size bişe itiraf edim ben hiç fırın makarna yappmadım:)))
ayrıca mantar çorbasıyla ete sos yapmak süper bişey:))))) insanlar çok zeki yahu
kızlar canlarım iyi akşamlar...
yarın profitorel yapayım dedim de içine krema sıkmak için benim şu sıkma şeysinden yok...
kaşıkla falan yapsam olmaz mı?????????
ben yarını da tatil ilan ettim kendime....
yarın profitorel yapayım dedim de içine krema sıkmak için benim şu sıkma şeysinden yok...
bende de yok o sıkma şeysinden marketlerde denk geliyorum ama güzel bir şey alayım diye erteleyip duruyorumkızlar canlarım iyi akşamlar...
Bende bugünki menümü yazayım;
Tarhana çorbası
eşim için salçalı spagetti başka makarna yemiyo adam
annemde yaprak sarması yapmış eşim gelirken alıcak
karalahana salatası tatlı yapmadım kendimi halsiz hissettim
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya
İÇ HARCI İÇİN;
istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates ,mantar,biber,mısır,zeytin)
SOSU İÇİN;
yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI;
3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .
Hawarcım burda tarif..
bizim menüdede
eşim ve kızıma,
tarhan çorbası, et sote, bulgur pilavı
bana önceki günden kalan zeytinyağlı fasulye, karnıbahar ve brolkoli haşlaması yoğurt
peksimet marketlerde daha çok kurutulmuş kıtır ekmek gibi olanlar, yöresel farklı demek ki.
Eki Görüntüle 627137 Eki Görüntüle 627138
çok taşekkür ederimmm canım cumartesi kuzenlerim gelecek büyük ihtimal bende pizza yapayım dedim
tatlı kaşıda olur bide saydam poşetler varya canım, onun içine koyup alt kısmını çok az kesip onunlada yapabilirsin, benim arkadaş yaparken görmüştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?