Kirli Çıkılar )))

selinim uzun uzun uzun yazmışsın çok sağol canım
acaba hangi banka en çok tavsiye ediliyor ben garantiden alıyorum maaşı
bir de ödeyeceğimiz miktarı biz mi seçiyoruz
kusura bakmayın belki çok saçma sorular soruyorum ama hiç bilmiyorum bu konuyu

psikiyatriste ve pedagoğa da gidiyoruz ama
kimse kesin bişi demiyo

hepsi iyi hoş da
30 yaşında kabakulak geçirdim sadece
allahım tam bir gergedana dönmüştüm
diğerler hala duruyor
çok uğraştırırım ben seni

ben de 2. çocuk olabilir miyim şartlar iyimiş

şimdi kusacam böğğğğğğğğğğğğğhhhhhk

sirkeci senin bes'in var mı
olma mı hiç var tabi 2009 haziran temmuz ayı filandı üye olduğumda yapıkredide başladım aylık 100 lirayla şimdi 130 lira ödüyorum ben maaşı da yapıkrediden aldığım için otomatik ödemede hiç aksatmadım şimdiye kadar ama istersen dondurma yapabiliyorsun benimkinde 10 yıl çıkmaman gerekiyor 10 yıl sonra birikimimi alıp herkes kendi yoluna da diyebilirim yada 56 yaşıma kadar bekleyebilirim de. Bu yazdı sanırım bir bilgi yazısı göndermişler eğer 56 yaşına kadar çıkmazsam 196 bin yada 169 bin tam hatırlamıyorum birikimim olacakmış (tabi ki şu anki değeriyleymiş). Bakalım bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ama ayda 130 lira beni sarsmıyor minik minik damlaya damlaya nolacak görecez

bu yaz da eşime başladık onunki de yapıkredide 100 lirayla başladık ama onda worldden çektiriyorduk worldden çektirdiğimiz için bie ekstra 100 world puan da veriyorlardı. Ancak bizden deli deli hesap işletim ücreti aldıkları için kızdık dağ tavşana küsmüş misali onunkini parafa kaydırdık worldü artık kullanmıyoruz şu sıralar da kapatmak üzereyiz

ne uzun anlatmışım

ben işte parayı nereye harcadığımı bulmalıyım önce onun için sanırım tek tek yazıcam bir ay harcamalarımı, benım istediğim araba 15le 17 bin arasında değişiyor, ama benım birikimim 0,
ev kiram yok ama eşya yeniledik taksitim var aylık yaklaşık 500tl ayrıca kardeşime gönderiyorum 200 tl kafadan 700 tl elime geçmeden gidiyor.ayda 200 tl yol parası veriyorum bir köye gittiğim için ulaşım pahalı.kendi kredi kartı borcum ayda 200de oraya gidiyor.1100 lıra gitti direkt.bana kalıyor 900 lıra gibi birşey ondada geçen ay bi çeyrek altın aldım işte o kadar :) gerisini ne yaptım bilemiyorum.

resimci olsan çökecektim tepene
gerçi benim kız piyano da çalmak istiyor

piyano iyidir hoştur ama yaklaşık 6 ay falan çok birşey beklememek gerek çocuk sıkılabilir verdiğin paranın karşılığını alamayabilirsin.gerçekten istiyorsa denemeye değer.

gözüm çok korktu benım aylık ulaşım masrafım 200 tl bu bıle bana çok geliyor bu paralar ne öyle araba almakla bitmiyormuş.ama 25 yaşıma geldim artık otobuse bınmek bana çok zor geliyor arabaya terfi etsem fena olmayacak

melike gözünü korkutmak istemem bir araba kadın için en büyük rahatlık erkekten daha çok kadının ihtiyacı bu dönemde hele bir de büyükşehirde yaşıyorsan
ancak arabamı aldım yakıtımı doldurur keyfime bakarım diye düşünüyorsan yanılıyorsun araba demek masraf demek
ama aynı zamanda keyif de demek
misal sinemaya gece seanslarına gitmek çok rahattır

ama her şeyin bir bedeli var

piyanoyu ben daha hiç olmayan çocuk için düşünüyorum

elbisende çok güzel bu arada güle güle giy ama neden o kadan zayıfsın
uyuz oldum işte

:)))) ben o elbisenin 40 bedenini aldım. ama kalıbı da darmış, zor sığdım içine :))) acuk daha zayıflamam lazım. yani aslında artık zayıflamaya başlamam lazım desem daha doğru.

seyyahım bidenem; bilgi eksiği olabilir. ders çalışma stiliniz nasıl bilmiyorum ama. hergün sıla okuldan geldiğinde, o gün işlediği dersleri sana tekrar edecek, tek tek. sen de elinde kitap ya da defter kontrol edeceksin. tekrardan kastım, konuyu bikaç cümleyle sana anlatabilmesi. anlatamıyorsa ona zaman vericeksin, çalışacak sonra gelip tekrar anlatacak. sonra sen ona konuyla ilgili sorular soracaksın ama sorguya çeker gibi değil, konuyu bilmiyormuşsun da öğrenmek istiyormuşsun gibi. ödevler de aynı şekilde. senin bu konudaki ilgin ve takibin çocuğun başarısı konusunda çok önemli. sonra noktalama işaretlerini sen ona güzelce anlatabilirsin. konuşurken es verdiğimiz yerlerde, yazarken virgül koyuyoruz gibi. tabi bunu daha çocuğunun anlayabileceği şekilde anlatabilirsin. tarihi olayları masal gibi anlatabilirsin, hatta masalın kahramanı olarak kendisini düşünsün. biz kendimizle ilgili olayları unutmayız çünkü. coğrafya anlatırken, hani şuraya gitmiştik ya, işte orda hava şöyleydi, o yüzden iklimi böyle falan filan. matematikle aran iyi olmadığı için o konuda onu okulun muhtemelen hafta sonları kursu vardır, oraya yönlendir. ama yine takip et, işlediği konulardan test ver, doğru-yanlış cevabına bakarak seviyesini belirle. ona göre de yakınında yörende bi üniv. öğrencisi varsa kafala, ne diyim :)))ayrıca internet üzerinden matematik anlatan siteler var, birlikte çalışın.

