- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
amanın nasıl bir hocaymış o....aslında iyi yönleri vardı bizimle sürekli makale saatleri yapardı tez deneylerimde gün gün sonuçlarımı tartışırdı düzenli takibini yapardı benimle sürekli beyin fırtınası hatta kasırgası yapar dururdu açık sözlü biriydi bazen çok şefkatli dvranırdı ben sizin ablanızım derdi ama çok insafsız olduğu zamanlar da çok oldu( burası günah çıkarma yeriydi )
ama yıllardır ona gelip tezini yarıda kesip gidenler olmuş (bunu ilk duydugumda hadi leyn dedim) kimse devam edememiş hep pes etmişler; huysuzlukları çoktu; bir çalışmaya başlatırdı ama biliyorum yanlış şeyler oluyor gider nedenlerini söylerdim kabul etmezdi. sayesinde tüm troubleshootlara düştük ve kendi çabalarımızla çıktık ; aslnda şanslıydım benim bir arkadaşım daha vardı aynı dönemdeydik resmen asker arkadaşı gibi hocaya karşı çarpıştık. Ben mide hastası arkadaş panik atak yaşadı bir dönem Özel hayatıyla ilgili çok sıkıntıları vardı bunları bize çok yansıttı duygusal git gelleri çok yaşadı. Bölümden görüştüğüm başka bir hocam ve çok yakın bi doç abim var ikisi de der senden başka ona gelen olmaz bidaha diye hala görüşürüz düğünüme geldiğinde annemle babama da günah çıkarmış sirkeciye çok çektirdim diye
yanisi farkında her şeyin
yok canım neden hepsi öyle olsun çoğunluğu öyle dermişim
şaka şakaa
zaten o yüzden başka ünv. düşünüyorum.
bizimkiler derse girmzdi, ömrümüz sınıf kapısında bekleyip ders düşüp eve dönmekle dönem sonu da harıl harıl proje web sitesi program hazırlamakla geçti.
adamlar 2 kere derse girer birinde vize diğerinde final projesini verirlerdi.
programlama dili adına ve bir çok şey adına hemen hemen herşeyi kendimiz öğrendik diyebilirim.
hocalarımız ise derse girmeyip aldıkları paralarla huzur içinde yaşıyorlar mı bilmem.
hepsi öyle değil muhakak..
mesela Mehmet Çunkaş hocam öyle değildi derse girerdi adam gibi anlatır ukalalık yapmazdı.
yani bize karşı iyi olmak için ukala olmaması ve ders anlatması yeter bi hocanın çok bi beklentimiz yoktu açıkçası..
ama bunu bile çok görüyorlardı. tabi bi kaç tane daha vardı ama gerisi için aynı şeyi söyleyemiycem..
kimisi de derse girerdi evet anlatırdı ama sanki bi sinek topluluğuna ders anlatırmış gibi halleri vardı. işte bu kibirden nefret ediyorum ben.
akşam bunuda bir deneyeyim. teşekkür ederim...paptaya baş ağrısı için nane yağı (china oil olarak da geçiyor) ile şakaklarına başına minik minik masaj yaptır eşine çok çok rahatlatıyor
ben de hiç yüksek lisans düşünmedim, zira biz lisansı bitirirken de tez hazırladık ve tez hazırlamaktan, makale incelemekten hiç hoşlanmadığım için de yüksek lisans düşünmedim.
bizim kibrinden yanına yaklaşılmayan ve hakikaten bölüme hiç uygun olmayan hocalarımız da oldu. ama müthiş ders anlatan hocalarımız da oldu. prof. suna tanelli klinik psikolojiye prof. nermin çelen (hande ataizinin annesi desem tanırsınız) de çocukluk ve sonrasında da ergenlik psikolojisi derslerine girmişti.
bizim o yıllarda aldığımız eğitime bakıyorum, şu anda bulunduğum şehirde o dersleri yüksek lisansda gösteriyorlar dumur oluyorum. üstelik bizim geçme notumuz da 70 di
amanın nasıl bir hocaymış o....
acaba benim öğrencilerim ne diyor ki benimle ilgili...
