tatil benim dışımda herkese geldi
hergün 3 kez bulaşık makinesi çalıştı
abartısız hergün çamaşır makinesi çalşıtı
çocuklarının kıyafetleri kirlenmiş tamam başka kıyafeti yoktur yıkarsın ama koca bir bavulla gelip zırt bırt yıkatmak istemen biraz ayıp değil mi
heleki gideceğin gün yıkatmanın ne gereği var git evinde yıka
ev kombilili duvardaki derece 23-25 arasını gösteriyor ev bize göre resmen hamam hanımın birisi ay üşüdüm üşüdüm diyor ayağında ince çorap üzerinde normal gömlek yaz kıyafeti tabi üşürsün
misafire terlik verirsin hadi üstüne birde patik veriirsinde çorapta istemesi biraz yüzsüzlük kendin niye getirmedin
genelde yemekli misafirim çok olur bekarkende evde hep ben yaptıgıma yemeklerim beğenilir
adam çiğ köfte yiyor dışarıda kebab filan yiyor eve gelince pirinç pilavında karabiber atmışsın acı yiyemedim diyor
kiiiiii pilavda karabiber koymadığım halde desem ki tereyağ kullandım yok sıvı yağ ile yaptım ama kusur bulacak ya
adam her bir yemeğe kusur arıyor
şu tatil sürecinde o kadar çok yemeğim çöpe gitti ki içime oturdu oturup ağlayacaktım birgün bunların hesabını nasıl vereceğim diye açlıkla terbiye olmaktan çok korkarım yemk çöpe gidince
evde yemek hazır hani dünden kalma filan da değil sabha dışarı çıkmadan hazırladım ama gıcıııık enişte bey tutturmuş dışarda yiyelim çift maaşsınız ne yapacaksınız o kadar parayı diyor kızı birinci sınıf ilk karnesi gezmeye ikea ya gittik orada özel tasarım çocuk odaları var döşeli çokta şirin çocukta beğendi eee teyzen karne hediyesi alıversin diyor
tam tüm misafirler gitti hoooop bi telefon büyük ablam aradı biz size geliyoruz süpriiizzzzz bursaya girdik inanmazsınız küçük ablam gitti yarım saat geçmedi o aradı
çok sıkılmışlar anlıyorum ama biziede sıktılar adam diyor eğlenceli yer olsun kalabalık olsun ama bunalmayalım para harcanacak bir yer olmasın yaaa sabırrr
çok merak ettiğim bir soru var siz böyle bir yere gezmeye gittiğinizde dışarıda yapılan tüm harcamaları ev sahibine mi ödetirsiniz hiç mi elinizi cebinize atmazsını en basititnde dıaşrıda içilen bir çay parasını bile 75kr için bile usulen ödemek için kasaya doğru bile mi yönelmezsiniz ve aynı kişiler sizin evinize gelincede roller değişip misafire mi ödetirsiniz hepppppp
özeti biz maddi olarak göçtük çok açılmamaya çalıştık ama sayı fazla olunca oluyor toplamda 7 aile sayısız çocuk geldi geçti
ayyy birde yine birşey keşfetmişler dolapta bitki çaylrını kahve çetişlerini görünce kiiii görünürde değil kapalı kapak arkasında ama
yemekten sonra usulen dedim ki çaydemleyeyimde çay içelim
biri diyor ben türk kahvesi alayım biri diyor ben nescafe diğeri soda öbürü adaçayı istiyor çocuklara süt eşimde bana bakıp bende bir soğuk su alayım üstüne dyor
dedim hayırdır teker teker gelin
ablamların biri dsmart kullanıyor sorduk naıl memnunmusunuz internetle berabar nasıl çekim hızı dedim enişte bey direk verdiği cevap ondaki filmler hd kalitede bu senin tv de izlenmez at bunu çöpe benim tv de arçeliğin 72 ekran tv si ne olursa olsun çöpe atmam
daha önce mardinde görev yaptıgıma gümüş aksesuarlar almıştım ordan ama hiçte ucuz değillerdi adam aman doldurmuşsun evi gümüşle bedava mı dağıtıyorlardı diyor
bende burada beğendikleri bir gümüşçüye soktum ne beğenseler pahalı diye almadılar halbuki hen 5 yıl önce o fiyata almıştım ve daha ağırdı ben öyle dedikçede deli oldu
toplamında bunun gibi bir sürü ıbıdık zıbıdık konular gidenler memnun ayrıldılar ama eşimle uzun zaman kimseyi misafir etmeyi düşünmüyoruz
benim en menun kaldıgım ise eşimin amcasıydı şeker gibi adam ne yapsam beğendi menun oldu hoşuna gitti eğlenmek hoşuna gitti adamcağızın bir sürü dua etti gitti
her hafta hastaneye giden tipler vardır ya
ben de adliyeyi mesken tuttum. son adliye işimdi, bundan sonra gitmek yok.
