- 9 Ocak 2012
- 15.559
- 30.177
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Size kalıcak 5000tl ile rahatça geçinirsiniz.Ödeyeceğiniz kira ile kredi arasında 1500tl oynuyor ve bu rakama ev almak daha mantıklı.Ama bu erkekleri anlamak cidden zor hiçbiri borç altına girip sıkıntı cekmek istemiyor.Esinizi evladımız icinde yatırım olur diye ikna edebilirsiniz
Faizler dusmez. En iyi ihtimal boyle kalir,veya yukselir. 300 bine ev bulunabiliyorsa hic durmayin alin derim. Orta halli bir semtte oturuyorum,burada bile yok zira. Hayirlisi olsun simdiden
faizler çok yüksek evet ama düşeceğe de benzemiyor.
en iyisi nakiti fazlalaştırıp (bu arada elden kısa vadeli borç da düşünebilirsiniz), en kısa vadeli şekilde kredi çekin.
biz bizi zorlasa da 5 yıllık çekmiştik, bitti bile.
meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
Guneydogunun evleri de buyuk olur,yeni semtler de olabilirse tabii insallah en guzeli senin olur diyorum ben. Benden selam soyle,memleketim sayilir oralarya ben de güneydoğudayım dark. evler taş toprak görmüyor bişey yok bu fiyat yani. ben bu konu üzerinde durayım. faizlerin düşmeyeceğini ben de tahmin ediyordum da eşim düşer deyip duruyor. ama bence beni oyalıyor o da. teşekkürler
goha nakit alabileceğiz tek bir Allah'ın kulu yok. hepsi muhtaç yani. durumlar belli zaten. zaman bir şey gelmiyor doğru söylüyorsun akıp geçiyor. hayır olsun eviniz
Guneydogunun evleri de buyuk olur,yeni semtler de olabilirse tabii insallah en guzeli senin olur diyorum ben. Benden selam soyle,memleketim sayilir oralar
Faizin dusecegini zannetmiyorum hadi dustu diyelim ev fiyatlari artar ev fiyatlarininda dustugunu pek gormedim bulundugum sehir cok ucuz bir sehir ama ev fiyatlari semtine gore burada bile yükseliyor.
2 bin kira her yil artacak ama kredi odemeniz sabit kalir,size geriye kalan para 5000 zaten gecinirsiniz maaslarinizda ayni kalmayacak sonucta oda artar.
eger ev alma durumu olmazsa direksiyon dersi alıp çocuğu siz de bırakabilirsiniz.meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
eger ev alma durumu olmazsa direksiyon dersi alıp çocuğu siz de bırakabilirsiniz.
faizler düşmez.
o ev sene 50-100 bin artar.
2bin kiraya vermektense ev almak çok daha mantıklı.
Bence böyle bir dönem ev almak için uygun değil. Kredi çekip aldığınızda üzerine bir ev parası daha vermiş oluyorsunuz. Oranlar düşmeyebilir elbette ama ekonomik kriz de kapıda ortam pek stabil değil. bir süre kirada oturup para biriktirmeniz mümkün olduğu kadar az kredi çekmenizde fayda var.
meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
Şahsım adına direk ev almaya yönlenirdim.
Kalan para ile gayet geçinirsinz.
Sizde sağolun,hakkınızda hayırlısı olsun inşallahhepiniz aynı şeyi söylediniz nerdeyse. demek ki aklın yolu bir. ben tavrımdan vazgeçmeyim o vakit. saolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?