merhaba herkese şöle topiğinize bi göz attımda muhabbetiniz çok akıcı ve güzel geldi bende aradabir aranıza katılabilirmiyim :)
kreşlerde de dağıtılıyormuş.
oğluma istemediğim halde içirirlerse cıngar çıkarırım
kreşlerde de dağıtılıyormuş.
oğluma istemediğim halde içirirlerse cıngar çıkarırım
merhaba hoşgeldin cnm....Çatlak ve delüysen tabiki
hoşgeldin kalplerasisana da sınav yapasım var aslında ama, topiğin öğretmenleri hazır ortada yokken öğretmencilik oynayıp bi sınav yapim dedim bi gitti bi daha gelmedi (GLCIN geri dön )
anlat gulüm açılırsın
sıpasından ayrılamayan dana pardon ana desek ona
sirkeci dogumdan 2-3 hafta sonra gitseniz, hem hava ısnır, urfada balıklıgölde falan bir tur atarsınız gitmişken. tabi gezdik demeyin de.
ben dogumda babaları istememiştim, memeyi çıkarıyorsun, agrın sızın, ne gerek var dedim. cuma gunu bebek görmeye gittik. kadının ikizleri olmuş. anne ve babası yanında. kadın babasının tam karşına oturdu, bi onu emziriyor, bir öbürünü. bana tuhaf geldi, ben utanırım öyle şeyden
istemediysen içirmezler. yanlız oğlun, diğerlerini süt içerken görür ve içmek isterse belki üzülüp verebilirler.
özellikle öğretmeniyle tekrar konuşmakta fayda var. bazıları insiyatif kullanmaya pek meraklı olabiliyor.
feci başım ağrıyor orucum ve bebek olabilir diye ilaç alamıyorummm migrenim tuttu ayakta duramıyorummmmmmmm
kirli çıkılar akıllı bacılar size danışmak istediğim bir konu var. Sizler bana kesin güzel tavsiyelerde bulunursunuz.
Martın ikinci haftasında bir yeğenimiz oluyor (görümcemden) Geçen hafta sonu k validem laf arasında artık siz de biletinizi ayarlayın gelirsiniz bebek doğduğunda gelmişken biraz da kalırsınız işlerinizden ona göre izinlerinizi ayarlayın dedi. Bu arada görümcem Urfada yaşıyor. Bebek doğduğunda görmeyi elbette isterim ama görümcemin k validesi k pederi olacak k validem de olacak sonra diğer bekar görümce ve kayınbirader de gitmek istiyorlarmış ee ananemizin de başı kel değil o da görmeli haklı olarak. Sorum şu ben bebek yeni doğduğu zamanlar illa gidip evinde ziyaret etmeli miyim? Herkes birarada olacağı için çok kalabalık olursak görümceme zor olmaz mı zaten yeni doğum yapmış olacak evde herkesin üstüsüte olması onu daha da zorlamaz mı? açıkçası çekiniyorum öyle bir anda yük olmak istemiyorum.
mutlicim ya
madem geçmişi okuyon şu sılanın hikayesini bulursan alıntıla bi zahmet
bu çıkıların gözü altından başka mesajı görmemiş
gözlerini altın bürümüş
ben sakaryadayım
bende sayenizde nişanlanmadan önceki çatlak ve delü halime dönerim die ummuştum ortaya çıkartın onu istedim ne değnektiyse eşimle tanıştığımda bi dokundu tesiri geçmedi :) please meee
hoşgeldin kalplerasisana da sınav yapasım var aslında ama, topiğin öğretmenleri hazır ortada yokken öğretmencilik oynayıp bi sınav yapim dedim bi gitti bi daha gelmedi (GLCIN geri dön )
ozaman hergün ben götürürüm sütünü.
gerçi ben UHT süt de vermiyorum.
aynen öle yaptım
iyi mi kötü bilmiyorum
en azından faturaları ödüyordu
çil çil altınların hayırlı olsun
yok canım açılmam kesin iyi biliyorum ama deryadan bir katre anlatayım..
seyyahcım dinlemek isteyeceğini düşündüğümden anlatıyorum inşallah sıkılmazsın. sıkılacak olanlar okumaın çünkü benim ki de bir bdv klasiği..
benim kv yanlış bi evlilik yapmış ama acısını kendi çocuklar ve eşi çekmiş diyebiliriz ya da ahlakı öyle bilmiyorum..
