- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
canım başınız sağolsun. allah mekanını cennet eder inşallah...az önce eşimin babaannesinin vefat haberini aldık.
evet çok yaşlıydı ama her ölüm erken, ve hayat bir o kadar fani...
resimlerini gördüm. saçların çok güzelmiş de sen de başka güzelsin...avonda var ben kullanıyorum vazgecılmezımmm sanırım pantende de var -resımlerımde saclarımı görebilinsanıırm
canım başınız sağolsun. allah mekanını cennet eder inşallah...
resimlerini gördüm. saçların çok güzelmiş de sen de başka güzelsin...
avon satan bir tanıdığım yok. pantendeki nasılbirşey.
al canım bu poğaça tarifi.
inciğiyle cıncığıyla yazdığım tarif de vardı ama bulamadım.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
5 yemek kaşığı şeker
bunların hepsi bi cezve ya da küçük bi tencerede ısıtılır.
ama çok fazla ısınmayacak tam ılık
altını kapa ve ağzını kapa 5-10 dk mayanın da güzelce kabarmasını bekle.(bunu mutlaka yap ve kesinlikle çok sıcak olmasın)
sonra yoğurma kabına al
1 su bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekle.
ununu atarak yoğurmaya başla
kıvamı baya yumuşak olacak.(bu önemli işte şekil verecek kadar un at yeterli)
sertlik derecesi poaçanın sertliğine neden oluyor.
ben poaça hamurunu un yardımıyla elime alıyorum değilse yapışıyor mesela.
içine ne koyacaksan hemen koy çok mıncıklamadan tepsilere diz
1 saat tepside yapılmış halde mayalanmasını bekle sonra yumurtasını sür ver fırına bu kadar.(mümkünse ılık bi ortamda evlerimiz ılık zaten de kalorifer önünde filan beklet ama tam bir saat sonra sür fırına)
parantez içlerini ihmal etmeyin!
avonda var ben kullanıyorum vazgecılmezımmm sanırım pantende de var -resımlerımde saclarımı görebilinsanıırm
az önce eşimin babaannesinin vefat haberini aldık.
evet çok yaşlıydı ama her ölüm erken, ve hayat bir o kadar fani...
karanfil bugün hiç uğradı mı?
parti veriyor sanırsam
bizi davet etmedi ama
evet parti veriyorum
parti için sabah 7 de kalkım 8 de kahvaltının başına oturdum 8.30 da evden çıktım.
9 da sınav yerine gittim.
sınava başladım.
40 dk da nerdeyse sınavda kimse kalmamıştı ki.
bi kız kaldı saçını başını yolabilirdim 1 buçuk saatte sadece 20 matematik sorusunu çözdü. mat2 zormuş ondanmış..
neyse öğleden sonraki oturum kısa sürdü.
sınav çıkışı yakındaki ahbabları ziyaret ettim.
eşim ve erkek kardeşim geldi markete gittim.
en küçük kardeşimi(diş hekimi aday adayı) garajdan almaya gittik eve geldik annemin gönderdiği fırın böreklerinin üstüne mum koymadık tabi
doğal olarak mumları da üfleyemedim 27 tane facia olurdu zaten :111:
eşime tuvalet banyo temizletim güya ama kendim mahvoldum.çamaşır suyuyla kafayı buldum :111:
eşini temzilik işlerinde eğiten birinden tavsiyeler istiyorum.
yani ham kocadan bahsediyorum bilen kocadan değil..
şimdi de başım ağrıyor ama işler bitmiyor tabi.
iki haftadır da temizlik yapmadım çok pis temizlik yapasım var eşimin yaptıkları hiç tatmin etmedi.
neyse yarın okul rahat geçer inşallah. ben de öğleden sonra bakarım canlar
akşama kadar gezip eğlenmeyi planladığımız doğum günü böyle geçti işte.
kullanabilisin canım bi de kantaron yağı var yaralara çok iyi geliyor benim elim yandı geçen hafta yağ sıçradı o kadar azaldı ki lekeler çok şaşırdım sen de bul bence canımkaranfilce Rabbim sana hayırlı, sağlıklı, mutlu bir ömür versin
inşallah eşinle ve çocuklarınla geçireceğin güzel günler nasip etsin
kızlar biz de bugün alış verişe çıktık
mağazayı kapatacak yer, bugün açık değildi
o yüzden başka bi yerden aldık ufak tefek şeyleri
selin bak sana söyliyeyim aldıklarımı
zıbın, pijama, şapka, tulum, çorap, minik ayakkabı, patik
tırnak makası, sıcak su torbası, minik biberon, emzik
ufak tefek görünüyorlar ama 120 tl tuttu bunlar
diğer büyük şeyleri almadık, eşimle gidince alcam onları da
küvet, bebek ve anne çantası vs.
