Kiracılıkkkkk

Aynen ogle hak veriyorum size.Maasa gelen zam direk ev kirasına gitcek galiba bu ev sahipleri ne iciyo acaba Maaşa gelen zamla insanlar ev kirasina faturalarina ulasima cocuklarin giderlerine hastane giderlerine anliycaniz bütün giderlerine gelen zamlari karsilamaya çalışıyor .

14 yıllık devlet memuruyum 13 bin alıyorum

14 yıllık devlet memuruyum 13 bin alıyorum
12 yıllık öğretmenim uzman öğretmen tazminatı ile 15 alıyorum.. bu insanlar memuru niye çok zam almış sanıyor anlamıyorum tüm gün a haber izleniyor herhalde.. oysa ki memura yapılan zam oranı kaç yıldır asgari ücretin çok altında

Bu ev sahiplerinin problemi mi? Bu sorunun sahibi başka ama konu siyasete girmesin diye yazmıyorum.

Bide herkes memur değil demiş konu sahibi eşimin yeğeni 2 aydır fabrikada işe girdi 13.5 maaş alıyor

Bu ev sahiplerinin problemi mi? Bu sorunun sahibi başka ama konu siyasete girmesin diye yazmıyorum.
Hayır ben kiracıları da anlamıyorum sorun ev kiralarının fazla olması değil aslında sorun ev fiyatlarının fazla olması.. kiracı ömür boyu kiracı olsa (evi olmasa da , ev alamasa da) sorunu ortadan kalkmış mı olacak.. ben kiracı olmak istemiyorum ev satın almak istiyorum bunun için de ev fiyatları makul seviyede olmalı.. bunun için yabancılara ev satışı yasaklanmalı ve ülkeye giren oralı buralı 15 milyon tip geldiği yere postalanmalı.. aksi taktirde %25 dayatma ile hiçbir sorun çözülemiyor işte görüyoruz..

Yasal oran az kaldı diyeceğim ama yeni kiracısınız daha 1 sene olmamış,ucuza tuttuğunuzu düşünmüyorum evi.
Hani 5 senelik kiracı olursunuz,uyguna oturuyorsunuzdur ev sahibine hak verebilirim belki ama şu durumda yasal oran neyse onu ödeyip geçin bence. 3 katı bir zam kabul edilemez. Oldu aklına estikçe size zam yapıversin o zaman bu mantıkla,sözleşme neden yapılıyor,yasal sınır neden konuluyor o zaman,kim kime ne tutturabilirse istesin yani,olur mu öyle şey?
Ev sahibinizinde 3 katı zamlı kira ödeyeceğine inanmıyorum bu arada ben.

Asgari ücrete zam oranında olmalı en az kira zammı! Mesela şimdi temmuzda zam gelecek. Biz kiraya yılın yarısında zam yapmiyoruz , yapan var ayrı.
Kiracılar zor durumda anlıyorum, ama kesinlikle ev sahipleri de kolay ev almıyor.
Şimdi ki şartları oluşturan şeylerin sebebi ev sahipleri değil elbet, tepki başka yerde olmalı.

Bunların konuyla alakası var , ama konu sahibine sadece yazmadım
.
Bence maddi imkanınız doğrultusunda, düşükse kiraniz , 2 katı yapın orta yol olsun.

Sizi onun ev sahibinin yaptığı kira elbet ilgilendirmiyor. Bazen 2 katı bile az kalıyor. Bu konuda madurum, ona rağmen 3 katı istemiyorum

Eskiden daha kolay alınmasının nedeni evlerin bedava olması değil, biraz da konut kredileriydi. Üç kuruş peşinatla bile evin nerdeyse tamamı için kredi çekilebiliyordu. Geçenlerde bir daire kestirdik gözümüze. Fiyatı 2 milyon ama verilen iki öğretmen olarak bize çıkan kredi 300 bin. Kredi verseler bir şekilde alırız yine. Eskiye göre daha zor evet ama o zamanlar evler sudan ucuzdu, şimdi ulaşılamıyor gibi bir şey değil bu.

