KİRADAMİ OTURMAK,KV NİN ESKİ EVİNEMİ TASİNMAK

Sizce 36 bin 4 yılda birikse ev almak için ön peşinata yetermi

Neden satsın ki. Kadın buyurun oturun demiş. Ev kötüyse başka bir ev bakacaksınız.
Kayınvalideye evi sat ben o paranın üstüne katıp ev alayım demek abes olur.
Zaten yüksek kira ödüyormuşsunuz artık dişinizi sıkacaksınız.
Ayrıca ev sahi i öyle kafasına göre zam yapamaz bunun Kanuni ölçüleri var.
Mahkemeye verse bile haksız çıkar.

Daha uygun kirada oturun.
O evi yaptirsaniz yarin bir gun bu evden cikin diye bilir. O zaman da boşuna para harcamis olursunuz.

Allah aşkına kayınvaliden evi satsın yeni ev alsın üstüne kira öder gibi oturun diyenler var.oh ne güzel.konu sahibi de satmaya yanaşmıyorlarki diyor.kadın geç eve otur demiş kötü de olsa, kendi sıfır geniş eve geçti diyor.size mi verecekti gel otur diye.yani insanlardaki beklentiler beni benden alıyor.

Yani insanlar senelerce uğraşıyor iyi kötü ev sahibi oluyor zorla.o beğenmediğiniz evi almak çok zordu zamanında bu kadar kredi mredi de yoktu.insanlar oradan buradan kısıp kolundaki altını satıp alıyorlardı zamanında evlerini.

Yani evini satmaz tabi başka çocugu da var belki, belki sağlıgına bir sey olursa diye tutuyor, belki çocuklarına torunlarına güvence ona göre.

Bence ev kötü astarı yüzünden pahalıya gelir.ya ev alın sizde ki peşinat yoksa şu zamanda mantıkli değil.ya da 2+1kiraya çıkın güneşli temiz bir eve.aynı şey eski küflü evde oturmaktansa...ya da taşınmaydı bilmem neydi derken iki katı masraf olacaksa şimdiki evinizde oturun.

Kv lerin bir evi vardı resmen dökülüyordu. O yüzden kirasini uygun tutuyorlardı. En son kiracı kendi arabasının evine tasininca bir sürü kişi gelip baktı. Her gelen kirası çok uygun ama evin çok eksiği var diyordu. En son baktık olmuyor evin tadilatini yapmaya karar verdik. Bi aile geldi baktı tabi ki tutmadilar evi. Tam çıkacakları sıra evin tadilatini yapacağız isterseniz birde o zaman gelip bakın bitince size haber verelim dedik. Tadilat bitti kadın geldi eve baktı 10 dakika da evi tuttu. Hatta ilk geldiğinde eşi yoktu yanında ikinci geldiklerinde esine evi anlatırken diyor ki sanki başka bir eve gelmiş gibiyim.
Yani tadilalatla duzelebilecekse kira odemekten iyidir. Biz laminant mutfak dolabı pimapen boya badana yaptık ev bambaska bir hal aldı. Açıkçası çok kaliteli malzeme filan da kullanilmadi yani

Zaten konudan anladım temiz olduğunu o yüzden diyorum o ev nasılsa hoş gözükür.. Çocukların küçükse önce yerleri laminant yaptırın derim.. Mutfak dolaplarıyla birkaç ay idare edebilirsin temizleyip.. Sonra banyoyu yaptırın.. E zaten boya badanayı eve girerken yaparsınız. Bi de eşyaları taşımadan ilaçlama yaptırın.. O masraflar bittiğinde mutfağını yaptır. İmkan varsa güneş almayan odaya dışarı bakan Bi pencere açın tabi mümkünse.. Sonra çok bir şey kalmayacaktır.. Sonra istersen kapıları değiştirirsin, istersen balkonu yaptırırsın.. Sabret canım.. Her tadilatta güzelleşir ev :)

Öyle bir evin tadilatı en az 30 bin şu şartlarda o da en makul olanları lüks değil yani ona göre evi düzenleyip oturabilirsiniz ya da bütçenize uygun bir semtten ev bakarsınız bu kadar dert etmeyin ama sakın tadilatı ertelemeyin içindeyken çok zor olur laminant yapılırken ev çok batıyor mutfakta da keza öyle yapılacaksa taşınmadan her şey bitsin

Kayınvalideniz evi kiraya verip kira bedelini size vermez mi? Üstüne ekler oturursunuz şimdiki evinizde. Nasılsa gözden çıkarmış evden gelecek kirayı.