çok kültürlü bilgili kendince ama düğünde yapıkları ve sonrasında bana hiç öyle gelmiyor.
şöyle söyleyeyim dostu arkadaşı hiç yok, ev hanımı olmasına rağmen hiç gezmesi yok sadece avm lere gider. face açtıktan 1-2 hafta sonra arkadaş listesi 10 kişi civarına düşmüş biri. apartman yönetici kapıcı bilimum kişlerle tartışmış ve küsmüş.
kendi kayınvalidesiyle hiç görüşmüyor iki erkek kardeşiyle hiç görüşmüyor kız kardeşleriyle de zaman zaman iyi/kötü.
7/24 kayınpederimi takip eder. günlük akşama kadar konuşmalar mesajlar her gece gözetimden geçer. kp o yüzden toptan temizler mesela beni arasın annesini arasın sorgu başlar hemen ne konuştuklarını öğrenene kadar da yakasını bırakmaz. o bluz mevzunda da beni akrabalarıma verdiğini düşünüyor eşim ağzından kaçırttı bi ara. böyle yani..
düğün olacağında ailemle hiç konuşmadılar görüşmediler kp yazın yoğun olur kendi de 1 kere bile aramadı onun gözünde erkek evi naz evi biz aramalıymışız. bizimkiler çok cimri ailein oturduğu evin merkeze kaç km uzak olduğunu gelip gidemeyeceklerini söyleyip durdular altı üstü 1 saat arabayla bu arada. evlendikten sonra da beni alabilmek için kaç km yaptığını söylemişti kp bana ve ben yine şoklarda yine ağlamış yine şişmiş gözler..
babasının dükkanı var çocukları yazları hep babalarına yardım etmişler onun karşılığnda babaları mihir ve bir miktar eşyamızı almak üzere söz vermiş zaten çalıştıkları zaman maaşlarını da babalarına verdiler. mihrimi babası verdi ama istediğim mihri vermedi söz verdiler ama takmadılar. 100 gr bilezik taktılar artı bi set.
ben nişanlı olduğumu hiç anlamadım. nişanda benim sülaem vardı belki 30-40 kişi onlar sadece kendi çekirdek aileleri olarak geldiler.
benim aile tarafımda nişanda para takılır. onlardan kimse yok diye benim akrabalarım hem ona hem bana para taktılar.sırf eşim orda mahzun kalmasın diye. ve o gece kv o paraları almak istedi. oysa bizde erkek tarafı da kız tarafı da para takar ama kızda kalır o para ve kız kendine bilezik bozdurur.gece boyu kv somurttu.
o gün bütün samimi olduğumuz ahbablar başıma toplandı ve "kızım biz seni akıllı biri sanırdık sen böyle bi hatayı nasıl yaptın" dediler. eşi şizofren bi akrabamız var kv si neler çektirdi. o dedi ki sanki kendi kv mi gördüm.ve eşin de anacıya benziyor. o gece eşime mesaj attım sanırım bu iş olmayacak biz senin ailenle yapamıyacaz. eşim çok kötü olmuş o yol zehir olmuş.. bana da o gece zehir oldu..
alış verişler başladı dertler başladı. kv ne sizin akrabaya ne bizim akrabaya alış veriş yapmayalım dedi sonra dürü vakti yaklaştı önce onlar getirdiler tabi.. sonra biz götürcez benim kız kardeşlerime de dürü hazırlayacaksın dedi ve ben reddettim. onlar dürüyü sandıkta getirdiler ve benim o çok kültürlü görgülü kayınvalidem bütün alınanları iç çamaşır+nişan elbisesi +1 adet takım bu kadar etiketleriyle getirmiş 30 kere de evde sergilemiş %50 indirimle aldığımız mağazayı övmüş durmuş. bizim sülale köylü olduğundan hor hakir görmüş kimseyle konuşmamış nerdeyse.. bunlar hep nişanda olanlar. haa bi de nişan günü sandık getirdiler ya sandığa görümcemi oturtmuş ve annemden para istemişler.erzurumda adet böyleymiş. zaten işine neresi gelise oranın adetini uyguladı. bizim adetler erzurum-konya-denizli nin erkek tarafına yontulan adet karışımı oldu.
