- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.635
- 348
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Bakın ben hem ev sahibi hem kiracıyım. Türkiyede ev almak bir yatırım aracıdır siz nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum. Bu havadan para kazanmak değil siz benimle 10 yıl kredimi ödediniz de bedavaya yakın paraya zam yaparak evimde oturmak istiyorsunuz? Zaten yuzde 25 pandemi dönemi için yapılan birseydi. Lütfen daha da yazmayın zîra banlanmak istemiyorum.Vah vah yazık. Evlerini satıp yatırım yapmanın başka yolunu bulsunlar o zaman. Parayı kullanıp başka iş yapmayı denesinler de havadan para kazanmanın nasıl da zor olduğunu " idrak" edebilsinler.
Değer tespit tutanağı diye bir şey var. Mahkeme halinde etraftaki evlerin değerini tespit edip ona göre bedel belirliyor mahkeme diye biliyorum.Kızlar merhaba. Geçen temmuz ayında taşındık. Haziranda da ben evimi kiraya verdim. Bugün ev sahibi elimi aramış oda kirada işte 3 katı yaptı kiramı bende öyle yapacağım size demiş kapatmış. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Ben şimdi gidip kiracıma nasıl 3 katı yaparım bu nasıl bir vicdansızlık Allah aşkına. Eşimde devletin verdiği oranı yapacağım demiş kapatmış. Şimdi soruyorum size yaşayanlar olarak ben %25 ekleyip göndersem ne olur burda huzurumu bozar mı ? Mahkemeye verse süreç nasıl ilerler
inanamıyorum aöylesiklerinizeSiz kendi evinize geçin madem .
Neye yuzde 25 zam yapılmısta kıralar o cıvarda kalsın.
Yazık gunah ınsanlar bır ev almıs burunlarından gelıyor ..
yuzde 25 hic adıl degıl..
Siz markete manava girdiginizdede gecenseneki fiyattan yuzde 25 dısında fazla vermem diyomusunuz
Sizler gibi derken ben gecen sene iki kere zam yaptigi halde kabul etmek zorunda kalmis ve kirasini bi gun gec gondermeyen biriyim bilmeden sallama.Azcik aklin varsa cogu kira sozlesmesinde tufe oraninda yazar zateno orani da devlet yuzde otuzun uzerine cikarmaz ciktiginda kndi kotu duruma düşer çünkü. Vlla ha bire gormemis gibi cifter cifter zam yaparsan anca mahkemede alirsin alicagini.Yalnız haziranda bitiyor artık kimse yuzde 25 in arkasına sığınamayacak. Sözleşmede ne yazıyorsa o oranda artacak. Kaldı ki ev sahipleri sizler gibiler yüzünden artık evini kiraya vermiyor. Yüzde 25 ne şaka mısınız.
Kime ne? İnsanlar ister faize yatırır parasını, ister ev alır, ister araba alır kimin ne haddine karışmak?? son cümleniz de son derece anlamsız olmuş..Vah vah yazık. Evlerini satıp yatırım yapmanın başka yolunu bulsunlar o zaman. Parayı kullanıp başka iş yapmayı denesinler de havadan para kazanmanın nasıl da zor olduğunu " idrak" edebilsinler.
Hanfendi bu oran pandemiden oncede vardi TTKda var olan bi oran bu enfazla tufe oraninda artirabilir oda yuzde yirmi besti he hazirandan sonra kalkar sözleşmedeki orana gore olur o da zaten Tüfe oraninda artis olacaktir yazar akli olan kiraci enflasyon oraninda diye yazan sozlesmeye he demez.Yuzde 25 gercekten az bi oran bende maasima yptiklarinda bu orani zam diye cok az diyorum ama napican o daire TC ulkesinde ise bu ulkenin kanunlarinca zam yapabilirsin git muz cumhuriyetinden daire al istedigin fiyatı alirsin.Bakın ben hem ev sahibi hem kiracıyım. Türkiyede ev almak bir yatırım aracıdır siz nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum. Bu havadan para kazanmak değil siz benimle 10 yıl kredimi ödediniz de bedavaya yakın paraya zam yaparak evimde oturmak istiyorsunuz? Zaten yuzde 25 pandemi dönemi için yapılan birseydi. Lütfen daha da yazmayın zîra banlanmak istemiyorum.
