Gergin miyimSiz niye bu kadar gerginsiniz yaBen ne bileyim kim evini nasıl almış, nasıl zenginleşmiş? Sizce bu sorunun muhatabı ben miyim?
İstediğimiz yorumu yapabiliyoruz da o soru için yetkili kişi ben değilimGergin miyimdurumu söyledim sadece 3 4 nesildir istanbulda yaşayanların çoğu böyle forumda istediğimiz gibi alıntılayıp yorum yapamıyor muyduk???
Eski komşularımızdan biri Bulgaristan göçmeniydi. Kendi akrabalarının en fakiri olan komşumuzun 6 dairesi vardı, gelip giderken gördüğümüz ablasının da 30 dairesi vardı. Komşumuz 60 yaşın üstünde olmasına rağmen bir lokantada temizlik personeli olarak çalışıyordu.benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebe
onu da anadolunun en kuş uçmaz kervan geçmez alakasız bir köyünde geçen
70lere kadar (askerlik hariç) kimsenin köyünden 30 km den fazla uzaklaşmadığı, 70lerde de almanya işçi aldığı için yoksa yine bir yere giden fazla yok
80dan sonra anca okuyanın ufak çaplı memur olduğu ailemde bile
şehir yaşamına erken geçmiş olanın çoğunun çocuğuna bırakacağı kadar evi var
ki bizde çoğunlukla çocuk sayısı da yüksek. göçmenlerde genelde 1 çocuktur 2 çocuktur bizim gibi köy yerinde 9 çocuk değildir.
yani biz üzülüyoruz keşke erken zamanda büyükşehre gelselermiş (bakın istanbul filan değil, ilçeye gitselermiş o ile yeter) ev arsa bişey alsalarmış (bizimkiler gecekondu yapıp kaçak yaşayacak insan deil de) iyi kötü kafasını soksaymış diye...
şaşırtıcı ailelerden ev kalmamış olması.
ailelerinizle bir derdim yok, yanlış anlamayın. bulgar göçmenleri özellikle para konusunda çok beceriklidir, benim bildiklerim hep öyle.
ilk defa çocuğuna ev almayan bulgar göçmeni sizinkileri duyuyorum şu anda.
dahası
ailelerimizin durumu iyi diyorsunuz
o zaman şöyle de bir sorun yok mu:
ailelerin durumu iyiyse görece daha iyi semtte oturuyorlardır herhalde?
sizin şu anda bile kiranız yüksek
aileler çocuk baksa bile git-gel nasıl olacak? şu anda yakın değisinizdir kiramız uygun bile merkezde kalmıyoruz diyorsunuz çünkü.
yakınlarına gitseniz kira bu sefer sizin 2 maaş da yetmez herhalde?
istanbulda ulaşımı çok bilmiyorum. günlük işe gidip gelmedim hiç. ailelere kolay uşabilecke misiniz çocuğu hergün götürüp getirmek için?
ya da anne size mi taşınacka mesela?
Cevap değildi fikirdi sadece tapu kadastro müdürü olmadığın haliyle açık bir daha alıntı istemezsen özel mesaj at vs ya da belirt dövecek gibi yorum yapmaya gerek yok forum sitesinin amacı farklı fikir ve bilgileri paylaşmakİstediğimiz yorumu yapabiliyoruz da o soru için yetkili kişi ben değilimyani nasıl bir cevap vermemi bekliyodunuz onu anlamadım
Zenginler mutlu güzellemesi yapmak çok doğru hareket. Refah düzeyi yükseldikçe mutluluktan ölen çok tü tü maşallah. İnsanın arzuları sonsuz ona o arzularına ulasamadikce mahcup olma duygusu aşılayan nadanlarin Dünya görüşü doğru. Hayat bundan ibaret olsaydı bu kadar sığ olsaydı doğru olurdu. Üf neyse hadi git para kazan biraz daha.Para ile saadet olmaz diyorsunuz kısaca.
Yooo gayette güzel oluyor.Devir artık bizim çocukluğumuz gibi değil ki biz çocukken de çok şey gözümüzde kaldı.
