Kirli Çıkılar )))

farmasi nasıl yapıyorsun mozaik pastayı. 1 hafta evdeyim ya sanırım içimdeki ev hanımı hortladı. burada ve elossada gördüğüm herşeyi deneyesim yapasım var....

farmasi nasıl yapıyorsun mozaik pastayı. 1 hafta evdeyim ya sanırım içimdeki ev hanımı hortladı. burada ve elossada gördüğüm herşeyi deneyesim yapasım var....

bir önceki sayfaya ekledim tarifini canım

hanımlar merhaba,
okullar tatil oldu ama ev işleri tatil olamadı gitti pazartesi günü izmite ailemin yanına gdiyoruz, kızkardeşimin nişanı olacak :) iki gündür çamaşır yıkamaktan başım döndü bir de gitmeden önce temizlik yapayım dedim , mutfak dolaplarımı ve içlerini temizledim .. buzdolabımda eşimin beğenmediği peynir kalmıştı ben de onu değerlendirip sigara böreği yapıp dolaba atayım dedim ... hazır taze yufka buldum , haftasonu yapayım dedim.. ama gel gör ki peynirim bozulmuş elimde yufkayla kalakaldım hemen bir de lor peyniri aldırttım , sarma işim az önce bitti .. hazırlık telaşemin arasına bir de bunu sıkıştırdım ama iyi oldu şimdi dondurucumda gelecek misafirleri bekliyorlar :))

afiyet olsun. yardımcın izinliyken maaş ödediğini söylemiştin, artışı ne yaptın, hoşnut oldu mu?
canım 400 yaptım maaşını. içim öyle rahat edecekti. 1 hafta gelmeyecek ama ben kesmiyorum. öncelikle izne ayrılmak benim seçimim. bu durumdan o sorumlu değil. biz izindeyken devlet maaaşımızı veriyor...2. si de istesem gelir ben izinliyken ama ben evdeyken evin içinde bir başkasının olmasından pek hoşlanmıyorum. ev işinden kaçmam. yaparım. hatta özlemiş bile oluyorum...
bir önceki sayfaya ekledim tarifini canım

teşekkür ederim canım.

bugün elektrik faturam gelmiş tam 58 lira 30 kuruş
ama ben yine de nevresimlerimi ütüleyerek kaldırdım
ütü masasının tabanını aluminyum folyo ile kaplayan var mı?

akıllıbıkcım tam ben öle şeylerden anlamam o kadar kalabalık kimse ağırlamadım dicektim ki
haber geldi kardeşlerim yeğenlerim yoldaymış bi 20 kişi ağırlıcam heralde
seyyah kaçar hepinize kolay gele

akıllıbıdıkcığım ve seyyahcım sizlere kolay gelsin canlar

akıllıbıdık seyyah kolay gelsin, biz bu hafta sonunu sakin geçirdik, ama hafta içi misafir alacam, bizim okula yeni gelen stajer arkadaşlar var ne zamandır onları yemeğe almak istiyorum ama fırsatım olmadı, bu hafta seminerleri olduğu için burdalarmış, eğer bir aksilik olmazsa hafta içi bir akşam çağırmayı düşünüyorum

bizim elektirik faturası cuma günü geldi 135.80 tl, biz normalde klima ile ısınıyorduk, ama bu sene soba kurduk girişe yakınca evin içi ılık oluyor, o yüzden çok soğuklara klimada çalışıypor, sabah karşıda kızımın odasındaki klimayı açıyorum, yani anlayacağınız, hem soba hem klima kullanıyoruz

bide benim telefon bozuldu kızım 2 die kırıyor, bu defa yapılamıyacak gibi, şöyle hem ucuz hem güzel bir telefon önerecek olan varmı

