- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
biraz önce başka bir konuyada yazdım biz kartları bire düşürüp limit indirmekte bulduk çareyikızlar merhaba
yemeğimizi yedik.yeşilçayımı içtim...
az sonra allah kabul ederse namazımı kılıp sonrasında da spor yapıcam. vermem gereken 3 kilom var.
yarın okula gideceğim. 2 adet toplantım var.
çarşamba yine ekebilirim okulu...
şimdi kızlar size sormak istediğim iki adet amma velakin birbirmnden tamamen bağımsız iki şey var....
1. profiterol tarifi istiyorum. benim gibi beceriksiz bir ev hanımının yapabileceği ve anlayabilceği dilden olursa çok sevinirim. :26::26::26:
2. daha önce de 1-2 kere konusu geçmişti. bizim kartımızda şu anda 1700 tl takist var. bunun 700 tl'si doğalgaz tesisatı, 200 tl si kar lastiği, 150 tl si geçen yıl gittiğimiz tatiln taksidi (elimde peşin param varken o an nerenin davulunu çalıyordum ki böyle bir salaklık yaptım bilmiyorum). ufak tefek başka şeylerde olunca taksit bu inanılmaz rakama ulaşıyor. her ay en az 3000 tl kart ödüyoruz.
biz bu aydan itibaren kart kullanmayı mümkün olduğunca en az düzeye indirip 400 tl'den az olan rakamları peşin çektireceğiz.
her ay kart kesiklince aylık toplu alışverişim karttan yapıyordum. mazotta karttan. çok nadir ay için de markete gidiyorum. yoğurt, yumurta bittiğinde.
ay ben ne soracaktım. onca şeyi yazdım....
siz mutfak masrafı diye para ayırıyorsunuz ya. bu parayı sadece mutfak harcamaları için mi kullanıyorsunuz. yoksa içinde deterjan, kağıt grubu, kişisel bakım ürünleri falan da var mı.....
kısacası bizim bu kartı azaltmamız gerek. tavsiye edin bana birşeyler...
haydi kirli çıkılar...pamuk eller klavyeye...
farmasi canım epilasyon esnasında makinenin hangi seviyede olduğunu bilmiyorum.
kapalılık konusumuydu hatırlar gibiyim ama pek neydi ne olmuştu çıkaramadım
ben varmıydım mevzuda yoluştuk mu seninle yoksa:26:
Yoluştuğun bendim zuzu
Saçımı başımı yolduydun,hatırladınmı
SEYYAH uzak dur bacım bundan,ikimizide parçalar
biraz önce başka bir konuyada yazdım biz kartları bire düşürüp limit indirmekte bulduk çareyi
ben mutfak için ayırmıyorum pazaR için ayırıyorum market için olanı karttan alıyorum onda da bir ay taksit veya harcama azsa bozulmayacak deterjan yağ, kuru gıda gibişeyleri stok yapıyorum..diğer aylar rahat oluyo..
Profiterol Tarifi - kolay profiterol tarifi, oktay usta profiterol tarifi, prefiterol tarifi video, profiterol yapılışı, profiterol yapımı burada okumaya devam et kısmını tıklarsan aşamasıyla göstermiş
ben burdaki tariften yapıyorum
hay yaşa deminden beri kıvranıyorum hatırlamak için (halen tam hatırlamadım ama olsun)
sen kendine suç ortağı arama bazıları dersen yolarım tabi
seyyah bana bazıları demedi sen dedin
canım çok teşekür ederim. tarifi inceleyeceğim ve yapmaya çalışacağım.
kart olayından muzdaribiz. aslında hiç bu duruma gelmemiştik. eşim hiç kart kullanmaz. ben de 4 farklı kart var. nisanda sonra biraz daha rahatlayacak ama şu anda beni çok geriyor bu durum.
sadece pazar ayırmak da mantıklı. ayda 400 tl ayırsam hem market hem pazara yeter miş acaba. biz genel de pazarı o an yanımızda olan harçlıktan kullanıyoruz. ben de genelde eve stoklıuyorum. bir market açabilecek yedeğim var evde....
Kızaaam!!!!!
Seyyah ''bazıları'' demediği halde yolmuşun onu sen
Kimbilir ona kaç tane ünlem fırlattın
kızlar merhaba
az sonra allah kabul ederse namazımı kılıp sonrasında da spor yapıcam. vermem gereken 3 kilom var.
şimdi kızlar size sormak istediğim amma velakin birbirnden tamamen bağımsız iki şey var....
