Kirli Çıkılar )))

günaydın kızçeler

hayırlı cumalar

darksea bana tee dün günaydın demiş ama ben daha o sayfaya gelmediydim görmemişim sana da günaydın canım geç oldu ama

ayy senfat ben de iki tane hırsız çocuğa baktım diye cmk da ne hayatlar var yarabbim deyip duruyordum sonra da cmk avukatlığını bıraktım moralim bozuluyor diye senin yerinde olsam ne ederdim bilemedim bana da bi kadın denk gelmişti cmk da kadın 9 aylık hamile ha doğurdu ha doğuracak iki arkadaşıyla hırsızlık yapmış mahkeme önünde bekliyoruz polise dedim ki yanlışlık vardır bu haliyle yapmaz adam bana avukat hanım bu onların mesleği siz biz nasıl çalışıp kazanıyorsak onlar da bu işten para kazanıyor demişti benim gözler faltaşı olmuştu çok mu steril yetiştim nedir

kim çocuğun göbeğini adliyeye gömecekti hatırlayamadım ama gözünüzü seveyim hukukçu olmasın çocuklarınız işin aslını bilince haberleri izlemek bile işkence oluyor yahu bana okulda mı yanlış öğrettiler yoksa diye sorgulayıp duruyorsun bir de hakim de olsan avukat da iş yükü çok fazla

çarşamba bir keşfe gitmişim evlere şenlik ben, karşı taraf avukatı, hakim ve beş bilirkişi parsellerden birini unutup geldik Allah'tan üçüncü keşif hadi ben leylayım da arkadaş öbürlerine noluyorsa üstelik hakim adliyede keşif zaptı yazacağım diye tutturduğu için adliyeye döndüm onlar başka keşfe geçti bu arada ben adliye de 1 saat onları bekledim arkasından geldi eşi de savcı o bir başka avukat ve eşi geçip bir güzel çay içip sohbet ettiler yarım saat biz de bir sürü insan bekledik kapıda çıktığımda saat 5 e çeyrek vardı bir de mahalli bilirkişileri köylerine bıraktım geri, gittiğimiz yerde yazsaydı zaptı hiç bunlar olmayacaktı bir de benim ateşim çıktı o arada zangır zangır titreyerek eve döndüm gittiğim yer de eve 1,5 saat yemin ederim nefret ettim bir kere daha mesleğimden eve gittim tüm gece uyudum ertesi gün zar zor işe geldim idari soruşturma yapıyorum tanıklara randevu vermiştim duruşma yok gelin de dinleyeyim sizi diye onları yarım yamalak dinleyip kendimi eve atıp tüm gün uyudum şimdi daha iyiyim

üff amma söylenmişim ama içim soğudu

bıdıkcım geçmiş olsun valla ne güzel ağırlamışsın da misafirlikte söylenmek ne demek ben sırf ayıp olmasın diye eltimde sıfır şekerli sütlaç yemiştim hem de eline sağlık dedim eltim baktı amaan bu nolmuş böyle dedi dedim getir şeker içine koyar yeriz aynen de öyle yaptık hatta eşim sevmez tatlı o tam benlik diye diye bitirmişti ne var yani beğenmesen de emek var ne güzel olmuş de eline sağlık de kızıyorum yahu nimete burun kıvırmak da neyse yemekteyizden mi öğrendiler bu işleri nedir

bıdıkcım sabrını ve emeğini alkışlıyorum canım
enişte bey biraz değişik bir tip heralde
yalnız ben bişeyi merak ettim enişten böyle yaptıkça ablan rahatsız oluyor mu orta yolu bulmaya mı çalışıyor yoksa o da zamanla eşine mi benzemiş eşinin hareketleri normal mi geliyor

bıdıkçım gelmiş geçmiş olsun Allah bir dahakinden korusun ne diyeyim lafı fazla uzatmak istemedim yazsam bir dolu şey olur ama anladın sen onu

