selinim uzun uzun uzun yazmışsın çok sağol canımcanım benim eşimin besi vardı 2 yıldır bu 3. yılına girdi
dediki gel sanada yapalım bes..... bende madem onun var benimde olsun dedim neyim eksik ondan
bes hakıında şunu biliorum ocak ayında yeni bi düzenleme geldi bese
atıorum garnatide bes açtırdınmı başka bankaya 3 yılın dolmadan taşıyamıosun......orda 3 yılını dolurması lazım
sonna mesela 2 yıl ödedin sıkıştın dondurabiliosun
minimum 100 tl ile başlanıo 10 yıl boyunca paranı bankadan çekmezsen şayet 10. yılın sonunda paranı katlanmış bi şekilde alabiliosun senin paranı repoda altında sen nerde istersen orda değerlendiriolar mesela benimki karma şekilde şekilde değerlenio.... zaten devlet %25 üstüne koyyo artık haberin vardır mesela 100 tl yatırıosun ama hesabında 125 tl oluyo
ve bazı özel hastanelerden indirimli yaralanıosun bankan hangi hastaneyle anlaşmışsa....
ama seçicen bankayı çok iyi seç biz eşimle dedikki besler kredi kartından kesilmesin direk maaş hesabından kesilsin maaşımızı eksik farzedelim o yüzden eşimin garantide olan besini vakıf banka taşıdık bunlar aralık ayında oldu 2012 de sonna ocakda banka 3. yılın sonunda değişir diye bi kanun çıkmış
ayrıca bes hesabıda hemen taşınmıomuş 2 ay sonra diğer bankaya geçiomuş anlaşmaları öyleymiş
noldu?
eşimin hem garantide hem vakıfbankta bes hesabı açılmış oldu:)))) dedikki eşimin 2. hesabını kapatmayalım oda bebişin oldun:)maaşımıza yeni gelen zmaları hiç saymadık onları bese yatırdık:)))))
biz her ay 400 lira bes ödüoruz toplam 3 bes hesabına devlette 100 lira koyyo aylık 500 lira birikimimiz oluyo:))
inan anlamıyorum ki
çok kitap okuyor türkçesi konuşması ifadesi cümleleri çok güzel
noktalama işretleri yok not 3
hayat bilgisini çok seviyor hayata dair bir çok şey de biliyor not 2
matematik zaten hak getire
çocuk resimden bile 4 alıyordu
sistem çocuğu değil çünkü
ee ama bu sınavlarda her şey sorulacak
nasıl olcak allah bilir
elbette ne demek ne demek
gel evladım
aslında ne güzel bulantı derdi yok sağlıklı mı değil mi diye düşünmek yok dişleri çıkmış bulaşıcı hastalık dönemi geçmiş öss derdi bitmiş (geçi kpss si var ama ) hazır yetişmiş bir evlat...
elbette ne demek ne demek
gel evladım
aslında ne güzel bulantı derdi yok sağlıklı mı değil mi diye düşünmek yok dişleri çıkmış bulaşıcı hastalık dönemi geçmiş öss derdi bitmiş (geçi kpss si var ama ) hazır yetişmiş bir evlat...
neler var inanamazsın
hele bu sigorta yüzünden eşini öz çocuklarını öldürenler tonla
200 hayat kadınını öldürüp çiftliğinde yaptığı partilerde arkadaşlarına yediren kanadalıdan bahsetmicem
aramızda hamişler var nolur nolmaz
olma mı hiç var tabi 2009 haziran temmuz ayı filandı üye olduğumda yapıkredide başladım aylık 100 lirayla şimdi 130 lira ödüyorum ben maaşı da yapıkrediden aldığım için otomatik ödemede hiç aksatmadım şimdiye kadar ama istersen dondurma yapabiliyorsun benimkinde 10 yıl çıkmaman gerekiyor 10 yıl sonra birikimimi alıp herkes kendi yoluna da diyebilirim yada 56 yaşıma kadar bekleyebilirim de. Bu yazdı sanırım bir bilgi yazısı göndermişler eğer 56 yaşına kadar çıkmazsam 196 bin yada 169 bin tam hatırlamıyorum birikimim olacakmış (tabi ki şu anki değeriyleymiş). Bakalım bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ama ayda 130 lira beni sarsmıyor minik minik damlaya damlaya nolacak görecezsirkeci senin bes'in var mı
canım ben kredi çekmek diorum fakat onun faizi uygun diil
başka türlü ben büyük miktarda para biriktiremem hani bide hemen olsun diosan alıp ödemek daha mantıklı bizim arabamızda ikinci el 12 binimiz vardı
10 de krei çektik borcunun 8 ayı bitti son 4 ay kaldı ödeniyo bitiyo gidio:))
ama öncelikle senin para akışını nereye aktardıpını bulman lazım
kıyafetmi , dışarda yemek mi? vs.. sonra buna kota koymak......
aylık kazancını nasıl bölüştüosun mesela
yüzde 15 i kira
yüzde 30 u kredi kartı vs...
