Kirli Çıkılar )))

kızlar yazdıklarınızı atlaya zıplaya okudum geçtim
1 günün onca mesajını tek tek okumaya kalksam gözler :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: :111: olacak
özellikle adımın geçtiği yerlere dikkat kesildim herhangibir soru ya da bana verilen cevap var mı diye ?

papatyacım profiterol tarifim

1sb un
1sb su
3 yumurta
yarım paket murtalar hariç tüm margarin
1 fiske tuz
yarım tatlı kaşığı şeker

yumurtalar hariç tüm malzeme öncelikle su kaynayan suya margarin ve sonra un , tuz ,şeker karıştırılır.
un helvası kıvamında olacak , hamur soğutulacak .
yumurtalar tek tek kırılacak (burası çok önemli ) mikserle iyice karıştırılacak .
önceden ısıtılmış fırında kapağı hiç açılmadan (diğerli kısım) 200 derecede 1 saat pişirilecek.

içerisine iç krema sürülüp ,üzerine çikolata sosu dökülecek.

iç krema için; 2.5 sb süt
3 yk nişasta( ben kremalardaki un kokusunu ve tadını sevmem o nedenle nişasta kullanırım)
1 çay bardağı şeker
1 pk vanilya
arzu edilirse 1 yumurta ( ama ben kullanmıyorum)

üstü için çikolata sosu demiştik ama çikolata sosumuz yoksa

3 yk kakao
2 yk nişasta
1 çay bardağı şeker
2-3 bardak süt

insanoğluyuz hepimiz etten kemikteniz hepimizin iyi ya da kötü yönleri ,huyları vs vardır ama bunların insanın onurunu kırıp kırmaması çok önemli bence evlilikte , birliktelikte...
seyyahcım ben yine evlenecek olsam eşimle evlenirdim sebeplerine gelince hangi birini sayayım ama yazabileceğim kadarını daha doğrusu paylaşmak istediğim kadarını paylaşayım
eşimin bana ve çocuklarıma karşı her konuda şu ana kadar hep anlayışlı , ilgili ,sabırlı ,sevecen tavırlarını gözlemledim.
ben evlilikte ne kadının ön planda olmasını ne de erkeğin ön planda yani dominant yapıda olmasını isterim ...
herkes kendini medeni sınırlar içerisinde saygı ve sevgi çerçevesinde ifade edebilmeli ve istişare edebilmelidir.
bir de eşimi sık boğaz edip durmam ben de sabırlıyımdır ( ki sabırlı olmak ve ben gençlik yıllarıma bakınca çok uzağız ama zaman içerisinde insan ne güzel kendini terbiye ediyormuş
fazlalıklarını yontup eksikliklerini tamamlamaya çalışarak , insan kendini de isterse eğitebilme becerisini gösterebiliyormuş)
eşim de beni hiçbir konuda sık boğaz etmez , bana çok güvenir kararlarıma saygılıdır ve de destekçimdir...

iyi bir evliliğin özellikle inatlaşma zemininde asla olamayacağını düşünüyorum.

samimi saygılı ılımlı sevecen anlayışlı sabırlı bir temel üzerine oturtulan evliliğin tadına doyum olmayacağına inanıyorum

ve de son olarak şunu söylüyorum annemin meşhur lafı ''şimdilik iyiyiz seyyahçım '' çünkü yarının neler getirip , götüreceği hiç belli olmaz değil mi ?

Son düzenleme:
günaydın kızlar

seyyahcım ben eşimden menunum biz de tek bir taraf dominant değil gerçi benim kuzum çok sakin bir adamdır bendeniz de azcık cadı tabiatlı olduğumdan herkes benim lafım geçer sanır eşimin de işine gelir ama biz hep ortak karar alırız niyeyse zaten bir yerden sonra aynı doğrultuda tepki verir olduk körle yatan şaşı kalkar meselesi

yalnız evliliğimizin ilk yıllarında çok sevgili bir adet arkadaşı ve kendi ailesiyle ilgili lafımı dinlemediği için bozuktum eşime burnunun dikine giderdi sonra sonra başımıza onca gelenden sonra o konuları da aştık pambık oldu benimki

