Kırılmak da haksız mıyım?

öyle bir durumda ki cocuklar var ben ne yesem önemli diil ama cocuk olunca is değişir bakardim öbur sofraya alirdim bir servis tabagini yapardim bir tabak cocuklarin önüne koyar onlara yedirirm yerdik durum hos olmamis evet ama cok da alinmamak lazim kalabalikta olur öyle seyler

Benim.anladigim esinizin sizi taninda oturtmamasindan ziyade diger sizin sofraya konanlar.Sonradan diger masaya cagrilmasaydiniz evet bozulun derdim ama yemege devam etmeniz icin cagrilmissiniz daha ne.Cocuk bunlar zaten kuş kadar yerler.100 cesit serpme kahvaltida koysaniz recelli ekmek yer yani.

Aslında hata ilk baş sen de. Onlar seni yere oturtmamış ki , görümcen yer sofrası açalım demiş sen de kabul etmişsin. Gidecektin eşinin yanına oturacaktın.

Siz kendi kıymetinizi bilmezseniz millet hiç bilmez, kusura bakmayın.

Bunların dışında, tavırlarınızı ben aşırı bulmadım gayet de anlayışlı davranmışsınız. Eşinizin yaptığı tam bir öküzlük tabi orası ayrı..

Bundan sonra gidip millet masalarda yerken yerler de oturmayın, gidin eşinizin yanına oturun.

çocuklar ne yedi peki? aç aç eve mi döndüler? onlara neden bir tabak yapmadınız?

sanırım çocukları hesaba katmadıkları için size yer sofrası kuralım diye düşünmüşler. görümcenizde size eşlik etmiş bu yüzden.

O yer sofrası bence çocuklar yesin ortadan kalsınlar diye kuruldu . Çünkü görümceniz gidip diğer masada yemiş. Sizde çocuk değilsiniz eşiniz ağzınıza yiyecek verecek hali yok öyle değil mi bu kadar olay yapacak ne var ? Siz misafir gittiğiniz eve çocukları götürüp onları zor durumda bırakmışsınız ev sahibinin yerinde olsam bozulurum çünkü yer imkana göre çağırılmış .

Ben de bunu düşünmüştüm siz yazmışsınız

10 aylık evliysen evini görmedi iseler başka Zaman kendin çağırsaydın

Kadın davet edince senin evin küçük bize gelin denir mi

Ev küçük kalabalık vs derken kimseyi tanımayan iki çocuğu da alıp gitmişsin

En iyi hamle çocuklarla ilgilenmek olurdu tabak çanak vs diye dolanmak yerine

Zaten sen öbür sofrada otursan çocuklar ne yapacaklardı yalnız çocuk sofrasında

Eşin ay nerede ne yiyorsun diye sormaz ki çocuklar var onlarla ilgileniyorsun sanır

Hatta o da içinden misafir geldik şurada yanımda güzelce oturmadı çocukları getirdi hep onlarla diye kızmıştır belki de

Sen gidip eşinin yanına oturacaktın demişsiniz de iki yeğen var herkese yabancı

Konu sahibinin önceliği onlar olmalı

Görümce de çocuğunu doyurmuş konu sahibine de gel çocukları doyuralım demiş

Çocuklar bitince de devam etmeye içeri geçmişler

Bu sıralar KK da trend kahvaltı galiba

Ekonomi batıyor davetler kahvaltı moduna geçti ama kimse memnun değil

Çaylı kekli misafir günlerine dönelim tek çeşit bizim çocukluğumuzdaki gibi

Bazı yorumları anlamıyorum gerçekten. Sadece konu sahibi suçlanmış. Birincisi eğer eve misafir çağırılıyorsa evin müsaitliğine göre çağırılır. İkincisi kaç tane sofra kuruluyorsa o sofralara aynı şeylerin konulması uygun olur. Eğer "çocuklar için" sadece onların yiyebileceği şeyler konulduysa (bir yorumda okudum fakat bence bu da yanlış) o zaman konu sahibine söylenebilirdi çocukları yedirelim sonra sofraya geçelim diye. Görümce durumdan haberdar olduğu için kendi yememiş! Eş için bişey söyleyemem herkesin mizacı karakteri farklıdır.
Konu sahibinin yerinde olsaydım gitmeden önce yeğenlerimin varlığından haberdar ederdim yine de gitmem için ısrar ederse giderdim.

görumcnz çocuklara ayrı sofra açalım drken bizde burda yıyelim mi dedi ? sonucta kendisi orada yememiş çocuguna yedirmiş.. Siz de yapsaydınz aynısını çocugunuza yegenınıze yedirip içeri geçseydinz görumcenz öyle yapmış..