1. profiterol tarifi istiyorum. benim gibi beceriksiz bir ev hanımının yapabileceği ve anlayabilceği dilden olursa çok sevinirim. :26::26::26:
2. daha önce de 1-2 kere konusu geçmişti. bizim kartımızda şu anda 1700 tl takist var. bunun 700 tl'si doğalgaz tesisatı, 200 tl si kar lastiği, 150 tl si geçen yıl gittiğimiz tatiln taksidi (elimde peşin param varken o an nerenin davulunu çalıyordum ki böyle bir salaklık yaptım bilmiyorum). ufak tefek başka şeylerde olunca taksit bu inanılmaz rakama ulaşıyor. her ay en az 3000 tl kart ödüyoruz.
biz bu aydan itibaren kart kullanmayı mümkün olduğunca en az düzeye indirip 400 tl'den az olan rakamları peşin çektireceğiz.
her ay kart kesiklince aylık toplu alışverişim karttan yapıyordum. mazotta karttan. çok nadir ay için de markete gidiyorum. yoğurt, yumurta bittiğinde.
siz mutfak masrafı diye para ayırıyorsunuz ya. bu parayı sadece mutfak harcamaları için mi kullanıyorsunuz. yoksa içinde deterjan, kağıt grubu, kişisel bakım ürünleri falan da var mı.....
biz 3 kişiyiz canım. bir de bu şekilde denicem. başka türlü kurtulamayacğım bu karttan.ben pazara her hafta için 25, yani aylık 100lira ayırıyorum ama iki kişiyiz genelde 20 yetiyo haftalık..
birde kasap için aylık 50 60 ayrırıyorum..
gerisini karttan alıyorum..siz kaç kişisiniz bilmiyorum ama bizim gibi çok harcaman olmuyosa yeter..
bir ay bi dene bakalım yettirebilecekmisin olmadı gelecek ay biraz daha ayırırsın..
profiterolü bilemicim ama tarif veren olursa yaparım bende:))) ya şu mutfak işi tamamda tatlıyı sevmediğim için yapmıorumda kocişde tam bi tatlı canavarı bende öğrenip yapim bari:)))
ikinci soruna gelirsek tatlım biz evde iki kişiyiz:)) ben alışverişimi evlendim ilk iki ay parça parça yaptım ne lazımsa gidip alıodum ve 1 ayda tam 600-700 arası bişey harcadım ama nereye gitti bilmiorum tabi:) sonna buraları okumaya başladım mutfağa 400 tl ayırdım bi ay eşimlede karar verdik gidip aylık alışveriş yapıorum bu yaklaşık 150-200 tl tutuyo:)))
ki şu anda alışveriş işini tamamen çözmüş biri olarak söylüorum 200 tl bile tutmuyo bunun içinde deterjan ,salça,sıvıyağ,baklagil,yani aklına ne gelirse bi markette bulunan herşeyi alıorum şu var mesela bi ay
sıvıyağ 10 lt alıorum:)) tuvalet kağıdını 36 lı alıorum bi nevi stok yapıorum bozulmıcak şeyleri
diğer ay 5 kilo salça alıorum 10 lt yumuşatıcı alıorum vs... her ay bişey stokluorum böyle böyle ortalama 180 tl yi markette hallediorum
pazara ve arada çıkan süt yumurtayada 100 tl ayırıorum:)))
geriye mutfaktan kaldı 100-120 tl oda bana kalıo ama ihtiyaç olursa yada uygun bişey bulursam ucuz alıorum:))) kişisel bakım şeylerim hariç
onuda aylık kendime 200 tl harçlık ayırıorum ordan karşılıorum mesela mutfaktan ne kaldıysa üstünü harçlığımla takviye edip her ay mininmum bi çeyrek alıorum:))))
kıyafetide kredi kartından çekioruz aylık ödemesi 100-150 tl falan oluyo 15-20 tl bişey görürsem bunu paramla alıorum ama 60-70 tl ve yukarısıysa kredi kartından geçirioruz
biraz karışık oldu canım ama idare et:)))))
şimdilik böyle bi düzenim var.... ha bide kumbaram var eşimle ortak ordanda aylık 40-50 ne çıkarsa o oluyo elimde kalanlarıdah koyunca bi 200 tl her ay kenara atabiliorum Allah bereket versin:)))
Allah kabul etsin canım..kızlar merhaba
şimdi kızlar size sormak istediğim amma velakin birbirnden tamamen bağımsız iki şey var....
ben pazara her hafta için 25, yani aylık 100lira ayırıyorum ama iki kişiyiz genelde 20 yetiyo haftalık..
birde kasap için aylık 50 60 ayrırıyorum..
gerisini karttan alıyorum..siz kaç kişisiniz bilmiyorum ama bizim gibi çok harcaman olmuyosa yeter..
bir ay bi dene bakalım yettirebilecekmisin olmadı gelecek ay biraz daha ayırırsın..
benim gördüğüm 2 şizofren var ikisi de eşlerini kıskanıyorlardı kafadaan aldatma senaryoları kuruyorlardı.
ama hemşire arkadaşımın boşandığı çocuk için paranoya dedi. o çocukta müthiş yalan da vardı.
eşimin eniştesi şizofren ama iki evladı var çok iyiler pırlanta gibiler yardımsever misafirperver.. biri doktor diğeri öğretmen.
bi tane daha tanıdığımız var o da şizofren ama onun çocuğunda artı eşimin iş arkadaşında bir takım gariplikler var.
