- 27 Mayıs 2019
- 540
- 675
- 103
- 32
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Bn de hukuku destekliyorum zatenHanımefendi Market sahibi ben 28 liralık süte inadım inat 20 lira vericem dersem beni kovar. Ama ev sahibi yüzde 25 zam yaparsam eğer beni çıkartamaz. Bunu ben söylemiyorum. Hukuk söylüyor. Çıkartsın da görelim. Konu sahibi de isterse yüzde 25 yapar. Etik bulmadığımız için yapma diyoruz. Siz isterseniz kiracınıza ya 20k yap ya git diyebilirsiniz. Ama gonderemezsiniz çünkü hukuk ve devlet var.
Kusura bakmayın o zaman bugün sınavdan çıktım kafam biraz bulanık.Bn de hukuku destekliyorum zatenyanlış anladiniz yorumumu
Valla yakında herkes yapar bi gecekondu oturur3 katı ne demek gerçekten.
%25 noktasında da bana adil gelmediğini söyleyebilirim.
Tefe tüfe ne kadar bilmiyorum şu an ama %60-75 arası zam oranı makul geliyor.
Gerçekten artık kira konusu ülke için işin içinden çıkılmaz hale geldi.
Ve bunu çıkmaza sokan yine biz insanlarız.
Valla yakında herkes yapar bi gecekondu oturur
Katılıyorum size sonuna kadar. Millet zamaninda bedavaya aldığı evler üzerinden değil yatırım yapmak, tek gelirmiş gibi full onun üzerinden geçinme planını hak görüyor.Ya herkes yuzde25 zam cok az demis tamam suanki piyasa gore az ama benim çalistigim yer bu sene zam orani15-28arasi yapti.Ee benim gecen sene kiram 1250den 5000oldu simdi aldim maaşla şuan başabaş yaşiyorum.Şimdi uc senedir evinde oturdugm ev sahibi kiram10bin yapsa nasıl odiycem hak mi bu herkesin maasina o kadar zam olmuyor! En düşük memur maaşi22bin olucak dendi ozelde uzman unvanindaki kisiler 20bini zor görüyor bazı bölümlerde ev sahipleri her sene enflasyona gore zam yapamaz hak ve hukuk var ayriyette temmuzdaki duzenleme yapikirsa zaten ulkede hicbi Türk oturamaz araplara qatarlilara kalir meydan suan 2+1 evler kiytirik mahallelerde 10bin ve uzeri isteniyor buna devletin dur demesi lazim ev almak bi yatirim türü ama bütün gecimini saglama yolu degildir. Herkes de devlette memur değil bunu akliniza sokun.
Bedava mı? Ev almak her zaman çok zordu, şimdi imkansız.Katılıyorum size sonuna kadar. Millet zamaninda bedavaya aldığı evler üzerinden değil yatırım yapmak, tek gelirmiş gibi full onun üzerinden geçinme planını hak görüyor.
Valla bu Türk insaninin birbirine yaptığı kötülüğü, cahilliği, art niyeti başka da kimse diğerine yapmıyor.
Bedavaya ev almak derken? Kim kime bedavaya ev verir biraz mantıklı konuşun lütfen.Katılıyorum size sonuna kadar. Millet zamaninda bedavaya aldığı evler üzerinden değil yatırım yapmak, tek gelirmiş gibi full onun üzerinden geçinme planını hak görüyor.
Valla bu Türk insaninin birbirine yaptığı kötülüğü, cahilliği, art niyeti başka da kimse diğerine yapmıyor.
Bedavaya ev miKatılıyorum size sonuna kadar. Millet zamaninda bedavaya aldığı evler üzerinden değil yatırım yapmak, tek gelirmiş gibi full onun üzerinden geçinme planını hak görüyor.
200 e alınan ev şu anda 2.2 deniyorsa havadan 2milyon karı var ise, Evet bedava.Bedava mı? Ev almak her zaman çok zordu, şimdi imkansız.
Ben aldım merak etmeyin. Valla benim 3 sene önce ben 250 ye ev aldım şimdi değeri ehehehe 2 milyon oldu diye anlatan insanlar sinirimi bozuyor belli ki siz keyif alan gruptanmissiniz.Bedavaya ev mibedavayken keşke bir tane de siz alsaymışsınız…
Kim hava atıyor tam olarak siz galiba ergenlerle takılıyorsunuz ergen davranışlarını yazmışsınız. Şu an ev sahipleri de dahil aklı olan kimse ev fiyatlarının artmasına sevinmez. Enflasyon da gazlayarak değil beceriksiz ekonomi yönetiminden dolayı artıyor…Ben aldım merak etmeyin. Valla benim 3 sene önce ben 250 ye ev aldım şimdi değeri ehehehe 2 milyon oldu diye anlatan insanlar sinirimi bozuyor belli ki siz keyif alan gruptanmissiniz.