resimci olsan çökecektim tepene
gerçi benim kız piyano da çalmak istiyor
hocam hoşgeldin
araba demek masraf demek şu son iki aydır araba için yaptığımız masrafları yazıyorum
460 lira 15 bin bakımı (daha indirimli oldu tek çekim olduğundan yoksa 540 liraydı)
890 lira kasko (ihtiyari mali mesuliyeti yüksek tutturduk bunu öneriyorlardı)
840 lira kış lastiği
260 lira radara girme cezası (dümdüz ve uyarı olmayan ş dışı sayılabilecek bir yolda 50 ile gitmek gerekiyormuş keklik gibi yakalandık)
260 lira MTV
daha bunların içinde yakıt yok
yapabliyorsan biriktir kredi işine en az şekilde ve kısa vadede olacak şekilde gir.
şimdi kusacam böğğğğğğğğğğğğğhhhhhk
elbisende çok güzel bu arada güle güle giy ama neden o kadan zayıfsın
uyuz oldum işte
inan anlamıyorum ki
çok kitap okuyor türkçesi konuşması ifadesi cümleleri çok güzel
noktalama işretleri yok not 3
hayat bilgisini çok seviyor hayata dair bir çok şey de biliyor not 2
matematik zaten hak getire
çocuk resimden bile 4 alıyordu
sistem çocuğu değil çünkü
ee ama bu sınavlarda her şey sorulacak
nasıl olcak allah bilir
olma mı hiç var tabi 2009 haziran temmuz ayı filandı üye olduğumda yapıkredide başladım aylık 100 lirayla şimdi 130 lira ödüyorum ben maaşı da yapıkrediden aldığım için otomatik ödemede hiç aksatmadım şimdiye kadar ama istersen dondurma yapabiliyorsun benimkinde 10 yıl çıkmaman gerekiyor 10 yıl sonra birikimimi alıp herkes kendi yoluna da diyebilirim yada 56 yaşıma kadar bekleyebilirim de. Bu yazdı sanırım bir bilgi yazısı göndermişler eğer 56 yaşına kadar çıkmazsam 196 bin yada 169 bin tam hatırlamıyorum birikimim olacakmış (tabi ki şu anki değeriyleymiş). Bakalım bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ama ayda 130 lira beni sarsmıyor minik minik damlaya damlaya nolacak görecez
bu yaz da eşime başladık onunki de yapıkredide 100 lirayla başladık ama onda worldden çektiriyorduk worldden çektirdiğimiz için bie ekstra 100 world puan da veriyorlardı. Ancak bizden deli deli hesap işletim ücreti aldıkları için kızdık dağ tavşana küsmüş misali onunkini parafa kaydırdık worldü artık kullanmıyoruz şu sıralar da kapatmak üzereyiz
ne uzun anlatmışım
bu sana kalmış toplu da alabilirsin taksitle de alabilirsinağzın bal yesin sirkeci harika anlatmışsın
toplu para mı alınıyor sadece yoksa emekli maaşı gibi oluyor mu
şu günün parasıyla 169-196 farketmez iyi paraymış
bu sana kalmış toplu da alabilirsin taksitle de alabilirsin
bu arada paracıkların takasbank adı verilen bir yerde duruyor ama devlet 50 binine kadar güvence veriyordu ben girdiğimde.
eşimi başlatırken bizim kurumdaki yapıkredi şubesindeki bir görevli anlatıyordu yeğenine doğduğunda başlamışlar şimdi çocuk ilkokul 4 teymiş şimdiden güzel bir birikimi oldu demişti. şimdiki düşünceme göre söylüyorum ilerde bebek olduğunda selin gibi ben de başlamayı düşünüyorum
bu arada eşim aradı aöf bitmiş 140 lira kazanmış aferin dedim aile reisi olmak koley değil
market eksikleri var bir gimat yapacağım
:)))) ben o elbisenin 40 bedenini aldım. ama kalıbı da darmış, zor sığdım içine :))) acuk daha zayıflamam lazım. yani aslında artık zayıflamaya başlamam lazım desem daha doğru.
seyyahım bidenem; bilgi eksiği olabilir. ders çalışma stiliniz nasıl bilmiyorum ama. hergün sıla okuldan geldiğinde, o gün işlediği dersleri sana tekrar edecek, tek tek. sen de elinde kitap ya da defter kontrol edeceksin. tekrardan kastım, konuyu bikaç cümleyle sana anlatabilmesi. anlatamıyorsa ona zaman vericeksin, çalışacak sonra gelip tekrar anlatacak. sonra sen ona konuyla ilgili sorular soracaksın ama sorguya çeker gibi değil, konuyu bilmiyormuşsun da öğrenmek istiyormuşsun gibi. ödevler de aynı şekilde. senin bu konudaki ilgin ve takibin çocuğun başarısı konusunda çok önemli. sonra noktalama işaretlerini sen ona güzelce anlatabilirsin. konuşurken es verdiğimiz yerlerde, yazarken virgül koyuyoruz gibi. tabi bunu daha çocuğunun anlayabileceği şekilde anlatabilirsin. tarihi olayları masal gibi anlatabilirsin, hatta masalın kahramanı olarak kendisini düşünsün. biz kendimizle ilgili olayları unutmayız çünkü. coğrafya anlatırken, hani şuraya gitmiştik ya, işte orda hava şöyleydi, o yüzden iklimi böyle falan filan. matematikle aran iyi olmadığı için o konuda onu okulun muhtemelen hafta sonları kursu vardır, oraya yönlendir. ama yine takip et, işlediği konulardan test ver, doğru-yanlış cevabına bakarak seviyesini belirle. ona göre de yakınında yörende bi üniv. öğrencisi varsa kafala, ne diyim :)))ayrıca internet üzerinden matematik anlatan siteler var, birlikte çalışın.
