Kirli Çıkılar )))

bana da eşim dün gelirken doğumgünü pastası almış
canım benim yaaa..
işin garibi annemler de dün aradı doğum günümü kutlamak için..
dün yeniden doğum günü yaşadım yani..
Bugün de Efendimiz A.s ın hicri doğum günü..
Rabbim ona layık ümmet olmayı nasip etsin bize

bu arada hocam tez raporuma baktı biraz; iyi gidiyor dedi hala yüksek lisans hocamın etkisinden kurtulamamışım olumlu tepkiler bir garipleştiriyor beni

bu arada hocam tez raporuma baktı biraz; iyi gidiyor dedi hala yüksek lisans hocamın etkisinden kurtulamamışım olumlu tepkiler bir garipleştiriyor beni

ben de ünv. hocalarımın çok bilmişliği iş yapmazlığı ve hiç işey bilmeyip hava yapmalarına sinir olmam nedeniyle y. lisans yapmıyorum.
bunu kendimde eksiklik gibi hissediyorum boşum ünv. dibimde ama sevmiyorum onların tavırlarını.
bazen düşünüyorum eğitim bilimleri üzerine mi yapsam necmettin erbakan ünv. de ama ne biliyim kararsızım boşluktayım bu konuda.
ama bi yandan da değişik bişeyler yapmak istiyorum o değil bu değil şu değil diyorum ya sonum hayırlısı artık..

merhaba kızlar;
dünden beri nasıl başım ağrıyor anlatamam. akşam vurdum kafayı yattım ama hala özellikle alın bölgem çok ağrıyor...
dolayısıyla geçmişi pek okuyamadım. mutlaka atladığım haberler vardır.
3 gündür falan da wc problemi yaşıyorum. activia yoğurtlar, kayısılar nelerr denedim. bana mısın demedi.
herkesin mevlit kandili mübarek olsun. bu hayırlı gece de birbirimizi dualaraımızda unutmayalım.
allah kabul etsin...

karanfilce tatlım ben sanmam ki bütün hocalar öyle olsun....
hemen üstüme alınıp atladım...

Son düzenleme:
yüksek lisans hocamın etkisi derken...hocan nasıldı ki.

eşimin kardeşi harita mühendisi

eşim dün kardeşi il merkezinde birisiyle anlaşabilirlerse adamın biri arsasını 2 daire karşılığı vermek istiyormuş
4 kat 8 daireye müsaade ediliyormuş

eşim de bana sen de 2 daire girmek ister misin dedi
ben de 2 daireye girip de kendimi zorlamak istemiyorum
1 tane yeter bana dedim

eşim 1 tane ben 1 tane sen 1 tane de ortaklaşa ödeyelim mi dedi bakalım olursa hesabımızı kitabımızı yapalım ona göre karar verelim dedim
hayırlısı artık neyse o olsun
135 metrekare daireler
ister birine yerleşiriz , ister satarız duruma göre davranırız

kayınbiraderim abi 90 bine mal edersek 130-140 bin tl arasında satabiliriz demiş

canım çok geçmiş olsun

1 bardak oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı bal ve de 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyup da iç bakalım

kandillerin ben de yeri bir başka kızlar.
bir regaib kandilinde küçük göz ağrım geldi dünyaya,geçen beraat kandilinde de annemi uğurladım gerçek dünyaya.
biliyoruz ama önemlerini tekrar hatırlayalım dedim:

Müslümanlıkta günler ve geceler birbirinden ayrılmaz. Hepsi Allah’a aittir. Hangisinde en çok iyilik yapılırsa, yapan için o gün en değerli olanıdır. Bununla birlikte her gün ve gece yapmamız gereken iyilikler, onları belli zamanlarda toplu olarak yapınca bir başka değer kazanırlar. Nasıl ki cemaatle kılınan namazın sevabı tek başına kılınan namazdan fazlaysa, toplu yapılan iyiliklerin sevabı da tek yapılanlardan fazladır.

Kutsal gün ve geceler, sevginin, merhametin, affetmenin ve bunlar yolu ile yücelmenin sebebi olur. Müslümanlar her zaman şefkatli, merhametli ve affedici olmalıdır. Fakat böyle olmayı unuttukları da olur. Kutsal gün ve geceler insanlara unutulan iyi davranışları hatırlatır.