bugun de asliye ceza mah. deydim. yurtta iken yangın çıkmıştı, müşteki olarak ifade verdim. yurtta çalışıyorsan adliyeden çıkman mumkun değil zaten. şükür ki ev yakın. oğlanı da karşı komşu dedeye bıraktım, memnun kaldı çocuk.
bize o kadar çok adliyede iş çıkıyordu ki. mesela tanımadıgın çocuklara kayyum olarak atıyorlardı, iş yerinde işini gücünü BIRAKIP GİDİYORSUN. bilirkişi dosyaları oluyor, onlar ücretli oldugundan biraz iyi oluyordu.
başıma gelen bir olayı anlatayım. il dışındaki bir yurda kayıtlı bir kız bizim ilde fuhuş yapıyor, 18 yaş altı ancak, cezaevine girip çıkmış, çocuk dogurmuş, satmış, adam yaralama... gibi gibi bir sürü şey yaşamış bir kız. polisler yurda getiriyor, arkadaslar kızın kayılı oldugu 6-7 saatlik ile teslim ediyor, bizim personel gelmeden kız geliyor geri. sürekli getir götür, devlete bir sürü külfet ve kız asla bu yoldan vazgeçmiyor. neyse cocuk şube artık bu kızı yolda görse yurda getirmiyor, yurttaki diğer çocuklardan kaçırıp satmışlığı var bu kızın. ancak bir suca karışıyor, savcı yurda teslim edin diyor polis o zaman getiriyor. benim nöbette bir gün devriye gezen polisler bunu getirmiş. öyle sarhoşki, topuğunun biri kırılmış, mini etekli, ince çorap kaçmış. topuk ve sarhoşluk eklenince topallayarak yürüyor. sigara verin, kapıyı açın gideceğim diyor, kapıyı nasıl açayım gece 1 de teslim edilmiş, kızı elimle kaçırmış olurum. bu kapıya yürüdü, açın diye bağırıyor, kapıyı kırarım dedi. kırabilir ama kaçamaz diye düşündüm. ayakkabılığın çekmesini birden bir kaptı, kapının camını bir indirdi. sarhoşluğun verdiği cesaretle kırık camların arasından kaçtı, gece sokakta döndü arkasını bağırıyor, size açın kapıyı demiştim diye, topallaya topallaya hem bağırıyor, hem gidiyor. ben kurum adına devlet malına zarar vermekten şikayetçi oldum.
bu kız özel radyo sahibibi bıçaklamış, neden dj istediği şarkıyı çalmamış, suça karışınca polis getirdi yurda. ben yine nöbetçiyim. eyvah dedim, şarkı çalınmayınca adam bıçaklayan kim bilir bana ne yapar? kıza dedim, şu tarihte mahkeme var, cam kırmıştın ya, canım hakkını helal et, prosedür gereği şikayet etmem gerekiyordu. olsun abla dedi o da. alimaallah bana bişey yapar dedim.
