farmasicim 1000 tl gibi bir parayla şu dolar altın tl üçgeninde takılmak istiyorum sizin gibi
ben bu topiğin çok ekmeğini yedim çatır çatır para biriktirmeye ve tutumlu olmaya başladım Alllah'ın izniyle şimdi de bu işe girmek istiyorum
biliyorum herkese aynı şeyleri anlatmaktan sıkılmışsındır ama 1000 tl için hayali bi al sat yapıp kar vs örneği yapabilir misin kafamda iyice yerleşmesi için
çok teşekkür ederim canım şimdiden
evacım 1000 tl ile al-sat yap ak istiyorsan
önce bunu 3 e bölüp
350-350 -300 gibi
350 tl lik kısmına altın
350 tl lik diğer parçaya dolar
300 ü de tl olarak
al-sat yapacağın banka arbitraja yani dolarla altın alıp satmaya müsaitse
altın yükseldikçe aaltından dolara geçersin
altın düştükçe dolardan altına geçersin
tl yi dolar düşerse dolar alırsın altın düşerse altın alırsın yükseleni satarsın
yok ben sadece dolarla al-sat yapayım tl ile işim olmaz diyorsan o zaman 500 tl si ile dolar 500 tl si ile altın alıp
yani paranı iki parçaya ayırıp
altın yükselince dolara geçerek ,altın düşünce dolardan altına geçerek al-sat yapabilirsin canım
farmasicim çok ama çok teşekkür ederim
hiç ikletmeden yapıştırdın cevabı çok sağol
farmasicim bir de sirkeciye yazdıklarımı okuduysan görüş bildirir misin canım
hepinizin bakış açısı görüşleri çok önemli benim için
planlarıma yaklaştıkça biraz daha beklemek ve buradan istifa etme istediği oluştu gönlümde
kararsızım eşim sen bilirsin diyor başka birşey demiyor
selincim sen nerede yaşıyorsun...allahım güneş diyorsun, deniz diyorsun...kızlar kahvaltımızı yaptım evi derledim topladım hava o kadar güzelki anlatamam
güneş pırıl pırıl:))))
içim ısındı şimdi kocişle sahilde yürüyüş yapmaya gidioruz bi kaç da tamirat işleri falan var onlarıda alcam yanıma haberi yok:)))
onlrıda halledim birazda gezinim şöyle gözüm gönlüm açılsın kışın buzları erisin:))))
böyle günlerde o kadar neşeli ve mutlu oluyorumki:))))))))
daha ilk tez izleme dönemim 6 ay boyunca neler yaptım onları anlatıyorum
elimde örnekler var arkadaşlardan aldığım; kimisi çok yaymış kimisi çok toplamış ben de kafama göre yazmaya çalışıyorum işte
asıl sen neler yapıyorsun? Hiç görünmüyorsun işler gezmeler yoğundu sanırım bize hiç şefkat göstermiyorsun
aaaaaaa şimdi farkettim istifade etmek yazacaktım yanlış yazınca konsept tam tersi değiştiistifa etmek mi etmemek mi?
yok estağfirullah canım
aklına takılan birşey olursa yaz bilebildiğim kadar yanıtlamaya çalışırım olmadı bilen arkadaşlar verir
olmadı araştırırım
eva kuşum benden de bi hesap
diyelim 1000 USD almak istiyorsun şu an girdim baktım altınkaynakta 1000 USD a 1767 TL para sayıyıon
1000 USD ile de 1000X 33.1(1onsun gram cinsi)/1683 (1 onsun dolar ederi)= 19.67 gram
yanisi sen 1000 USD ile alacağın sarıkız 19.67 gram oluyor
eğer bunu TL ile almaya çalışsan 19,67X95,83= 1884 TL ediyor
yani sen aynı gram altını dolar ile alsan 117 tl daha az ödemiş oluyorsun
aaaaaaa şimdi farkettim istifade etmek yazacaktım yanlış yazınca konsept tam tersi değişti
kızlar bazen ben geçmişe çok takılıp kalıyorum. geçmişi düşünüyorum, geçmişte yaptığım aptallıkları düşünüyorum. geçmişi özlüyorum...kendimi sorguluyorum...
oğlumun bebekliğini özlüyorum, hatırlamaya çalışıyorum, o günlerin tadına varabildim mi diyorum...
geçmiştye yapılan parasal konulardaki hataları düşünüyorum. düğünümden hemen sonra eşimin ailesine verdiğim altınlarımı düşünüyorum...dedesinin onlara verdiği ama bize zırnık koklatılmayan 4000 lira (2000 yılında) dışında...
başka insanlarla kıyaslıyorum bazen kendimi. istemeden de olsa...