yoook canım ablam çokkkk değişti daha öncede bahsetmiştim bambaşka biri oldu diye
onlar sürekli birinden bişeyler gelmesine alışmışlar
ablamın görümcesinin kızı oldu enişte koydu adını eee adını koydu yatağını aldı örümceğididr hoppalasıdır kıyafetidir aldı ne olsa adını koydu ya alacak mantıgı var
üstelik görümcesinin dördüncü çocugu bana da emri vaki hediyeler çok saçma geliyor insanın içinden gelmeli hediyenin maddi boyutu
eli boş gidilmez ama ilk karne hediyesi diye çocuga oda alınmaz aaaa bu arda yiğenimin kardeşiyle ortak kullandıgı odası var
hadi onu da geçtim ben 2,5 yıllık evliyim ve ilk defa evime geliyor insanlar yarım kilo olsun tatlı alırda eli boş gelmez orasını düşünme yokkkk
ordan bakınca çok mu yolunacak kaza benziyorum bilmiyorum sürekli teyzesi çalışıyor diyip duruyorlar eşimde sinir oluyor
konuşma arasında eniştem maaşını söyledi adam 2500 maaş 1000 ekders alıyor meslek lisesiisnde öğretmen ve haftada 3 gün okula gidiyor tam hafta gitse ekdersi tavan yapar adamın toplam maaşı 3500 ama nasıl acındırıyorlar kendilerini annemde geliş gidiş yol parasını aldılar ve annemin yanında para yoktu bankadan gidip çektiler 150 tl biz kaç aydır birlikte yaşıyoruz bırak annemden bir lira almayı harçlıgını ben veriyorum acaba ben mi yanlış yapıyorum

yapar da valla iyi yapmışsın zor iş insanla uğraşmak yazık acıdım aile yoksunluğu hep

bıdıkcım okudukça şiştim bu ne yaaaa ne oldu bizim değerlerimize, insanlarımıza bilmiyorum. misafirliğin de bir edebi adabı vardır. ev sahibini yormamak, kırmamak bunaltmamak lazım hem maddi hem manevi. misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye bir söz vardır. ki sen eminim ki elinden gelenin en iyisini yapmışsındır. o ne öyle herkes başka bişey istiyo, sanki çay bahçesinde gibi, biri çay biri kahve, biri başka bişey. çok ayıp bence. multijetin dediği gibi yemekteyiz izleyerek mi böyle oldu bu insanlar anlamadım. biz bir yere gittiğimizde yapılanı beğenmesek bile çok beğenmiş gibi yerdik. küçüklüğümüzden beri böyle öğrendik, çocuklarımıza da böyle öğrettik. sonuçta o kişiye misafir gitmek senin seçimin, yapılanı beğenirsin ya da beğenmezsin. memnun olmazsan kalkar gidersin ama kusur da bulup yüzsüzce söylemezsin ev sahibine. neyse canım sen artık uzat ayaklarını dinlen canım, kafanı dinle biraz.

eşler zamanla birbirine benziyor iyi yöndeyse ne ala ama...
eniştenin zoru sizinle o zaman baksana kendi kardeşine gelince eli açık anlattığın adamdan eser yok. aynen senin dediğin gibi canım sizi yolunacak kaz görmüş. ya kadın çalışıyorsa direk ooooooooo zengin bunlar diye düşünülüyor.
neyse sen yine de onları kırmadan göndermişsin büyüklük sende kalmış
bundan sonra epey bir süre görüşemezsin heralde

ağzına sağlık ablacım

senfat anlattıkların çok ilginç hem korkutucu hem üzücü ne bileyim
benim eşim hiç anlatmaz işte olan biteni boşuna değil yani ben kaldıramam o kadar travmayı

