuk yapamam diyorsanız erteleyeceksiniz gibi duruyor.
Allah hayırlısıyla nasip etsin

Eşiniz ek iş yapsın ancak öyle olur.Ayrica çok istiyorsanız gezme tozma bütün herşeyden elinizi ayağınızı çekmeniz gerekli ev iş ev iş .Daha küçük ve kötü yDa semt olarak daha ucuz bir ev ikinci el bebek giysileri ve birçok şeyden kısarak mümkün.Gercekci olursak maalesef ne denebilir süt değil mama gideri olursa başka ek masraflar çıkarsa Olasi durumda herşeyi kısıp para biriktirip bunu bir süre ertelemeniz mümkün degilmi ? Yada daha çok kazandıracak bir iş iş yerinde daha da yükseltmek hiç olasılık yokmu böyle .

Kesinlikle katılıyorum, daha 5 gün önce doğum yaptım ve ikinci çocuk çok fazla masrafım yoktu ona rağmen beklenmedik bir sürü ihtiyaç çıkıyor inan biz hastanede lümen çıkınca falan eşime ihtiyaçları söylüyorum ortalama günlük 3-5 bin tutuyor ve bunlar gösteriş vs değil yani ihtiyaç, şimdi konuyu okuyunca düşünüyorum acaba para var mı diye düşünmeden ihtiyacını alabilecek durumda olmalı insan, sonuçta hem lohusa hem de geçim derdi olmamalı...

Lütfen şimdi sahibinden’e girip başakşehirdeki ev fiyatlarını inceleyin,bende Bahçeşehir’de oturuyorum.
Beylikdüzü'nde o fiyata ev bulursun, ben halkalı atakentteyim burda stüdyo daire bile o fiyata imkansiz. Yani lokasyon önemli, ama bazen gerçekler çok daha önemli. Mesela evimize çok yakın yeni bir site yapıldı, doktor+ mühendis bir çift olarak sadece uzaktan bakabiliriz çünkü fiyatları 25 milyondan başlıyor. Orada yaşamak hayal diye başka bir yerden ev almayacak miyiz şimdi?

Sizin durumunuz maaslarinizi artirmadiktan sonra biraz günü kurtarmak için çalışmak, sürdürülebilir değil bana göre. Gençken ne aldınız kar, ileri de çocuk vs olunca daha bir imkansız.

Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun.
Bezi, oyun parkını bedava ya da uygundan alternatifi ile halledince sorun çözülüyor mu? Yaşıtları satranca, baleye, yabancı dil, müzik kurslarına giderken çocuğun elinden tutup pazara, akraba ziyaretine mi gidelim? Kantinde, orada burada canının çektiğini bir nebze de olsa alabilen çocuklar varken, çoçuğun beslenmesine her gün evden mi koyalım? Çözümleriniz cidden çok "dandik". Artık anadolu/fen lisesinde okuyup desteksiz sınava girildiğinde güzel bölümler kazanılan zamanlar geçti. Herkes bir şekilde çocuğunu koleje, hiç olmadı kursa, etüt merkezine yollamaya çalışıyor. Eğitimde fırsat eşitliği falan yok. Ve ne kadar acı olsa da fakir çocuk birkaç 0 geriden başlıyor hayata Türkiye'de.

Anladım. Ailelerden bir şey kalmadı yazmıştınız o yüzden yeni olduğunuzu düşündüm. Sizin gibi 4-5 nesildir istanbulda olan hemen hemen herkes çok zengin. O zamanlar daha köyden kente göç bu kadar yoğun olmadığı ve evler ucuz olduğu için hep iyi semtlerde evler almışlar. Öyle diyorsanız öyledir tabi. Hayat sizin, tercih sizin. Biz sadece şu pozisyonda olabilecek en mantıklı öneriyi sunmaya çalıştık.

Evet İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’da doğduk büyüdük ailelerimiz burada yaşıyor.

Başka şehirden İstanbul’a göç etmedik burada doğduk.

