hem bu yaz benim daha adamakıllı yazdan bişeyler koymam lazım çünkü Allah izin verirse bebişimin ek gıdaya başlaması ocak ayına denk gelcek onun için bişeyler koymam lazım buzluguma bu yazdan daha bilinçli şekilde ve daha tecrübeli şekilde hazırlıcam herşeyimi:))
ayrıca çenem açılmışken sölemeden geçemicem konservelik menemen yapmıcam
buzluga atcam konservenin o kendine has ekşimsi bi tadı vardır ya hani o menemenede geçmiş oluyo dogal olarak onu sevmiorum
o yüzden buzluga yapıp atcam yeşil fasulyeyide aynen
konserve olarak vişneye bayıldım resmen eşimle vişne suyu yapıorum 1 lt lik kavanozdan 2 lt çıkıo o gün bitio deli gibi içioz tadı bi kere o kadar güzel oluyoki bu yazda yapcam hemde sadece vişne diil ,şeftali,çilek ,mürdüm eriği yapcam:)))
ayrıca mısır konserveside yapmıcam onuda buzluga atcam:) konservenin o ekşimsi tadı mısırdada vardı kötü diil ama sevmiorum o tadı....
patlıcan kızartması koymıcam onuda sevmedim kızlar çok yapmamıştım zaten üç poşet vardı ama ben beğenmedim közlemesi nefisti ama :)))kırmızı biber közlemesini daha fazla koycam onuda çok sevdik kabak soteleyip koydum ama 3 kilo kabak sotelemiştim oda çok olmuş 1.5 kilo tam gelcekmiş:))))
bide maydonozda atmışım çok iyi oldu 3 dmet maydonozu yıkadım ayıkladım şimdi börekte çorbada hep onu kullanıorum:)))
dolma biber iyiki atmışım:)))seneyede atcam
bide bezelye geçen sene 5 kilo koymuştum tam geldi bana seneyede 5 kilo bezelye koycam dondurucuya:))))
zaten yazın bunları baya konuşcaz sustum tıp:)))
benimde dünden beri burnuma durduk yerde kızarmış tavuk kokuları geliodu cidden ortada hiç bişe yok durup durup gelio karnımda tokken ha
yarın yapıcam yemeğim biterse:)
SUNNY ABLACIM bişe sorcam
hani dondurma kapları büyük oluyo yer kaplıo dedin ya ben bu kaplara yaprak sarması,köfte,sigara böreği,çorbalık köfte koycam:)))))
diğerleri gene poşetle gircek dolaba hatta bu yaz bide poşet yakmayı denicem hava almaması için gerçi benim buzlugum koku falan ypmıo ama öle sanki daha bi havayla teması tam kesilirmiş gibi geldi
sorcamı unutuodum az daha butları haşlayıp kızarttıgında sadece dışalrı kızarıo yani benimki öle oluyo içi gene haşlama gibi yumuşak yumuşak oluyo sen onu nasıl gideriosun bide çok cızırdıyo yaf.... napıosun?
slm kızlar gene ayrılıp geldim eşimden((
neyse bu son haftamız inşallaaahhh :)))
eşyalarımı kargoya vermeyi planlıyorum da ptt kargoya vermeyi planlıyorum bu konuda bilgisi olan varmı
ptt kargo valiz alıyor mu birde???
benimde dünden beri burnuma durduk yerde kızarmış tavuk kokuları geliodu cidden ortada hiç bişe yok durup durup gelio karnımda tokken ha
yarın yapıcam yemeğim biterse:)
SUNNY ABLACIM bişe sorcam
hani dondurma kapları büyük oluyo yer kaplıo dedin ya ben bu kaplara yaprak sarması,köfte,sigara böreği,çorbalık köfte koycam:)))))
diğerleri gene poşetle gircek dolaba hatta bu yaz bide poşet yakmayı denicem hava almaması için gerçi benim buzlugum koku falan ypmıo ama öle sanki daha bi havayla teması tam kesilirmiş gibi geldi
sorcamı unutuodum az daha butları haşlayıp kızarttıgında sadece dışalrı kızarıo yani benimki öle oluyo içi gene haşlama gibi yumuşak yumuşak oluyo sen onu nasıl gideriosun bide çok cızırdıyo yaf.... napıosun?
