Kiraya 250 tl zam

%15 yaziyormus 1400den 1650 ye çikartmak istiyor emlakçiyla görüştüm bugunde 210 tl yapar dedi maksimum 210 mecbur razi olucaz
Ben maksimum 150 tl diye kafamda kurmustum ama adam 300 400 lira zamdan bahsediyordu

Sözleşmede yazanı yapar ama üstünü yapamaz.
Mecbur hayat çok pahalı artık

Bizim ev temmuzdan temmuza artıyor geçen sene 1100 tlye oturduğum eve adam temmuzda gelip 1500 istedi bir anda 400 fazla olduğu için bayağı konuştuk dil döktük zar zor 1350ye çektik malesef yapabilir yani

valla bizim kiracımız düzenli ödediği için eşim hep 50/80 tl arası arttırdı. Düzgn kiracı bulmk zor, hayat şartları zor ... Evimizin kira bedeli aslında 1200 ama bizim kiracı 750 ye oturuyor. Allah herkesin yardımcısı olsun...

Konumdan dolayı çok değişiyor maalesef
Evet çok fark ediyor.
Bir de evler küçük ama kiralar yüksek..
En iyisi biraz merkez dışında oturmak..
Bence semtiniz iyiymiş. Bende tuzlayı beğeniyorum. Annem deprem bölgesi diyor.
Bilemiyorum

Bizim ev sahibi de haklı şu yönden bizim semtte en ucuz kira 1800-2500 arası değişiyor 1350 oturuyoruz 1100e oturuyorduk yine sağolsun diyoruz düzenli ödüyoruz sıkıntımız yok diye zaten adamın sesii çıkmıyor çıksak en az 2000 tl ye rahat verir evi

Rabbim bu ev sahiplerine merhamet versin...Başka ne denir

Masallah cok uyguna oturuyorsunuz.
Üsküdar pahalı..
Evler de eski..
Canım Üsküdar’la Beylikdüzü bir mi Beylikdüzü istanbul dişi sayılır Üsküdar heryere yakın merkezi ve eski bir yerleşim bende uzun yıllar Üsküdar’da yaşadım Eğer ki daha az kira vermek istiyorsan Çekmeköy cevresine taşınabilirsin

Bizim ev sahibi 75 lira zam yaptı diye baya baya kızmıştım ( köyden hallice bi yerde yaşıyoruz) daha insafsızlarda varmış

Borçlar Kanunu’nun 344. maddesinde konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin olarak “Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek
koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.”
hükmü

Dolayısıyla kira bedeli için sözleşmede belirlenen oran TÜFE’deki on iki aylık ortalama oranını aşmamak kaydıyla uygulanabilir.

2020 Aralık ayı için bu oran sanırım 12,04.

Kaldı ki ev sahibiniz sözleşmede yer alan oranın dahi üzerinde bir bedel arttırımı talep ediyor.

Konu hukuki uyuşmazlığa doğru giderse muhakkak bir uzmandan destek almadan hareket etmeyin elbette.

Fazla zam yapmış, tamam mülk sahibinin gelir elde etmesi hakkı ama her şeyin bir piyasası var. Hakkınızı aramanıza sevindim.

Yok artık bu ne biçim ev sahibi ben evimi ilk başta biraz pahalı verdim diye kiracımın üç yıl kirasını artırmadım. Daha bu yıl artırdık oda 50tl. Yazık insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…