ama var yaa, ben bile heveslendim, sen gitsen kendini kaybedersin bence
çok şirin şeyler, hele o çoraplar, Allahım ne kadar küçükler
kızlar size iki şey sorcam, akıllıbıdık yazınca aklıma geldi
ben şu ana kadar alttan kontrol edilmedim, doktor böyle bi talepte bulunmadı yani
bundan sonra söyler mi böyle bişey, ben kendimi çok kasan biriyim de, orası kilitlenir de, canımı yakarlar diye korkuyorum :18:
diğer soracağım da şu
göğüslerimin kahve kısımlarında ince kabuklar oluştu, soyuluyor
burda lansinoh diye bi kremden bahsedilmişti
senfat sen mi önermiştin
hani doğumdan 15 gün önce kullanmaya başla demiştiniz, şimdi mi başlasam acaba
çünkü doğumdan sonra göğüsleri çatlayıp da emzirmekte zorlananları görüyorum ve endişeleniyorum ben de :26:
takılmıyorum ben ya yaşadım ve bitti geçmişe özzlemim de yok ikinci kere yaşarsam özel olmayacak o yüzden özel kalsın diye geçmişi özlemiyorum yaşadığım her hatayı sevdim ben çünkü her şerde bir hayır var ona inanırım ve yaşadım hepsindekızlar bazen ben geçmişe çok takılıp kalıyorum. geçmişi düşünüyorum, geçmişte yaptığım aptallıkları düşünüyorum. geçmişi özlüyorum...kendimi sorguluyorum...
oğlumun bebekliğini özlüyorum, hatırlamaya çalışıyorum, o günlerin tadına varabildim mi diyorum...
geçmiştye yapılan parasal konulardaki hataları düşünüyorum. düğünümden hemen sonra eşimin ailesine verdiğim altınlarımı düşünüyorum...dedesinin onlara verdiği ama bize zırnık koklatılmayan 4000 lira (2000 yılında) dışında...
başka insanlarla kıyaslıyorum bazen kendimi. istemeden de olsa...
özellikle 2 .çocuklu olanlara imreniyorum...
bakıyorum insanlar hafta sonu da geziyor, ben de dışarı adım atacak derman kalmıyor...
çalışacağım diye gençlik elden mi gidiyor...
kredi kartındaki taksitleri düşünüyorum...
kayınvalidesi iyi olanları düşünüyorum, ben mi kötüyüm diyorum...
okulda beni sevmeyenleri düşünüyorum, ben mi kötüyüm yoksa insanlar mı diyorum...
başarım mı beni sevilmez yaptı diyorum...
bana durup dururken küsen, beni kullanmaya çalışan, sırf menfaati için benimle arkadaşlık eden insanı düşünüyorum...
allahım ne salak mışım diyorum...
eşimle kv. yüzünden ettiğimiz kavgaları düşünüyorum...
ay ben bugün biraz melankolik takılıyorum sanırım...
bana ne oluyor kızlar....
size de olur mu zaman zaman...
yine de rabbime çok şükür bana verdiği herşey için....
oğlum için, eşim için, annem babam için...
şükürler olsun...
bunu denemeliyimmmmmmmmmmmm süper fikir seyyahımmmmmmmmmEki Görüntüle 610906 .................................
ben de sen gibiyim doğuma gircem sezeryan sonda takacaklar iki asistan açamadı bacaklarımı o kadar kasmışım ki dr boşuna yormayın kendinizi açmaz 2 yıldır ben bile açamadım uyurken takın dedi de öyle kurtuldum hehehehehrandevu tarihi geçti ben gitmedim büyük bir hata belki yaptıgım ama çok korkmaya başladım
hatta gideceğim günün gecesi uykum da epeyi ağlaşımım annem eşim uyandıramamış beni ellerim bacaklarım hangi şekildeyse kasılmış hiç açamamışlar ben uyandıgımda onlara göre sinir krizi geçirmişim heryerim yatak ıpıslaktı acile götürmek istemişler yalvarmışım götürmeyin diye ama hiç hatırlamıyorum
eşimde ne zaman korkmazsan rahat sakin olursan o zaman gideriz sen böyle korkunca zaten bünyen bebği kabul etmez dedi
bazen kendime çok acıyorum çevremde bir sürü hamile var ama bırak diğer yaşadıklarımı birkez olsun alttan ultrasona bakılmamış bense oooo yol geçen hanı ultrasaon aleti parmak el spekul mü nedir ooo yarım saat o pozisyonda masada yatırırp spnra birşey yok kalk dediklerini bilirim
sizce bu alttan muayne korkusunu ben mi abartıyorum yoksa sizlerdede var mı bu korku aslında ultrason aletiyle baksınlar alıştım ona ama diğerlerine alışmadım
tedavilik birşey demiyorlarki
sürekli tahlil istiyorlar onada iyi diyorlar kanla idrar
vandakiler ameliyat olabilir demişti buradakiler kesinlikle önermiyor
şu diş yaptırma sürecim bitsin artık nasipse diyeceğim ama 6a kanama 4 ayda lohusa kanaması az değil