canım açıkçası biz bes hesabı açtırırken çok düşünmedik nasıl olsa banka değişiyo diye şimdi oda kalktı seçimimizdeki tek faktör eşimin maaş hesabından kesilmesi için onun maaş aldıgı bankadan açtırmaktı:))selinim uzun uzun uzun yazmışsın çok sağol canım
acaba hangi banka en çok tavsiye ediliyor ben garantiden alıyorum maaşı
bir de ödeyeceğimiz miktarı biz mi seçiyoruz
kusura bakmayın belki çok saçma sorular soruyorum ama hiç bilmiyorum bu konuyu
aynen eşimde 100 lirayla başladı şimdi 130 ödemesi gerekio biz 150 ödüoruz bana 100 tl eşimin yeni hesabına 150 tl toplamda 400 devllette 100 verio aylık 500 lira temzi paraolma mı hiç var tabi 2009 haziran temmuz ayı filandı üye olduğumda yapıkredide başladım aylık 100 lirayla şimdi 130 lira ödüyorum ben maaşı da yapıkrediden aldığım için otomatik ödemede hiç aksatmadım şimdiye kadar ama istersen dondurma yapabiliyorsun benimkinde 10 yıl çıkmaman gerekiyor 10 yıl sonra birikimimi alıp herkes kendi yoluna da diyebilirim yada 56 yaşıma kadar bekleyebilirim de. Bu yazdı sanırım bir bilgi yazısı göndermişler eğer 56 yaşına kadar çıkmazsam 196 bin yada 169 bin tam hatırlamıyorum birikimim olacakmış (tabi ki şu anki değeriyleymiş). Bakalım bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ama ayda 130 lira beni sarsmıyor minik minik damlaya damlaya nolacak görecez
bu yaz da eşime başladık onunki de yapıkredide 100 lirayla başladık ama onda worldden çektiriyorduk worldden çektirdiğimiz için bie ekstra 100 world puan da veriyorlardı. Ancak bizden deli deli hesap işletim ücreti aldıkları için kızdık dağ tavşana küsmüş misali onunkini parafa kaydırdık worldü artık kullanmıyoruz şu sıralar da kapatmak üzereyiz
ne uzun anlatmışım
:))) evet geceşeri yamyama dönüşüorumselin akşam kocişinin koluna yapışıyomuş
bi lokma versene diye
:)))) mesela hangi konuda bencilsinde bebişin bunları engelliceni düşünüosun uyku,özgürlük, fiziki güzellik vs...itiraf edeiyorum ben bencil bir insanım o yüzden anne olmaya şimdilik çok uzağım
56 yaşından sonna isster toplu çekiosun ister aylık olarak alıosunağzın bal yesin sirkeci harika anlatmışsın
toplu para mı alınıyor sadece yoksa emekli maaşı gibi oluyor mu
şu günün parasıyla 169-196 farketmez iyi paraymış
bu konu şaibeli açıkçası ama paranın artış değerini altına bağlarsan haram olcanı düşünmüorum sonuçta altın üstünden para biriktiriosunkızlar bir de bu bes'in helal haram yönü nedir
caiz midir?
bu sana kalmış toplu da alabilirsin taksitle de alabilirsin
bu arada paracıkların takasbank adı verilen bir yerde duruyor ama devlet 50 binine kadar güvence veriyordu ben girdiğimde.
eşimi başlatırken bizim kurumdaki yapıkredi şubesindeki bir görevli anlatıyordu yeğenine doğduğunda başlamışlar şimdi çocuk ilkokul 4 teymiş şimdiden güzel bir birikimi oldu demişti. şimdiki düşünceme göre söylüyorum ilerde bebek olduğunda selin gibi ben de başlamayı düşünüyorum
bu arada eşim aradı aöf bitmiş 140 lira kazanmış aferin dedim aile reisi olmak koley değil
market eksikleri var bir gimat yapacağım
takasbank ve 50 bin tl güvence olayı nedir sirkecim
risk mi barındırıyor bu uygulama
aöf paranız bereketli olsun canım
para yani yapıkredide durmuyor takasbank adı verilen bir yerde duruyor bu bütün bes ler için geçerlitakasbank ve 50 bin tl güvence olayı nedir sirkecim
risk mi barındırıyor bu uygulama
aöf paranız bereketli olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?