Kirli Çıkılar )))

bugün ben de kurabiye yapacağım. hatta farmasinin verdiği bir tarif vardı onu yapayım diyorum.
buzlukta azıcık böreklik peynirim vardı onu çıkardım. bi de daha önceden artan kıymalı patatesli börek içi vardı. ikisinden yaparım artık.
dün akşam ki arkadaşla ilgili yorumlara teşekkür ederim.
ben sinir oldum. amacı ne olursa olsun. sonuçta ben afedersiniz eşekler gibi çalışan bir bayanım. gece dersleri, hafta sonu çalışmaları vs vs...benim hayatımı gayet iyi bilen birisi.
zaten bu arkdaşla ben daha önce benim yardımcının evine gitmiştim. orada yok bu sene şu otele gitsek, yok onun geceliği 200 tl diye anlattı da anlatıı.
o zaman da sinir olmuştum....
neyse oruçlu oruçlu günaha girmeyeyim....

eveeeeet bitirdim sonunda
okumak güzeldi
sıkılmadım hiç
ben de evi toparlamak istiyorum aslında
yani haftalık rutin temizlik
süpür, toz al, lavobo, banyo vs
ama ev öyle bi halde ki, temizlikçi de bulamadım
ben azar azar yaptım demiştim
ama salonun camları,yatak odasının duvarları falan duruyor
banyonun ve tuvaletin de duvarları is oluyor, onlar da duruyor
ev dandini yani, nereyi toplasam bilemedim
kayınvalidemi arıyacam, belki o bi kadın bulabilir yarın için

papatyacım benim geçen sene değiştirdiğim iş yerimde bi arkadaşım vardı yeni gelmişti bir yıl falan aynı yerde çalıştık
bu kız 30 yaşında bekar bi kızdı anlatmayı o kadar çok severidki tarzları farklı olsada senin arkadaşına benzettim
seninki hem çalışmıyo hem konuşuo koca parası yemek çok kolay tabi

bu kız işte bu hafta sonu antalyaya gidicem iki gün tatil yaparım şöyle spaya falan gderim bi masaj yaptırım vs.. vs.. anlatıp duruodu
başka bi hafta sonu sapancaya pikniğe gitcez arkadaşlarla
işte aradan iki hafta sonu geçio taksimde sabaha kadar deli gibi eğlendik...

geldiğinde eşyalı ev kiralamıştı evin kirası 600 küsür tl kışın yakıtı oluyo bilmem ne işte bi evin masrafını düşün bekar olsanda o eve masraf yapıosun ev yani elktiriği suyu falan...
bu kız bi sağlık teknikeri maaşıyla (1800 tl idi o zman)
düşün hemn kira verio hem markalı giyinio hem evinin masrafını karşılıo hem hafta sonları oraya buraya gidio gelip anlatıo
hemdeeeeeee üstüne her ay 1000 lira para biriktirio
mümkün diil

hadi bunları yapabilio bide gelip bize ya siz hiç bi yere gitmezmisiniz of burası çok sıkıcı siz sıkılmıomusunuz?
özellikle bana diodu ''bebeğim siz balayına yurt dışına çıksanıza napcaksınız türkiyede yeni yerler görün''
''niaşnalına söylesene cnım ya bi hafta sonu kaçamak yapın''
''ay sen buna bunumu aldın ben mangodan ,kemal tancadan falan alıorum'' diye konuşuodu
zaten evlilik arifesindeydim bide bunları söleyip para biriktirdiğini duyunca kuduruodum:)))))))

sonna noldu biliomusun:))))
meğer bizim bu kızımız,bütüüüüüüüüüüün o tatilleri,kıyafetleri,yaptıgı yapıcağı herrrrrşeyini,evinin kaporasını bile
o anki sevgilisine karşılatıomuş
o anki diorum çünkü sürekli sevgili değiştiriomuş:))))))

