Kirli Çıkılar )))

evacım 1000 tl ile al-sat yap ak istiyorsan

önce bunu 3 e bölüp

350-350 -300 gibi

350 tl lik kısmına altın
350 tl lik diğer parçaya dolar
300 ü de tl olarak

al-sat yapacağın banka arbitraja yani dolarla altın alıp satmaya müsaitse

altın yükseldikçe aaltından dolara geçersin
altın düştükçe dolardan altına geçersin

tl yi dolar düşerse dolar alırsın altın düşerse altın alırsın yükseleni satarsın

yok ben sadece dolarla al-sat yapayım tl ile işim olmaz diyorsan o zaman 500 tl si ile dolar 500 tl si ile altın alıp
yani paranı iki parçaya ayırıp

altın yükselince dolara geçerek ,altın düşünce dolardan altına geçerek al-sat yapabilirsin canım

farmasicim çok ama çok teşekkür ederim
hiç ikletmeden yapıştırdın cevabı çok sağol

farmasicim çok ama çok teşekkür ederim
hiç ikletmeden yapıştırdın cevabı çok sağol

yok estağfirullah canım

aklına takılan birşey olursa yaz bilebildiğim kadar yanıtlamaya çalışırım olmadı bilen arkadaşlar verir
olmadı araştırırım

farmasicim bir de sirkeciye yazdıklarımı okuduysan görüş bildirir misin canım
hepinizin bakış açısı görüşleri çok önemli benim için
planlarıma yaklaştıkça biraz daha beklemek ve buradan istifa etme istediği oluştu gönlümde
kararsızım eşim sen bilirsin diyor başka birşey demiyor

istifa etmek mi etmemek mi?

selincim sen nerede yaşıyorsun...allahım güneş diyorsun, deniz diyorsun...
kıskanmadım desem yalan...

allah yardımcın olsun...sen yazdıkça ben de eski günlere dönüyorum...

eva kuşum benden de bi hesap
diyelim 1000 USD almak istiyorsun şu an girdim baktım altınkaynakta 1000 USD a 1767 TL para sayıyıon

1000 USD ile de 1000X 33.1(1onsun gram cinsi)/1683 (1 onsun dolar ederi)= 19.67 gram

yanisi sen 1000 USD ile alacağın sarıkız 19.67 gram oluyor
eğer bunu TL ile almaya çalışsan 19,67X95,83= 1884 TL ediyor

yani sen aynı gram altını dolar ile alsan 117 tl daha az ödemiş oluyorsun

yok estağfirullah canım

aklına takılan birşey olursa yaz bilebildiğim kadar yanıtlamaya çalışırım olmadı bilen arkadaşlar verir
olmadı araştırırım

ondan şüphem yok farmasicim
çok ama çok teşekkür ederim canım çok mutlu oldum gerçekten

sirkeci harika örneklemişsin sana da çoooooooooook teşekkür ederim canım

aaaaaaa şimdi farkettim istifade etmek yazacaktım yanlış yazınca konsept tam tersi değişti

o zaman şöyle diyeyim evacım
yaşın bildiğim kadarıyla 26 idi değil mi ?

hayat çok da uzun değil sanıldığı kadar
iş ,eş , çocuk , zevk aldığın aktivitelerle uğraşmak, birikim ,yatırım vs derken gelip geçtiğini görüveriyoruz

ben hayatı mümkün olduğunca kestirmeden düz mantıkla pek de süsleyip püslemeden fazla ayrıntıya dalmadan ama en kısa yoldan nasıl hayata dair karlı çıkarım diye düşünerek yaşıyorum sanırım....

pek hatıralar peşinde koşmak bana göre değil ben bugünü ve nasipse yarını yaşamak isteyenlerdenim
çünkü hatıralar benim hep burnumun direğini sızlatır ,geçmişe özlem duymak istemiyorum ben çok edebi tonda yazmaya başladım farkındayım
hemen sadede geliyorum

ben senin yerinde olsam önce oturup adamakıllı bir plan çercevesinde kendi iş yerini kurmakla orada kalmanın sana ve ailene sağlayacağı maddi manevi katkıları ya da olumsuzlukları bir gözden geçirir ona göre karara bağlardım

sen orada kalsan kaç yıl daha kalacaksın ?
çocuk vs düşünmeyecek misiniz bu arada?

acaba çocuktan önce mi iş hayatını düzene oturtmalı
yoksa çocuktan sonra mı ?

tabi bu arada yaşın ne olur ?
sil baştanlarla uğraşmak seni yormayacak mı ?