iyi akşamlar kızlar
bugün çok daha iyi hissediyorum kendimi
hapşırığım da geçti, arada bi öksürük geliyor o kadar
hasta olduğumdan annemlerin haberi vardı da kayınvalidemlere söylememiştim
geceleri pek yatamadığım için gündüzleri yatıp dinleniyorum diye kimse gelmesin şeklinde düşünmüştüm
annem de çok çabuk hasta olduğu için özellikle gelme dedim ona da, bulaşmasın hastalığım diye
ama bugün artık dayanamamış, sütlaç yapıp getirmiş
kayınvalidem de dün eşimden duymuş hasta olduğumu, akşam gelcekmiş, eşim vakit geç diye olmaz demiş
bugün o da geldi, o da çorba yapıp getirmiş
eşim pazar günleri evde olmuyor pek, bugün de yok yani
annem ve k.validem biraz oturup gittiler
ben de anca fırsat buldum da, buraya geldim

aa bak ben bunu bilmiyordum, açıkcası o yüzden çekindim biraz da acile gitmekten
yani zavallılar zaten gece çalışıyorlar, bir de o kadar kalabalık oluyor ki, kafaları şişiyordur eminim
o arada bana da fazla ilgi gösteremezler diye düşünmüştüm

hoşgeldin farmasiiiiii

Allah yardımcın olsun akıllıbıdık
ben de ne zaman tatile girsem hep yoğun geçer günlerim
gerçi ben yoğunluğu seviyorum, öbür türlü vakit geçmiyor benim için

bugün annem kayınvalideme diyor ki, ben sevimsizi 8 aylıkken doğurdum
bunun hiçbir şeyi hazır değil, doğum falan yapar da
şunun temizliğine, hazırlığına falan bi el atalım
yani kendimi biraz toparlıyayım, ev temizlencek daha
yapılcak bi sürü iş var
sonra da zaman kalırsa, şöyle güzel bir program yaparım kendime
hem dinlenirim, hem de boş boş geçirmem tatil günlerimi

papatya aynen benim de içimdeki ev hanımı hortladı.köşe bucak temizlik yaptım,çamaşırları yıkadım.çeşit çeşit kekler,börekler yapıyorum
şimdi de elime örgümü alacam,arkadaşım haziran da doğum yapcak.minik bi yelek örüyodum onu bitircem

hawar ben de tel konusunda çok dikkatsizimdir.o yüzden ucuz bi tel aldım 2 yıl önce samsung e 1150.şarjı ii gidiyo,ama öle özellikli bi tel diil
akıllıbıdık kolay gelsin cnm
sevimsiz iileşmene sevindim cnm

ben de haftalık yemeğimi pişirdim yine
tarhana çorbası
kuru fasulye
bezelye
pilav
bu arada k validemler uğradılar biraz oturdular yemeğe kalın birlikte yiyelim dedik yok siz baya yoğun görünüyorsununz çalışın dediler çıktılar
filtre kahvem bitmek üzere fırsat bulup bi starbucks yapmam lazım

bugünkü menüm

köfte
domates soslu makarna
cacık
vişne kompostosu

1. pazartesi
mantı kola
salı
orman kebabı
pilav
tarhana çorbası
çarşamba
zeytinyağlı börülce
sebze çorbası
pilav
perşembe
koöfte
patates kızartması
mercimek çorbası
cuma
yuoğrutlu ıspanak kavurması
cumartesi
dolma yoğurt
pazar
balık salata kola
pazartesi
ayran
kuru fasülye turşu pilav
salı patates çorbası
havuçlu pilav
tavuk
turşu
çarşamba barbunya
pilav slata
perşembe
karnıyarık
melek pilavı
arpa şehriye çorbası
cuma
taze fasülye etli pilav
abagannuç
cumartesi
kızartma
yoğurtlu havuç
pazar balık salata kola
pazartesi
tava böreği
ayran
salı et tava salata sebzeli pilav erzincan çorbası
çarşamba etsiz patlıcan oturtma mengen pilavı mantar çorbası
perşembe
etli bamya nohutlu pilav şafak çorbası kereviz salatası
cuma menemen ayran
cumartesi tuavuk yoğurt pilav
pazar balık salata kola
2. patlıcan sarma ellosanın mutfağından bak
3. Dana etli havuçlu patatesli sulu yemek ellosanın mutfağı
4. TAVUK BURGERLİ,KAŞARLI MENEMEN.....ellosanın mutfağı
5. SEBZELİ MÜCVER ellosanın mutfağı
6. Tavuk dolması nefis yemek tarifleri
7. Pekmezli fındıklı kek ellosanın mutfağı
canım bu benim yemek listem bu aralar uygulayamıyorum ama yemek ismi olarak sana yardımcı olur diye düşünüyorum