Böyle düşüne düşüne ülkeyi iyice muz cumhuriyetine çevirdiler zaten.Hanfendi bu oran pandemiden oncede vardi TTKda var olan bi oran bu enfazla tufe oraninda artirabilir oda yuzde yirmi besti he hazirandan sonra kalkar sözleşmedeki orana gore olur o da zaten Tüfe oraninda artis olacaktir yazar akli olan kiraci enflasyon oraninda diye yazan sozlesmeye he demez.Yuzde 25 gercekten az bi oran bende maasima yptiklarinda bu orani zam diye cok az diyorum ama napican o daire TC ulkesinde ise bu ulkenin kanunlarinca zam yapabilirsin git muz cumhuriyetinden daire al istedigin fiyatı alirsin.
Kafaya göre kira alınabilmeyi desteklemeyince hadsiz oldum öyle mi :)) valla sizler de bu kafayla yeni gelişmelere sakiiin hadsizlik yapmayın olur mu. Müstahak çünkü hepsi bu kafa yapısına. Kendi durumundan bağımsız olarak toplumun iyiliğini düşünme zihniyetinden uzak yıllar önce biten krediler sanki hala devam ediyormuscasina şişirme fiyatları canla basla fırsat bulmuscasina destekleme zihniyetine bundan sonra olacak olan her seyyy müstehak.Kime ne? İnsanlar ister faize yatırır parasını, ister ev alır, ister araba alır kimin ne haddine karışmak?? son cümleniz de son derece anlamsız olmuş..
Yahu 10 sene önce aldığınız evlerin kredisinin 3 bin 4 bin olduğunu en fazla bilmiyoruz sanki. Şimdi aynı ev alınacak olsa 25 bin ödemesi var taksit olarak.Bakın ben hem ev sahibi hem kiracıyım. Türkiyede ev almak bir yatırım aracıdır siz nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum. Bu havadan para kazanmak değil siz benimle 10 yıl kredimi ödediniz de bedavaya yakın paraya zam yaparak evimde oturmak istiyorsunuz? Zaten yuzde 25 pandemi dönemi için yapılan birseydi. Lütfen daha da yazmayın zîra banlanmak istemiyorum.
Bende öyle düşünerekten %50 yapmak istedim ev sahibime kabul etmedi asla %yüz istiyorum dedi.Sonuç onun dediği oldu vicdasızlık diyorum.K3 kat ne kadar ahlak dışı bir kira artışı ise %25 de o kadar etik olmayan bir artış bence.. son bir yıl içinde hangi mal sadece %25 arttı. Hangimizin maaşı sadece %25 arttı. Ben memurum bizim bile (evet memurların bile) %25 ten fazla arttı asgari ücret çok daha fazla arttı. Devlet bile alacaklarına, harçlara vs. %122 zam yapmışken ev sahibine sen sadece %25 zam yapabilirsin demek bana çok adaletli gelmiyor. Orta yolda buluşun bence
Kiraniz ne kadarda, ne kadar oldu , ona göre vicdansız sizde olabilirsinizBende öyle düşünerekten %50 yapmak istedim ev sahibime kabul etmedi asla %yüz istiyorum dedi.Sonuç onun dediği oldu vicdasızlık diyorum.
Hayır vicdansız olduğumu düşünmüyorum.2000tl iken4000 yaptı.Asgari ücret alıyorum kensisinede söyledim ben,4000 kira verip,2000 fatura verip ben ne yiyip ne içeceğim dedim.Hiç oralı olmadı bunun için vicdansız merhametsiz.Üstelik faturalarımızda ortak.evi tutarken dediği,uygun veriyoruz çünkü faturalar ortak dendi.Sonradan döndü kaypak.Kiraniz ne kadarda, ne kadar oldu , ona göre vicdansız sizde olabilirsiniz
artık tek odasını o kadar kiraya veriyorlar.Hayır vicdansız olduğumu düşünmüyorum.2000tl iken4000 yaptı.Asgari ücret alıyorum kensisinede söyledim ben,4000 kira verip,2000 fatura verip ben ne yiyip ne içeceğim dedim.Hiç oralı olmadı bunun için vicdansız merhametsiz.Üstelik faturalarımızda ortak.evi tutarken dediği,uygun veriyoruz çünkü faturalar ortak dendi.Sonradan döndü kaypak.
Semt neresi , ev kaç yıllık onlarda farkeder tabi. Ama 4000 kira çok uygun. Faturalar 200 den 2000 olmuş, yiyecekler öyle itiraz etmiyorsunuz.Hayır vicdansız olduğumu düşünmüyorum.2000tl iken4000 yaptı.Asgari ücret alıyorum kensisinede söyledim ben,4000 kira verip,2000 fatura verip ben ne yiyip ne içeceğim dedim.Hiç oralı olmadı bunun için vicdansız merhametsiz.Üstelik faturalarımızda ortak.evi tutarken dediği,uygun veriyoruz çünkü faturalar ortak dendi.Sonradan döndü kaypak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?