eşim asistanken o işlerle 5 yıl boyunca hep ben ugraştım. otomatik ödeme talimatında başıma olumsuz bir deneyim geldiği için otomatik de vermiyordum ve takiplerini hep ben yapıyordum. ev sahibine gidip elden veriyordum, yöneticiyle bile yüz göz olmazdı, parayı ben verirdim. kartlarını ve parasını bana verirdi o zamanlar, maaşını ben çekerdim, markette, restaurant da her şeyi ben öderdim. aman ne güzel beni bulaştırma böyle işlere derdi, muhasebecim gibisin der gülerdi. ben de ona hiç bir zaman güvenemezdim o konularda. faturaları takip edemezdi yogunluktan ve ona görev verirsem son ödeme tarihi geçer, alacagı şeyin en pahalısını alırdı marketten.
arkadaşım derdi ki hadi ben bekarım, senin halin benimkinden kötü, ne anladım senin işten.
gelelim şimdiye: çocuklu bir kadın olarak eve kapanmak zorunda olunca ev sahibine gidiyor ve kirayı elden veriyor ve adamın yanına her ay gitmemek için 3-4 aylık peşin veriyor, bir daha karşılaşmıyor böylece. markette giderken üstüne bastırarak söylemesem yine gereksiz, sağlıksız şeyler alıyor. faturaları ben gündüz netten hallediyorum. artık cebinde para ve bir kaç kart taşımak zorunda kalıyor.
hatta ilk evlendik, apartmanda kapıcı yok ancak her gün çöpleri almaya bir adam geliyor. bizimki de gün aşırı nöbette, çöpte 2-3 gune bir bırakıyorum. 9 aylık evliyiz ve adamın birinin çöpleri topladıgını görmüş ve diyorki çöpleri alan mı vardı? yuh dedim badem alan yoktu, insan bi aşağı inerken çöp var mı götüreyim der. işleri senfat hallediyor bir şekilde ya, nasıl olsursa olsun. tüpü ordan oraya taşırım, market poşetleri taşırım, çıt kırıldım bi yapım yok. zaten bekar olsam yapacaktım derim.
ama bir erkekden beklediğim tamirat işlerini yapabiliyor, diğer işleri kadınlar da rahatça halleder ama ben tabi böyle evi süpüren, toz alan, yemek yapmaya yardım eden birisine dönüştürmek istedim, olmadı seyyah. ben de bilgisayarla ilgili şeylerde mesela hiç anlamak için uğraşmam, direk yaptırırım. o neyi iyi yapıyorsa, o işleri öğrenmek için uğraşmam, araba sürmem, öğrenmek için uğraşmam, nasıl olsa şöför var derim.
Bende akşamki menümü yazayım;
Arpa şehriye çorbası
eşime mantar sote
bana tavuk sote
yanına ne yaparım bilmiyorum ama çayın yanınada havuçlu tarçınlı kek yaptım
ev işleri konusunda sadece çarşaf yatak işleriyle uğraşmaktan nefret ederim gıcık olurdum bekarken
şansıma o işleri yaparken acayip keyif alan bir kocam var
derfat ben de resimlerine baktım çok genç görünüyorsun eşin de öyle ayrıca oğlunu da ben sana benzettim
bu arada biz hala düğün fotograflarımızı almadıkyani aslında ham hallerini aldık da içinden oturup seçemedik bir türlü
biz bugün hep kütüphanede gibiydik sanki yemeğim de yok off ben de avmlere gidip boş boş gezmek istiyorum :26::26:
ev işleri konusunda sadece çarşaf yatak işleriyle uğraşmaktan nefret ederim gıcık olurdum bekarken
şansıma o işleri yaparken acayip keyif alan bir kocam var
derfat ben de resimlerine baktım çok genç görünüyorsun eşin de öyle ayrıca oğlunu da ben sana benzettim
bu arada biz hala düğün fotograflarımızı almadıkyani aslında ham hallerini aldık da içinden oturup seçemedik bir türlü
biz bugün hep kütüphanede gibiydik sanki yemeğim de yok off ben de avmlere gidip boş boş gezmek istiyorum :26::26:
bu dediklerinizin hepsini bende yaptım :) biz annem ve 2 kızkardeşimle yaşadık evimizde erkek sinek bile yoktu:)))))
o yüzden şofbende tamir ettik kapı kilidide değiştirdik hatta kızkardeşim kukmanda tamir edebiliyo artık :)) hatta komşular kumandalarını kız karşeime getirirdi:)))
kız kardeşim idda bile oynuyodu:))))))
alışveriş poşetleri tüp taşımalar
hatta geçen kış odun kırdım kömür taşıdım hani deerler ya sırtına koy patates çuvalını 5 kat çıkarır diye :))
ben onu gerçekten yaptım::))))) daha neler neler
bi kadın hayatında erkek olmadan mis gibide yapar ama bi erkek hayatında kadın olmadan nah yapar diorum:))))))
bugün menüm
kabuk tarhana çorbası(bizim köyde toz tarhana yapılmaz ekşimiş yogurttan ve bulgurdan yapılır)
içli köfte
kış salatası:))
köftelerimi hazırladım ama pişirmedim pişirimde fotosunu paylaşcam