Evet kırılmakta haklısınız. 10 aylık evlisiniz, aileye yeni girmişsiniz, doğal olarak çekingen davranabilirsiniz. Eşiniz, kv yada aileden kim varsa daha özenli davranmalıydı. Şayet ben 20 yıllık eşimle kendi ailem yada akrabalarıma gittiğimiz de aynı mantıkla düşünür, itimam gösteririm ve ilgilenirim. Sizi pohpohlasınlar demiyorum tabi ki, en azından masada yer gösterilmeliydi. Biz aile yapısı olarak misafirperver bir yapıda büyüdük. Evimize yemek için misafir gelirse ve sığmakta sorun varsa gerekirse ev sahibi olarak bizler bir köşeye sıkışırız yada masaya önce misafirlerimizi oturtur sonra ev sahibi olarak bizler yeriz. Artı bir masa hazırlamak gerekiyorsa da gelen çocukta olsa, masada ne varsa bölünerek diğer masaya da aynı servis açılır. Ki ben çocuklar daha hassastır, canları çeker diye kıyamam, gerekirse yerimi de verebilirim.

Konu sahibi ev sahibi hala kızı ile değil görümcesi ile diğer masalardan ayrı, yer sofrasına geçmek zorunda kalmış. Evime ve aileme yeni gelen birine bunu yapmazdım. Evet ev sahibinden habersiz, misafir götürmüşsünüz bu hoş değil belki . Ama bunu keyfi değil, ablanızın sağlık sorunları ile ilgili bir sebepten mecburen yapmışsınız. Gitmemeyi de teklif etmişsiniz zaten. Onlarda tanrı misafiridir, kısmeti varmış gelmiş gözüyle bakarım. O kadar kişiyi evime sığdırıp kuş kadar yiyecek çocukları sorun etmem.

Benim eşim durumu olmayan bir ailenin evinde öyle kıtlıktan çıkmış gibi yemek yese yerin dibine girerim. Tüm konularda da seni haklı buldum. Sen eşine göre daha duyarlı , empati sahibi birisin

bunu gerçekten dediniz mi
sizin ev küçük bizim evde ağırlayalım
inşallah dememişsinizdir

sizin davetli olduğunuz yere 2 küçük çocukla gitmemeliydiniz
veya arayıp haber verseydiniz
fazla alıngan ve mızmızsınız

Allahim su dünyada ne kadar cit kirildim insan varmis ya. konu simdi ne kocam ne yedigime dikkat etmedi mi? lokmalarimi saymadi? ye diye yalvarmadi? sosis yedim onlar domates yedi? durumlari yok diyorsun hö?
Hiç mi kaymak kaşar yemediniz allahaşkına ya. Eşiniz sizin ebeveyniniz mi ki ne yediğinizi merak etsin? Ağır saçmalamışsınız bence.
misafir olarak çağırılan yere başka misafir götürmüşsünüz. onlar buna alındı mı ?
ben anlamadım doymuşsunuz zaten..