en son en büyük kanamamda beni yatağa yatırdılar yağımın altına masa üstünede sandalye koydular sakın bayılmasın ayılamaz dediler koyun kesmiş gibi kan boşalıyordu
evdeki koridordaki halılar filan felaket kan olmuş eşim yıkamaya vermiş yıkamacıda cinayet işlenmiş diye şikayet etmiş birde ifade vermiş eşim
nerdeeeee selin gibiiii hamile olmak sabah akşam iiğne deli deşik oldu kalçam her gün serum yemekten dubaaaa gibi şiştim yatalak hsata gibi yattım kustukça kanama arttı
çok güçlüdürüm aslında öyle nane molla misali değildi bünye aynı bünye değişen birşey yok aynı sıkıntıları yaşama ihtimalim yüksek ama tedbirlik bişeyde yok bir ara rahim ağzına dikiş atacakalrdı ama kanama varken atılmaz dediler
bakalım şimdi de böyle gülebilecek misin
yine bdv dekiler gibi ddersen seni boğazlarım seyyah
benim günüm de pek güzeldi nişanlımla bebek fuarına gittik
yeterli dozu aldıktan sonra bebek planlarını da erteleyerek kaçtık
akşam istiklal caddesinin akışına bıraktık kendimizi ıssız adamdaki restoran leblona gittik sahibi de ardanın mutfağını sunan adam
fener balığı kavurması, köz patlıcanlı risotto ve keçi peynirli pancar salatası yedik
sonra da vapurumuza binip eve geldik deniz havası da almış olduk
portakallı ördek avakadı salatası yemediniz mi canım
biz bunların tadını bilmeyenleri topiğe almıyoruz
evet parti veriyorum
parti için sabah 7 de kalkım 8 de kahvaltının başına oturdum 8.30 da evden çıktım.
9 da sınav yerine gittim.
sınava başladım.
40 dk da nerdeyse sınavda kimse kalmamıştı ki.
bi kız kaldı saçını başını yolabilirdim 1 buçuk saatte sadece 20 matematik sorusunu çözdü. mat2 zormuş ondanmış..
neyse öğleden sonraki oturum kısa sürdü.
sınav çıkışı yakındaki ahbabları ziyaret ettim.
eşim ve erkek kardeşim geldi markete gittim.
en küçük kardeşimi(diş hekimi aday adayı) garajdan almaya gittik eve geldik annemin gönderdiği fırın böreklerinin üstüne mum koymadık tabi
doğal olarak mumları da üfleyemedim 27 tane facia olurdu zaten :111:
eşime tuvalet banyo temizletim güya ama kendim mahvoldum.çamaşır suyuyla kafayı buldum :111:
eşini temzilik işlerinde eğiten birinden tavsiyeler istiyorum.
yani ham kocadan bahsediyorum bilen kocadan değil..
şimdi de başım ağrıyor ama işler bitmiyor tabi.
iki haftadır da temizlik yapmadım çok pis temizlik yapasım var eşimin yaptıkları hiç tatmin etmedi.
neyse yarın okul rahat geçer inşallah. ben de öğleden sonra bakarım canlar
akşama kadar gezip eğlenmeyi planladığımız doğum günü böyle geçti işte.
bugün benim doğum günüm
yaş oldu 35
avmye gittik kendime hediye almadım oğluma 2 sweeet aldım lcden bi de 2 araba oyuncak
kendime eşofman takımı alacaktım adidasta kampanya vardı bir alana bir bedava diye alsam mı almasam derken çıktım oysa çok uygun ve güzeldi pişmanım bunda eşimin payı büyük ben baktıkça lazım mı kampanya hep var kredi kartı da aldı başını gitti dedi ve çıktım yaaaa keşke alaydım 180 liraya 2 wşofman takımı alıyorudm ya 90liraya geliyordu yarın gidip alsam mı yaaaa
ha kek yapıcam dedim ya demin yaptım amaaaaaaaaa yumurtayı kırdım şekeri kattım dedim ki kabartma tozu falan alayım dolaptan anaaaaaaaayok maya var netten baktık oluyormuş koydum ama olmadı yaaaaaa şişmedi yedik ama olsun
10 dkya takıldım kopum gelicem
ve de bu mesajı görmeden bdvdekiler gibi demiştim
ahahhahaha
senfattan çalıcan mı ikizliği
bugün benim doğum günüm
yaş oldu 35
avmye gittik kendime hediye almadım oğluma 2 sweeet aldım lcden bi de 2 araba oyuncak
kendime eşofman takımı alacaktım adidasta kampanya vardı bir alana bir bedava diye alsam mı almasam derken çıktım oysa çok uygun ve güzeldi pişmanım bunda eşimin payı büyük ben baktıkça lazım mı kampanya hep var kredi kartı da aldı başını gitti dedi ve çıktım yaaaa keşke alaydım 180 liraya 2 wşofman takımı alıyorudm ya 90liraya geliyordu yarın gidip alsam mı yaaaa
ha kek yapıcam dedim ya demin yaptım amaaaaaaaaa yumurtayı kırdım şekeri kattım dedim ki kabartma tozu falan alayım dolaptan anaaaaaaaayok maya var netten baktık oluyormuş koydum ama olmadı yaaaaaa şişmedi yedik ama olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?