Kiracılıkkkkk

Vah vah yazık. Evlerini satıp yatırım yapmanın başka yolunu bulsunlar o zaman. Parayı kullanıp başka iş yapmayı denesinler de havadan para kazanmanın nasıl da zor olduğunu " idrak" edebilsinler.
Bakın ben hem ev sahibi hem kiracıyım. Türkiyede ev almak bir yatırım aracıdır siz nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum. Bu havadan para kazanmak değil siz benimle 10 yıl kredimi ödediniz de bedavaya yakın paraya zam yaparak evimde oturmak istiyorsunuz? Zaten yuzde 25 pandemi dönemi için yapılan birseydi. Lütfen daha da yazmayın zîra banlanmak istemiyorum.

Değer tespit tutanağı diye bir şey var. Mahkeme halinde etraftaki evlerin değerini tespit edip ona göre bedel belirliyor mahkeme diye biliyorum.

inanamıyorum aöylesiklerinize birazdan sizi taşlamaya gelirler.

Sizler gibi derken ben gecen sene iki kere zam yaptigi halde kabul etmek zorunda kalmis ve kirasini bi gun gec gondermeyen biriyim bilmeden sallama.Azcik aklin varsa cogu kira sozlesmesinde tufe oraninda yazar zateno orani da devlet yuzde otuzun uzerine cikarmaz ciktiginda kndi kotu duruma düşer çünkü. Vlla ha bire gormemis gibi cifter cifter zam yaparsan anca mahkemede alirsin alicagini.

Vah vah yazık. Evlerini satıp yatırım yapmanın başka yolunu bulsunlar o zaman. Parayı kullanıp başka iş yapmayı denesinler de havadan para kazanmanın nasıl da zor olduğunu " idrak" edebilsinler.
Kime ne? İnsanlar ister faize yatırır parasını, ister ev alır, ister araba alır kimin ne haddine karışmak?? son cümleniz de son derece anlamsız olmuş..

Kirayı üç katına çıkarmak diye bir şey ne hukiki ne de ahlaki. Sizin durumunuza ev sahibine hak vermek mümkün değil. Üstelik daha çok yeni kiracısınız.
Ama ev sahiplerini Karun zannedip 'bedavadan' ev aldılar diye kurulanlar, evini satsın başka yatırım yapsın havadan para kazanmasın diyenler gerçekten ilginç.
Bu günden bakınca evler bedavaya alınmış gibi görünse de senelerce kredi ödendi o evlere. Bugün çerez parası olan taksitler o gün maaşın yüzde 80i 70i idi. Ki miras da kalabilir, piyangodan da para çıkmış olabilir. Kendi mülkünden para kazanmak ne zaman tu kaka oldu.
Türkiyede kira geliri ile geçinmek 'havadan' kazanmak için tahmini kaç evi olması gerekir insanın? 5? 7? Buradaki insanlar çok yüksek oranda çalışıp didinip belki fazladan bir iki ev almış insanlar. 15-20 evi olup sefa süren insanların heralde daha pahalı zevkleri vardır Öfke kusulacak kadar zengin olsam gelip şu sitede takılmazdım sanırım.

Hanfendi bu oran pandemiden oncede vardi TTKda var olan bi oran bu enfazla tufe oraninda artirabilir oda yuzde yirmi besti he hazirandan sonra kalkar sözleşmedeki orana gore olur o da zaten Tüfe oraninda artis olacaktir yazar akli olan kiraci enflasyon oraninda diye yazan sozlesmeye he demez.Yuzde 25 gercekten az bi oran bende maasima yptiklarinda bu orani zam diye cok az diyorum ama napican o daire TC ulkesinde ise bu ulkenin kanunlarinca zam yapabilirsin git muz cumhuriyetinden daire al istedigin fiyatı alirsin.

Böyle düşüne düşüne ülkeyi iyice muz cumhuriyetine çevirdiler zaten.