yoook canım ablam çokkkk değişti daha öncede bahsetmiştim bambaşka biri oldu diye
onlar sürekli birinden bişeyler gelmesine alışmışlar
ablamın görümcesinin kızı oldu enişte koydu adını eee adını koydu yatağını aldı örümceğididr hoppalasıdır kıyafetidir aldı ne olsa adını koydu ya alacak mantıgı var
üstelik görümcesinin dördüncü çocugu bana da emri vaki hediyeler çok saçma geliyor insanın içinden gelmeli hediyenin maddi boyutu
eli boş gidilmez ama ilk karne hediyesi diye çocuga oda alınmaz aaaa bu arda yiğenimin kardeşiyle ortak kullandıgı odası var
hadi onu da geçtim ben 2,5 yıllık evliyim ve ilk defa evime geliyor insanlar yarım kilo olsun tatlı alırda eli boş gelmez orasını düşünme yokkkk
ordan bakınca çok mu yolunacak kaza benziyorum bilmiyorum sürekli teyzesi çalışıyor diyip duruyorlar eşimde sinir oluyor
konuşma arasında eniştem maaşını söyledi adam 2500 maaş 1000 ekders alıyor meslek lisesiisnde öğretmen ve haftada 3 gün okula gidiyor tam hafta gitse ekdersi tavan yapar adamın toplam maaşı 3500 ama nasıl acındırıyorlar kendilerini annemde geliş gidiş yol parasını aldılar ve annemin yanında para yoktu bankadan gidip çektiler 150 tl biz kaç aydır birlikte yaşıyoruz bırak annemden bir lira almayı harçlıgını ben veriyorum acaba ben mi yanlış yapıyorum
bıdıkcım okudukça şiştim bu ne yaaaane oldu bizim değerlerimize, insanlarımıza bilmiyorum. misafirliğin de bir edebi adabı vardır. ev sahibini yormamak, kırmamak bunaltmamak lazım hem maddi hem manevi. misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye bir söz vardır. ki sen eminim ki elinden gelenin en iyisini yapmışsındır. o ne öyle herkes başka bişey istiyo, sanki çay bahçesinde gibi, biri çay biri kahve, biri başka bişey. çok ayıp bence. multijetin dediği gibi yemekteyiz izleyerek mi böyle oldu bu insanlar anlamadım. biz bir yere gittiğimizde yapılanı beğenmesek bile çok beğenmiş gibi yerdik. küçüklüğümüzden beri böyle öğrendik, çocuklarımıza da böyle öğrettik. sonuçta o kişiye misafir gitmek senin seçimin, yapılanı beğenirsin ya da beğenmezsin. memnun olmazsan kalkar gidersin ama kusur da bulup yüzsüzce söylemezsin ev sahibine. neyse canım sen artık uzat ayaklarını dinlen canım, kafanı dinle biraz.
neden acabaEPDK nın yeni aldığı karar göre elektrik tüketimi 150 lirayı aşan yerler (evler de dahil) elektriği % 15 indirimli alacaklarmış . bu neyin dalgası böyle
farmasi arkadaşım gerekeni demişKirli Çıkılar diye girdim ama yemek sitesine dönmüş burası ne alakaysa
ah bıdığım içim şişti ben ablamın abimin evinde dolap açmam ayıptır gittiğm yere zahmet vermek istemem ayıp etmişlertatil benim dışımda herkese geldi
hergün 3 kez bulaşık makinesi çalıştı
abartısız hergün çamaşır makinesi çalşıtı
çocuklarının kıyafetleri kirlenmiş tamam başka kıyafeti yoktur yıkarsın ama koca bir bavulla gelip zırt bırt yıkatmak istemen biraz ayıp değil mi
heleki gideceğin gün yıkatmanın ne gereği var git evinde yıka
ev kombilili duvardaki derece 23-25 arasını gösteriyor ev bize göre resmen hamam hanımın birisi ay üşüdüm üşüdüm diyor ayağında ince çorap üzerinde normal gömlek yaz kıyafeti tabi üşürsün
misafire terlik verirsin hadi üstüne birde patik veriirsinde çorapta istemesi biraz yüzsüzlük kendin niye getirmedin