167yi arayıp sor canım ptt kargo numarası
ama oraya vereceğin şeyi öle paketleyip veremiyosun içine bakıyolar
vişen reçeliyle karıştırıp vişneli yogurt yapcsam:))))
sılacana aferinkızım bunu envai çeşit reçelle karıştırıp yapıyor ev dondurması diyor
bu görev evde onun
kızlar bu arada ben mücvere şöyle bir yaklaşım getirmek istiyorum
yağın içinde vıcık vıcık değilde fırın tepsisine düzcene serip kıtır yapıp dilimlesem olma mı acabası
bizde hem eşim hem ben kim 500 milyon istere başvurduk ama hala tık yok:))) o çıksa süper olur haaaaaa
hem haram parada diil sonuçta bilgiyle kazanılıo
az önce dondurucumu düzenliodum
offff yazın deli gibi çalışmışım yani..... hele kurbandan kalanlar yani o kadarda dağıttım sadece üçte birini kendime ayırdım vedeee iç organ falan hiiiiiç öyle şeyler almadım kendime sadece kaba et vede bazı kemiklerini ona ragmen hala yarısını bile yiyememişiz:))))
neyse ete bişey olmaz diorum kendimce doğum falan olcak gelenler gidenler yenir bi şekilde...
ama ben aralıktan beri adam gibi pazara çıkmadım desem yeridir
iş yerinin önünde pazar kuruluo ordan salatalık malzeme ve meyve alıorum bide eserse kış sebzeleri onuda abartmıorum yani yarım kilo brüksel lahanası bide karnıbahar
veya pırasa,brokoli veya ıspanak,lahana alıorum:)))))o kadar toplam 15 tl falan tutuyo çünkü meyvede sınır tanımıorum bi aldığımda 4 kilo portakal alıorum
ve bu buzlugumdakiler bana mart ayının sonuna kadar pazara çıkmadan yeter:)))) o kadar diyim size:)))
ve o kadar düzensiz yerleştirmişimki şimdi biraz daha adam oldu :))) bundan sonra hiçbi dondurma kabımı çöpe atmiciğim:)) hepsini dondurucuda kullanıciğim:))))
ayrıca ben yaklaşık 1.5 kilo kadar havucu halka halka dograyıp dondurucuya atmışım hangi akla hizmet yatıysam bilmiorumki:)))
onu napsamki ya bilemedim bi fikri olan varsa bi diyiversin:)))))
şu anda benim maaş hesabımda 13 tl var
çok güzel canım işte öyle ufaktan başlarsın
oyuncaklarını kendinin toplamasını sağlamak da çok iyi gelecektir sana
ben mesela şunu derdim çocuklarıma bu oyuncaklar size lazımsa işi bitince toplamak da sizin göreviniz aksi takdirde ben bir kez toplayacağım denk toplayacağım çöpe atacağım bir daha toplamak zorunda kalmayacağımişe yaradı
devasa boyutta profiterol yaptım heheheheher bir avcum kadarrrr maksat kalmasın 2 gün kalsa yemiyor da hünkarım buzdolabında 2 günlük künefe duruyor yenmez bu diyor yazık ya anlatamıyorum ben de profiterolleri büyük yaptım ki sayıca az olsun hemen bitsin nasıl ama
yeni dostlar gelmiş hoşgelmilş
allrigt ben de katılmak isterdim ama eşimle yaptığımız değerlendirmede yarışmadan ilk elenen çift oluruz dedik
mesela eş taşıma da kesin elenirdik eşim beni taşıyamaz heheheh
barfiiks çekemez ben de şu ördekleri vuramam yemek konusunda fazla yiyemem
sılacana aferin
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine hafif yağ gezdir yine aynı şekilde oluyor hem ocak batmıyor hem de de daha hafif oluyor.
seyyahcım, tavuğu dediğim gibi, yıkayıp temizledikten sonra direk tavaya koyup kısık ateşte yap, bir de öyle dene canım, az birşey yaparsın beğenmezsen yapmazsın bir daha. özellikle kanat çok güzel oluyor. mücvere gelince, fırında deneyenler genelde çok memnun kalmamışlar sanırım. kızımın keşfi, krep gibi pişirmektavaya az yağ koyup, mücveri kaşıkla döküyoruz. her tavada yine az yağ ekliyoruz. güzel oluyor, hem de az yağlı
niyeki, acı biberden mi korkuyosun yoksa
Allah seni ne etmeye
üstün zekalı memur
seyyah sen balık mı tutuyorsun amanın ben elleyemiyorum bile helal valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?