- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Konu başlığını görür görmez kira da oturmak dedim
Evi kv kardeşinden düşen mirasla aldı.bir kuruş para katmadi.daja iyi bir evde alabilirdi o dönem para kaymadan bedava gibi burayı aldı.iknci evi geniş sıfır daire ve kayınbaba yok bizim kaynimla kalıyor.(bekar)Allah aşkına kayınvaliden evi satsın yeni ev alsın üstüne kira öder gibi oturun diyenler var.oh ne güzel.konu sahibi de satmaya yanaşmıyorlarki diyor.kadın geç eve otur demiş kötü de olsa, kendi sıfır geniş eve geçti diyor.size mi verecekti gel otur diye.yani insanlardaki beklentiler beni benden alıyor.
Yani insanlar senelerce uğraşıyor iyi kötü ev sahibi oluyor zorla.o beğenmediğiniz evi almak çok zordu zamanında bu kadar kredi mredi de yoktu.insanlar oradan buradan kısıp kolundaki altını satıp alıyorlardı zamanında evlerini.
Yani evini satmaz tabi başka çocugu da var belki, belki sağlıgına bir sey olursa diye tutuyor, belki çocuklarına torunlarına güvence ona göre.
Bence ev kötü astarı yüzünden pahalıya gelir.ya ev alın sizde ki peşinat yoksa şu zamanda mantıkli değil.ya da 2+1kiraya çıkın güneşli temiz bir eve.aynı şey eski küflü evde oturmaktansa...ya da taşınmaydı bilmem neydi derken iki katı masraf olacaksa şimdiki evinizde oturun.
Var daha uygunada var fakat eşimin işine uzak yola parası vericek gelmek için yine şu anki kiraya eş oluyor o zamane yasadıgınız sehırde hıc kıralık ev yok mu ?
ya baska evı tutun ya da kayınvalıdenıze kıra vermeyeceksınız oturdugumuz yanımıza kar deyıp bıraz bakım boya yapıp gecın oturun
bırsuru ev bırsuru secenek var ?
Aynen öyle çok güzel yaklaşımÖyle bir evin tadilatı en az 30 bin şu şartlarda o da en makul olanları lüks değil yani ona göre evi düzenleyip oturabilirsiniz ya da bütçenize uygun bir semtten ev bakarsınız bu kadar dert etmeyin ama sakın tadilatı ertelemeyin içindeyken çok zor olur laminant yapılırken ev çok batıyor mutfakta da keza öyle yapılacaksa taşınmadan her şey bitsin
Binada herkes bizden 150 TL en az az oduyorbir de kanuni kira artık oranı bellidir. onun üzerine ev sahibi istese de artıramaz. yıllık zam yapması da olağandır yasal sınırlar içinde. bu onu paragöz yapmaz.
Evi kv kardeşinden düşen mirasla aldı.bir kuruş para katmadi.daja iyi bir evde alabilirdi o dönem para kaymadan bedava gibi burayı aldı.iknci evi geniş sıfır daire ve kayınbaba yok bizim kaynimla kalıyor.(bekar)
Kaç ay kalıyorlar biliyormusunuz üç ay icin kişi geçirip hemen köye gidiyorlar.ve evde kaç oda döşeli iki oda iki kanepe koyuyorlar birinde bir baza.bu kadar eşya için n üç ay kaliyorlarkoyde yaşadıkları ev burdaki iki evi katsak daha geniş ve lux.kis için kullanılan bir ev burası
Binada herkes bizden 150 TL en az az oduyor
İkisinde de oturmazdım başka bir eve geçerdim hem sorunsuz hem de bütçeme uyan.Slm bayanlar
Ne olur bana bir akıl verin kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı şaşırdım.uykularim kaçtı yemeden içmeden kesildim
Sorunum şu ben şu an yaşadığım şehirde yüksek bir kirada oturuyorum ama evim çok güzel ve geniş sıfır daire kızımın okuluna yakın komşular iyi ama ev sahibim çok para düşkünü kirayı sürekli artırmak istiyor.ve ciddi bir kira veriyoruz yaşadığım yere göre.temiz temiz oturuyorum ama artık ev sahibinden bıktık kirayı artırması dan biktik.haziranda okulu kızı min tatil olunca cikicagiz söyledik.kv minder eski bir evi var boşaldı kendi sıfır büyük ev aldı geçti oraya bizde çıktığı küçük kirli bakımsız kırık dökük evi geçin siz oturun dedi.ama içi bakım istiyor.mutfak dolabını değiştirmeden oturulmaz çok kirli bakımsız.klozet konacak ev ye.ve yerler laminat yapılacak.fayanslar masmavi dedemden kalmalı kirli ve eski.heleki en büyük sorun çocuk odası yapacağımız oda aralığa isikliga bakıyor hiç güneş almıyor dışarıyı bile görmüyor hücre tipi.kuf oluyor oturma odası olacak odayı çocuk odası yapıp misafir odasının oturma odası yapacağız yani 3+1 i 2+1 gibi kullanıp.cocuk odasını koltuklarını kitleyip kapatacağım fazla esyamla.inanin ne yapacağım şaşırdım.cikmasam.kiram çok yüksek kvnin evine gitsem kır pis ve tadilat lazım masaraf yapacağız ne yapsam şaşırdım ne olur Allah aşkına akıl verin
Biz yeni tadilat yaptırdık evimize o yüzden piyasayı biliyorum istanbulda mısınız? Mutfak banyo kapılar yerler ara giriş karolar bize 40 bin dediler sonradan 30 bine başka birilerini bulduk ayrıca 6800 mutfak için çok iyi fiyat vermişler gerçi tezgah çok önemli laminantsa ucuz oluyor akrilik malzeme şık duruyor bize 15 bin dedilerAynen öyle çok güzel yaklaşım
Oturmadan tadilat lazım ve inanın en ucuzu yaptıralım deşik küçük mutfağa 6.800 diyor.dun eşimle döndük kaldik
Sanki kvde sfır daireyi size verssin istemissiniz gibi hissettim:)
Yeni eve kiraya cıkarken yapılacak masrafları dusununca klozet değistirmek,tamirat yapmak devede kulak kalır emin olun.
Yaada daha uygun bi eve cıkacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?