genelde yemekli misafirim çok olur bekarkende evde hep ben yaptıgıma yemeklerim beğenilir
adam çiğ köfte yiyor dışarıda kebab filan yiyor eve gelince pirinç pilavında karabiber atmışsın acı yiyemedim diyor
kiiiiii pilavda karabiber koymadığım halde desem ki tereyağ kullandım yok sıvı yağ ile yaptım ama kusur bulacak ya
adam her bir yemeğe kusur arıyor
şu tatil sürecinde o kadar çok yemeğim çöpe gitti ki içime oturdu oturup ağlayacaktım birgün bunların hesabını nasıl vereceğim diye açlıkla terbiye olmaktan çok korkarım yemk çöpe gidince
evde yemek hazır hani dünden kalma filan da değil sabha dışarı çıkmadan hazırladım ama gıcıııık enişte bey tutturmuş dışarda yiyelim çift maaşsınız ne yapacaksınız o kadar parayı diyor kızı birinci sınıf ilk karnesi gezmeye ikea ya gittik orada özel tasarım çocuk odaları var döşeli çokta şirin çocukta beğendi eee teyzen karne hediyesi alıversin diyor
tam tüm misafirler gitti hoooop bi telefon büyük ablam aradı biz size geliyoruz süpriiizzzzz bursaya girdik inanmazsınız küçük ablam gitti yarım saat geçmedi o aradı
çok sıkılmışlar anlıyorum ama biziede sıktılar adam diyor eğlenceli yer olsun kalabalık olsun ama bunalmayalım para harcanacak bir yer olmasın yaaa sabırrr
çok merak ettiğim bir soru var siz böyle bir yere gezmeye gittiğinizde dışarıda yapılan tüm harcamaları ev sahibine mi ödetirsiniz hiç mi elinizi cebinize atmazsını en basititnde dıaşrıda içilen bir çay parasını bile 75kr için bile usulen ödemek için kasaya doğru bile mi yönelmezsiniz ve aynı kişiler sizin evinize gelincede roller değişip misafire mi ödetirsiniz hepppppp
özeti biz maddi olarak göçtük çok açılmamaya çalıştık ama sayı fazla olunca oluyor toplamda 7 aile sayısız çocuk geldi geçti
ayyy birde yine birşey keşfetmişler dolapta bitki çaylrını kahve çetişlerini görünce kiiii görünürde değil kapalı kapak arkasında ama
yemekten sonra usulen dedim ki çaydemleyeyimde çay içelim
biri diyor ben türk kahvesi alayım biri diyor ben nescafe diğeri soda öbürü adaçayı istiyor çocuklara süt eşimde bana bakıp bende bir soğuk su alayım üstüne dyor
dedim hayırdır teker teker gelin
ablamların biri dsmart kullanıyor sorduk naıl memnunmusunuz internetle berabar nasıl çekim hızı dedim enişte bey direk verdiği cevap ondaki filmler hd kalitede bu senin tv de izlenmez at bunu çöpe benim tv de arçeliğin 72 ekran tv si ne olursa olsun çöpe atmam
daha önce mardinde görev yaptıgıma gümüş aksesuarlar almıştım ordan ama hiçte ucuz değillerdi adam aman doldurmuşsun evi gümüşle bedava mı dağıtıyorlardı diyor
bende burada beğendikleri bir gümüşçüye soktum ne beğenseler pahalı diye almadılar halbuki hen 5 yıl önce o fiyata almıştım ve daha ağırdı ben öyle dedikçede deli oldu
toplamında bunun gibi bir sürü ıbıdık zıbıdık konular gidenler memnun ayrıldılar ama eşimle uzun zaman kimseyi misafir etmeyi düşünmüyoruz
benim en menun kaldıgım ise eşimin amcasıydı şeker gibi adam ne yapsam beğendi menun oldu hoşuna gitti eğlenmek hoşuna gitti adamcağızın bir sürü dua etti gitti
altına den den koyuyorum süper cevapevet canım kirli çıkılarız biz
herşeyden tasarruf yaparız zamandan , mutfaktan, kazançtan , ömürden herşeyden ,sağlıktan
ve de hayata herşey üzerine birikim yaparız para , kişisel ruhsal gelişim , çocuk bakımı , ev işleri vs vs ....