ben memnunum keratadan Allah herkese daha iyisini nasip etsin

gunaydın kirli çıkılar
sabah çook zor uyandım sanki birileri beni yatağa yapıştırmış gibiydi kalkmak istiyordum ama bir kuvvet beni çekiyordu resmen kazıyarak kaldırdım kendimi

günaydınlar herkese

ben eşimden memnunum ama
bazen hiç olmayacak konularda inadı tutar nuh der peygamber demz tavırları vardır(mesela mutfağa girme halı açık renk herşeyi yere döküyorsun derim o bu huyundan vazgeçmez ben çay koycam der çayın yarısı yerde halının üstünde -hergece yaşanan olay )
ya da iyi niyetinden yaptığı bazı saçmalıklar olabiliyor ama bilerek kırmaz hiçbir zaman
çok dediğim dedik değildir
her işide bana sorarak yapmaz ama genelde sözümü dinler:)

hımm eşimi nasıl biri?
bikere bena hala aşık bir adam. şapşalım benim sabah 6 da kalkar işe gitmek için beni öpmeden gitmez....
bensiz hiç bir şey yapmaz.
ay ne bilim çok iyi bir kocadır işte.
tek bir kusuru vardı. çok kıskançtı. şimdi ılımlı kıskanç :)))

papatyacım ben mutfak+ manav(pazar) + kasap hepsine ne harcadıysam eşimin bana verdiği 460 tl den harcıyorum

mesela bu ay defterime baktım 286 tl harcamışım hadi 300 diyelim

ama eşim aylık en az 40-50 tl lik çerezini kendi alır gelir

eve gelirken pek eli boş gelmez illaki meyve suyu - kola ,çikolata ,tatlı vs alır ( o zaman da ben pek o tip şeyleri almak zorunda kalmıyorum)
kayınvalidemin yeğeni manav hemen hemen tüm sebze meyve oradan kayınvalidem tarafından karşılanır
varsa eksik ben ilave ederim gerekirse
ben kış geldi doğru düzgün pazara gitmedim
gittiysem de eksik 2-3 parçayı aldım 5-6 tl anca verdim.
her hafta süt balık hep kayınvalide -kayınpeder tarafından karşılanıyor
yoksa 300 tl filan mümkün değil yetmez ama ben de parayı bol buluyorum diye harcayayım demiyorum

Son düzenleme:
gunaydın kirli çıkılar
sabah çook zor uyandım sanki birileri beni yatağa yapıştırmış gibiydi kalkmak istiyordum ama bir kuvvet beni çekiyordu resmen kazıyarak kaldırdım kendimi

sirkencim ben de sabah dayak yemiş gibiydim

dün lazere gitmeden önce midem ve kalbim resmen ağrıyor kramplar giriyordu korkudan
sonradan çıktı resmen acısı ben rahata kavuşunca her yanım kasılmaktan öyle acımışki sabaha kadar ölü gibi yatmışım
çok germişim kendimi

x dinlenme tesislerindeki 3 numaralı wc de işimi görüyorum mu yazmış yoksa
deli bunlar yaa
aslında facebook bir nevi indikatör oldu artık kim nasıl hal alıyor çok güzel seyreyleyebiliyor insan
yok..
vayy çocukluğum buralarda geçti demiş..
gece yatmadan önce yaptımm kokoşları o yorgunlukla bekleyemedim ve üstüne pudra şekeri sallayıverdim.
ama bi dahakine yaparım inşallah
bu arada bi daha yapar mıyım bilmiyorum :111:
ayy nasıl zoruma gitti..
o içle dış bi türlü eşleşmedi.
iç harç dağıldı durdu.
bence onu 2 yumurta akı anca paklar.
Allah tan sonuç güzel oldu..
o kadar zor sığdırdım ya iç harçları zaten her an bi yerden fırlayacak gibi duruyorlardı ben ondan fırında çatlar bekliyordum.
Allaha şükür çatlamadı.
sabah eşime koydum 2 tane.
yemiş çok beğendi.
ıslak kuraiyeden güzel dedi

sanki bizi anlatmışsın
ilk yıllar zorlu oluyor
evlilik bizde 1 yıldan sonra oturdu.