Tamam anladik bizans döneminden beri ordasinizdir. Ama insanlar duruma göre yer degistirebiliyor ya hani insanlar mantikli bi cozum soylemis ki sirf irda dogdugunuz diye dusuk maaslarla hayatta kalmaya calismak cocuk dusunmek mantikli degil. Mantigi bosverip illa dogdunuz diye orda duracaksiniz cocuk yapmayin bari ha bizim fikrimizin onemi yok yine de yaparsaniz hep birlikte dogdunuz yerde sefalet cekersiniz. Bi de 7 gobek yerleşik olup ailelerden bi ev bile kalmamasi çok garip yani. Benim tanidigim eski istanbullular genelde varlikli insanlar, cok varlikli olmayanin da en azindan başinda bi evi oluyor. Bi dikili agacin olmadiktan sonra 100 yil ayni yerde dursun ne

Tercih sizin tabii de ben maddi olarak tek başıma bakamayacağım çocuğu doğurmam.

Kocacıyım hem de çok kocacıyım.

Ama düşmez kalkmaz bir Allah.

Allahım muhtaç etmesin inşallah.

Tek başıma kaldığımda çocuğumun bir çikolatası için hiç kimsenin kapısına gidemem.

Siz temel şeyleri değil, kendi bütçenize göre olanları yazıyorsunuz.
Ben sizin anlattığınız masrafların birçoğunu yapmadım karşilayabileceğim halde.
Gerek olmadı veya gereksiz buldum.

Bu demek değil ki çocuk büyütmek çok da masraflı değil, tabii ki masraflı.
Ama burda herkes kendi normalini yazıyor, yoksa hep daha güzeli daha fazlası var.

Ev mi almışlar yoksa gördükleri her araziye çöreklenip gecekondu koyup sonra ödül olarak tapusunu alıp müteahhide 5-10 daire karşılığı mı vermişler

benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebe
onu da anadolunun en kuş uçmaz kervan geçmez alakasız bir köyünde geçen
70lere kadar (askerlik hariç) kimsenin köyünden 30 km den fazla uzaklaşmadığı, 70lerde de almanya işçi aldığı için yoksa yine bir yere giden fazla yok

80dan sonra anca okuyanın ufak çaplı memur olduğu ailemde bile

şehir yaşamına erken geçmiş olanın çoğunun çocuğuna bırakacağı kadar evi var
ki bizde çoğunlukla çocuk sayısı da yüksek. göçmenlerde genelde 1 çocuktur 2 çocuktur bizim gibi köy yerinde 9 çocuk değildir.

yani biz üzülüyoruz keşke erken zamanda büyükşehre gelselermiş (bakın istanbul filan değil, ilçeye gitselermiş o ile yeter) ev arsa bişey alsalarmış (bizimkiler gecekondu yapıp kaçak yaşayacak insan deil de) iyi kötü kafasını soksaymış diye...

şaşırtıcı ailelerden ev kalmamış olması.

ailelerinizle bir derdim yok, yanlış anlamayın. bulgar göçmenleri özellikle para konusunda çok beceriklidir, benim bildiklerim hep öyle.
ilk defa çocuğuna ev almayan bulgar göçmeni sizinkileri duyuyorum şu anda.

dahası
ailelerimizin durumu iyi diyorsunuz
o zaman şöyle de bir sorun yok mu:
ailelerin durumu iyiyse görece daha iyi semtte oturuyorlardır herhalde?
sizin şu anda bile kiranız yüksek
aileler çocuk baksa bile git-gel nasıl olacak? şu anda yakın değisinizdir kiramız uygun bile merkezde kalmıyoruz diyorsunuz çünkü.
yakınlarına gitseniz kira bu sefer sizin 2 maaş da yetmez herhalde?

istanbulda ulaşımı çok bilmiyorum. günlük işe gidip gelmedim hiç. ailelere kolay uşabilecke misiniz çocuğu hergün götürüp getirmek için?
ya da anne size mi taşınacka mesela?

Ev mi almışlar yoksa gördükleri her araziye çöreklenip gecekondu koyup sonra ödül olarak tapusunu alıp müteahhide 5-10 daire karşılığı mı vermişler
Siz niye bu kadar gerginsiniz ya Ben ne bileyim kim evini nasıl almış, nasıl zenginleşmiş? Sizce bu sorunun muhatabı ben miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…