Kirli Çıkılar )))

canım bir çay bardağı pudra şekerini bir yemek kaşığı suyla karıştır. çok katı olursa birkaç damla su ekleyerek kıvamını ayarla. varsa şırınga ile, yoksa bir kaşık yardımıyla aynı sirkecinin beyaz çikolatayı kullandığı gibi süsleyebilirsin bence

burda nevrestenin mutfağı var
el açması börekler yapmıştı bak istersen
sende bitter çikolata erit dök aynı işi görür
ben hiç çikolata eritmedim ki nasıl eritilir teflona koyarız erir mi
ne biliyim böyle sizlerin yaptığı.. sen bile tutturursun dediği..
** HAŞHAŞLI ÇÖREK ** - arzumcum - Blogcu.com
şunun gibi bişey de yapabilirim aslında ama ya tutturamazsam.
bir de bi kg un demiş ne bilim 1 kg un nasıl olur

vaaaooww gerçekten olur mu öyle süpersin ablacım yaa

beyaz çikolata bulamazsan tabi ki olur canım pastanelerde de bu şekilde süslenmiş kurabiyeler oluyor mutlaka görmüşsündür. pudra şekeriyle glazür diye aratırsan benzerlerini görürsün

hmm değişik bişeye benziyor..
peki abla yaptın güzel hoşuna gitti dimi..
evde milföy var onlar 20 li mi oluyordu.
çocuklar da var ya çok dökülüp saçılır mı??
ilk defa yapcam ya heycan yaptım :))

ben yapmadım ama riski olmayan bir börek bu bence. ama çocuklar için olmayabilir dersen başka birşeyler düşünürüz.. bunu kıymalı pırasalı da yapabilirsin. çoğu milföy 20 li oluyor canım

Son düzenleme:
karanfilce gün için kuru biber patlıcan dolması
haşhaşlı çörek yada pırasalı börek
muzlu ya da çikolatalı yaş pasta

menü hazırladım aklıma bunlar geldi

Son düzenleme:
merhaba kızlar

sunny abla beni sormuş ay çok mutlu oldum ablacım benim evde netim yok oyun oynar ders çalışmam diye annem aldırmadı (yanlış anlamayın ergen değilim yaşım 34 amma velakin bilgisayar oyunu seviyorum tek kötü alışkanlığım sigaram falan yok o olsun barim )

karanfilcem kardeşi yollamışsın Allah kavuştursun

farmasi arkadaşım da bana acımaz dedi genital ben de hafta sonu için randevu almıştım da tırnak yiyerek bekliyorum iyi demek ki insandan insana değişmiyor pek boşuna emla almayayım dayanamazsam alırım artık

sirkeci senin bahsettiğin yere sordum sağolsun tüm bacak 600, 500 yaparız dediler zannımca bu gittiğim yere yaptırcam ya da biraz daha bekleyeceğim onlar 400 dedi neticede güzellik salonuna da gidesim yok adam gibi olsun fiyatı fazla olsun şu sağlık sigortalarımın ödemesini ayarlayayım bacağa öyle geçerim artık

iyi ki iki kuruşluk altınım var yerlerde geziyor yatırım yapmak istediğiniz ama düşsün diye beklediğiniz bişi varsa ya da borcunuz falan söyleyin ben alayım garanti düşer nasıl olsa

bu arada konuşulmuş değinmeden geçemeyeceğim o 2010 kpss ye ben ameliyatlı halimle çalıştım son bir ay tamam çok zor değildi tiroiddi ama psikolojik olarak zorlayan bir süreç oldu ve ben hüngür hüngür ağlayarak girmiştim sınava yapamayacağım bu hastalık mahvetti beni diye o sene yok kopyalar çekildi atamalar gecikti bilmem ne ben de helal etmiyorum kimseye hakkımı gerçi ben atandım o puanla ama belki bambaşka yere atanacaktım eşimden ayrılmayacaktım ama standart sapma sağolsun

ben de hep Karanfilce gibi Allahım bana da eşime de haram lokma nasip etme diye dua ederim eşime de ilk dediğim babam bana haram yedirmedi sen de sakın yedirme idi o nedenle yakınlarda girdiğim sınavlar için torpil aradım tam birini buldum hasta oldu işimle uğraşamadı başkasını buldum onun da yakını rahatsızlandı ben öyle el elde başbaşta girdim ki ben sadece önüm kesilmesin diye uğraşıyordum neyse bundan sonrası nasip kısmet oradan yiyecek ekmeğim varsa kazanırım

bir de buzluk böreği var, ya da banyolu börek de denir, denedin mi bilmem ama çok güzel olur. hem önceden yaplması yönünden pratik, hem dışı çıtır içi yumuşak ve lezzetli olur servisi de çok kolaydır

Son düzenleme:
karanfilce gün için kuru biber patlıcan dolması
haşhaşlı çörek yada pırasalı börek
muzlu ya da çikolatalı yaş pasta

menü hazırladım aklıma bunlar geldi

canım mercimek köfte ve kurabiyeyi çok önceden planladım.
yanına da börek düşündüm ama böreğe bi türlü karar verememiştim.
sunny ablanın börek güzel görünüyor ama çocuklar için zor mu olur acaba. 15 tatil olduğundan hepsi çocuklarıyla gelecek.
ya da bildiğim bi börek var boğça gibi kıymalı ondan mı yapsam.
çok çeşit olunca da insan hiç karar veremiyormuş

geçen gittiğim kakaolu kek, sarılmış poaça ve beyaz bi kurabiyeydi. yani millet çok abartmıyor. oturmadan da keyf alıyor böylece.

çocuklar varsa banyolu börek servis açısından daha uygun olur galiba canım. bunu denedim defalarca çok güzel oluyor

ablacım inan içimden bu geçiyordu bi yerde yemiştim çok güzeldi ama ne adını biliyordum ne de bu kadar kolay olduğunu
Allah razı olsunn..

ama verdiğin linkte hiç buzlukta bekletmemiş..

BUZLUK BÖREĞİ

buzluğa koyacaksan böyle yap. ya da ıslatmadan yanyana dondurup(yapışmaması için) çıkarınca suya daldırıp çıkarırsın. yağlanmış tepsiye koyarsın. ben her türlü yaptım, nasıl denk gelirse buzluğa koymadan yapacaksan akşamdan yapıp, pişireceğin zaman suya daldırıp öyle de yapabilirsin

şu buzluk böreğini hiç denemedim merak ediyorum müsait bir zaanda denicem

ben kaçar 5 e az kaldı ortalığı evrakları toplamalı.
iyi akşamlar

Muhterem'le Afiyetle: BANYOLU BÖREK

benim yaptığım bunun gibi, malzeme aynı. ben patatesli de yapıyorum.

evet sallıyoruz haşhaşlıyı :))
ablacım buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz değil mi??
buzlukta filan değil yani.
ama ben bugünden dolaba soğuk su koyayım. hazır olsun.
o zaman yarın kalkayım ilk işim böreği hazırlamak olsun ardından da mercimek köfteyi yaparım. bu gece de kurabiyeyi.

ben bu böreği yediğim arkadaş üzerine galeta unu serpmişti bir de boydan karnını bıçakla yarmıştı. harikaydı bayılmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…