Ben de sizin iki tutarın da alim gucu ayni* cumlenizden sonra sizi kaale alamıyorum kusura bakmayın.
İki tutarın da alım gücü bir ev ediyor evet. Oysaki Bilal’e anlatır gibi anlattım ama bu kadar basit bir matematik/ekonomi hesabını dahi anlayamadığınız için ben pes ediyorum zaten ajsjsjsj.

İki tutarın da alım gücü bir ev ediyor evet. Oysaki Bilal’e anlatır gibi anlattım ama bu kadar basit bir matematik/ekonomi hesabını dahi anlayamadığınız için ben pes ediyorum zaten ajsjsjsj.
Etmiyor. 5 6 yıl önce bulunduğum semtte evler en düşükten 200 bin civarıydı kredisiyle birlikte 5 yıl vadeli ortalama 4 bin taksiti oluyor, şuan da aynı semtte en düşük ev 2. 5 milyon 5 yıl vadeli alsan aylık taksiti yaklaşık 50 bine denk geliyor. 6 yıl önce 4 bin ödenebilir Bi rakamdı orta sınıf Bi kişi için ama aynı kişi şuanda 50 bini ödeyemez.

demek istediğin şuysa katılıyorum evet o zaman alınan evi satsan şuan aynı değerde yine Bi ev alabilirsin o parayla ancak. Alım gücü aynı değil ama evin değeri aynı o zamanın 200 binlik evi şimdi 2 milyon.

Sizin bulunduğunuz yerde fiyatlar fazla artmış demek ki. Ben altı senedir aynı dairede oturuyorum. Binada beş sene önce 200 bine satıldı bir daire. Şu an yine satılık bir daire var, 1.9 milyon. O zaman verilen krediler, faiz oranları vs. ile şimdiki bir değildi. Dolayısıyla aylık ödemeler daha kolaydı. Biz de çok pişmanız almadığımıza.

Evet bunu demek istiyorum. Genel alım gücünden bahsetmiyorum orada. O zamanın 200 bini=Şu zamanın 2 milyonu gibi. İki meblağa da aynı şeyi alabiliyoruz: Bir daire. Tabii bu tamamen yaşadığım yere göre bir kıyas. Milyonun sadece adı var artık. 200 bine aldığın daireyi 2 milyona satınca zengin olmuyorsun maalesef. O şekilde sevinip avunan birileri varsa da salaktır.

Yazmadan Bi daha bakayım dedim valla en ucuzu 2buçuk milyon olmuş. Zamanında alan aldı şimdiden sonra eve şöyle Bi 70 80 bin girecek ki alınsın. Ya da vade çok uzun olacak onun da faizi fazla Bi de öde öde bitmiyor yani zamanında da bedava değildi tabi ama o zaman çok daha kolaydı.

Kesinlikle. Senin evin değerlendiyse diğer evler de değerlendi, arabalar da değerlendi, soğan da değerlendi.

Enflasyon düşmesini fiyatların daha az artması olduğunu bilmeyep, düşeceğini savunup düşmemesi durumuna giydirmeniz de çok talihsiz bir düşünce.. keşke önce bilgi sahibi olsanız.

Zaten ben de “bedava” kısmına takıldım. Hiç de öyle çok ucuz, kolay ulaşılır olduğu bir dönem olmadı. Ama kesinlikle şimdiye göre çok kolaydı. Ev alıp öderken herkes bir şeylerden feragat ediyordu, bir iki sene dişini sıkıyor ama sonra rahatlıyordu ödemelerde. Şimdi öyle bir seçenek bile sunulmuyor insanlara. Miras falan kalmadıkça ya da gelirin çok çok iyi olmadıkça mümkünü yok ev almanın.

Veremez yüzde 25 yap gönder.

Adamın evinin değeri de arttı. Ona saysın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…