benim bi arkadaşım vardı hepimizin maaşı aynı ikimzi delirioduk nasıl yapıo diye böyle yapıomuş bunu öğrendim
oh dedim ya ''onurumu satıp rahat ve lüks yaşıycama onurlu bi hayat sürerim kimseye yamanmam''
ben senin hatunuda buna benzettim benimkinden tek farkı evli olması yani bunu resmi şekilde hallediyo olması:)))

hiiiiiiç takma kafana bak ben görüşmüorum rahatım:))

ay selinim ne insanlar var...
ben de bundan sonra mesafe koyacağım. senin imkanlarınla benimkiler farklı olabilir ne sokuyon gözüme di mi...
üstelik ben çalışan bir kadın olmaktan dolayı çok mutluyum....
senin bahsettiğin kişi de pek tuhafmış. ne o öyle sürekli sevgili değiştirmek....
allahım uzak tuttsun böylerini bizden ve evlatlarımızdannn.....

ben bugün farmasinin pğoğaçası yapacaktım ama içinde yaş maya kullanılacakmış. evde yaş mayam yok. bana başka bir tarif verebilir misiniz. elossaya baktım orada da yok poğaça tarifi....
olmadı eski defterleri karıştırp anneciğimin bir tarifi var ona koşarım da değişik bir şey olsun isityourm...

çok kaba konuşurdum ama siz anladınız

kibarca şu kadarlık bari diyeyim kız tam yedi kocalı hürmüzmüş haaaaaaaaaa pessssssssssssssss

papatyacım evde kuru maya var mı ?

zira ben instant maya ile yapıyorum
kuru yaş maya fark etmiyor
ama evde kabartma tozu ya da yemek sodası dediğimiz karbonatla da hamur işleri kabartılabilir

evet benim de eski apartmandan bir arkadasım var öyle, kendisi diş hekimi, eşi de tıp fak. prof, aman öyle anlatır suraya gittik, şurda kaldık falan diye. yanımızda tek maaşlı kişiler, emekliler olur. ayrıca gidebilecek ya da daha önce bizim çok gittiğimiz yerler olur, biz hepimiz onu dinleriz. ya da kendisi ile durumu iyi olan bir arkadas vardı, konusmalarında kıyaslama yapar, kızcagız çok bozulurdu.

arada büyük fark var. o kadının kocasının parasını yemesi helal, ama öbür kadın bunun karşılıgında zinaya bulaşıyor. sen anlatınca hemen anladım, sevgilisine ödettiğini. benim bir iş arkadasım öyleydi.

senfat yazacağımı klavyemden almışsın (ağzımdan almışsının versiyonu )
arada hem de dağlar değil sıra sıra dağlarrrrrrrrrr kadarrrrrrrrrrrrrrrrr fark var
evli bir bayan resmi eşine kadınlık yapıyor acaba böyle kişiler kaç kişiye hizmet ediyor anlamadım

Son düzenleme:
bizim yurtta koruma altında bir kız vardı. ayağında kemal tancanın deri botu, bakıcı annelere 150 liraya indirimden aldım demiş, meğer benzinci bir adam varmış, o almış. ama biz konuşmaya çalıştıgımızda kendisine o toz kondurmazdı bu kız. kendisinden küçük kızın biri sürekli yurtta hırsızlık yapıyor, erkeklerle görüşüyor diye bunu odasına alıp, kemal tanca topuklu botlarını giyip, kızın gögsüne bastırmış, kafasını duvara carpmış, saçlarını makasla kesmiş, vurmuş kıza. gece yarısı oluyor bu yaşananlar, nöbetçi erkek odaya giremiyor o saatte, çünkü odada çıplak olabiliyorlar. sonra kızın başında beklemiş uyuyuncaya kadar, sabah da kahvaltıya indirmemişler kızı. ama görsen bu işkenceyi yapan kız, namusuna laf kondurmaz, millete ders verir.

açıkcası bir kadın gelirinden oldukça fazla lüks giyiniyorsa ben şüpheleniyorum hemen, yani anne baba ve kardeşlerinin yardımı yoksa.

