kiralık ev mi satın almak mı??

Sizde sağolun,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Birde aklıma erkeklerin araba sevdası geldi.
Muhtemelen onuda satmak istemedğinden hemen kestirip atıyor olabilir.

tabi tabi o da var. bir araba bakmaya gittik. araba 280 bin falan. ben tamam desem alacak. ama eve gelince geçinemiyoruz oluyor. ama ben de haklıyım di mi. araba her zaman alabiliriz. bir de farklı bir aracımız var. 25 binlik falan. arabayı satarsak onu kullanabilir. ama buna bağladı o da ayrı.

ay kesinlikle ev derdim neticede ikiniz çalışıp kazanıyorsunuz saygı duymalı.
Herşekil sonrasında araç alırsınız,bence düşünceniz çok mantıklı.

280 bini arabaya veriyor ama eve gelince yok,para biriktirerek ev alabilir misiniz pek zannetmiyorum 2 bin kiraya versen hadi 1500 birikim icin ayirsan alacagin evin fiyati yine artacak faizde ayni sekilde olacak

Yillar once once oturdugumuz evi satip daha guzel bir semtten daha genis bir ev aldik ayni seyi bizede soylediler kredi cekmeyin o fiyata kredimi cekilir arada ki faiz ile yine ev alirsiniz ki o faiz dedikleride belki 50 bin civari idi e o zaman 50 binlik evler oldu simdi en dusugu belkide 100 bin simdi 100 bine ev var mi diyenler olabilir 2+1 tabi yeni ev degil semtlere gorede degisiyor,o zaman bize laf soyleyenler simdi iyi ki almissiniz diyor

Son düzenleme:
Kiraya 2000 lira versem duvarlari falan yalarım herhalde
2000 lirayi cope atacagima 1500 daha ekler ev sahibi olurum
Faiz fazla evet ama 10 yillik kredi ceksen zaten 10 yil sonra evin faiz bedelini cikartacak kadar fiyati artiyor

8500 geliriniz varken 360 lira kira ödeyip hiç birikim yapmamış olmanız ev konusunda eşinizin ne kadar istekli olduğunu ortaya koyuyor.
İleride kafasını taşlara vuracaktır. Merak etmeyin.
Eşim ve benim iki maaş toplamımız 8-9 bin arası. Evleneli 3 sene oldu ve şimdiden iki tane evimiz var.
İkisini de kendimiz aldık. Demem o ki bazı şeyleri iki kişi olarak istemek lazım.

Bu arada Dolar 6 tl ye giderken o faizler biraz zor düşer. Çok beklemesin.

Kesinlikle ev alın,biz de 5 yıllık kredi çektik şuan on taksidi ödedik bile,kredi çektiğimizde toplam 7 bin civarı bi gelirimiz vardı 1900 tl taksit ödüyoruz,şuan bile toplam gelirimiz 8500 oldu,yani demem o ki taksit sabit kalıyor sizin de geliriniz yükseliyor bi taraftan,eşimle konuşuyorduk da dört yıllık da çekebilirmişiz 8500 gelire göre 1900 krediyi çıtır çerez gibi ödüyoruz zaten diye,ki bizim kızımız özel okulda bi kredi parası da oraya gidiyor buna ragmen sıkıntı yaşamıyoruz.

Kiraya 2000 lira versem duvarlari falan yalarım herhalde
2000 lirayi cope atacagima 1500 daha ekler ev sahibi olurum
Faiz fazla evet ama 10 yillik kredi ceksen zaten 10 yil sonra evin faiz bedelini cikartacak kadar fiyati artiyor
7_8 yil once 3+1 165 mt evi tapusuyla nakliyesi faturasi ile 115 bini bulmustu evin fiyatida 105_110 bin olsun tam hatirlamiyorum simdi satmaya kalsak 350 bin bile verirler site havuzlu,ayni evi İstanbul da 800 bini gozden cikarmak gerek hatta daha fazlasi,yazdiginiza katiliyorum evler cok degerleniyor hele muhitide iyiyse.

Şahsen ben bir ev parası kadar faiz ödemeye razı gelmezdim. kiran da çok değil onun da etkisi var böyle düşünmemde.

ekonomiden hiç anlamıyorum. Allah korusun ekonomik kriz olsa nasıl etkiler bu durumu??
Faizler zaten yüksek döviz sürekli fırlıyor. Şu an atıyorum 100 dolar karşılığı aldığınız şey seneye 70 dolara düşecek. Evler sürekli değerleniyor diyen arkadaşlar nerede yaşıyor ben anlayamıyorum iki sene önce aldığım çok merkezi bir yerdeki evim aynı fiyatta duruyor ama onun karşılığı olan tl döviz karşısında kuşa döndü.

Her sey bu kadar artarken iki sene once aldiginiz evin ayni fiyatta durmasi mumkun degil.
4 sene once 90a aldigimiz ev iki hafta once 140 bine satildi. Ki aldigimizda ev sifirdi.
Benim bulundugum bolgede 4 sene once 1+1ler 60 civarlarindayken suan 90-100bin altinda mumkun degil bulunmaz

2 sene odemediginiz kira da cabası.İki sene önce 3+1 alacağım paraya çok verilmez diyorduk eşimle.Emlakci bile şişirme fiyatlar bunlar,emlak piyasasının balonu sönecek filan diyordu.Simdi aynı paraya 2+1 bulunca eşimle alsak mı diye yüz yüze bakiyoruz

Hep ayni seyleri soyluyorlar o balon bi turlu sonmedi :)
Hayatimda gormedim bi evin fiyati dussun, ya az artar ya cok artar ama kesinlikle artar

Bizde şu anda ev alma fikrine çok cazip bakmasakda, piyasa değerinin biraz altında bütçemiz uygun bi yer bulsak hemen alcaz. Üstelik ev için verebileceğimiz peşinat çok az olmasına rağmen. Yanlız biz kısa vade yaptırmayı planlıyoruz en fazla 5 yıl. Aylık ödemesi çok olsada hem faiz oranı daha düşük, hemde daha erken biter diyoruz hayırlısı olsun hakkımızda

Herkes ev alın demiş de lojmandan çıkartılma gibi bir durum yok galiba oturun orada

Alarm taktırın vs

Okulun servisi yok mu

Siz işe normalde Nasıl gidiyorsunuz

Gerekirse eşiniz nöbette vs olursa taksi kullanılır

Parayı da biriktirin ama 2500 gibi bir miktarı rahatça atın altın hesabına

8500 gelirim olsa bi dk düşünmez ev alırım faizler evet yüksek ama bu hep böyle devam edecek gittikçe dusmeyecekki imkan varken değerlendirmek lazim

Cocugunuz icin servis tutsanız ya da bir taksi ile anlasıp okula gonderseniz nasil olur? kiralar cok pahali degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…