Kirli Çıkılar )))

seyyahcım canım. yapmak başka şey, bunu ballandıra ballandıra anlatmak başkasının gözüne sokmak ayrı şey.

inşallah bir an önce atanırsın da paranı doya yer içersin, gezer tozarsın...

bence hiç sinirlerini bozma
herkesin maddi planlaması farklı oluyor. Kimisi hayat kısa gez toz yaşa al sat ye iç diye düşünürken bir başkası ise akarken doldurmak lazım her şeyi de sırayla yapmak lazım anlayışında olabiliyor. Ben de ayranı yok içmeye tahtırevanla gider mıçmaya yapanları anlayamıyorum sadece saygı duyuyorum diyebiliyorum. Napalım bizim paracıklarımızla yapmıyorlar ya bu yaptıklarını

seyyah, kızın gerçekten çok yetenekli bir çocuk inşallah allah yardım eder de iyi bir eğitim almasına sebep olur. doğru yönlendirmek gerçekten çok önemli. benim de küçükken resim yeteneğim vardı. çizdiklerime çok şaşırırlardı kızının yaşındayken. doğru yönlendirilebilseydim benden bu yönde bişeyler olurdu kesin yeğenim de aynı benim gibi karakalem çizimler yapardı. bir de moda tasarım çizimleri yapıyordu. şu an özel bir üniversitede %100 bursla okuyor, yetenek sınavıyla girdi. çocukların doğru yönlendirilmesi çok önemli. inşallah kızının yeteneklerini görüp, doğru yerlere yönlendirmenize sebep olacak eğitimcilerle karşılaşırsınız canım

poğaça yapcaksan malzemesinde süt varsa cezvede sütü ılıtıosun elini yakıcak ılık olcak içinede bir tatlı kaşığı kuru maya bir çay kaşığıda şeker koy ağzınıda streç filmle kapat 15 dakka sonna hazır diğer malzemelerle karışıtr 1 saat sonna sen bile inanamıcaksın
ayrıca hamur yogurmayı ben pek beceremezdim yeni yol keşfettim tğm sıvı şeyleri kaba koyyorum örneğin yumurta,süt,yogurt yağ
bunun üstüne ununu yavaş yavaş dökerek kıvamını ayarlıorum diğer türlü yoguramıorum:))))))

sevgili hanımlar ben de birikim yapmak istiyorum bir türlü yapamıyorum maaşımı alıyorum 15 günde harcıyorum diğer 15 gün resmen zorluk çekiyorum ve baktığım zaman elimde hiç birşey yok o kadar parayı ben ne yapıyorum geçen çantamı temizledim fiş çöplüğü olmuş o zaman anladım bu paralar nasıl gidiyor diye.bana yol gösterin neredeyse 2000 tl gelirim var maaşı almama bir hafta var ve cebimde 70 tlm kaldı inanılır gibi değil

araba almak istiyorum ama bu gıdışle çok zor.

ayrıca bekarım ve annemle birlikte yaşıyorum masrafım ev kiram falanda yok.ben ne yapıcam:18:

mlkctk hoşgeldin canım
sen resim öğretmeni miydin müzik öğretmeni mi

bilmiyorum biliyor musunuz (selin kesin biliyordur ) şu an yaptığım için aklıma geldi
patates haşlarken suyuna çok az da tereyağı atarsanız o eriyen tereyağının aroması patateslere de geçiyor ve daha lezzetli oluyor

bir hafta burayı takip edeceksin
sonra zaten kendin farkedip ayrılamayacaksın
çıkıları dolduracaksın

abşacım ya anlatsana
nasıl aşamalardan geçti şimdiye kadar
okul hayatı kursa falan gittiyse
ama kızımda başka dersler hiç yok

canım ben poğaca yapıp burada hiç paylaşmadım

peksimeti mi kastediyorsun ?

