Kira ya cıkmalıyim?

Miras evi derken? Evin başka ortakları mı var? Mesela eşimin anneannesi öldü evi 3 çocuğuna kaldı ama kv kendisi oturuyor kardeşleri para istemiyor o tarz bi durum mu?

e şu an miras evi değil ki orası. miras diye kira düşmez dediğiniz için kp öldüde siz de kardeşler vs anlayış gösterdi oturuyorsunuz sandım.
o zaman evi bize ayırdığına göre kirası ile başka yere geçelim sığamıyoruz demeniz de abes birşey olmaz.
ama satalım derseniz tabi ki adam tepki verir.
Malesef yani dediğimiz zaman diğer kardeşlere hak düşüyor muş eşimin kardeşleri istiyor haktan tabi isteyebilir yani en doğal hakkı k.babam bolusturmedikcede böyle demeleri normal zaten satmak istiyorum demedim ki eşimle bana düşmez hepberaber karar kilinir

Evet farkındayız bu durumun zaten bende kara kara onu dusunuyorum bazen uyku uyuymıyorum ama eşim bu konuda çok katı ikna edemiyorum zaten ev miras evi oldugu icin bugun dursak belki yarin duramicaz
Babasi yasiyorsa zaten miras degildir bu arada. Babanın yerinde olsam ben de evimi sattirmam.
Kiraya çıkmaktan başka careniz gozukmuyor benim de bebeğim 8 aylık büyüyüp hareketkendikce her şeyi karıştırmak istiyorlar mutfaktan wc ye geçişin bu kadar kolay olmasi büyük problem. Kafasi erdikce oyuncaklarını da biriktirmek isteyecek ve evin dar olmasından daha çok rahatsız olacaksınız maalesef. Yavaş yavaş ikna etmeye çalışın eşinizi.

e şu an miras evi değil ki orası. miras diye kira düşmez dediğiniz için kp öldüde siz de kardeşler vs anlayış gösterdi oturuyorsunuz sandım.
o zaman evi bize ayırdığına göre kirası ile başka yere geçelim sığamıyoruz demeniz de abes birşey olmaz.
ama satalım derseniz tabi ki adam tepki verir.

Bunca zaman zaten iyi niyetten bedavaya oturmuşlar kirasını almalarına bence laf eder diğer hak sahipleri. En başta baba kendi alır kirayı. Hak olan o yani.
Bana ölmeden satıp bölüştürmesi daha mantıklı geldi. Ama o da yaşlılığında paraya ihtiyacı olur diye kendine saklıyor olabilir baba. Bu konular bir kere teklif edilir ısrar edilmez.
yapacak pek bir şey yok. Bugüne kadar ne güzel bedavaya oturmuşlar hiçbirimiz evlenirken ev sahibi olarak evlenmiyoruz. Bunu kar sayıp kiraya çıkmak en mantıklısı.

Miras evi derken? Evin başka ortakları mı var? Mesela eşimin anneannesi öldü evi 3 çocuğuna kaldı ama kv kendisi oturuyor kardeşleri para istemiyor o tarz bi durum mu?
Eşimin 3 kardeşi var k.babam olm3di sağ ama kendi evi oldugu icin bu evde kalabilirsiniz dedi ve para istemedi dige4leri evli ve kendj evi var

Tuvalet meselesi olmasa idare edin derdim ama bence tasinin.varsin kira odeyin mutlu olmaniz daha onemli
Bi omur bu evde mi curuteceksinizi omrunuzu

Bunca zaman zaten iyi niyetten bedavaya oturmuşlar kirasını almalarına bence laf eder diğer hak sahipleri. En başta baba kendi alır kirayı. Hak olan o yani.
Bana ölmeden satıp bölüştürmesi daha mantıklı geldi. Ama o da yaşlılığında paraya ihtiyacı olur diye kendine saklıyor olabilir baba. Bu konular bir kere teklif edilir ısrar edilmez.
yapacak pek bir şey yok. Bugüne kadar ne güzel bedavaya oturmuşlar hiçbirimiz evlenirken ev sahibi olarak evlenmiyoruz. Bunu kar sayıp kiraya çıkmak en mantıklısı.
Yani canm ben Satalım demedimki niye böyle bir tepki verdiniz ben şükür kira almıyor oturuyoruz dedim k.p3derim hakkinda kötü birşey demedim dememde

Yani canm ben Satalım demedimki niye böyle bir tepki verdiniz ben şükür kira almıyor oturuyoruz dedim k.p3derim hakkinda kötü birşey demedim dememde

yok sana demedim canım yanlış anladın. Olabilecek ihtimalleri değerlendiriyoruz sadece. Satma fikri bana mantıklı geldi sadece. Ölmeden satıp bölüştürse kafalar rahat ederdi. Ama muhtemelen başka malı yoksa kp nin onu güvence olarak tutuyordur.