kısacası herşeye dair tam bir birikim topiği burası
günaydın kızçeler
hayırlı cumalar
darksea bana tee dün günaydın demiş ama ben daha o sayfaya gelmediydim görmemişim sana da günaydın canım geç oldu ama
ayy senfat ben de iki tane hırsız çocuğa baktım diye cmk da ne hayatlar var yarabbim deyip duruyordum sonra da cmk avukatlığını bıraktım moralim bozuluyor diye senin yerinde olsam ne ederdim bilemedim bana da bi kadın denk gelmişti cmk da kadın 9 aylık hamile ha doğurdu ha doğuracak iki arkadaşıyla hırsızlık yapmış mahkeme önünde bekliyoruz polise dedim ki yanlışlık vardır bu haliyle yapmaz adam bana avukat hanım bu onların mesleği siz biz nasıl çalışıp kazanıyorsak onlar da bu işten para kazanıyor demişti benim gözler faltaşı olmuştu çok mu steril yetiştim nedir
kim çocuğun göbeğini adliyeye gömecekti hatırlayamadım ama gözünüzü seveyim hukukçu olmasın çocuklarınız işin aslını bilince haberleri izlemek bile işkence oluyor yahu bana okulda mı yanlış öğrettiler yoksa diye sorgulayıp duruyorsun bir de hakim de olsan avukat da iş yükü çok fazla
çarşamba bir keşfe gitmişim evlere şenlik ben, karşı taraf avukatı, hakim ve beş bilirkişi parsellerden birini unutup geldik Allah'tan üçüncü keşif hadi ben leylayım da arkadaş öbürlerine noluyorsa üstelik hakim adliyede keşif zaptı yazacağım diye tutturduğu için adliyeye döndüm onlar başka keşfe geçti bu arada ben adliye de 1 saat onları bekledim arkasından geldi eşi de savcı o bir başka avukat ve eşi geçip bir güzel çay içip sohbet ettiler yarım saat biz de bir sürü insan bekledik kapıda çıktığımda saat 5 e çeyrek vardı bir de mahalli bilirkişileri köylerine bıraktım geri, gittiğimiz yerde yazsaydı zaptı hiç bunlar olmayacaktı bir de benim ateşim çıktı o arada zangır zangır titreyerek eve döndüm gittiğim yer de eve 1,5 saat yemin ederim nefret ettim bir kere daha mesleğimden eve gittim tüm gece uyudum ertesi gün zar zor işe geldim idari soruşturma yapıyorum tanıklara randevu vermiştim duruşma yok gelin de dinleyeyim sizi diye onları yarım yamalak dinleyip kendimi eve atıp tüm gün uyudum şimdi daha iyiyim
üff amma söylenmişim ama içim soğudu
ambulans sesi duyduklarında aha müşteri geliyor diye geyik yapan arkadaşlarım vardı alışılıyor demek ki...
bıdıkçım tamamen bütün samimiyetimle hissetiklerimi yazıyorum ( bazen bazı yorumlarım farklı anlaşıldığı için yorum da yapmak istemedim ilk başta oldukça yuvarlak ifade etmeye çalıştım ama sen yazdıkça yazmaya karar verdim nacizane seni bir kız kardeş kendimi abla gibi görerek)
maalesef eniştenin size karşı niyeti tavrı hiç hoşuma gitmedi açıkcası burnuma hiç hoş kokular gelmedi ,adamın resmen size garezi var adeta sizin maddi manada iyi durumda olmanız onu rahatsız ediyor gibi geldi.
ben olsam bu tip insanlarla kardeş akraba değil kim olursa olsun mesafeyi koyardım
olmaz demeyin bal gibi de olur ya karşıdaki madem senin akraban kardeşin vs her neyse o zaman bir akraba kardeş de bunu yapmaz öyle değil mi ?
(daha doğrusu insan gibi insan bunları yapmaz)
sanırım çocukları da sizlere karşı terbiyesiz bir tutum içerisinde yetiştiriyorlar buradan görünen o.
ve de son olarak evindeki her türlü maddi manevi huzuru rahatlığı arayan evinden dışarı çıkmasın birine misafir oluyorsan da edep sınırlarını aşmanın alemi yok bence
umduğunu değil bulduğunu yersin senin için münasip görülene razı olursun
ukalalık edepsizlik hat safhadaymış
elbette misafir de olsa insan elini cebine atar benim tarzım değil karşıdakine maddi manevi ağırlık olup durmak
hediyesiz de evine gitmek
Sana sonunakadar katılyorum cnm,cebimde akrepler kol degneklerıyle dolanıyor dyerek kendnı acındıranlara uyuz oluyorum.:)bır mısafrlge gderken hedyesz dikıle dıkıle gdenlerede:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?