kızlarrrrrrrrr ya bu hafta sonu hepiniz neler yapmışsınız öle:)))))))

ben varya hiçbişe yapmadım bi sandalyelerimi sildim çünkü zorundaydım:))) sarartmıştım bide ev süpürdüm o kadar başka cacık yok bende:)))
içimden gelmedi ayol
arada bi gelir bana böle evin iyyccee göçmesini beklerim sonna bi dalarım:) mis olur her yer..
şu an iyyyyyce batması aşmasındayım:)))

çünkü örgü işlerine daldım battaniyemin yarısı bitti diyebilirim tamamlm gösterceem size:)))) elime böle elişi alınca yarımda bırakmak istemiorum huyum pis:))))
akıllıbıdıkcım benim fix bi menüm var misafir ilk geldiğinde mutlaka yaparım:))
menüm şu:
mercimek çorbası
yaprak sarması mutlaka olur
kırmızı biber közleme slatası ve patlıcan közlemesi salatası (buzluktan çıkarıp ikisnide mutlaka yaparım)
varsa buzluğumda el yapımı mantı yoksa hazır mantı ama azar azar yapıorum hepsini
mevsim salata
fırın yemeği(genelde fırında orman kebebı yaparım)
pilav,köfte,patates püresi.....
kim evime gelirse ilk bunları yemiştir yane:)))))) ikincide menümü değiştiririm:)))))

mercimek çorbası(kıtır ekmekli) mesela peş peşe misafirin gelcekse çorbayı çok yapıp ertesi günde yiyebilirsin daha lezzetli olur:))
sonna bol bol köfte yapıp buzluğa atabilirsin misafirin gelcende hemen bi halka patates bi köfte dizip salçalı suyla hop fırın yemeği olur sana:)))) hem köften varsa çok pratik ve gösterişli bi yemek:)))) bi halka patlıcan bi köfte yapıp dizersen patlıcan kebabı olur ....... patatesleri patlıcanı biberi havucu küp küp kızartıp köfteleride üstüne dizdinmi başka bi yemek:))
yeşilliklerini toplu halde yıkayıp sularını iyyce süzüp borcama dizip üstünüde streç filmle kaplarsan bi hafta bozulmadan kalır
limonunu hazır sıkıp bi kavanozda yada şişede uzdolabında saklayabilirsin salatada yemekte lazım olunca hemen kullanırsın:)
hazır garnitür alabilirsin mayonez ve turşuyla karıştıgı anda hop meze çıkar ortaya:)
buzluğunda kırmızı biber közlemen varsa hemen üstüne maydonoz sirke zeytinyağı oda bi meze:))))
yogurtlu havuç çok pratik bi meze 5 dk. olur... el oyalamaz

eger tavuk haşlarsan suyudan pilav çorba çıkar kendinide patatesle,karnıbaharla fırına verebilirsin.......
mesela paçanga böreği yapıp buzluğa atabilirsin iki dakka kızarttınmı oda ortaya bi çeşit olur:))))))
şekerpare yapıp fırından çıktıktan sonra kurabiye halindeyken buzdolabına koyup misafirin gelcende üstüne bi şurup tammadır:))))kurabiye halinde 1 hafta dolapta bekleyebilir....
sigara böreği yapıp buzluğa atabilirsin kahvaltıda güzel gider
ama kolay gelsin canım ya o kadar misafirle bide hepsi yemekli:))))))))

farmasi ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor mozaik pastan
ben de geçenlerde sanırım karanfilce vermişti linkini, etsiz çiğköfte yaptım.
birazdan eklerim resmini. hem çok kolay hem de çok lezzetli oldu. sık sık yapılacaklar arasına girdi bile.

