ha bi de kızımda görünüşte çok büyük bir heves var ona bakarsan dışardan:)))) ben o elbisenin 40 bedenini aldım. ama kalıbı da darmış, zor sığdım içine :))) acuk daha zayıflamam lazım. yani aslında artık zayıflamaya başlamam lazım desem daha doğru.
seyyahım bidenem; bilgi eksiği olabilir. ders çalışma stiliniz nasıl bilmiyorum ama. hergün sıla okuldan geldiğinde, o gün işlediği dersleri sana tekrar edecek, tek tek. sen de elinde kitap ya da defter kontrol edeceksin. tekrardan kastım, konuyu bikaç cümleyle sana anlatabilmesi. anlatamıyorsa ona zaman vericeksin, çalışacak sonra gelip tekrar anlatacak. sonra sen ona konuyla ilgili sorular soracaksın ama sorguya çeker gibi değil, konuyu bilmiyormuşsun da öğrenmek istiyormuşsun gibi. ödevler de aynı şekilde. senin bu konudaki ilgin ve takibin çocuğun başarısı konusunda çok önemli. sonra noktalama işaretlerini sen ona güzelce anlatabilirsin. konuşurken es verdiğimiz yerlerde, yazarken virgül koyuyoruz gibi. tabi bunu daha çocuğunun anlayabileceği şekilde anlatabilirsin. tarihi olayları masal gibi anlatabilirsin, hatta masalın kahramanı olarak kendisini düşünsün. biz kendimizle ilgili olayları unutmayız çünkü. coğrafya anlatırken, hani şuraya gitmiştik ya, işte orda hava şöyleydi, o yüzden iklimi böyle falan filan. matematikle aran iyi olmadığı için o konuda onu okulun muhtemelen hafta sonları kursu vardır, oraya yönlendir. ama yine takip et, işlediği konulardan test ver, doğru-yanlış cevabına bakarak seviyesini belirle. ona göre de yakınında yörende bi üniv. öğrencisi varsa kafala, ne diyim :)))ayrıca internet üzerinden matematik anlatan siteler var, birlikte çalışın.
takasbank ve 50 bin tl güvence olayı nedir sirkecim
risk mi barındırıyor bu uygulama
aöf paranız bereketli olsun canım
sirkecim ya ben tüm para devlet güvencesinde die biliorum ocak ayında yeni yönetmelik çıktı ben okumadım gerçi ama....
ayrıca paranız bereketli olsun:))))
evacım Allah ömür verirse şöyle düşündük biz aylık 500 tl paramız birikio bankada
yıllık 6.000 yapar 10 yılda 60.000 bugünün parasıyla bu para güzel bi ev parasının yarısı
sonbaharda ev almayı planlıoruz 5 yıl krediyle belki 6 evin fiyatına göre ama 6 yı geçmez
bu ev ödenip bittikten sonna ikinci ev paramızın yarısı çıkmış olcak üstelik sadece anapamız bu yani değerlenmemiş hali
sonnada ikinci evimizi almak yani 10 yılda 2 ev alailcek gibi görünüoruz hastalaık kaza bela gelmezse
sadece kaba taslak bi gelecek planı bu
yani çocugumuz 9 yaşındayken ona geleceği için bi ev almış olabilcez:)))) hemde kendi oturdugumuz evimiz olabilcek:)
bizim aktepede evimiz var. 3 aydır var yani. Allah olmayanlara da versin.
sirkeci sormuştu galiba. 4+1 ev, ara kat, 6 yıllık falan bina, 190 bine aldık. hayırlısı ile kredisinide öderiz inşaallah. ilk evimiz.
ha bi de kızımda görünüşte çok büyük bir heves var ona bakarsan dışardan
çok çalışıcam herşeyi öğrenicem falan diyor
ama işte çocuk oturamıyor sürekli
eskiden derste sürkeli konuşup hareket ederdi
ilaçtan sonra azaldı
canımcım, hiperaktivitesi var diyorsun, ramdan rapor da aldın mı? bireysel eğitim planı var mı? yani özel eğitim öğrencileri tanımına hiperaktivite de girer. eğer öyleyse öğretmen sıla için ayrı eğitim planı yapmak ve uygulamak durumunda. sınıfı kalabalıksa bunu yapması zor olabilir fakat sılanın sınavlarını diğer çocuklardan farklı yapabilir en azından. ya da sıla kendini iyi ifade ediyor diyorsun, sınavları sözel olarak da yapabilir. farklı teknikler kullanabilir.