aynı biz..
benim bugün misafirim var ya ben milletten otlanayım

karanfil ben içlerini daha minik yapmıştım bir de benim yumurtalar iriydi ondan belki yumurta akının hacmi de daha fazla olmuş olabilir; tarifte dediği gibi önce hindistan cevizli karışımı yuvarladım koydum bir köşeye sonra da dış hamurunu yuvarladım şekil verdim.

ne bilim en son aldığımız yumurtalar da large dı yani
neyse atlattık.

film gecesi yapıyom kendime
sen nediyon burda nöbeti devralmaya mı geldin
yürü git kocişinin yanına

bende film izliyodum
bir gecede 2 film izledim uykum gelmeyince
kocişin yanına gidince dönüp duruyorum depüklüyo beni

eşim dediğim dedik hiç değildir
hatta bir karar alınacaksa ben ne dersem ok.der.,
sevmediğim huyu bensiz bişey yapmaması
markete bile gitse beraber gidelim der..
bende bu kadar siyam ikizliğini sevmem bunalırım
başkada iyi adamdır severim kendüsünü

Kızlar selam, hep aynı yerlere takılıyorum biraz keşfe çıkayım dedim sizlere rastladım :)) Zaten bazı arkadaşlarımda buradalarmış

Mutfak masrafları acayip muzdarip olduğum bir konu.

Kimseden farklı yemiyoruz, çeyreğimiz kadar alışveriş yapanlarla soframızda aynı şeyler var ama herşey alıp başını gidiyor nereye gidiyor bilemiyorum :)) Tamam ekolojik pazardan alışveriş yapıyorum dolayısıyla sebze meyve alışverişi tavan yapıyor ama sırf bu değil ki ...

Sizleri takip edeceğim gibi geçmişi de inceleyeceğim.

Son düzenleme:

vealeykümselam hoşgeldin canım

hoşgeldiin

günaydın herkese.
market pazar konusu açılmış.
papatyacım ben aylık harcamamı hafta bazında dörde bölüyorum.
haftalık alışveriş yaptığım için.
artarsa birikim olarak kenara koyuyorum,diğer haftaya devretmiyorum.
öyle stok yapmaktan hoşlanmıyorum.tıkış tıkış dolaplar ruhumu daraltıyor.
hele dediğin gibi 10 yıllık giysi ne demek canım ya.hem ziyan hem günah.bu konuda kendine bir dur de.
senin gibi arkadaşım vardı,etiketiyle senelerce dolapta bekleyen giysiler yığın oluyordu artık.ona çok kızıyordum,çok söyleniyordum,alma artık diye.
dırdırımdan kurtulmak için bayağı azaltmıştı garibim.
sen de bir dolap detoksu yap,ihtiyaç fazlasını dağıt,bir süre yasak koy kendine,kurtulursun inşallah,alışveriş bir bağımlılık.

eşim....
eşim benim eşim.diğer yarım,yokluğunu düşünmek bile istemediğim insan.
çok mu iyi,çok mu mükemmel,hayır,ee ben de değilim.
ama ruhu ruhuma uyan,gölgesi bile yeten biri benim için.
biz beraber büyüdük,kimsenin desteğini almadan her zorluğu beraber aştık.
el yordamıyla öğrendik hayatta kalmayı.hiç bir imkan ayağımıza gelmedi.hep mücadele ettik.
yorulduk belki ama minnet borcumuz yok hiç kimseye.
taban tabanı zıt zevklere,ilgi alanlarına sahibiz.
yine de güzel gidiyor 17 senedir çok şükür.
küçük yaşta yanlış tercih yapmadığım için mutluyum.

bende haftalık bazında yapmaya çalışıyorum
ne eksikse onu alıyorum ekstradan birşey alınmasın bozulmasın diye
liste yapmadan gitmem markete onun haricine de çıkmam
2 kişiyiz bakliyat yağ deterjanlar vs 50 tutuyor(çamaşır deterjanı eşimin iş yerinden vermişlerdi 4 paket hala onları kullanıyorum)
bulaşık deterjanı her zaman alınmıyr zaten
birde mutlaka her yeri didik didik ararım nerde ne ucuz bakarım
ıvır zıvır almam
eşim bazen ekmek alırken cips alır
pazara gidemiyorum geç oluyor
hava aydınlanmaya başlayınca gidicem şimdilik manavdan alıyorum
onuda fazla fazla almam ne eksik varsa azar alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…