şerbetli tatlı yapacaktımhangi tatlıyıyapmayı düşünüyordun canım?
bu arada hocam tez raporuma baktı biraz; iyi gidiyor dedihala yüksek lisans hocamın etkisinden kurtulamamışım olumlu tepkiler bir garipleştiriyor beni
ben de ünv. hocalarımın çok bilmişliği iş yapmazlığı ve hiç işey bilmeyip hava yapmalarına sinir olmam nedeniyle y. lisans yapmıyorum.
bunu kendimde eksiklik gibi hissediyorum boşum ünv. dibimde ama sevmiyorum onların tavırlarını.
bazen düşünüyorum eğitim bilimleri üzerine mi yapsam necmettin erbakan ünv. de ama ne biliyim kararsızım boşluktayım bu konuda.
ama bi yandan da değişik bişeyler yapmak istiyorum o değil bu değil şu değil diyorum ya sonum hayırlısı artık..
merhaba kızlar;
dünden beri nasıl başım ağrıyor anlatamam. akşam vurdum kafayı yattım ama hala özellikle alın bölgem çok ağrıyor...
dolayısıyla geçmişi pek okuyamadım. mutlaka atladığım haberler vardır.
3 gündür falan da wc problemi yaşıyorum. activia yoğurtlar, kayısılar nelerr denedim. bana mısın demedi.
herkesin mevlit kandili mübarek olsun. bu hayırlı gece de birbirimizi dualaraımızda unutmayalım.
allah kabul etsin...
eşimin kardeşi harita mühendisi
eşim dün kardeşi il merkezinde birisiyle anlaşabilirlerse adamın biri arsasını 2 daire karşılığı vermek istiyormuş
4 kat 8 daireye müsaade ediliyormuş
eşim de bana sen de 2 daire girmek ister misin dedi
ben de 2 daireye girip de kendimi zorlamak istemiyorum
1 tane yeter bana dedim
eşim 1 tane ben 1 tane sen 1 tane de ortaklaşa ödeyelim mi dedi bakalım olursa hesabımızı kitabımızı yapalım ona göre karar verelim dedim
hayırlısı artık neyse o olsun
135 metrekare daireler
ister birine yerleşiriz , ister satarız duruma göre davranırız
kayınbiraderim abi 90 bine mal edersek 130-140 bin tl arasında satabiliriz demiş
kandillerin ben de yeri bir başka kızlar.
bir regaib kandilinde küçük göz ağrım geldi dünyaya,geçen beraat kandilinde de annemi uğurladım gerçek dünyaya.
biliyoruz ama önemlerini tekrar hatırlayalım dedim:
Müslümanlıkta günler ve geceler birbirinden ayrılmaz. Hepsi Allaha aittir. Hangisinde en çok iyilik yapılırsa, yapan için o gün en değerli olanıdır. Bununla birlikte her gün ve gece yapmamız gereken iyilikler, onları belli zamanlarda toplu olarak yapınca bir başka değer kazanırlar. Nasıl ki cemaatle kılınan namazın sevabı tek başına kılınan namazdan fazlaysa, toplu yapılan iyiliklerin sevabı da tek yapılanlardan fazladır.
Kutsal gün ve geceler, sevginin, merhametin, affetmenin ve bunlar yolu ile yücelmenin sebebi olur. Müslümanlar her zaman şefkatli, merhametli ve affedici olmalıdır. Fakat böyle olmayı unuttukları da olur. Kutsal gün ve geceler insanlara unutulan iyi davranışları hatırlatır.
Kandil gecelerimiz 5 tanedir.
1- Mevlid Kandili Gecesi: Peygamberimiz Hz. Muhammedin (S.A.V) doğduğu gecedir. Hicri takvime göre Rebiulevvel ayının 12. gecesine rastlar. Bu gece camilerde, evlerde Kuran-ı Kerim ve mevlidler okunur, hatimler indirilir. Bunların sevabı Peygamberimizin ve bütün müslümanların ruhuna bağışlanır.
2- Regaip Kandili:
Recep ayının ilk cuma gecesi kutlanır. Regaip Kandili gecesi Allahın bağışı ve iyiliklerin peygamberimize verildiği bildirilmiştir. Bunun için müslümanlar dua ve namazla bu geceyi kutlarlar.