bizlerin de hataları oldu tabi o günlerde onlar yaptıkça biz de kendi çapımızda diretmeye çalıştık ama onların hepsi "saygısız gelin" sıfatıyla bana yol su elektrik olarak geri döndü keşke diretmeseydim zaten bi işe yaramadı..
biz dürü götürdük bi akşam yemeğinde ve teyzelerine dürü almadığımız için o gece hep asık suratlı durdu hiç ilgilenmedi.
ama biz onlar geldiğinde yine karakterimiz uygun olanı yaptık ve en iyi şekilde ağırladık.
düğün alış verişlerinde benden önce evlenen eltim ve eşi olan kaynım tam bi görümcelik yaptılar. ve onların kriteri benim önümdeydi. onlara ne alındıysa aynısı bana da olacak ve o fiyat limitini aşamıycaz. oysa onlar kışın aldılar eşyayı biz ise yazın. fiyatların uçtuğu vakitler.. neyse eksik gedik oturma odası salon takımını ve bir adet çamaşır makinesini aldılar. gerisini ben kendim ve evlendikten sonra eşimle tamamladık. salon takımı da kv min zevki bu arada.
evlendikten sonra bize takılan takılar bi baktım kaynım götürdü gitti. annesi aldı vermedi uzun süre.. hoş zaten bişey de takılmadı 1 ince bilezik 300 tl para 4-5 de çeyrek.
kimseye takmamışlar onlara da takan olmadı.
evlendiğim hafta 42 kilydum(neler neler oluyordu ama hepsini anlatamıyorum çoğunu unuttum çünkü yazdıkça geldi aklıma bazıları)
bu arada hep affettim hepp
kimi zaman yaptıklarından özür dilerdi çünkü öyle mantıksız işler yapardı ki..
evlendik hala ben düşmanıyım hep öyle gördü. eltim boynu bükkük herşeye saygılı uygun gelin modeli. hep kıyas makbule böyle karanfil şöyle..
bir de rest çekebiliyorum her istedikleri zaman gitmiyorum ya iyice sevmedi beni.
bana bi arkadaşım face de yorum yapmış karanfilcim hayırlı olsun biz de bi gün sana gelmeyi düşünüyoruz(oğlunun adıyla açmış ve 4-5 yaşlarındaki oğlunun resmi de var)
bi gün sonra eşimin face ini açtım birlikteyiz mesaj gelmiş. kv mesaj atmış. mesajında şöyle yazyordu " oğlum karanfile bi erkek böyle yazmış sana neden kızlar face inde böyle yazmıyor sana da yazsınlar" gibisinden. evliyiz düşünün.. arkadaşlıktan çıkarmam onu görmemle bir oldu..eşim de çıkardı..
ufff daha neler yaa sıkıldım hakketen bu bitmezz seyyahcım..bunlar daha ilk aylar olanlar..
velhasıl kv nin bütün bu yaptıklarına rağmen eşim hep benim desttekcim oldu. anlayışlı olgun bi insan.. ilk başlar kpss bile çalıştırmıyordu kv bilerek ki oğlum burdan gidecek diye düşün ben 2 milyar eşim 800 tl maaş alırken.
kv geçen yıl babamların araba aldığını duymuş ve babamı aramış benim taktığım altınlarla araba mı aldınız diye
ona rağmen annem bu yıl boşver onu hasta kabul et sen umreye giderken görüş öyle git dedi..
çok şükür umreye giderken geçmişi sildim gözlerimden ve yine geçmişi hatırlamamaya çalışarak muamele ediyorum ona..
İnşallah Halık bilir...
Ne süt veriyorsun sorması ayupppp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?