hepinize toplu bir cevap vermek istiyorum çünkü yanlış anlaşılamanın dibini gördüm hey maşallah. kırılmamı yersiz bulabilirsiniz abartı da görebilirsiniz bende zaten acaba çok mu abartıyorum diye merak edip size sordum bunda bir sorun yok ancak ne peynir kavurma peşindeyim ne de açgözlü. ithamlarınız çok ağır şok oldum herbirinizi okurken. Yeğenlerimi götürdüm çünkü ablamın kritik bir rahatsızlığı oldu eşime gitmeyeyim dedim ayıp olur gidelim çocukları da alırız kime zararları var dedi yanımıza aldık sözleşen anlaşan ben değilim davet edilirken yahut karar verilirken benle konuşulan birşey olmadı bende kendimce hayıflandm kalabalık gidiyoruz diye ancak ev beklediğimden kalabalıktı bunu anlattım. ayrıca görümcem GEL İKİMİZ ÇOCUKLARLA YİYELİM dedi. çocuklara yedirelim değil benim burada kırıldığım nokta ki ben orda yiyorum görüyor beraber yiyelim denildikten sonra sofra değişmesi. Kusura bakmayın evimde misafir varken çocuk için dahi olsa ben aynı sofrayı kurmaya çalışır imkanım yoksa birer tabak çıkarıp içeriden ne isterlerse onu alabileceklerini teklif ederim. ben içeriyi görmedim dahi yerken aklımdan kötü olumsuz hiçbrişey geçmedi ancak yedik Allah ziyade etsin dedim kalktım o sofrada herkesi öyle görünce bozuldum belki yersiz bir bozulma ama amacım iki domates üç peynir deil yapılan hareketti ailemde böyle birşey görmedim kimseye de yapmadım demek ki sorun bende sizin dediğinize göre okey. sizden tek ricam aşağılar gibi aç gözlü gözün peynirde zeytinde tarzı yorumlar yapmamanızdır. yinede yorumlarınıza teşekkür ederim zaman ayırıp okuyup cevaplamışsınız hayırlı günler diliyorum

desteğinize teşekkür ederim inanın zorunda olmasam götürmezdim gitmemeyi teklif ettim ancak ayıp olur dedi eşim çocukları almak da onun fikriydi herneyse en azından beni anlamışsınız hak verin yahut vermeyin anlamanız daha değerli teşekkürler

Ev sahibine haber verdiniz mi çocukların olacağını

diğer sofraya artık herkes doymuş ve sofra zeytin çekirdekleri çay ekmek kırıntıları ile dolu iken çağırıldım görümcem bana çocuklara yedirelim dğeil gel biz çocuklarla yiyelim dedi ben ortam kalabalık diye gık etmedim ayrıca sorun benim o yiyeceklerden yememem değil ki benim evime kalaabalık misafir de gelse on sofrada kurulsa ya tabaklarına servis etmeye çalışırım yahut eş sofra kurarım belki hatalı benimdir okey ama herkesin bu kadar üstüme gelmesini gerçekten anlayamadım

Ev sahibine haber verdiniz mi çocukların olacağını
hayır ama eşime gelmeyeyim bak çocuklar var dedim eşim saçmalama hep beraber gidelim dedi bu benim eksiğim yahut hatam olabilir tamam ama aç gözlü diyen bile var keşke konuyu hiç açmasaydım kendimi çok kötü hissettim

Ben kırılacak bir şey görmedim. Eşinizin de suçu yok. Sofradan kalkıp bi bakayım eşim neler yiyor demesi saçma olmaz mı? Nasıl farkedecek ne yediğinizi?

asla eviniz küçük diye birşey demedim zaten davet ettiğim kişiler köyden gelenlerdi buyrun bizim evi hiç görmediniz dedim x abla ( ev sahibi ) bize yakın oturuyor zaten biliyor burayıda ister hep beraber gelin gece kalıp kahvaltıya uyanırız ister sabah gelin zaten ilkkez geliyorsunuz bende ağırlıyayım sizi dedim başka zmana geliriz inşallah sizin gelmeniz daha kolay olur dediler yani evin küçük bize gelin diye bir kelime yazmadım bunu neredn nasıl çıkarabildiniz yemin ederim hayretler içerisindeyim 10 aylık evlisin görmedilerse başka zaaman kendin çağırsaydın diyorsunuz zaten köyden 4 senedir ilkkez geliyorlar ve 2 gün kalacaklardı elimden geldiğince ağırlamaya çalıştım burada size belirttim ben hani evim büyük ve görmelerini istediğim için bize davet ettim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…