özel şeyleri paylaşmam yasak alsında ama vakalar hakkında isim ve il belirtmiyorum. zaten bu kız da reşit oldu.

benim menü bugün karışık
ben ve çocuklar için kelle paça
eşim yemek isterse ona da ikram ederim

istemezse onun için ;

makarna
tavuk şinitzel
kola ya da vişne kompostosu
yoğurt

tatlı olarak geçen günkü yaptığım kalburabastıların yarısını şerbetlememiştim onları yaparım

büyük ihtimalle aşağıdan balık gelir onları yarına yaparım nasipse

eşimin kelle paça yiyeceği kesin olsa
yanına sarma yapacaktım
köz biber ve patlıcanı soğanla soteleyip ılık servis edip yanına da süzme yoğurt yapacaktım

Herkese merhaba akşam ben çıktıktan sonra çook kaynatmışsınız. Ben eski sayfaları okumaya devam edeyim en iyisi. nerdeyse 20 sayfa var

oh ellerine sağlık öteki kızın
canım iyiki üstü kapalı paylaşıyorsun maalesef hayat dersi işte ,hayat hep güzel güneşlik değil
Allah çocuklarımızı bizleri sevdiklerimizi dostlarımızı böyle şeylerle asla terbiye etmesin AMİN

yemek zevklerini sakatat konusunda kesin bildiğim için sunny abla ve senfat bana buyrun
sakatat seven diğer kirli çıkılar da davetlimdir

Son düzenleme:

saolasın selincim
4 yıl resim sanatı okumama rağmen bilip bileceğim tek ressam picassodur zaten
evet benziyor ama sıla çok farklı tarzlarda çiziyor
bi kaç örnek daha gösteririm
bunlar dün akşam çizdikleri
bir resimleri var allahım ayrıntı ayrıntı ayrıntı nereye nasıl sığdırıyor anlamıyorum
her telden çalıyor aslında
ama sayısal zeka nasıl olur ki
çocuk çıkarmayı unutuyor yahu
ramda da zaten ressam olur demediler mimarlık mühendislik alanlarına önlendirilmeli dediler
ama ben bu çocuğa napıcam bilmiyorum
eğitim alsın istiyorum evet ama bi kursa gidip de şu tarz çiz bu tarz böledir diye sınırlandırılmasını istemiyorum
sanırım çok iyi bir yer olması lazım

farmasicim merakla bekliyorum ben10 resmini
bunların birini mimar birini mühendis yapalım köşeyi dönsünler gari
anası gibi sürünmesin yavrim

sevimlim bıdığım öğretmen olarak sezin de fikrinizi alaydık gullerim valla merak ediyorum

papatya selin kızlar ya anlatıyorsunuz ama
ben düşünüyorum şimdi atansam görmemiş gibi harcarım gezerim tozarım
en azından bi sene kenara falan para atmam heralde
ben bunu başkasının parasıyla yapmam elbet ama
hayata 10 -0 geride başlamanın acısını çıkarırım gibime geliyor
ben görgüsüz müyüm acep:44::44::44:

papatyacım evde kuru maya var mı ?

zira ben instant maya ile yapıyorum
kuru yaş maya fark etmiyor
ama evde kabartma tozu ya da yemek sodası dediğimiz karbonatla da hamur işleri kabartılabilir

evet canım evde kuru maya var. nasıl yapıcam...
ay heyecan yaptım yine bak....evde de kimse yok sardım bugün yeme içmeye....
inşallah hemen görürsün de cevap verirsin. ayırca sen tarifinde 2 saat bekleyin demişsin. 2 saat çok değil mi kuzum...
o zamanda iftar vakti gelir ben de hal kalmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…