çok teşekkür ederim ablacım :)

senin görüntüleri de sabırsızlıkla bekliyorum

ablacım tatilde yapmak istediklerimin daha doğrusu ilk etapta aklıma gelenleri yazdım bir kenara

nasipse yapacaklarım şunlar ;

bizim buranın kur fasulye keşkeği vardır çok severim yanında ayranla soğanla yemeyi ( bu yemek sarımsaklıdır çok güzel oluyor kurufasulye ezmesi de denilebilir aslında )

kelle-paça

aşure
2 renkli puding
patatesli kek
yaş pasta
sarma
bakalım nasip artık

hım unutmadan vaktin varsa yaprak sarıp tencereyle buzdolabına koyabilirsin 4 güne kadar asla bozulmuyo.... ben daha fazla beletmedim açıkçası 4. günde yedik ama 4 gün garanti mesela oturup booooooooooooolca sarıp her misafirde azar azar pişirebilirsin:)))
içli köfte yapıp buzluğa atıp misafirin geldiğinde buzlu buzlu haşlayıp üstünede kızdırılmış tereyağ döktüğünde enfes olur:)))) hemde bayaaaaa gösterişli ve lezzetli yemek bunlar hemde önceden hazırlarsan hepside türk mutfağının en zor yemekleri sonuçta:))))
enişten ağzını açıpta tek laf edemez........

yahu ben böyle bi yere gidip hazırlanan yemekle ilgili konuşulmasına gıcık oluyorum kendimde konuşmuyorum....
ha şu var gitmişsindir bi tze fasulye pilav yapmıştır tek yemek budur (fasulyeyi örnek verdim çokda severim:)))))

bunu sana öyle güzel sunarki masasını her zmankinden daha güzel hazırlamıştır tatlı dille güler yüzle bu en güzel yemekten daha lezzetli gelir bana o zman önemli olan sofrada kaç çeşit oldugu , kaç zeytinyağlı yaptığı, yada yaptıgı yemek zormuydu kolaymıydı bunlara hiç bakmam .......
elinden gelenin en iyisini yapmış olması vede ben evine gittim diye mutlu olması bunu bana hissetttirmesi yeterli.....

ayrıca laf telefondanda açılmışken
telefona özellikleri hakkaten işe yarıycak bi meslkete çalışılmıyosa,yani o telefon olmazsa kişinin işlerni aksatmıyosa,sırf elinde görünce aaaaa iphone aaaaaaa şu denilsin diye taşınıyosa o insana gıcık oldugum kadar kimseye olmuyorum..... gereksiz kirlilik israf bence ve sırf elinde taşıdığı için havalara giriosa insanların değerinin telefonun markasıyla ölçüldüğüne inanıyosa o insana gıcık oldugum kadar hiç ama hiç kimseye gıcık olmuyorum....
en yakın arkadaşım iphone aldı kendisi hemşire ne işine yarıyo feyse girio bi yere gidince telefonunu çıkarır hemen göstermek için falan filan gıcık oluyorum
elinde taşıdıgı telefon bir aylık kazancı kadar!!!!!!
güneş gözlüğü mesela gider en pahalı yerden alır neden dışardan görünüyo:))))
ama evine git köy evi gibi.....tek yaşıyo......ve neyi varsa dışarda görünebilcek şeylere yatırıyo......
kuzenim öğrenci aylık geliri yok ailesinin durumuda iyi diil gitti 12 taksitle tablet aldı gerek varmıydı ekmek almaya gitse tabletiyle gidio :)))) dışarda internetide yok yani.....
sırf hava ......
elimdeki telefonu iki sene önce nişanlıyken eşim hediye etti ki eski telefonumda hala durur çalışır durumda ve gerektiğinde açıp kullanıorum....
elimdeki telide eşim güneydoğudan kaçak aldı:)) onun için çok uygundu fiyatı ha şimdi 300 tl civarı o aldığında 200 e aldı
benim tel değiştirmem için bunun kırılması onarılmıycak kadar bitik olması lazım bozulsa bile
eski telefonumu kullanırım para vermye en gıcık kaptıgım şey telefon ,pc,tablet vs....

bu piliç göğüs şiş - Google'da Ara

üstte verdiğim linkteki hazır tavuk şişlerden almışım. almışım diyorum. bir arkadaşımla çıkmıştık alışverişe. aaa bunlar güzel oluyor dedi. ben de o anda alıvermişim.
neyse...ben bunu nasıl yapıcam kızlar...
bi el atın bu acemi ev hanımına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…