Kandil gecelerimiz 5 tanedir.
1- Mevlid Kandili Gecesi: Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğduğu gecedir. Hicri takvime göre Rebiulevvel ayının 12. gecesine rastlar. Bu gece camilerde, evlerde Kuran-ı Kerim ve mevlidler okunur, hatimler indirilir. Bunların sevabı Peygamberimizin ve bütün müslümanların ruhuna bağışlanır.

2- Regaip Kandili:
Recep ayının ilk cuma gecesi kutlanır. Regaip Kandili gecesi Allah’ın bağışı ve iyiliklerin peygamberimize verildiği bildirilmiştir. Bunun için müslümanlar dua ve namazla bu geceyi kutlarlar.

3- Miraç Kandili:
Recep ayının 27. gecesi Miraç Kandili’dir. O gece Peygamberimiz Hz. Muhammed Yüce Allah’ın izniyle meleklerin bile erişemeyeceği en yüce makama yükselmiştir. Bu kutsal gecede yine mevlitler okunur, dualar edilir, namazlar kılınır.

4- Berat Kandili:
Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili’dir. Berat kelimesinin anlamı “kurtulma” demektir. Bu gece Allah’a, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e inanıp mümin olanların günahlarının bağışlanacağı müjdelendiği gecedir. Bu nedenle müminler günahlarının affı için Allah’a yalvarıp ibadet ederler.

5- Kadir Gecesi:
Kuran-ı Kerim’in Peygamberimize indirilmeye başladığı gündür. Ramazan’ın 27. gecesine rastlar. Bu gecede yapılan ibadetlerin değerinin içinde Kadir Gecesi olmayan 1000 geceden daha hayırlı olduğunu Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim’de bildirmektedir. Peygamberimiz bu gece şu duanın çokça okunmasını tavsiye etmiştir.

“Allahım, sen çok bağışlarsın, ihsanın boldur, bağışlamayı seversin. Beni de bağışla Rabbim.”

Son düzenleme:

canım sen çok akıllı bir kadınsın her zaman eşin seni dinlemeli bence ama bu defa bence sen eşini dinle bunal biraz boşver bişey olmaz hesabınızı ayaklarınız yere basarak yaparsınız zaten ve ödenir bi şekilde, hooop 3 tane dairen olmuş olur.
evden zarar gelmez.

banusultan çok güzel bir paylaşım. teşekkürler

canım çok geçmiş olsun

1 bardak oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı bal ve de 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyup da iç bakalım

canım teşekkür ederim. önerin için. akşam eve gidince denicem hemen.
bu arad daire işi çok mantıklı. ben dev borcum bitsin hemen 2. evi almak istiyorum. o zamana da profesör olurum inşallah. maşşaım da artar...ohhhhhhh....

yüksek lisans hocamın etkisi derken...hocan nasıldı ki.
aslında iyi yönleri vardı bizimle sürekli makale saatleri yapardı tez deneylerimde gün gün sonuçlarımı tartışırdı düzenli takibini yapardı benimle sürekli beyin fırtınası hatta kasırgası yapar dururdu açık sözlü biriydi bazen çok şefkatli dvranırdı ben sizin ablanızım derdi ama çok insafsız olduğu zamanlar da çok oldu( burası günah çıkarma yeriydi )

ama yıllardır ona gelip tezini yarıda kesip gidenler olmuş (bunu ilk duydugumda hadi leyn dedim ) kimse devam edememiş hep pes etmişler; huysuzlukları çoktu; bir çalışmaya başlatırdı ama biliyorum yanlış şeyler oluyor gider nedenlerini söylerdim kabul etmezdi. sayesinde tüm troubleshootlara düştük ve kendi çabalarımızla çıktık; aslnda şanslıydım benim bir arkadaşım daha vardı aynı dönemdeydik resmen asker arkadaşı gibi hocaya karşı çarpıştık. Ben mide hastası arkadaş panik atak yaşadı bir dönem Özel hayatıyla ilgili çok sıkıntıları vardı bunları bize çok yansıttı duygusal git gelleri çok yaşadı. Bölümden görüştüğüm başka bir hocam ve çok yakın bi doç abim var ikisi de der senden başka ona gelen olmaz bidaha diye hala görüşürüz düğünüme geldiğinde annemle babama da günah çıkarmış sirkeciye çok çektirdim diye
yanisi farkında her şeyin

karanfilce tatlım ben sanmam ki bütün hocalar öyle olsun....
hemen üstüme alınıp atladım...
yok canım neden hepsi öyle olsun çoğunluğu öyle dermişim