ağzın bal yesin sirkeci harika anlatmışsın
toplu para mı alınıyor sadece yoksa emekli maaşı gibi oluyor mu
şu günün parasıyla 169-196 farketmez iyi paraymış

bu sana kalmış toplu da alabilirsin taksitle de alabilirsin
bu arada paracıkların takasbank adı verilen bir yerde duruyor ama devlet 50 binine kadar güvence veriyordu ben girdiğimde.

eşimi başlatırken bizim kurumdaki yapıkredi şubesindeki bir görevli anlatıyordu yeğenine doğduğunda başlamışlar şimdi çocuk ilkokul 4 teymiş şimdiden güzel bir birikimi oldu demişti. şimdiki düşünceme göre söylüyorum ilerde bebek olduğunda selin gibi ben de başlamayı düşünüyorum

bu arada eşim aradı aöf bitmiş 140 lira kazanmış aferin dedim aile reisi olmak koley değil
market eksikleri var bir gimat yapacağım

Son düzenleme:

takasbank ve 50 bin tl güvence olayı nedir sirkecim
risk mi barındırıyor bu uygulama
aöf paranız bereketli olsun canım

tay allam ya matematiğimiz iyi değil de ilköğretim beşe kadar biliyoz heralde
nasıl öğretmenlik yapcez yoksa
sılada sorun 5 dk yerinde duramaması odaklanamaması
yani bu anlattığın mümkün değil hele benimle hiç
ilaç da kullanıyor ama etki saati okuldayken
zaten 2 tane içtiğinden evde tekrar veremiyorum
bi öğretmen tutarsan faydası olur demişti öğretmen
bakalım hayırlısı

Son düzenleme:
canım açıkçası biz bes hesabı açtırırken çok düşünmedik nasıl olsa banka değişiyo diye şimdi oda kalktı seçimimizdeki tek faktör eşimin maaş hesabından kesilmesi için onun maaş aldıgı bankadan açtırmaktı:))
ama sen araştır iyi düşün bazı bankalar kredi kartına tek sefere mahsus para puan verio
ödicen mikatrı sen seçiosun ama minimum 100 tl olcak üstünü istersen sen bilirsin 200-300-500......
mesela bi sene sonna artış oluo 100 ödüosan 120 gibi onun artışını fazla istiosan gene seçebiliosun 120 diilde 150 olsun diye...

aynen eşimde 100 lirayla başladı şimdi 130 ödemesi gerekio biz 150 ödüoruz bana 100 tl eşimin yeni hesabına 150 tl toplamda 400 devllette 100 verio aylık 500 lira temzi para
ayrıca diyelimki 5 yıl dolmadan çekmek istedin devletin verdiği o %25 lik kısmı alamıosun ve paranın değerlenmiş kısmını
5 yıl doldu 10 yıl dolmadı bu seferde devletin verdiği %25 i alamıosun paranın değerlenmiş parasını alıolsun 10 yıl bitince hepsini çekiosun

selin akşam kocişinin koluna yapışıyomuş
bi lokma versene diye
:))) evet geceşeri yamyama dönüşüorum

itiraf edeiyorum ben bencil bir insanım o yüzden anne olmaya şimdilik çok uzağım
:)))) mesela hangi konuda bencilsinde bebişin bunları engelliceni düşünüosun uyku,özgürlük, fiziki güzellik vs...

56 yaşından sonna isster toplu çekiosun ister aylık olarak alıosun

kızlar bir de bu bes'in helal haram yönü nedir
caiz midir?
bu konu şaibeli açıkçası ama paranın artış değerini altına bağlarsan haram olcanı düşünmüorum sonuçta altın üstünden para biriktiriosun
ama borsa repo ne bilim bir sürü şeyi var yada karma onların çokda caiz olcanı düşünmüorum
tabi bu sadece benim düşüncemle olcak bişe diil benim din bilgim buna yetmiyo....

allah çatır çatır yemeyi nasip etsin inşallah

risk barındırmasın insanlar özel sigortaya yönelsin diye işte devlet güvencesi altında canım
haram kısmı değerlendirilen materyal değil bildiğim kadarıyla çünkü bir ürün alıyorsun o değer kazanıyor onda problem yok
ama banka senin ordaki paranı kullandığı için haram olduğu düşünülüyor
dini olarak net görüş var mı bilmiyorum ama meyra ve farmasi böyle düşünüp değerlendiriyordu yanlış hatırlamıyorsam
riske girmek istemediler

para yani yapıkredide durmuyor takasbank adı verilen bir yerde duruyor bu bütün bes ler için geçerli
risk her şeyde vardır yani bir kurum aracı sana onun da karı var (bu %1 % 2 dediğim olay) istersen DH de filan bir araştır orda çok yazı vardı beslerle ilgili.
Ama bence mantıklı bir şey hatta ben bahsettiğmide k validemle annem bile istediler şimdi onlar da araştırıyorlar
son zamanlarda işbankası iyi diye duydum
bi de reklamlarda duyuyorum (radyoda) denizbank ilk yıl katkıyı %30 yapıyormuş (hani % 25 i devletten ya) tek tek bankaları şartlarını incele hangisi aklına yatarsa ona gir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…