Avrupa turu,yazın beş yıldızlı otelde tatil ,istediği oyuncaklar,kitaplar,sağlıklı besin maddeleri ile mutsuz olan pek çocuk görmedim ama istediği küçücük bir oyuncak ya da bir parça çikolata alınamadığı için çok mahcup olan çocuk gördüm.
Yapmayın Allah aşkına zenginler mutsuz güzellemesi yapıp kendimizi rahatlatmayı artık bırakalım
Annem ve babam bebekliğimde ayrıldılar. İkisinin de birer tane evi var. Eşimin ailesinin de kendi evleri ve 2 evi ve yazlığı var. 4 kardeş oldukları için 2 daireyi 4’e böldüler. Dediğim gibi daha önce kendi işimizi yapıyorduk. Eşime düşen haktan eşim iş kurmuş ve daha sonra kötü gittiği için kapatmak durumunda kaldık. Daha borçlarımız yeni bitti. Anneme ve babama da kalkıp kalkın kirada oturun ben o evi istiyorum elbette diyemem.benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebe
70lere kadar (askerlik hariç) kimsenin köyünden 30 km den fazla uzaklaşmadığı, 70lerde de almanya işçi aldığı için yoksa yine bir yere giden fazla yok
ki bizde çoğunlukla çocuk sayısı da yüksek. göçmenlerde genelde 1 çocuktur 2 çocuktur bizim gibi köy yerinde 9 çocuk değildir.
yani biz üzülüyoruz keşke erken zamanda büyükşehre gelselermiş (bakın istanbul filan değil, ilçeye gitselermiş o ile yeter) ev arsa bişey alsalarmış (bizimkiler gecekondu yapıp kaçak yaşayacak insan deil de) iyi kötü kafasını soksaymış diye...
ailelerinizle bir derdim yok, yanlış anlamayın. bulgar göçmenleri özellikle para konusunda çok beceriklidir, benim bildiklerim hep öyle.
dahası
aileler çocuk baksa bile git-gel nasıl olacak? şu anda yakın değisinizdir kiramız uygun bile merkezde kalmıyoruz diyorsunuz çünkü.
istanbulda ulaşımı çok bilmiyorum. günlük işe gidip gelmedim hiç. ailelere kolay uşabilecke misiniz çocuğu hergün götürüp getirmek için?
Üslup muhteşem tam beklediğim gibi.Hiç şaşırtmıyorsunuz.Mutluluktan ölen bilmiyorum ama açlıktan,bakımsızlıktan öleni çok duyduk.Zenginler mutlu güzellemesi yapmak çok doğru hareket. Refah düzeyi yükseldikçe mutluluktan ölen çok tü tü maşallah. İnsanın arzuları sonsuz ona o arzularına ulasamadikce mahcup olma duygusu aşılayan nadanlarin Dünya görüşü doğru. Hayat bundan ibaret olsaydı bu kadar sığ olsaydı doğru olurdu. Üf neyse hadi git para kazan biraz daha.
İstediğin ne başkası da senin istediklerini mi istiyor yeterli para ne baskalarinin kendine gördüğü yeterli para seninkiyle aynı mi olmak zorunda bu üslubu hak ediyorsun. Fazlasını değil.Üslup muhteşem tam beklediğim gibi.Hiç şaşırtmıyorsunuz.Mutluluktan ölen bilmiyorum ama açlıktan,bakımsızlıktan öleni çok duyduk.
Hanımefendi hiç merak etmeyin gayet yeterli para kazanıyorum ve bununla da çok mutluyum en azından istediğimi alıp istediğim şekilde gezebiliyorum
Ve evet şaşıracaksınız ama aile olarak çok mutluyuz çünkü düşünmemiz gereken ödemelerimiz yok
benim yerleşik hayata 1960larda geçen - o zamana kadar at sırtında deve sırtında, yörük göçebe
dahası
Ayni zamanda bulvar vatandasiyimBulgaristan göçmenligi mi kalmis migren dedemizin dedesi diyor.Gocmenlik max 2 nesil sonra düşer bence
Bebeklerin ihtiyaçları hemen hemen aynı değil mi?İstediğin ne başkası da senin istediklerini mi istiyor yeterli para ne baskalarinin kendine gördüğü yeterli para seninkiyle aynı mi olmak zorunda bu üslubu hak ediyorsun. Fazlasını değil.