şaka şakaa
zaten o yüzden başka ünv. düşünüyorum.
bizimkiler derse girmzdi, ömrümüz sınıf kapısında bekleyip ders düşüp eve dönmekle dönem sonu da harıl harıl proje web sitesi program hazırlamakla geçti.
adamlar 2 kere derse girer birinde vize diğerinde final projesini verirlerdi.
programlama dili adına ve bir çok şey adına hemen hemen herşeyi kendimiz öğrendik diyebilirim.
hocalarımız ise derse girmeyip aldıkları paralarla huzur içinde yaşıyorlar mı bilmem.

hepsi öyle değil muhakak..
mesela Mehmet Çunkaş hocam öyle değildi derse girerdi adam gibi anlatır ukalalık yapmazdı.
yani bize karşı iyi olmak için ukala olmaması ve ders anlatması yeter bi hocanın çok bi beklentimiz yoktu açıkçası..
ama bunu bile çok görüyorlardı. tabi bi kaç tane daha vardı ama gerisi için aynı şeyi söyleyemiycem..
kimisi de derse girerdi evet anlatırdı ama sanki bi sinek topluluğuna ders anlatırmış gibi halleri vardı. işte bu kibirden nefret ediyorum ben.

farmasicim..
gayrimenkul çok güzel bi yatırım imkanım olursa hiç düşünmeyeceğim yatırımlardan.
ki sizin kaynınınız işin içinde.
dükkan vs düşünmüyorsan girmeniz çok mantıklı.

Son düzenleme:
paptaya baş ağrısı için nane yağı (china oil olarak da geçiyor) ile şakaklarına başına minik minik masaj yaptır eşine çok çok rahatlatıyor

bizim de arkadaşların çoğu face de hocalarla arkadaştı.
ben dedim hayatta o adamlara arkadaşlık göndermem.o kadar kızgındım ki onlara karşı dedim onlar ayağıma gelsin
ki nitekim şaka gibi hepsi beni eklemişler

farmasi şimdi sizin alacağınız fiyat hangisi oluyor bu durumda canım. sen gerçi pek yatırımlık daire alma taraftarı değilsin biliyorum ama bence iyi bir fırsat bu. keşke biz de zamanında önümüze çıkan fırsatları değerlendirebilseydik. şimdi en azından oğlumun oturabileceği bir dairesi olurdu. sen işini bilen kadınsındır hatırladığım kadarıyla eşinin durumu da müsait. ilerde çocukların için elinde bir yatırımın olur, gerekirse de satıp başka türlü değerlendirirsin. inşallah bize de oğlum için bir ev alacak gücü, zamanı nasip etsin rabbim.
allahım bu mübarek günde evi olmayana başını sokacak bir ev, çocuğu olmayana kucağını dolduracak bir evlat, borcu olana ödeme kuvveti, evlatlarımıza hayırlı iş, eş, okuyanlara zihin açıklığı, hepimizin eşlerine çocuklarına kendimize sağlık sıhhat nasip etsin inşallah, amiiin.

ben de hiç yüksek lisans düşünmedim, zira biz lisansı bitirirken de tez hazırladık ve tez hazırlamaktan, makale incelemekten hiç hoşlanmadığım için de yüksek lisans düşünmedim.

bizim kibrinden yanına yaklaşılmayan ve hakikaten bölüme hiç uygun olmayan hocalarımız da oldu. ama müthiş ders anlatan hocalarımız da oldu. prof. suna tanelli klinik psikolojiye prof. nermin çelen (hande ataizinin annesi desem tanırsınız) de çocukluk ve sonrasında da ergenlik psikolojisi derslerine girmişti.

bizim o yıllarda aldığımız eğitime bakıyorum, şu anda bulunduğum şehirde o dersleri yüksek lisansda gösteriyorlar dumur oluyorum. üstelik bizim geçme notumuz da 70 di

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…