ramdan raporu var
psikiyatriste gidiyoruz ama doktor plan hazırlamaya gerek yok
nasılsa uygulanmayacak diyor
öğretmen de durumun farkındayım ama ayrıcalık tanıyamam çocuklardan tepki alır diyor ki zaten büyük tepki var sınıfta geçen senelerde çok sorun yaşadı
yani ayrıcalıktan kastı o da ödevini yapmayınca ceza alıyor falan gibi
yoksa öğretmenini seviyor sıla çocuklar ona haksız yere bişey deyince öğretmen tepkisini veriyormuş
bu öğretmen 22 yıllık biraz eski tarz ama sıla çok sevdi daha istekli gidiyor okula şimdi
ben taşınmayı bile düşünmüştüm doktor gerek yok dedi aynı sorunlarla başka yere gittiğinde yine aynı şeyleri yaşar
böle sürünüp gidiyoruz
seyyahçım ben resim işini sadece yetenek olarak düşünmem önceden beri
nasıl ki insan bi kompozisyon, hikaye, masal vs yazarken düşünür, tasarlar, hangi kelimeyi nerde, ne zaman kullanacağına karar verirse
tıpkı resim de öyle
yani zihinde tasarlayıp düşünmeden olmaz
mesela ben, önüme bi resim koy, aynısını yapmaya çalışırım
fakat basit bi manzara resmi çiz desen kafadan, yapamam
yok işte, mesela türkçe öğretmeniyim ama yazı yazamam ben
lisede, ünide hep zorlanırdım kompozisyon sınavlarında
ben biraz ezberciyim galiba
yani bir şeyler bende şekil olarak var ama derinsel olarak bişey yok
yazım da çok güzeldir mesela
ilkokulda 2 öğretmenim oldu
şimdi onlarla ayda yılda bi karşılaşıyorum, hemen yazın nasıl, bozuldu mu diye soruyorlar
yani zihinlerinde bu şekilde yer etmişim
ama sıla da var bişeylerdeğerlendirmek lazım
ben hep bakma bişeye kendin yap diyorum
ne çizsem ne çizsem diye dolanıyor
düşünme diyorum otur kağıdın önüne içinden ne gelirse çiz diyorum
ben çamura oturunca bi şey yapacam diye başlıyorum asla o şey çıkmıyor
mutlaka başka bir şey oluyor sonunda
içinden geldiği gibi yapsın istiyorum
acaba yanlış mı yapıyorum:44::44::44:
seyyah çocuğu rahat bırak ''kendinleştirme'' nasıl istiyorsa öyle yapsın , öyle çizsin
yıllar önce şöyle bir söz duymuştum eksik olabilir belki .... edebi en iyi edebsizden öğrendim... diye inanıyorum onlarda öğrenecek ev sahipliğini misafirliği güler yüzü tatlı dili kalp kırmamayı bu bahsettiklerim tıngır mıngır konular ama ben yine seviyorum onları şu hayatta kimlere tahammül etmiyoruz ki ayda yılda birde onlara tahammül edeyim dedim birde ilk defa evime geldiler istediğim ki benden yana hiçbir gönül kırıklıgı olmasın
yemeklerim kaldıgı için çöpe gitti içimden onların nasibi vardır kimbilir hangi sokak hayvanı faydalacak diye yüreğim su serpttim
dışarda yemek masraflı oldu artı gezme dolaşma giriş ücreti şusu busu ama onların canı sağolsun bi ekders ücretime bakar
biryandanda şöyle düşünüyorum son gelen eniştemin babası hastanede yatıyor bağırsak kanseri oldu tedavi gördü ikinci eşiyle sorun yaşadı ayrılma sırasına geldi adam üzüntüden felç oldu hastanede yatıyor haftasonlarında ablamlara çıkarıyorlar ikinci eşi bakmak istemiyor ölürse parası bana kalır diye boşanmadan da vazgeçti
yazık bizimkiler çok bunalmış bir kaçamak yapmışlar bize gelmişler giderken eniştem diyor ki yıllardır yaptıgım en huzurlu tatildi çok rahat ettirdin diyor yaaaa mutlu oluyorum
annem çocuklarını torunlarını gördü mutlu oldu
eltimle eltimin annesi amcasının kızı geldi gitti köyde kayınvalideme anlatmışlar çok ilgilendi bu kadar beklemiyorduk diye kayınpederim nasıl onure oldum diyo
walla dizi olayı banada mantıklı geliyor yazsam mı acaba
ayyy enişete rollerinde kimi oynatsam ne göndermeler yaparım
aaaaaa birde onların hakkımda ne düşündükleri var bak şimdi merak ettim onlar ne dediki
canımmmmmm arada kaçırmışım senin yazını o kadar çok sayfa birikmiş ki oku oku
gelin canım gelin başımın üstünde yeriniz var
öyle kahve filanla geçitirmem ben misafimim olun
gelişiniz ayın 14ü olmasın malum paradan eser kalmıyor
zengin günümde gelin ki güzelce ağırlayayım sizleri bursanın altını üstüne getirelim keyften dört köşe olalım
benim yeni yıl planlarımda vardı kirli çıkılarla buluşmak bakınız bilmem kaçıncı sayfada
ayyyy heyecanlandım
:119::119::119::119::119::119::119::119::119:
:118::118::118::118::118::118::118::118:
bekliyordum ne zaman gelecek diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?