Kızlar k.pederimin evinde oturuyoruz kira felan vermiyoruz çok şükür . Ama evde hiç huzurlu değilim çok şükür başımızı sokacak evimiz var ama mutlu değilim ev çok eski zamanda yapılmış 20 senelik belkide 80 metrekare bebekle sığamıyoruz içine mutfağımda 1 adımlık yer var en kötüsü tuvaletle mutfak iç içe . Yapamıyorum 8 aylık bebegim var çalışyorum eşimde çalışıyor borcumuz yok çok şükür ama eşim evim varken kiraya çıkasım gelmiyor diyor. Bilmiyorum belkide sukretmiyorum ama Mutlu hissetmediğim bir alanda kendimi huzurluda hissetmiyorum siz bu durumda ne yapardınız merak ediyorum 😕
Seni en iyi ben anlarım bacım. Devletin 50 metrekare lojmanında oturuyorum eşim de babasından miras kalmış gibi bayılıyor buraya. Ikizlerimiz olacak Rabbim nasip ederse ben gece gündüz iki bebekle buraya nasıl sığacağız diye düşünürken eşim ne güzel bahçesi var ne güzel müstakil diye çıkmak istemiyor.
Madem öyle dedim eşyaları baştan aşağı lojmana göre yenilemeyi düşünüyorum şimdi. Aklima başka çözüm gelmiyor çünkü ya eşyaları küçültüp alan yaratıcam ya evi değiştircem.
Allah kolaylık versin gerçekten küçük evde yaşamak çok zor hicbir şey hicbir yere sığmıyor 😕

yok sana demedim canım yanlış anladın. Olabilecek ihtimalleri değerlendiriyoruz sadece. Satma fikri bana mantıklı geldi sadece. Ölmeden satıp bölüştürse kafalar rahat ederdi. Ama muhtemelen başka malı yoksa kp nin onu güvence olarak tutuyordur.
Yok var 25 dönüm arsası 3 donumluk mdami ve 2 evi var 1sinde biz kaliyoruz

Malesef yani dediğimiz zaman diğer kardeşlere hak düşüyor muş eşimin kardeşleri istiyor haktan tabi isteyebilir yani en doğal hakkı k.babam bolusturmedikcede böyle demeleri normal zaten satmak istiyorum demedim ki eşimle bana düşmez hepberaber karar kilinir

demek istediğim o ev miras değilken siz miras evi diye anlatıyorsunuz. sanırım oturduğunuz için olayı farklı yorumlamışsınız.

ben olsam ölmeden malımı satıp çocuklarıma bölüştürmem. sonra hiçbir çocuk kıymet bilmiyor zira.

demek istediğim o ev miras değilken siz miras evi diye anlatıyorsunuz. sanırım oturduğunuz için olayı farklı yorumlamışsınız.
Yani ben miras diyorum ve k.babamn bizim değil yani sadece kira vermiyoruz k.babamda hiç istemedi bu güne kadar çok sukur

bence babanın şimdiden satması yanlış. kendisi çalışıp edinmiş. kendi malı ve yaşlılığı var.
satıp dağıttıktan sonra çocuklarından zor bir anda destek bekleyeceğine kendi malına sözü geçer.
en temizi.
ayrıca evlenmeyi bilen her insanın çok çok büyük kötü birşey olmadıkça kendi yoluna bakması gerek bence.

ben olsam ölmeden malımı satıp çocuklarıma bölüştürmem. sonra hiçbir çocuk kıymet bilmiyor zira.

ben olsam yeterince yatırımım varsa ölmeden satarım kendime de pay alırım. Kafam rahat eder daha da kimse benden bir şey beklemesin derdim. Mal bırakınca da işler komplikeleşiyor çocukların karakterne göre tabi. Bazı ailelerde hiç sorun çıkmıyor bazıları da akbaba gibi.

bence babanın şimdiden satması yanlış. kendisi çalışıp edinmiş. kendi malı ve yaşlılığı var.
satıp dağıttıktan sonra çocuklarından zor bir anda destek bekleyeceğine kendi malına sözü geçer.
en temizi.
ayrıca evlenmeyi bilen her insanın çok çok büyük kötü birşey olmadıkça kendi yoluna bakması gerek bence.

evet yani hepimiz kirada oturuyoruz. Bu konuda tek çıkar yol kiraya çıkmaları bence. Kaç yaşına gelmişiz kiralar 1500 diyor o kadarı da ödeyiversinler. Bence eş buna ikna edilmeli şu an 😂

Back
X