%15 de az değil yani genetik açıdan..
benim teyzem gelin aldı yazın başka bi köyden.
kızın babasının akli dengesi yitik ve malesef bizim gelinimizde de bişeyler var. şizofren değildir belki bilmiyorum ne olduğunu.
keşke söyleselerdi o kadar kul hakkına girdiler ki olan dürüst çalışkan teyzemin oğluna oldu
canım yaa benim eltim eşini herkesden kıskanıyor buna ben ve eşinin öz teyzesi de dahil.
şizofren olma ihtimali var mıdır..
yoksa sadece kıskançlık içieren başka ruhsal hastalıklar da var mı?
hemen şizoya bağlamak istemem korkarım valla:18:
olsun seni bizim gözümüzde dereceliksin
ilahi karanfil
sen de benim steve jobs'ımsın
ey arkamdan sallayanlar
titreyin ve kendinize gelin
bendeniz günde 5 saat uykuyla yaşan bir insanım
bu saate değil de arkamdan attığınız saate kadan evi süpürmüş silmiş kahvaltı hazırlamış kahvaltıda yeğenlerimi ağırlamış 5 tane ingilizce masal kitabı çevirmiş fırına patates köfte atmış araya 3 belgesel sığdırmış 2 brifing vermiş (yeğenlerime sigaranın zararları ve duanın gücü üzerine) bi insanım
bilmem anadabildim
bikaç gündür bi de buna yürüyüş eklendi ama bugün misafir olduğundan gitmedim
arkadaşının msn den yolladığı isteği bile anlayamayan da kocasına yaptıran ben mi
ayyy sorma evacım yaaa eşim bugün ne büyük olay atlatmış.
hastanın birinin 500 tl lik ilacını sen düşür..
kırılsın
neyse doktorlar form bişey doldurmuş firmadan örnek numune istemişler..
ucuz atlattık yaa
Allah kabul etsin canım..
canım ben kart kullanmıyorum.
mutfak alış verişi olarak değil market diyip toptan ayırıyorum. pazarı da marketi de deterjan vs de ona yazıyorum ve bizim bu ay 300 küsür tuttu
ama bizim köyden şurdan burdan gelenler de var tabi.
25 pazar için çok değill mi bizim 10 filan gidiyo
geçen bi pazar gördüm 2 gün kollarım acıdı 9 tl tutmuş.
pırasa 1 kg 75 krş
kırmızı lahana kocaman nerdeyse 3 kilo 1 tl
kırmıcı turp 1 kg 75 krş
yeşil turp 1 kg 1 tl
maydonozz iki bağ 1 tl
tere 2 bağ 1 tl
elma 1,5 kg 2 tl
marul 1.5 tl
bu arada siz ne cici yoluşuyosunuz
evet ya çok şükür.500 tl mi
ayyyy neyseki doktorlar bi çare bulmuşlar
bi anda 500 kağıt gitcekti vah ki ne vah
yine ucuz kurtulmuşsunuz canım helal paraydı demek
canım bizim de 10 tl tutumuş 1 tl de brokoli vardı onu unutmuşumkaranfilcecim ya benim pazarım hiç tutmazsa yani minimum 15 tl tutuyo annem ya:)) ben hiç 9 tl pazar yapmadım:)))
geçen pazarımı yazim mesela
2 kilo bal kabağı=3 tl (misafir gelcek diye çok aldım gelmedi onlarda)
1 karnıbahar=3 tl
marul=1.5 tl
3 kilo portakal =3 tl
yarım kilo brüksel lahanası=1.5 tl
1 kilo muz=3 lira
15 tl:)))) bu benim minimum pazarım hadi balkabağını bir kilo alsaydım havuç mavuç alcaktım gene 15:))) düşmüyo bu sabit abarttığımda 20 de oluyo:)
benim de yapmam lazım ama benim tırt bi film için oturma şansım yokgüyya sirkecinin cocostar kurabiyesinden yapacaktım
tırt bir film için oturdum kaldım
ben kışın pazara gidemiyorum
sebze meyve alış verişimi yanıbaşımızdaki marketten yapıyorum
bugün gittim
ıspanak 1.200 gr yaklaşık, kilosu 2,39
patates 3 buçuk kilo, kilosu 79 kuruş
mandalina 1 kilodan biraz fazla, kilosu 2.95
ve de muz, o da 1 kilodan biraz fazla, kilosu 4.25
toplamda 14.90 tuttu
pazarda fiyatlar nasıl, hiç bilmiyorum, gidemediğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?