bunlar ilk etapta aklıma geliverenler canım

Son düzenleme:
kızlar bazen ben geçmişe çok takılıp kalıyorum. geçmişi düşünüyorum, geçmişte yaptığım aptallıkları düşünüyorum. geçmişi özlüyorum...kendimi sorguluyorum...
oğlumun bebekliğini özlüyorum, hatırlamaya çalışıyorum, o günlerin tadına varabildim mi diyorum...
geçmiştye yapılan parasal konulardaki hataları düşünüyorum. düğünümden hemen sonra eşimin ailesine verdiğim altınlarımı düşünüyorum...dedesinin onlara verdiği ama bize zırnık koklatılmayan 4000 lira (2000 yılında) dışında...
başka insanlarla kıyaslıyorum bazen kendimi. istemeden de olsa...
özellikle 2 .çocuklu olanlara imreniyorum...
bakıyorum insanlar hafta sonu da geziyor, ben de dışarı adım atacak derman kalmıyor...
çalışacağım diye gençlik elden mi gidiyor...
kredi kartındaki taksitleri düşünüyorum...
kayınvalidesi iyi olanları düşünüyorum, ben mi kötüyüm diyorum...
okulda beni sevmeyenleri düşünüyorum, ben mi kötüyüm yoksa insanlar mı diyorum...
başarım mı beni sevilmez yaptı diyorum...
bana durup dururken küsen, beni kullanmaya çalışan, sırf menfaati için benimle arkadaşlık eden insanı düşünüyorum...
allahım ne salak mışım diyorum...
eşimle kv. yüzünden ettiğimiz kavgaları düşünüyorum...
ay ben bugün biraz melankolik takılıyorum sanırım...
bana ne oluyor kızlar....
size de olur mu zaman zaman...
yine de rabbime çok şükür bana verdiği herşey için....
oğlum için, eşim için, annem babam için...
şükürler olsun...

tatlım düşünelim de bizi bizden alıp gitmesine de müsade etmiyelim geçmişin

evacım düşüncelerin bana gayet mantıklı geldi canım
eğer çalıştıgın yerde rahatsan insanlarla ilişkinde senin canını çok sıkcak dayanamıyorum dedirtcek kimse yoksa
ve işin seni şu an için tatmin ediosa kıpırdama yapabildiğin kadar devam et bencede
sonuçta senin ilerde çocugun olcak işte o zman artık benim esnek çalışma saatlerim olsun diyceksin çocuk planlarını yapmaya başladıgın zman eczane planlarınıda o zman yap bence....
hem kendi işinle ilgilenirsin,hem çocuguna gereken vakti gösterebilirsin
hem eczaneni belki satın alcak kadar para biriktirebilirsin.... bana düşüncelerin çok mantıklı geldi
sonuçta şu an seni kasan esnek çalışma saatlerine sahip olmanı gerektircek bi durum yok......
farklı bi alanda çalışıosun dediğim gibi seni tatmin ediyosa devam et bence.......

selincim sen nerede yaşıyorsun...allahım güneş diyorsun, deniz diyorsun...
kıskanmadım desem yalan...

allah yardımcın olsun...sen yazdıkça ben de eski günlere dönüyorum...

canım istanbulun uzaaaaak hatta en uzak ilçesinde oturuorum sahilide var büyük diil ama çoooooook şirin:))))
yani hem istanbulda oturuorum hem istanbulda oturmuyorum diyebilirim:)))
hatta bazen gezmeye başka bi şehre gidebiliyorum:)))) öle diyim sana:)))

evet canım oluyo canımı sıkcak bişey bulamayınca hayatımda o an her şey düzgünse geçmişe takılıp canımı sıkıorum bi tür hobide diyebilirz:)))
yahu papatyacım senin hiçmi derdin yok annem
2 çocuklulara özencene bebişine sımsıkı sarıl ya olmasayddı......
bundan 2 yıl sonra oğlunun bu halini özliceksin daha çok tadını çıkar
dert arama kız kendine pazar pazar....

bugün öğlen bıdıklarımla yemek için karnınahar yemeği yaptım
yoğurt ekmek ile yedik

akşam menüm için
çilek kompostosu yaptım soğuttum
kuru fasulye yaptım
yanına da pirinç pilavı yapacağım nasipse

bu da pirinç olacak ama nasılsa biz bizeyiz tatlı olarak da sütlaç yapıyorum bir taraftan

kısacası akşam menüm
kuru fasulye
pilav
çilek kompostosu
yoğurt
domates-salatalık-soğan (söğüş dilimlenmiş )
sütlaç

Son düzenleme:

farmasicim ellerine sağlık her sütlaç dendiğinde aklıma çocukluğum gelir:)))
annem sütlaçları yapıp dolaba kaldırırdı kaselerde bende azcık soguyunca gider kaselerin yanlarından sularını içerdim hemde hepsinin:)))
tabi kaselerde pirinç kalırdı annemde sütlacı hep koyu yaptım sanardı :))) bi anlam veremezdi:))) pirincinide az attım neden böle olduki derdi hep:)))) canım yaaa.....
şimdi ne zman sütlaç yapsam yesem yüzümde bi tebessüm olur ... ve hala annemin haberi yok
akşam konuşurken sölim bari
hani o katı sütlaçların vardıya sütlerini ben içiodum diye:))) hihihihihihi:))))

hahahahhahahah aman şurada ne iyi geldi bu hikaye pc başında kahkahalar attım selincim çocuklar odalarından koşup geldiler ne oldu anne diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…