farmasicim karanfilcenin poğaçasından yapmış mıydın canım
fırında kaç derece ve kaç dakikada pişiriyorduk
evacım normalde mayalı hamurdan yapılan şeyler 30-40 dk arası pişer
içine kürdan batırırsın içi hamur değilse pişmiştir
amanıınçok sağol farmasicim
ben hiç mayalı hamurla poğaça yapmadım
fırını kaç derece yapayım canım
amanıın
eva dökül dökül
175-180 derece idealdir piştiğini kokusundan ve renginden anlarsın yada aç fırını poğaçaların altını kontrol et kızardıysa tamamdır
evacım kusura bakma canım sağolsun sirkenciğim imdada yetişmiş
ben telefon ile konuşurken piyasaları takip ederken bugünün karını cebe indirirken
allah bereket versin farmasi. hem kuzuları hem de cebi doyurdunbecerikli kadınsın vesselam
aslında ne zman kullancana bağlı değişir bu soru bence:)) kısa zman için kullancaksan mesela 4-5 ay içinde hiç altın riskine girme kalsın para olark ama ben birikim yapcam yeri yok öylece biriksin diosan altın uzun vadede hep kazandırır yatır altına dokunma unut gitsin o parayı hiç bi işlem yapmasan bile üstünde 2 yıl sonra değer kazanmış olcak:))))bugün kendime birikim planı çizdim
mart ayından sonra kenara ne kadar atabilirim hesapladım
onun dışına çıkmamak içinde düzenli gelir gider listesi oluşturdum
şu konuda kararveremiyorum
yardıma ihtiyacım var
birikimi para olarak mı tutmalıyım yine altın mı almalıyım
ve peksimetlerim pişti
badecim ailemin saadetini borçlu olduğum yiyeceklerden biri haşhaşlı peksimetler
farmasi bugün gene seri üretime geçmişin vallahi
benimde aklıma akşam yemeğine sosyete mantısı yapmak geldi
dolapy,ta hazır kavrulmuş kıyma var pazardanda iki tane yufka aldım
bugünki menüm
marcimek çorbası(dünden kalan)
sosyete mantısı
köfte(dünden kalan)
salata:))))
Eki Görüntüle 626855
aslında ne zman kullancana bağlı değişir bu soru bence:)) kısa zman için kullancaksan mesela 4-5 ay içinde hiç altın riskine girme kalsın para olark ama ben birikim yapcam yeri yok öylece biriksin diosan altın uzun vadede hep kazandırır yatır altına dokunma unut gitsin o parayı hiç bi işlem yapmasan bile üstünde 2 yıl sonra değer kazanmış olcak:))))
sorunun cevabı zmana göre değişir uzun zmansa altından korkma....
bnede gidimde bari mantıcıklarımı yapim çok seviorum bu sosyete mantısını çok pratik kolay ve lezzetli tavsiye ederim
ayrıca farmasicim bizde çok haşhaş kullanırız ama bizimki siyahtır genelde hiç sarı haşhaş hatırlamam
hatta ben bizim orda en çok haşhaş üretildiğini snaıodum senin peksimetin farklı bi türevini bizde yapıoruz bi arada ben yapim adıda amasya çöreği:)))
ben peksimeti hep tatlı bişey zannederidm meğerse tuzlu bildiğimiz haşhaşlı çörekmiş:))))))))
ve peksimetlerim pişti
badecim ailemin saadetini borçlu olduğum yiyeceklerden biri haşhaşlı peksimetler
Eki Görüntüle 626855
biraz dinlendim şimdi sıra tatlıda
kalburabastı yapmaya marş marş farmasi
canım amasya çöreğini de bilirim o da burgu burgu yapılıyor değil mi ?
tabi tabi eksik kalmasın bu ayı atlatayım ben eşimi kampa sokacam spora başlıyor benimlenbenim kocişimin sizinkilerden neyi eksik
azcık göbeklendireyim adamı kapmasınlar
şimdi bütün aile mutlu mesut geziyosunuzdur evin içinde
farmasi benim komşu teyze seni görse dünya aleme yayın yapardı
ben her hafta başı kek poğaça filan yaparım eşim sabah kahvaltıda yesin diye
bunu duyunca''pii ne biçim kadınsın sen erinin evini yıkacaksın,pasta börek anca misafir gelince pişer müsrif olma''demişti
evet :)))) 4 kez katlıosun açıosun katlıosun açıosun sonna dinlendiriosun sonna burgu burgu tepsiye diziosun sizin peksimetin
daha büklümlü ve siyah hali çünkü biz hep siyah haşhaş kullanıoruz:)))))
o daha iyi kafa yapıo benden sölemesi bak:)))))
kızlar fırın makarnayı hiç hazır kremalı mantar çorbasıyla yapan var mıben bir yerde yedim, çok güzel olmuştu. soramadım da ne olduğunu düşündük kızımla, galiba hazır çorbaydı dedik. denedik biz de, evdekiler de çok beğendi. ben aslında hiç hazır çorba kullanmam. ama bunun için bulunduruyorum bir iki tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?