Ayrıca ev sahibiniz yasal sınırın üzerinde kira artırımı yapamaz. Hesaplayıp fazla artışı yapmayacağınızı söyleyin.

İki seçenek var:
1. Kvnin evine tadilat yaptırıp orada uzun bir zaman oturmak. İlk sene tadilatın borcunu ödeyip sonraki yıllar ev için kenara para koymak.
2. Bütçenize göre içinize sinem kiralık bir ev bulmak.

Ben hangisini yapardım bilemiyorum açıkcası.

TOKİ konutlarına yazılma olacağınız yok mu başvurular 22 sinde bitiyor sanırım birde ordan deneseniz şansınızı

Ev sahibi ile bir kontratiniz yok mu canı sıkıldıkça kiramı arttırılır ya huuu ? Kv iyilik yapmış geçersin ya da geçmezsin sen bilirsin madem bakım istiyor başka ev bak soyle havadar.

Bedava oturacaksan kaynanin evinde.. ve uzun vadede oturabiliorsan ( ilerde çık demicekse) tadilat yap durumun iyise.. en azindan bedavaya uzun vadede kirasiz oturursun.. ev sahibi kaynanan oldugu icin belki ev sahibi olarak tadilata yardimci olur.. en azindan kira vermiceksin bu yonde dusun..

Ah ah kabul etseler bizde istiyoruz ama eski kafa asla satmak istemiyor.ama içine yapacağımız masraf zaten bir yıllık kıramiz olucak
niye satsın ki. Evi alirken beraber almasınız... icindede oturaniz yarın öbürgün allah korusun kvdenıze birşey olsa eşinizin kardeşlerininde o evde hakkı var. Sizde bir ton masraf boşuna yapmış olcaksınız... ya hiç masraf yapmadan gırın ve birikim yapıp daire alın.
Yada hic o eve girmeden kiraya cıkın...

Başka bi ev bakın. Ama bana soracak olursanız içini döşeyip yenileyip kendi evinizde oturun. Illa ki masraf olucak ama en azından kıranı odeyemedigin zaman kapına gelecek biri olmayacak. Ben olsam evi yeniler oturur yeniledigim için borç öderdim. (Ev size aitse) obur türlü her ay kirayi havaya atmak gibi olucak cunku. Ilerde ev alabilme durumum olursa bunu satar daha iyisini alırım az mantıklı davranın. Kira saçmalıktır. (Kiradayim)

4 yılda kira ödemeden 36 bin lira birikim hedefi varsa sizin geliriniz düşük demektir. Çok dediğiniz kiraninda 800 lira civarı olduğunu düşünüyorum. Sizin derhal o eve tasinmanız gerekiyor. maddi durumunuzun farkında olun lütfen,evin eskiligini değil çocuklarınızın geleceğini düşünün.

Tadilata verecegınız parayı kiraya verin. Yani şoför bir daireye ilk oturan ben oldum. Yeni ev gibisi yok. Hele küf kokusu rutubet hiç çekilmez. O küf kokusu ve rutubet çocuk için de çok kötü üstelik. Hem kendinize hem çocuğunuza yazık etmeyin.

Abla ne isin var eski püskü evde ruhun bunalır inan yaptığın temizliği de göstermez. Güneş girmeyen eve doktor girer. Öyle evlerde oturma. Icine masrafta yapsan eski eskidir. Değmez bence. Sen 3 5 kurus para atarsın köşeye. Hayat fırsatlarla doludur. Şimdilik baska temiz bir eve cik 2arti 1 kirasi daha uygun olur sonra zaten,ilerde ev alırsınız

Eski ev cok sıkıntı bence

Kiralar arttı eski eski evlere bizm kiraya yakın istiyorlar.yoksa bakıyoruz hanfendi

Sinirli sinirli cevap veriyorsunuz ama size verilecek 3 cevap var, şuan oturduğum ev pahalı diyorsunuz, kv nin evine bir ton laf saymışsınız, diğer kiralara da sizin evinize yakın kira istendiği yazıyorsunuz.. peki biz ne gibi yorumlar yapalım?

ya o kiraları ödeyeceksiniz ki bunu bir çoğumuz ödüyoruz yada gidip kv nin evin de oturacaksınız..

3. seçenek...yani başka bir kiralık ev...

Bu seçenek aklınıza gelmedi mi? Yoksa eşiniz illa annemin evi mi diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…