EPDK nın yeni aldığı karar göre elektrik tüketimi 150 lirayı aşan yerler (evler de dahil) elektriği % 15 indirimli alacaklarmış . bu neyin dalgası böyle
neden acaba
Kirli Çıkılar diye girdim ama yemek sitesine dönmüş burası ne alakaysa
farmasi arkadaşım gerekeni demiş
ah bıdığım içim şişti ben ablamın abimin evinde dolap açmam ayıptır gittiğm yere zahmet vermek istemem ayıp etmişler
altına den den koyuyorum süper cevap

zor bir meslek seninkisi multojetim yaaa

ben şimdi yatak odamı temizliyorumnihaayet devam edeyim
1 gr altın da aldım heheheh 95ten bin bereket versin rabbim

akıllıbıdık enişten senin şu eşinin ailesinin borçlarını ödeme durumunu biliyorumu
acaba ondan dolayımı böyle davranmış
hani hep onlaramı vereceksiniz birazda bi yiyelim der gibi olmuş
çocuk odası ne demek benim eniştem yeğenime bebek alsam alıştırma böyle her geldiğinde bişey ister diyor..
biraz değişikmiş açıkçası hoşlanmam ben böyle insanlardan..

bıdıkçım tamamen bütün samimiyetimle hissetiklerimi yazıyorum ( bazen bazı yorumlarım farklı anlaşıldığı için yorum da yapmak istemedim ilk başta oldukça yuvarlak ifade etmeye çalıştım ama sen yazdıkça yazmaya karar verdim nacizane seni bir kız kardeş kendimi abla gibi görerek)

maalesef eniştenin size karşı niyeti tavrı hiç hoşuma gitmedi açıkcası burnuma hiç hoş kokular gelmedi ,adamın resmen size garezi var adeta sizin maddi manada iyi durumda olmanız onu rahatsız ediyor gibi geldi.

ben olsam bu tip insanlarla kardeş akraba değil kim olursa olsun mesafeyi koyardım
olmaz demeyin bal gibi de olur ya karşıdaki madem senin akraban kardeşin vs her neyse o zaman bir akraba kardeş de bunu yapmaz öyle değil mi ?
(daha doğrusu insan gibi insan bunları yapmaz)

sanırım çocukları da sizlere karşı terbiyesiz bir tutum içerisinde yetiştiriyorlar buradan görünen o.

ve de son olarak evindeki her türlü maddi manevi huzuru rahatlığı arayan evinden dışarı çıkmasın birine misafir oluyorsan da edep sınırlarını aşmanın alemi yok bence
umduğunu değil bulduğunu yersin senin için münasip görülene razı olursun
ukalalık edepsizlik hat safhadaymış

elbette misafir de olsa insan elini cebine atar benim tarzım değil karşıdakine maddi manevi ağırlık olup durmak
hediyesiz de evine gitmek

Sana sonunakadar katılyorum cnm,cebimde akrepler kol degneklerıyle dolanıyor dyerek kendnı acındıranlara uyuz oluyorum.:)bır mısafrlge gderken hedyesz dikıle dıkıle gdenlerede:)

sana katılıyorum farmasi. daha önce de yazdım, bizim toplum olarak değerlerimiz vardır, değil kalmaya, çay içmeye gittiğimiz yere bile eli boş gidilmez. gittiğin yere de edebinle adabınla gidersin, ne olursa olsun ev sahibinin kusurunu görmezden gelirsin. hele de kalıyorsan elinden geldiğince maddi manevi katkıda bulunursun. ama bıdığın durumunda bariz kötü niyet var. belki çekememezlik. insan yabancıya bile yapmadığı davranışı, akrabasına, özellikle kardeşine neden yapsın

akıllıbıdık okurken bana fenalıklar geldi
Allah yardım etmiş sana ne diyim
yatak odasını alsın demek ne demek
ikincisi evindeki eşyalardan kime ne sen beğenmiş koymuşsun
birde hesap böyle durumlarda ortak ödenir benim bildiğim
sabırlıymışsınız valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…