Kirli Çıkılar )))

MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya

İÇ HARCI İÇİN;

istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates ,mantar,biber,mısır,zeytin)

SOSU İÇİN;

yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI;

3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .
Hawarcım burda tarif..

kızlar canlarım iyi akşamlar...
yarın profitorel yapayım dedim de içine krema sıkmak için benim şu sıkma şeysinden yok...
kaşıkla falan yapsam olmaz mı?????????
ben yarını da tatil ilan ettim kendime....

ben soruyu yanlış okumuşum acıktım ondan sanırım farmasi cvplamış zati

Son düzenleme:

canım olmaz mı hiç benim de öyle aparatım filan yok

ben bezeleri bıçakla ikiye kesiyorum tatlı kaşığı ile arasına kremasını koyup kapatıyorum o kadar

bende de yok o sıkma şeysinden marketlerde denk geliyorum ama güzel bir şey alayım diye erteleyip duruyorum

profiterol hamurlarını da tatlı kaşığıyla dolduruyorum

Bende bugünki menümü yazayım;
Tarhana çorbası
eşim için salçalı spagetti başka makarna yemiyo adam
annemde yaprak sarması yapmış eşim gelirken alıcak
karalahana salatası tatlı yapmadım kendimi halsiz hissettim

afiyet olsun canım

çok taşekkür ederimmm canım cumartesi kuzenlerim gelecek büyük ihtimal bende pizza yapayım dedim

tatlı kaşıda olur bide saydam poşetler varya canım, onun içine koyup alt kısmını çok az kesip onunlada yapabilirsin, benim arkadaş yaparken görmüştüm

bizim menüdede
eşim ve kızıma,
tarhan çorbası, et sote, bulgur pilavı
bana önceki günden kalan zeytinyağlı fasulye, karnıbahar ve brolkoli haşlaması yoğurt

bizim menüdede
eşim ve kızıma,
tarhan çorbası, et sote, bulgur pilavı
bana önceki günden kalan zeytinyağlı fasulye, karnıbahar ve brolkoli haşlaması yoğurt

afiyet olsun
menüler çok güzel

kızlar sizlere bişey sormak istiyorum kaynanam fırında yağlı çörek yapıyor sabah kahvaltısına çok güzel oluyor benimde canım felaket bi şekilde o çörekten istiyor netten aradım bulamadım dünden dolayıda aramız biraz limoni arayıp tarifi sorsammı sormasammı?

seyyahın sokakta başına bişey mi geldi
en son bakkala gidiyorum diye topikten ayrıldı
bir daha kendisinden haber alınamadı

ben profeterol yaparken sıkma torbasından kullanmıorum onun bulaşıgıyla uğraşamıorum:))) tatlı kaşığıyla koyyorum içini:)))
ayrıca buzdolabı poşetinin altındaki köşeden makasla minnacık bi kesik attıgında poşetin içinede krema koydugunda sıkma torbası yapmış olursun:))))
çok pratik bişey atılması ve yıkanmamasıda ekstra pratik bende sıkma torbası oldugu halde kullanmıorum çok gereksiz bi icat tabi bi pastaneniz yoksa:)))

ayrıca bugün bana ELEKTRİK FATURASI GELDİ TAM TAMINA 285 TL
ilk gördüğümde kalpten gidiodum bu ne diye:) farmasiyide geçtim ya gözüm arkada kalmaz dedim:))) gecikmiş borçta yoktu
elektrik şirketini aradım neyin nesi diye
bana temmuz ayından kasım ayına kadar elektrik faturası sırasıyla
15 tl,7 tl,5 tl,3 tl en son kasım ayındada 0.60 kuruş gelmişti bizde kendi kendimizi ihbar etmiştik böyle böyle diye gelip elektrik sayacını değiştirdiler
aslında bu ayki faturamız 50 tl imiş kalan 235 tl de bu 5 ayda ödemediğimiz faturalarmış :)) bende bu saate kadar göndermediler kesin unuttular diodum unutmamaışlar:))
bana bi atasözünü hatılattı bilmem bilirmisiniz?

YAZIN YEDİĞİN HURMALAR KIŞIN K.ÇINI TIRMALAR:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…