şu ana dek 3 master öğrencisi mezun ettim. projelerini, makalelerini hep kendim yazdım ama onlara da öğrettim. şu anda devam eden 4 master 2 doktora öğrencim var.
oturuturum yanıma, makale nasıl taranır, istatistik hesaplamaları nasıl yapılır, proje nasıl yazılır öğretirim...
aldığım parayı haketmeye çalışıyorum...
herkes de iyi hoca olduğumu söyler sağolsunlar...
bazı hocalarda gerçekten öğrenciye çok çektiriyor, öğrencisine iyi davranmıyor, kişisel işlerini yaptırıyor...
ve daha neler neler...
anlatsam ağzınız açık kalır....
benim hocamda aşırı kaprisli bir adamdı . ne yapsam yaranamazdım. hiçbirşey den memnun olmazdı. Yardımcı doçentti. ben doktorayı bitirdiğimde bana etmediği eziyet kalmadı. üstünbe ben hemen doçent olunca eziyetleri giderek arttı. onun yüzünden gözümden düşen yaşın haddi hesabı yok...
belki de onun için ben öğrencilerime hep iyi olmak için uğraşıyorum....
üniversite hocalarından bazıları malesef çok kibirli oluyor. ulunduğu yeri sindiremeyen yada bulunduğu konuma ahbap çavuş ilişkisiyle torpille gelmiş insanlar ne oldum delisi oluyor...
ben doçent olduğum halde hiç hava atmam öğrenciye ama bazı asistanlar sanırsın rektör...
kırar geçirir ortalığı...
bir hocanın parasını aldığı derse girmemesi ne demek miş....
onca para alıyoruz...
aldığım parayı haketmek için elimden geleni yapıyorum...
rabbim gönlüne göre versin canım....
papatya eğer alanlarımız uyuşsaydı senin öğrencin olmak isterdim
ben tezimde destek aldığım projeyi yazarken 45 kere düzelttiğimi bilirim
bugün siyah derdi yazar giderdim ertesi günü bu çok siyah olmuş az beyaz yaz derdi yada gece yarısı evden arardı ben uyumuyorum sen de uyuma yetiştir şunu derdi
2007-2008 1 ocağıydı tezimde son düzeltmeleri yapıyorum yılbaşı gecesi; illa 1 ocakta mail atmayın çıktıyı alın gelin evimde bakalım dedi neyse arkadaşla çıktılarımızı aldık (tüm tez) evine gittik 1 ocak günü o kadar zor vasıta bulmuştuk ki evi de bilkentte ankarayı bilenler bilir bilkentte oturduğu yere tek otobüs vrdı ego ya bindik gittik aa ben de çıkıyordum zaten arkadaşımla görüşeceğim akşam bakarım dedihadi size güle güle dedi bindi 4X4 üne gitti hiç sizi de merkeze atayım burda otobüs beklemeyin demedi o gün tam 50 dakika o ayazda otobüs bekledik bi şey değil yolda 4 saatimizi yedi madem bakmayacaksın neden bizi yollara döktün
ama hakkını yemeyim burda harcanıyorsun sana referans olayım y dışında devam et dediği de çok oldu
doktoraya zaten burdaki işveren hocam sayesinde başladım yoksa düşünmem zordu
şerbetli tatlı yapacaktım
ben şekerpareye benzer bir tatlı yapıyorum ama içine irmik de koyuyorum daha hafif oluyor bizimkiler ona perişan diyorlar ilk yapıldığı gün değil de ertesi günü daha süper oluyor
bana da eşim dün gelirken doğumgünü pastası almış
canım benim yaaa..
işin garibi annemler de dün aradı doğum günümü kutlamak için..
dün yeniden doğum günü yaşadım yani..
Bugün de Efendimiz A.s ın hicri doğum günü..
Rabbim ona layık ümmet olmayı nasip etsin bize
eşimin kardeşi harita mühendisi
eşim dün kardeşi il merkezinde birisiyle anlaşabilirlerse adamın biri arsasını 2 daire karşılığı vermek istiyormuş
4 kat 8 daireye müsaade ediliyormuş
eşim de bana sen de 2 daire girmek ister misin dedi
ben de 2 daireye girip de kendimi zorlamak istemiyorum
1 tane yeter bana dedim
eşim 1 tane ben 1 tane sen 1 tane de ortaklaşa ödeyelim mi dedi bakalım olursa hesabımızı kitabımızı yapalım ona göre karar verelim dedim
hayırlısı artık neyse o olsun
135 metrekare daireler
ister birine yerleşiriz , ister satarız duruma göre davranırız
kayınbiraderim abi 90 bine mal edersek 130-140 bin tl arasında satabiliriz demiş
akşama yazarım fotografı albümümde var bakabilirsintarifini alalım o vakit
akşam bunuda bir deneyeyim. teşekkür ederim...