Konu sahibine yönelik olarak da empati sıfır bu nedenle. Herkes aynı geliri elde ediyormuş gibi yorumlar falan, yazık onlara da bilmem ne.
Hava atarken iyi, zamanında o kadar ucuza alınan ev şimdi satılsa faizi kapatıp üstüne kar kalıyor, ne kötü durumu. Bunlar hep birbirini gazlaya gazlaya enflasyonu artırmadan başka bir şey değil.
İnsanların bu art niyeti onlari kötü yerlere götürüyor farkında değiller.
Yasal orandan haberi yok bu ev sahiplerinin işlerine gelmiyor daha doğrusu. Az da değil az olsaydı hukuken bu oran getirilmezdi. Az diyenler sanırım kira ile hem kredi borcu ödemek hemde cebime atabileceğim meblağ kalsın diyenler kimse kusura bakmasın.Kızlar merhaba. Geçen temmuz ayında taşındık. Haziranda da ben evimi kiraya verdim. Bugün ev sahibi elimi aramış oda kirada işte 3 katı yaptı kiramı bende öyle yapacağım size demiş kapatmış. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Ben şimdi gidip kiracıma nasıl 3 katı yaparım bu nasıl bir vicdansızlık Allah aşkına. Eşimde devletin verdiği oranı yapacağım demiş kapatmış. Şimdi soruyorum size yaşayanlar olarak ben %25 ekleyip göndersem ne olur burda huzurumu bozar mı ? Mahkemeye verse süreç nasıl ilerler
Burda dahi %25 yetmez, 5 olan kirayı 9 yaptılar havada uçuşuyor.Kim hava atıyor tam olarak siz galiba ergenlerle takılıyorsunuz ergen davranışlarını yazmışsınız. Şu an ev sahipleri de dahil aklı olan kimse ev fiyatlarının artmasına sevinmez. Enflasyon da gazlayarak değil beceriksiz ekonomi yönetiminden dolayı artıyor…
Ekonomi bilginiz insanı hayrete düşürüyor.200 e alınan ev şu anda 2.2 deniyorsa havadan 2milyon karı var ise, Evet bedava.
Aynı para hangi iş bu kadar kar getirirdi?
Boşuna mı insanların şikayet etmesine rağmen sözde, her şeyin devamından hoşnut olması. Millet birbirinden acı çıkarmaya bayılıyor. Olan kendine oluyor fark edene kadar çok geçmiş olsun olacak da
Ben de sizin iki tutarın da alim gucu ayni* cumlenizden sonra sizi kaale alamıyorum kusura bakmayın.Ekonomi bilginiz insanı hayrete düşürüyor.O zamanlar 200 bine ev alınabiliyordu, şu an benzer standartta evler 2 milyona alınabiliyor. İki tutarın da alım gücü aynı yani. 200 bine bir ev yatırımı yapan insanların parası şu an 2-3 eve dönüşmedi.
Beş sene önce milletin maaşını/aylık ev kredisi taksitlerini düşündüğümüzde 200 bini ödemek kolay değildi. 2017’de 150 aylık asgari ücrete 2+1 ev alınıyordu. Nasıl bedavalık bu? He şimdi alınmaz, en az 200 aylık lazım. Her zaman ev almak zordu, şimdi imkansıza yakın.
Not: Kiracıyım.
Her zaman cok zor felan degildi toplum yuzde 40'ı birikim yaparak ortalama beş sene de bi ev alabiliyordur.Şuan rakamlar milyonlardan bahsediyoruz hangi orta gelirli yada alt gelirli ev alma hayalini kurabilir. İnsanlarin ev araba hayallerini aldilar ellerinden suan herkes kiramii oduyor muyum ac kaldim mi bunlar tamamsa şükür diyor.Kaymagi yigen de zamaninda uygun rakamlardan uç bes ev alan tipler kiraya zam yapalim da yapalim yüzde yuz bi enflasyon yok suan bu enflasyon düştüğünde kiralarda düşecek mi Hayır boyle devam edicek.O zaman fahiş fiyatlardan kiralar istedginiz uc bes ay odeme alirsiniz sonunda kirayi odemeden kaçan kiracilar türer.Bedava mı? Ev almak her zaman çok zordu, şimdi imkansız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?