Kime ne? İnsanlar ister faize yatırır parasını, ister ev alır, ister araba alır kimin ne haddine karışmak?? son cümleniz de son derece anlamsız olmuş..
Kafaya göre kira alınabilmeyi desteklemeyince hadsiz oldum öyle mi :)) valla sizler de bu kafayla yeni gelişmelere sakiiin hadsizlik yapmayın olur mu. Müstahak çünkü hepsi bu kafa yapısına. Kendi durumundan bağımsız olarak toplumun iyiliğini düşünme zihniyetinden uzak yıllar önce biten krediler sanki hala devam ediyormuscasina şişirme fiyatları canla basla fırsat bulmuscasina destekleme zihniyetine bundan sonra olacak olan her seyyy müstehak.

Yahu 10 sene önce aldığınız evlerin kredisinin 3 bin 4 bin olduğunu en fazla bilmiyoruz sanki. Şimdi aynı ev alınacak olsa 25 bin ödemesi var taksit olarak.

Bir de o vardı dimi maasimizin %70 80 ine denk geliyorcular. Ne güzel bir maaşın %70-80 ine denk gelebiliyormus! Kaç kişi 25 bin alabiliyor ki bunu ödeyebilsin kaldı ki bu miktar sadece 1 milyonun geri ödemesi için. 1 milyona ev mi kaldı??

Matematikten hiç bir şey anlamamak bu olsa gerek bir de geçmiş yok şunu yaptık bunu yaptık bilmem ne. Böyle mi bu zihniyet vicdanini rahatlatıyor?? Ohh tüm cektiklerimize değecek zihniyetiyle.

Sonra fiyatlar artmış diye herkes ağlıyor burda. Okul fiyatlarından diğer fiyatlara. Sizler firsatcilik yapınca sorun yok, diğerleri yapınca da ağlamayın o zaman.

Aynaya dönüp bakın. Ne farkınız var birbirinizden?

Mesele senin bir evin var benim de değil ki. Hiç mi genc nesil yok bu ülkede?hiç mi yola yeni başlayacak milyonlar yok? Geçmişte bir şekilde yolu açılmış herkes el birliği ile yeni nesile izin vermiyor. Gözünüzü açın artık yaa! İlla ne yaşamanız gerekiyor, nedir bu art niyet ya? Hiç mi çocuğunuz yok, yigeniniz yok, komşunuz yok. Başlatmayın ana babanızın yaptığı evden %80 maasinizla alabildiğiniz evden. Ne güzel yapabilmissiniz işte kor musunuz! Bu gidişatla hiç kimse hiç bir şey yapamayacak zevk mi alıyorsunuz??

Bende öyle düşünerekten %50 yapmak istedim ev sahibime kabul etmedi asla %yüz istiyorum dedi.Sonuç onun dediği oldu vicdasızlık diyorum.

Kiraniz ne kadarda, ne kadar oldu , ona göre vicdansız sizde olabilirsiniz
Hayır vicdansız olduğumu düşünmüyorum.2000tl iken4000 yaptı.Asgari ücret alıyorum kensisinede söyledim ben,4000 kira verip,2000 fatura verip ben ne yiyip ne içeceğim dedim.Hiç oralı olmadı bunun için vicdansız merhametsiz.Üstelik faturalarımızda ortak.evi tutarken dediği,uygun veriyoruz çünkü faturalar ortak dendi.Sonradan döndü kaypak.

artık tek odasını o kadar kiraya veriyorlar.
Sahibinden sitesine bakarsanız görürsünüz.
Açıkçası şu dönemde pahalı degil.

Semt neresi , ev kaç yıllık onlarda farkeder tabi. Ama 4000 kira çok uygun. Faturalar 200 den 2000 olmuş, yiyecekler öyle itiraz etmiyorsunuz.
Sizin asgari ücretli çalışıyor olmanız, onu ilgilendirmez.
İki kişi çalışacak öyleyse.
Benim evim olduğu halde , ek gelir elde etmeye çalışıyorum. Çünkü yarınların bize ne getireceği belli değil. Suan yaşadığımız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…