az önce de yazdım ya bizde de çok var. kibirden yanına yaklaşılmayan. ben mütevazi olunması taraftarıyım. sonuçta bizim orada olmamız allahın bir lütfu. bunu insanları ezerek, hor görerek kullanmamak gerek...
rabbim bana yardım etti. çok genç yaşta doçent oldum. 36 yaşımda profesör olmayı umut ediyorum...
bizim işimiz sevilmeden yapılacak bir iş değil. ben tatile giderken bile laptopumdan ayrılmam. şezlong üstünde makale düzelttiğimi bilirim...yazmıştır vatandaş. iki gün içnde düzelt yolla diye. tatil falan dinler mi dinlemez...
ama aynı zamanda işimiz çok ta zordur...
kafa sürekli doludur.
o proje bu makale öteki öğrenci dsüşünür dururum
eşimin kardeşi harita mühendisi
eşim dün kardeşi il merkezinde birisiyle anlaşabilirlerse adamın biri arsasını 2 daire karşılığı vermek istiyormuş
4 kat 8 daireye müsaade ediliyormuş
eşim de bana sen de 2 daire girmek ister misin dedi
ben de 2 daireye girip de kendimi zorlamak istemiyorum
1 tane yeter bana dedim
eşim 1 tane ben 1 tane sen 1 tane de ortaklaşa ödeyelim mi dedi bakalım olursa hesabımızı kitabımızı yapalım ona göre karar verelim dedim
hayırlısı artık neyse o olsun
135 metrekare daireler
ister birine yerleşiriz , ister satarız duruma göre davranırız
kayınbiraderim abi 90 bine mal edersek 130-140 bin tl arasında satabiliriz demiş
Allâh'ım!
Efendimiz Hz. Muhammed (sav)in Sen'den istediği
her türlü hayrı Sen'den istiyor,
yine Peygamber Efendimizin sana sığındığı
her türlü şerden de sana sığınıyoruz.AMİN
size kaça gelecek yani? 90 bine mi? ama bu işin ticaretini de yapacaksa 90 binlik maliyetine verir mi? Kayınbiraderin güvenilir mi ilk defa mı böyle bir işe girişiyor yoksa önceden de yapıyor muydu? Çok soru sordm galibasunny abla loveli sirkencubin
pek anlatamamışım galiba durumu
sıfırdan daire yapılacak
adamının birinin arsası var ve arsasını karşılığında 2 daire isteyerek benim kayınbiradere vermek istiyor
o arsaya da 8 daire yapılabilecekmiş
2 si adamın 6 tanesi kayınbiraderin ama kayınbirader o 6 daire hissesine girecek kişiler arıyor
eşime de demiş eşim de bana durumu anlattı
kayınbirader eşime maliyeti 90 bin tl olsa piyasası 130-140 bin tl abi demiş
durum bu
size kaça gelecek yani? 90 bine mi? ama bu işin ticaretini de yapacaksa 90 binlik maliyetine verir mi? Kayınbiraderin güvenilir mi ilk defa mı böyle bir işe girişiyor yoksa önceden de yapıyor muydu? Çok soru sordm galiba
anladım şimdicanım biz kayınbiraderle bu işe girişip daireleri 90 tl ye mal etmeyi düşünüyoruz kayınbiraderden daire satın almıyacağız
o da bizim gibi güvenilir kendisini uğraştırmayacak zamnında ödeme yapan birisini bulabilecek mi acaba
kayınbirader inşaat işlerinin içerisinde
biz de 3 sene önce kooperatif dairesi yaptırmıştık 3 aşağı 5 yukarı işin içerisindeyiz yani
ve doğrudur o fiyata maledilir ortalama bir ev zaten
ben 75 bine maaletmiş 85 bine satmıştım
bana artısı para biriktirmemi
piyasa şartlarını öğrenmemi
10bin tl kara vesile olmuş oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?