Kirli Çıkılar )))

ben 2 yıl önce falan bir yayladan kekik toplamıştım, sonra onları kuruttum. yemeğe katmak için kekik bolca var ama bu kekik dallı falan.
ne yapabilirim bunları, ne işe yarar sizce
elbette yayladan topladıysan esas kekik odur sakın atma. Yayla çorbasına elinde azıcık ufala ek nasıl güzel aroma verir. Aynı şekilde etlere de kullanabilirsin.

selincim tavuk bagetleri ben de az yağla teflon tencereye koyup suyunu salıp tekrar geri çekene kadar ağır ağır kısık ateşte pişiriyorum
içleri de güzel pişsin diye bıçakla birkaç yerine pişerken çizik atıyorum misss gibi oluyor

işte bu resimdeki aynı metotla pişirdiklerim

senfat miss gibi kekiklerini yıllarca kullanabilirsin
köfteye , etlere ,mücvere koy
çayını yap iç

işte ben de tam böyle dediydim ben bir de pirzolaları açtırıyorum..

Son düzenleme:
kirli çıkılık yönünde ilerlemekteyim
gitti gidiyorumdayım artık :))
biraz önce ayakkabı-su matarası ve 2 adet kitabımı sattım 26 liraya Allah bereket versin evde boş boş duracağına
aslında kitaplarıma kıyamam ama kendi evi olmayıp kütüphanesi olmayınca kitaplarım kolilerde sürünüp duruyor((((

ne var kirli çıkılar mıs gbı pırzola flan bu saatte canım cektı ya:)

sen de hep yemeklere denk geliyorsun

sirkeci çorbaya kekik hiç aklıma gelmemişti. hep nane eklyiyordum.
farmasinin dediği gibi akcak, kokcak bişey değil, köfteye falan da koyabilirm.

bu arada karanfilce sen balkabagını çok seviyorsun ya, gecen ikbalde kadın balkabağı mücveri yaptı.

bugun de tv de mor pilav gördüm. mor lahanayı haşlayıp, suyunu pilav suyu yapıyor, pilav çok güzel görünüyor. ben hiç denk gelmemiştim şimdiye kadar deneyeceğim.

nane yakmaktansa kekik ekle o da değişik aroma verir saplarını bile minik minik yapıp koyabilirsin.
bu arada çok alakasız ama bildiğim bir şeyi daha paylaşmak istiyorum (selin kesin biliyordur) yaprak sarmasını pişirirken üzerine rendelenmiş domastes ve nar ekşisi ekleyin bööööle bir lezzet olamaz.
mor lahanalı pilav ağzı burkmaz mı? Hani krem şantinin şeftali ya da vişne suyuyla renklendirildiğini biliyordum da pilavı ilk senden duydum.

Gecen günde aşure vardı ona denk gelmştm,kaynanam beni pek sevmez ama hyret:)

kekimi yaptım mutfağı topladım geldim
benim dr. u her dakika karşımda görmek de ayrı bir güzel adamla her gün dipdibeyiz sayfada

Son düzenleme:
ben lahana sarmasını yerken üzerine nar ekşisi döküyorum, süper oluyor

hani bazen yemeklerin üzerindeki yogurdun üstüne nane, salça falan yaktırılır ya, ona da nar ekşisi ekliyorum. güzel oluyor.

bugun evden cıkardıklarım: eski mini fırınım, bir bıçak, 2 vakumlu hurç, bir bez çanta,
ohh evden eşya gittikçe rahatlıyorum.

Aşk yeniden
Akdenizin tuzu gibi
Aşk yeniden
Rüzgarlı bir akşam vakti
Aşk yeniden
Karanlıkta bir gül açarken

Aşk yeniden
Bitti artık bu son derken
Aşk yeniden
Aynı sularda yüzerken
Aşk yeniden
Rüya gibi bir yaz geçerken

Gözlerim doluyor
Aşkımın şiddetinden
Ağlamak istiyorum
Yıldızlar tutuşurken
Gecelerin şehvetinden
Kendimden taşıyorum

Aşk yeniden
Unutulmuş yemin gibi
Aşk yeniden
Hem tanıdık hem yepyeni
Aşk yeniden
Kendini yarattı kendinden

hayırdır bıdıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııım

selincim salatalıkları cacık için nasıl yapıp kaldırıyorsun
rendeleyerek mi yoksa küp küp mü

canım ben yazdan bir kilo salatalığı kabuklarını soydum rendeledim sonna bunu tel süzgece koydum 2 saat suyu süzüldü
sonna poşetlere bir avuç koydum 6 poşet çıktı bu poşetleri tezgahta inceci yaydım öyle kaldırdım buzluğa
şimdi yogurda hiç su koymadan çırpıorum salatalıklarıda buzdolabından çıkarıorum plaka halinde kırıp kırığ içine atıorum 10 dk. çözülüo içine azcık su atıorum salatalığın buzlu suyuda oluyo suyu o yüzden sonna atıorum içine sarımsak üstüne 2 damla zeytinyağı azcıkta nane tek başına yemek niyetine ye o derece yani:))))))

salatalığın asıl vitamini suyunda değil mi
süzersek nasıl olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…