Kuveyt Türk 2,77 ile veriyor şu an. 3 milyon taksidi 86 bin. Akbank'ınki 2,86. Yani sizin rakam bunlara göre fahiş kalıyor.Bilmiyorum hiç bakyiniz mi ama ben daha yeni arastirdim, 3.000.000 kredinin aylik taksit tutarı 125.000₺ maalesef
Ayni zamanda bulvar vatandasiyim
Dedenizin dedesinden beri silsile bozulmadan devamli vatandaslik almissinizdir.
benim bildiklerimde şu durumlar varEski komşularımızdan biri Bulgaristan göçmeniydi. Kendi akrabalarının en fakiri olan komşumuzun 6 dairesi vardı, gelip giderken gördüğümüz ablasının da 30 dairesi vardı. Komşumuz 60 yaşın üstünde olmasına rağmen bir lokantada temizlik personeli olarak çalışıyordu.
Sandiginizin aksine bayağı bir prosedür değil bu,zaten Vatandaslik akdi anneannemden gerçekleştiği için doğar doğmaz sadece Bulgaristan konsolosluğuna bildiriyorsunuz ve otomatik olarak vatandaş oluyorsunuz siz ne hayal ettiniz bilmiyorum tabi
Bulgaristan vatandaşı isen neden yurtdışı düşünmüyorsunuz? Yaşınız çok genç, iyi bir düzen kurabilirsiniz.Ayni zamanda bulvar vatandasiyim
Disarda yemek yemeye benziyor.cok lüks şeyler alırsanız tabi ki yetişemezsiniz. Daha minimal takılıp tasarruflu ilerlerlerseniz altından kalkarsiniz inşallah.herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Konu sahibi üzerine alinmayacaksa kime diyorsun değil diye bezin de uygunu var mamanın da. Kıyafetinde. 6ay sonra ek gıdaya geçince kuzu pirzola yemeyecekse her gün yetişkin bir insana bile günlük 150gr bile et onerilmezken bu bebek de beslenrcektir zira konu sahibi bir gelire sahip açım aciktayim bebek düşünüyorum dememiş neden anne olma duygusunu milletin belirlediği kritere göre erteleyecekmis para oldu diyelim o zaman da ortaya başka sorunlar çıktı bu seferde doktorlara para mı dökecek bebek sahibi olmak için ya hu yazma artık yeter.Bebeklerin ihtiyaçları hemen hemen aynı değil mi?
Hiç yahu ne gerek var beni bezlemeyin ben kalkar tuvalete giderim diyen bebek duymadım ya da aman annemin sütü yoksa mamaya gerek yok kuru fasulyenin suyuna ekmek banarım diyen bir bebekte duymadım.
Konu sahibi bebek masraflı mı demiş evet çok masraflı diyoruz büyüdükçe de artıyor bu masraflar diyoruz,diyorsunuz ki herkesin ihtiyacı aynı mı?
Aynı hanımefendi dünyaya gelen her çocuk en güzelini hak ediyor kendi sefil hayatlarına bir kişi daha eklemek bencillikten başka bir şey değil(konu sahibi arkadaşım üzerine alınma lütfen)
1990da kuruldu Bulgaristan bu tarih öncesinde göç edenler vatandaşlıktan çıkarıldı zaten Yugoslavya vardı malum ayrı bir Bulgaristan vatandaşlığı söz konusu değil. Çifte vatandaşlık 2000lerde ortaya çıktı.Sandiginizin aksine bayağı bir prosedür değil bu,zaten Vatandaslik akdi anneannemden gerçekleştiği için doğar doğmaz sadece Bulgaristan konsolosluğuna bildiriyorsunuz ve otomatik olarak vatandaş oluyorsunuz siz ne hayal ettiniz bilmiyorum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?