Kiraa problemi

brcubrcu0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
2.759
1.361
63
32
Merhaba kızlar
Şu kira durumları canımı sıkıyor. Evleneceğiz ev bakıyoruz, büyük şehirde oturmak durumundayız. Ben çalışıyorum aylık 9 bin civarı alıyorum, eş kişisi 12 civarı alıyor. Ev alabilecek birikimimiz yok , daha doğrusu altınlar ve kendi birikimimizle 500 bin civarımız olacak . Kredi çekip ev alalım kiraya giden para çöpe gidşyor desek 2+1 bile 2,5 milyon civarı . Öyle bir kredinin aylığı zaten 35 bini buluyor yani imkansız. Kiralar oturmak istediğimiz yerler 10 bin civarı. Açıkçası kötü bir semtte oturmak istemiyoruz güvenli olmasına önem veriyoruz çünkü . Ama düşününce de akşam uyumaya geldiğimiz bir eve birimizin komple maaşının gitmesi can sıkıcı. Kalan para ancak faturalar ve beslenmeye vs yeter, yani bir birikip de yapamayız. Birikim yapamadığımız için giçbir zaman bir ev alamayacağız. Daha düşük kiralı bir yerde oturalım biraz biriktiririz en azından diyoeum bazen ama 5 bin olan daireler bile o kadar kötü geliyorki bana , semt vs korkutucu geliyor bana nedense. Şuan ailemle daha küçük bir şehirdeyiz burda evler daha ucuz haliyle güzel bir semtte güzel bir evde oturuyorum belki bu yüzden abes geliypr bana o evler . Bu durumda olan arkadaşlar, yeni evlenenler , büyük şehirde yaşauanlar. Var mı öneriniz, ne yaparsak daha mantıklı olur, ne yapmak lazım

Maalesef başka şehir seçeneğimiz yok. Sadexe şöyle yapabiliriz ilçede yaşayıp , eşim gidiş geliş yapabilir. İlçede daha uygun çünkü. Ama buncs yola mahkum etmek mantıklı mı bilmiyorum e

500 bin peşinat varsa küçük de olsa bir ev almanızı öneririm. Oturmasanız bile kiraya verin kira evin borcunu ödesin. Zaten zamanla büyütülür ama oturmak istediğiniz gibi bir daire almayı beklerseniz daha çok bekleyebilirsiniz bizim öyle oldu çünkü

Eve 21k giriyorsa 10ksını kiraya vermezdim ben. 4-7k arası evlere bakmanızı öneriyorum. Daha faturası gezmesi yemesi içmesi var.
Haklısınız onlara da bakıyoruz ama cidden ben de şoklar içerisinde bakıyorum. Fiyatlar ne ara böyle oldu bende bakarken şok oluyorum 5 bin olan evler bildiğin bodrum katları dökülen evler. Ya da ben denk gelemedim henüz

Yaa haklısınız sanırım

Hangi ilçelerden bakıyorsunuz? İstediğiniz yaka ve ilçeleri söyleyin illa bir öneri gelir

Maalesef başka şehir seçeneğimiz yok. Sadexe şöyle yapabiliriz ilçede yaşayıp , eşim gidiş geliş yapabilir. İlçede daha uygun çünkü. Ama buncs yola mahkum etmek mantıklı mı bilmiyorum e

O zaman ilçeden 1+1 ev almanız mantıklı bu şartlarda. İleride duruma göre satıp daha büyük bir ev alırsınız. Maddi sıkıntı çekmektense yol sıkıntısı daha makul.

Aslında ilçe önemli değil şehiriçindeki yolu bir şekilde çekeriz . Güvenli bir yer olması önceliğimiz .
Nasıl önemli değil? Sizin iş beylikdüzünde ise burdan biri tuzla derse yol önemsiz mi diyeceksiniz neyse madem önemsiz Pendik taraflarına bakın site içerisinde evler var fiyatlar da nispeten iyi 5-8k arası bulursunuz.

İstanbul dışında başka şehirler düşünmez misiniz? Hem kalabalığından hem de anormal fiyatlarından kurtulmuş olursunuz

Her şeyin en iyisini istemenizi anlıyorum ama bu ekonomide ve yeni evliyken biraz fazla hayalleriniz var bence. İstanbul kadar ulaşım ağının kuvvetli olduğu bi yer var mı Türkiye'de? İlçede otururuz en kötü falan demişsiniz, gidip Esenyurt değilse bu ilçe her türlü gideri vardır. Biraz semtten feragat etmeniz gerekiyor bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…