özellikle 2 .çocuklu olanlara imreniyorum...
bakıyorum insanlar hafta sonu da geziyor, ben de dışarı adım atacak derman kalmıyor...
çalışacağım diye gençlik elden mi gidiyor...
kredi kartındaki taksitleri düşünüyorum...
kayınvalidesi iyi olanları düşünüyorum, ben mi kötüyüm diyorum...
okulda beni sevmeyenleri düşünüyorum, ben mi kötüyüm yoksa insanlar mı diyorum...
başarım mı beni sevilmez yaptı diyorum...
bana durup dururken küsen, beni kullanmaya çalışan, sırf menfaati için benimle arkadaşlık eden insanı düşünüyorum...
allahım ne salak mışım diyorum...
eşimle kv. yüzünden ettiğimiz kavgaları düşünüyorum...
ay ben bugün biraz melankolik takılıyorum sanırım...
bana ne oluyor kızlar....
size de olur mu zaman zaman...
yine de rabbime çok şükür bana verdiği herşey için....
oğlum için, eşim için, annem babam için...
şükürler olsun...
farmasicim bir de sirkeciye yazdıklarımı okuduysan görüş bildirir misin canım
hepinizin bakış açısı görüşleri çok önemli benim için
planlarıma yaklaştıkça biraz daha beklemek ve buradan istifa etme istediği oluştu gönlümde
kararsızım eşim sen bilirsin diyor başka birşey demiyor
selincim sen nerede yaşıyorsun...allahım güneş diyorsun, deniz diyorsun...
kıskanmadım desem yalan...
allah yardımcın olsun...sen yazdıkça ben de eski günlere dönüyorum...
kızlar bazen ben geçmişe çok takılıp kalıyorum. geçmişi düşünüyorum, geçmişte yaptığım aptallıkları düşünüyorum. geçmişi özlüyorum...kendimi sorguluyorum...
oğlumun bebekliğini özlüyorum, hatırlamaya çalışıyorum, o günlerin tadına varabildim mi diyorum...
geçmiştye yapılan parasal konulardaki hataları düşünüyorum. düğünümden hemen sonra eşimin ailesine verdiğim altınlarımı düşünüyorum...dedesinin onlara verdiği ama bize zırnık koklatılmayan 4000 lira (2000 yılında) dışında...
başka insanlarla kıyaslıyorum bazen kendimi. istemeden de olsa...
özellikle 2 .çocuklu olanlara imreniyorum...
bakıyorum insanlar hafta sonu da geziyor, ben de dışarı adım atacak derman kalmıyor...
çalışacağım diye gençlik elden mi gidiyor...
kredi kartındaki taksitleri düşünüyorum...
kayınvalidesi iyi olanları düşünüyorum, ben mi kötüyüm diyorum...
okulda beni sevmeyenleri düşünüyorum, ben mi kötüyüm yoksa insanlar mı diyorum...
başarım mı beni sevilmez yaptı diyorum...
bana durup dururken küsen, beni kullanmaya çalışan, sırf menfaati için benimle arkadaşlık eden insanı düşünüyorum...
allahım ne salak mışım diyorum...
eşimle kv. yüzünden ettiğimiz kavgaları düşünüyorum...
ay ben bugün biraz melankolik takılıyorum sanırım...
bana ne oluyor kızlar....
size de olur mu zaman zaman...
yine de rabbime çok şükür bana verdiği herşey için....
oğlum için, eşim için, annem babam için...
şükürler olsun...
bugün öğlen bıdıklarımla yemek için karnınahar yemeği yaptım
yoğurt ekmek ile yedik
akşam menüm için
çilek kompostosu yaptım soğuttum
kuru fasulye yaptım
yanına da pirinç pilavı yapacağım nasipse
bu da pirinç olacak ama nasılsa biz bizeyiz tatlı olarak da sütlaç yapıyorum bir taraftan
kısacası akşam menüm
kuru fasulye
pilav
çilek kompostosu
yoğurt
domates-salatalık-soğan (söğüş dilimlenmiş )
sütlaç
farmasicim ellerine sağlık her sütlaç dendiğinde aklıma çocukluğum gelir:)))
annem sütlaçları yapıp dolaba kaldırırdı kaselerde bende azcık soguyunca gider kaselerin yanlarından sularını içerdim hemde hepsinin:)))
tabi kaselerde pirinç kalırdı annemde sütlacı hep koyu yaptım sanardı :))) bi anlam veremezdi:))) pirincinide az attım neden böle olduki derdi hep:)))) canım yaaa.....
şimdi ne zman sütlaç yapsam yesem yüzümde bi tebessüm olur ... ve hala annemin haberi yok
akşam konuşurken sölim bari
hani o katı sütlaçların vardıya sütlerini ben içiodum diye:))) hihihihihihi:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?