- 9 Ocak 2012
- 15.559
- 30.177
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Faizler zaten yüksek döviz sürekli fırlıyor. Şu an atıyorum 100 dolar karşılığı aldığınız şey seneye 70 dolara düşecek. Evler sürekli değerleniyor diyen arkadaşlar nerede yaşıyor ben anlayamıyorum iki sene önce aldığım çok merkezi bir yerdeki evim aynı fiyatta duruyor ama onun karşılığı olan tl döviz karşısında kuşa döndü.
işiniizn yakınında okul var mı. oraya verip servisle birlikte gidip gelebilirsiniz
Servis+güvenlik (kapı değişimi, alarm sistemi)
Zaten genismis eviniz. Bence siz sıkılmışsınız. Çok uyguna oturuyorsunuz, çıkın diyen yok. Bence şehir değiştirme durumu olmadan ev almayın. Para biriktirin.
Cocugunuz icin servis tutsanız ya da bir taksi ile anlasıp okula gonderseniz nasil olur? kiralar cok pahali degil mi
Herkes ev alın demiş de lojmandan çıkartılma gibi bir durum yok galiba oturun orada
Alarm taktırın vs
Okulun servisi yok mu
Siz işe normalde Nasıl gidiyorsunuz
Gerekirse eşiniz nöbette vs olursa taksi kullanılır
Parayı da biriktirin ama 2500 gibi bir miktarı rahatça atın altın hesabına
ekonomik kriz var zatenekonomiden hiç anlamıyorum. Allah korusun ekonomik kriz olsa nasıl etkiler bu durumu??
Hep ayni seyleri soyluyorlar o balon bi turlu sonmedi :)
Hayatimda gormedim bi evin fiyati dussun, ya az artar ya cok artar ama kesinlikle artar
ekonomik kriz var zaten
siz yok mu sanıyorsunuz
çeyrek altın 340 tl yi görmüş
eur 6,11 olmuş
dolar 5,33
herşeye sürekli zam geliyor siz ekonomik kriz olsa diyorsunuz
ben sizinle aynı maaşı alıyorum ,üstelik evim arabam da oldugu halde korkuyorum
siz kriz olsa diyorsunuz :) ne güzel ya
ekonomist olmaya gerek yok ki :)ekonomist değilim bilemeyeceğim.
bizim ev değerinden çok çok fazlaya bir çiftliğimiz var. gelirinde bir değişme yok. dolar orayı pek etkilemedi yani kriz var gibi durmuyor ama etkilenenler varsa bilemiyorum tabi
280 bini arabaya veriyor ama eve gelince yok,para biriktirerek ev alabilir misiniz pek zannetmiyorum 2 bin kiraya versen hadi 1500 birikim icin ayirsan alacagin evin fiyati yine artacak faizde ayni sekilde olacak
Yillar once once oturdugumuz evi satip daha guzel bir semtten daha genis bir ev aldik ayni seyi bizede soylediler kredi cekmeyin o fiyata kredimi cekilir arada ki faiz ile yine ev alirsiniz ki o faiz dedikleride belki 50 bin civari idi e o zaman 50 binlik evler oldu simdi en dusugu belkide 100 bin simdi 100 bine ev var mi diyenler olabilir 2+1 tabi yeni ev degil semtlere gorede degisiyor,o zaman bize laf soyleyenler simdi iyi ki almissiniz diyor
ekonomist olmaya gerek yok ki :)
aksam haberlerini izleseniz yeter
ya da markete pazara cıktıgınızda gecen hafta aldıgınız ürünü bir sonraki hafta aynı fiyata alabiliyor musunuz.
şanslısınız o halde fark yoksa cidden.izliyorum haber. zaten bir haber bir çizgi film yaşıyoruz
ya ben Anadolu şehrindeyim. o yüzden çok fark yok fiyatlarda market olarak. mesela domates 1,5 sularında ama İstanbul da 3-5 arasında diyorlar. inş. her şey toparlanır biran önce ne diyim.
8500 geliriniz varken 360 lira kira ödeyip hiç birikim yapmamış olmanız ev konusunda eşinizin ne kadar istekli olduğunu ortaya koyuyor.
İleride kafasını taşlara vuracaktır. Merak etmeyin.
Eşim ve benim iki maaş toplamımız 8-9 bin arası. Evleneli 3 sene oldu ve şimdiden iki tane evimiz var.
İkisini de kendimiz aldık. Demem o ki bazı şeyleri iki kişi olarak istemek lazım.
Bu arada Dolar 6 tl ye giderken o faizler biraz zor düşer. Çok beklemesin.
şanslısınız o halde fark yoksa cidden.
1,5 tl ye pazardan marul alamıyoruz biz
Merhaba, bana bir şeyler garip geldi. Ev kirası en az 2 bin dediginiz bölgede , 300 bine nasıl ev bulunuyor. 300 bin ederindeki bir evin kirası 1000 1200 civarı max olur. Yoksa kimse 3500 tl ile ev sahibi olabilecekken en az 2 bin tl kira vermeye yanaşmaz mantıklı değil.meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
Tabi ki ev almak mantıklı... Geliriniz de buna müsait hiç kira düşünmeyinmeraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?