Kiraya 250 tl zam

1400 tl den 1650 ye artırmak demek yüzde 17.85 zam demek, tefe tüfe oranı 2020 yılı için ise yüzde 12.

2021 oranlarını bilemem ama zaten 2020 Ocak ayında yeni döneminiz başlıyor en fazla kiranız 1568 tl ye çıkabilir. Bir kuruş fazlası zaten yasal değil.

Emlakçıların dediğine göre tefe tüfe oranları yüksek olduğu için genellikle ortası bulunup öyle devam ediliyor.

Zeki ev sahipleri bir ay kiracı bulunamazsa o istenen zamların fazla fazla kendi cebinden çıkacağını bilir ve düzenli kira ödeyen kiracısını pek çıkarmaz.

Önerim:
1) İnternet emlak sitelerinden aynı mahallede, aynı katta (giriş/ara kat farkeder) daireler kiraya kaça gidiyor bir bakın. Bakarken en yüksek/düşüğe değil ortalamaya bakın bazı evler kusurlu/pazarlık payı yüksek olabiliyor. Bu maliyeti gördükten sonra ev sahibinin blöf yapıp yapmadığını anlarsınız.
2) Siz çok çok ucuza oturuyorsanız tefe tüfe ye kadar pazarlık yapıp bitirin. Yok 50 tl olsun derseniz çıkın der. Ya da bu sene artsın seneye ancak 50 tl artsın falan diyip iki senenin pazarlığını bitirin.
3) Yok ortalamaysanız yüzde 8-10 civarında bir yere kadar çıkıp razı olun. Unutmayın teknik olarak tüfeye kadar çıksa da yeni kiracı hemen kapıyı çalmıyır. Kış ayındayız üstelik.
4) Pahalı oturuyorsanız fiyatları söyleyin, biz 50 tl zor veririz siz bilirsiniz diyin.

Dıdının dıdısı oturacak diye çıkarmaya çalışıyorsa yine yasal değil, kendisinin gelip oturması lazım. Tekrar söylüyorum, blöf yapıp yapmadığını iyi anlayın ki kış günü zorda kalmayın.

Valla bizde bıktık kiracılıktan 5 sene bitti altıncı yıla girdik kira ödemekten çocuk yapamıyoruz Allah bu ev sahiplerinin bela... versin .adam 1500 lük evi 2000 tl dedi yalvar yakar 1750 ye ikna ettik 2020 de şimdide mart ayına kadar çıkın ben oturucam evimde dedi bizde çıkmıcaz dava aç çıkart o zaman kiramızı düzenli ödüyoruz dedik en sonunda mahkemelik olucaz.dinsizin hakkından imansız gelir çıkmıcam

Ben mi yanlis anladim acaba? Kiraya zam yapilmayan 7 ayi da goz onunde bulundurursak ve %15 de sozlesmede yazan zam orani ise miktar normal degil mi?

eşim kansere yakalandı kısa bir süre sonra kiranın zam zamanı gelmişti ev sahibine söyledik eşim kemoterapi alıyordu saçları falan dökülmüştü baya hastaydı ama hiç umursamadı 350 tl zam tl yaptı malesef

Şerefsiz,vicdansız insanlıktan nasibini almamış tipler bunlar Allah islah etsin bunların ne diyelim

Bu denli paragoz insanlari anlamam mumkun degil. Kirasi kredisine ancak yeten bir evimiz var. Yeni evli bir cifte verdik. Sevdik de cocuklari. Kendilerinden, evimize iyi bakmalari ve duzenli odeme disinda bisey istemedik, ilk yil zam yapmadik. Pandemi doneminde cocuk maas alamadi 3 ay kira almadik, sonrasinda da talep etmedik. Ama maasini almaya baslar baslamaz aksatmadan odemeye devam ettiler mesela.

Insanlar az biraz karsilikli iyi niyetle hareket etseler ne guzel, ne kolay olurdu hersey..

Ben 2+1 dairede 1000 tl ye oturuyorum üstelik sıfır bina ve ve bahçeli

Bahsettiğiniz gibi evler bulunduğum yerde 3000 den başlıyor arakatlar 4000 civarı 2+1 sıfır evler. 1000 liraya belki gecekondu sobalı ev anca bulunur. Büyükşehirler malesef çok pahalı.

Ev sahibi kafasına göre zam yapamaz sözleşmede yazan bir oran vardır ve kanunlar genelde kiracıdan yana. Ancak her ev sahibi varlık içinde değil hepsinin onar dairesi yok. Kiraya verdiği evin kirasiyla oturduğu evin kirasını ödeyen ya da o parayla geçinmeye çalışan çok insan var. Su dönem herkes zor durumda.

Olabilir.
Ben birkaç ay önce taşındım.
İstanbuldayım

Yalnız üsküdar aşırı güzel bir semt. Resmen eski İstanbul’da yaşıyorsunuz. Beylikdüzü,esenlerle falan kıyaslanamaz. Çok normal.
Evet guzel bir semt. Şımarıklık olmasın ama evler eski..asansor yok. Ama güzel semttir.

Benim eski ev sahibi gibi 2 yıldır 150 zam koymaya kalktı itiraz edince çık evimden beğenmiyorsan dedi yuttum sonra evin duyularindan akşam yemek yerken alevler çıkmaya başladı eşim hemen koşup sartel kapattı ev sahibi yanda oturuyordu çağırdık vay biz bozmusuz yaptirmazmis dedik yaptirmazsan bız yaptıralım yok kiramı tam isterim dedi o şekilde oturduk ardindan su borusu patlamış koridorda fayans şişmiş bı baktım halı ıslak meğer fayans çatlamış sudan çağırdık gel yap boru patlamış siz yaptınız tövbe estağfurullah dedik yine o şekilde oturduk bu seferde banyodaki su borusu patlamış aşağıya banyoyu maf etmiş dedik ev sahibine siz yaptınız dedi adam sürekli bizi suçladı eşiyle en son kira veriyordum yine 150 zam koymak istedi dedim ki olmaz en fazla 50 artar 6 yıldır oturuyorum ne zararimi gördünüz dedim yok evimden çık yok evin içine etmişiz yok ben çıkınca 950 ye kiraya verecekmiş bende dedimki bu apartmanda 7 daireniz karşı apartman da 4 daireniz var hepsi kirada Allah gözünüzü doyursun dedim kapıyı kapattım eşim işten erken gelmişti ne oldu hatun niye moralin bozuk dedim böyle böyle eşimde sinirlendi ev alacam başlarım evlerine dedi ev aldık hemen çıktık sürekli boru patlıyor elektrik çarpıyor makinelere elledikce falan 950 ye kiraya verecekti evi ya evi 4 aydır boş bakan bile yok halen kiralık ne demişler kötü ev sahibi kiracıyı mal sahibi eder sizinkide o hesap umarım Allah size de ev almayı nasip ederde hiç değilse kendi evim ister patlasın ister çatlasın yaptırım dersiniz ev sahiplerinin aç gozlusune ve halden anlamayan mal sahiplerine acayip sinir oluyorum evden çıktığımda anahtar tesliminde dedimki esas olan ne biliyormusun dedim ev sahibine nedir dedi gerçek mülk sahibi Allah'tır biz ise misafir dedim arkamdan baktı sadece kurtuldum öyle ev sahibinden umarım sizde kurtulursunuz uzun oldu ama kusura bakmayın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…