eğer öyleyse kuru mayayı 1 çorba kaşığı kullanabilirsin (1 kilo un için kullanım değeri 1 çorba kaşığıdır)
hamurunu ılık su ile yoğurunca hemen mayalanır canım ya

canım teşekkür ederim. ben burada hoşuma giden tarifleri worde kopyalıyorum. sanki senin miş gibi hatırlıyorum. yanlış hatırlamışım demek ki .
tekrar teşekkürler...

hayır canım bilmiodum:) ama kesin denicem ben tam bi tereyağ canavarıyım çünkü
ben şunu biliorum patates haşlarken içine yarım çay kaşığı zerdeçal atarsan patatesler sapsarı oluyo:)))
ama ben açıkçası rengi değişsin diye yapmıorum ama tereyağ tadına etki etceği için ve çok sevdiğim için kesinlikle denicem:))))

canım seninki görgüsüzlük niye olsun ki
bak ne güzel kendin de yazmışsın asıl nedeni hayata 10-0 başlamak diye
insan 1 - 2 yıl kendi ve sevdikleri için para harcamaktan aldığı lezzeti belki de biriktirmekten bile o kadar almıyor
bence inşaallah atanır ve yaşamak istediklerini tadını çıkarta çıkarta yaşarsın tatlım benimmmmmmmmmmm

benim oğlan bu aklında durursa bilgisayar mühendisi olmak istiyor güya
10-15 seneye bakalım neler değişecek
evlatlarımızın hakkında hayırlısı ne ise o olsun Rabbim hep sağlıklı mutlu huzurlu günlerine tanık etsin bizi inşaallah canım benim sıla'yı çok öpüyorum ( kadın gızımmmmmmmmmmmm o benim )

canım teşekkür ederim. ben burada hoşuma giden tarifleri worde kopyalıyorum. sanki senin miş gibi hatırlıyorum. yanlış hatırlamışım demek ki .
tekrar teşekkürler...

canım tarifi kopyala bize bakalım
bence karanfilcenin tarifidir

abşacım ya anlatsana
nasıl aşamalardan geçti şimdiye kadar
okul hayatı kursa falan gittiyse
ama kızımda başka dersler hiç yok

okul hayatı yeğenimin de pek parlak olmadı canım. ama onun ailevi şartlardan, büyük problemlerden dolayı başarılı olamadı diye düşünüyoruz. liseyi zorluklarla bitirdi. bu yeteneğini keşfettiğinde resim kurslarına gitti. şahane şeyler yaptı öğrendikçe. öğretmenleri de güzel yönlendirdiler. üniversitelerin yetenek sınavlarnı takip etti. aslında mimar sinan istiyodu. kesin olur diyolardı öğretmenleri. ama çok torpil oluyodu yetenek sınavlarında. mimar sinan kazanamadı. ama ertesi sene özel bir üniversitenin sınavını kazandı, şu an moda tasarım okuyor. çok da seviyor bölümünü. ama senin kızın biraz daha farklı gibi ondan. kızların dediği gibi sayısal bir zekası varsa o yöne de eğilmek lazım

bir hafta burayı takip edeceksin
sonra zaten kendin farkedip ayrılamayacaksın
çıkıları dolduracaksın

hoşbulduk :) ben müzik öğretmeniyim ocaktan itibaran full ekders alıcam ama onuda har vurup harman savurmaktan korktuğum için burayı takip etmek çok faydalı olacak benım için

inşallah seneye yazın bir arabam olur

sizce kredi ödemek mi daha mantıklı para biriktirip mi almak daha iyi? 2.el den bahsediyorum bu arada.

biriktirebilme yeteneğin varsa biriktirip alman tabi ki daha iyi
ama ben kenara atamam dersen başka napıcan
farmasi bikaç arkadaş burda al-sat yaparak paralarını artırıyorlar biriktirmekle kalmayıp
anlatırlar fikrin olur

gızlaaar, kardeşimin düğününde giyerim diye aldığım elbise bugün elime geçmiş bulunmakta çocuk gibi sevindim bea

canım tarif burada...nerden bulmuşum ki ben bunu...
PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne

yapılısı :

DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)

derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..

hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..

hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın

yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı

ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…