gerçi benimkiler el bombası gibi oldular hani içli köftenin kendine has bi şekli vardırya elips gibi benimkiler gülle gibi ama olsun öylede yencek böylede yencek böyle küçük şeylere pek takılmıorum:)))
hepsi çok güzeller
ama bana kek deme yaadet öncesi tatlı krizim tuttu
üşenmeezsen yemekten sonra yaparım dermişim ama nefsime hakim olup bugünlük yarına yaparım tatlı birşeyler
derfatcım resimlerine baktım hakkaten küçük gösteriosun ama tamamen benim fikrim, kızıl sende çok hoş durmamış yan
sen
büyk göstermiş diğer hali saçının daha talı geldi bana:))) böyle çok daha güzelsin:))
ayrıca oğlunda çoooooooooooooooook tatlı
ben öyle her çocugu sevemiorum er çocugada kanım kaynamaz:)) ama senin oğlana bayıldım gözlerindeki o muzurluk çok tatlı:)))
ama bariz sen triplere gireceği bir durum yok genetik sağolsun ikinciyi düşünüyorsanız bakarsın o da ona benzerSağol canım eşim duymasın bana benzettiğini hemen triplere girerçocuk bana benziyo diye kıskanıyo senle alakası çocuk tıpkı ben diyo
Aaaa daha almadınızmı kız ne tembelsiniz ben çatlardım şimdiye kadar
ama bariz sen triplere gireceği bir durum yok genetik sağolsun ikinciyi düşünüyorsanız bakarsın o da ona benzer
almadık aileler artık bizden umudu kestiler ilk başlarda soruyorlardı artık sormuyorlar bileaslında elimizde dedim ya ham halleri var 1500 e yakın resim bizimkisi düğün belgeseli şeklinde çekimdi hala içinden seçip söyleyeceğiz fotografcımıza da o da bize albümler fotobloklar yapıp verecek
hatunlar size bişe sorcam eşim benden kazandibi isteyip duruyo ama ben daha önce hiç yapmadım bi tarifi olan varsa verebilirmi
internette bir sürü tarif var güvenemedim size güveniorum:)))
iyi akşamlar kızlar
ben çok şükür hastalığın şiddetli kısmını atlattım
burda doktora git diye tavsiyelerde bulundunuz ama ben sözünüzü tutmadım
hamileyken kullanabileceğimiz ilaçlar var evet, ama direnmek istedim
sonuçta ilaç onlar da, bebeğe ve bana etki edicek şeylerden uzak durmaya çalışıyorum
ama ateşim çok oldu
iki gece yatamadım, kıvrandım saatlerce
Allah'tan gündüzleri dinlenecek fırsatım oluyordu,uyuyordum
ama dün akşam ateşim çok yükseldi, kulaklarım, hatta saç diplerim yanmaya başladı
yüzümdeki kırmızı renk bordoya dönünce, havale geçiriyorum galiba dedim
doktorun önceden verdiği parol ağrı kesici vardı
hamileliğim boyunca bir kez almıştım ondan
bir tane de dün akşam içtim
ateşimi düşürdü ama ağrılarımı dindirmeye yeterli gelmedi
ama çok şükür bugün daha iyiyim
bal, limon, bol meyve takviyesiyle ayakta durmaya çalışıyorum
bebek birkaç haftadır öyle hareketliydi ki, badimin üzerinden hareketlerini izliyorduk yani
hatta bir gün babamın karşısında oturuyordum, baktım bu coştu, elimle karnımı kapatıyorum
yazık o da etkilenmiş olcak ki, çok az hareket ediyor kaç gündür
ayrıca bu arada 1 kilo vermişim.
dua edin benim için
geçmişi okudum, ama şöyle toparlayıp bişey yazamıycam
ama seyyahı göremedim, o aklıma takıldı :44:
iyi akşamlar kızlar
ben çok şükür hastalığın şiddetli kısmını atlattım
burda doktora git diye tavsiyelerde bulundunuz ama ben sözünüzü tutmadım
hamileyken kullanabileceğimiz ilaçlar var evet, ama direnmek istedim
sonuçta ilaç onlar da, bebeğe ve bana etki edicek şeylerden uzak durmaya çalışıyorum
ama ateşim çok oldu
iki gece yatamadım, kıvrandım saatlerce
Allah'tan gündüzleri dinlenecek fırsatım oluyordu,uyuyordum
ama dün akşam ateşim çok yükseldi, kulaklarım, hatta saç diplerim yanmaya başladı
yüzümdeki kırmızı renk bordoya dönünce, havale geçiriyorum galiba dedim
doktorun önceden verdiği parol ağrı kesici vardı
hamileliğim boyunca bir kez almıştım ondan
bir tane de dün akşam içtim
ateşimi düşürdü ama ağrılarımı dindirmeye yeterli gelmedi
ama çok şükür bugün daha iyiyim
bal, limon, bol meyve takviyesiyle ayakta durmaya çalışıyorum
bebek birkaç haftadır öyle hareketliydi ki, badimin üzerinden hareketlerini izliyorduk yani
hatta bir gün babamın karşısında oturuyordum, baktım bu coştu, elimle karnımı kapatıyorum
yazık o da etkilenmiş olcak ki, çok az hareket ediyor kaç gündür
ayrıca bu arada 1 kilo vermişim.
dua edin benim için
geçmişi okudum, ama şöyle toparlayıp bişey yazamıycam
ama seyyahı göremedim, o aklıma takıldı :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?