3- Miraç Kandili:
Recep ayının 27. gecesi Miraç Kandilidir. O gece Peygamberimiz Hz. Muhammed Yüce Allahın izniyle meleklerin bile erişemeyeceği en yüce makama yükselmiştir. Bu kutsal gecede yine mevlitler okunur, dualar edilir, namazlar kılınır.
4- Berat Kandili:
Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandilidir. Berat kelimesinin anlamı kurtulma demektir. Bu gece Allaha, Peygamberimiz Hz. Muhammede inanıp mümin olanların günahlarının bağışlanacağı müjdelendiği gecedir. Bu nedenle müminler günahlarının affı için Allaha yalvarıp ibadet ederler.
5- Kadir Gecesi:
Kuran-ı Kerimin Peygamberimize indirilmeye başladığı gündür. Ramazanın 27. gecesine rastlar. Bu gecede yapılan ibadetlerin değerinin içinde Kadir Gecesi olmayan 1000 geceden daha hayırlı olduğunu Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerimde bildirmektedir. Peygamberimiz bu gece şu duanın çokça okunmasını tavsiye etmiştir.
Allahım, sen çok bağışlarsın, ihsanın boldur, bağışlamayı seversin. Beni de bağışla Rabbim.
canım çok geçmiş olsun
1 bardak oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı bal ve de 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyup da iç bakalım
aslında iyi yönleri vardı bizimle sürekli makale saatleri yapardı tez deneylerimde gün gün sonuçlarımı tartışırdı düzenli takibini yapardı benimle sürekli beyin fırtınası hatta kasırgası yapar dururdu açık sözlü biriydi bazen çok şefkatli dvranırdı ben sizin ablanızım derdi ama çok insafsız olduğu zamanlar da çok oldu( burası günah çıkarma yeriydi )yüksek lisans hocamın etkisi derken...hocan nasıldı ki.
yok canım neden hepsi öyle olsun çoğunluğu öyle dermişimkaranfilce tatlım ben sanmam ki bütün hocalar öyle olsun....
hemen üstüme alınıp atladım...
eşim dün kardeşi il merkezinde birisiyle anlaşabilirlerse adamın biri arsasını 2 daire karşılığı vermek istiyormuş
1 tane yeter bana dedim
eşim 1 tane ben 1 tane sen 1 tane de ortaklaşa ödeyelim mi dedi bakalım olursa hesabımızı kitabımızı yapalım ona göre karar verelim dedim
135 metrekare daireler
kayınbiraderim abi 90 bine mal edersek 130-140 bin tl arasında satabiliriz demiş
aslında iyi yönleri vardı bizimle sürekli makale saatleri yapardı tez deneylerimde gün gün sonuçlarımı tartışırdı düzenli takibini yapardı benimle sürekli beyin fırtınası hatta kasırgası yapar dururdu açık sözlü biriydi bazen çok şefkatli dvranırdı ben sizin ablanızım derdi ama çok insafsız olduğu zamanlar da çok oldu( burası günah çıkarma yeriydi )
ama yıllardır ona gelip tezini yarıda kesip gidenler olmuş (bunu ilk duydugumda hadi leyn dedim) kimse devam edememiş hep pes etmişler; huysuzlukları çoktu; bir çalışmaya başlatırdı ama biliyorum yanlış şeyler oluyor gider nedenlerini söylerdim kabul etmezdi. sayesinde tüm troubleshootlara düştük ve kendi çabalarımızla çıktık ; aslnda şanslıydım benim bir arkadaşım daha vardı aynı dönemdeydik resmen asker arkadaşı gibi hocaya karşı çarpıştık. Ben mide hastası arkadaş panik atak yaşadı bir dönem Özel hayatıyla ilgili çok sıkıntıları vardı bunları bize çok yansıttı duygusal git gelleri çok yaşadı. Bölümden görüştüğüm başka bir hocam ve çok yakın bi doç abim var ikisi de der senden başka ona gelen olmaz bidaha diye hala görüşürüz düğünüme geldiğinde annemle babama da günah çıkarmış sirkeciye çok çektirdim diye
yanisi farkında her şeyin
1 tane yeter bana dedim
135 metrekare daireler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?