bu tür hastalıklarda önce inkar dönemi oluyor, kendini suçlama (bişey mi yaptım da Allah bana bunu verdi diye) falan louyor.
en son kabullenme ve çözüm arayışı geliyor. ama çoğu kişi moral olarak çöker. eşim öğrenciyken hastanın birine hoca kanser oldugunu söylemiş. kadın öğretmenmiş, hastalıgı kabullenmemiş, bağırıyormuş, odaya girenlere bir şeyler fırlatıyormuş, tedaviyi reddeyormuş ilk aralar. çok kötü bir durum.
bu akşam bir arkadası aradım babası akciğer kan. miş ve beyne sıçramış. ağlıyordu çok kötü, Rabbim kimseye acı yaşatmasın.
sana gelirken onu giyer gelirim
tohtor karısının ikinize bak ne baneeeeeeeeel derler
görürsün
temizliğe gidiyom ben onla bi kerem
kız ben iki haftadır yana yakıla temizlikçi aramıyor muyumtemizlikçi lazım mı aplaaaaaaaaa
bugün yeni kayıt bir öğrencim geldi başında saç bonesi var kuzucuğun
çocuk 5,5 yaşında
2,5 yaşında rahatsızlığını öğreniyor böbreğinde kist var ve böbreği alınıyor 18ay kemoterapi alıyor
ekim ayında son kemoterapiyi de alıp doktor izninde bu dönem okula başlamaya karar veriliyor
annesine okula gelmeden önce şunu soruyor anneee arkadaşlarım niye saçım olmadıgını sorarlarsa onlara hastalıgımı mı anlatayım ya da ne söyleyeyim diye soruyor
bebek olmadan çocuk olmadan olgunlaşmış kanserin ne oldugunu kendi anlamışta arkadaşlarıma anlatayayım mı diye soruyor
şefkat tokadı mı ne deydi bugün bana
eveeeeee geldiğim gibi anneme anlattım durumu dedim bak bakta bir daha sitem etme senin de bir böbreğin yok ve sende kanser tedavisi gördün ama ooooo küüüçücüüük çocuk senden dahaaaaaa hayat dolu ona göre dedim
mutluyum zor bir görev beni bekliyor tamamen bağışıklık sistemi yeniden başlamış bir çocuğa mikrop kapmadan koruyabilmem gerekiyor
aile açık açık bunu demedi ama görünen köy klavuz istemez
hatırladıgı tek şeyin hastane koridrundaki süren yaşam dışında ilk defa okul adında kendi yaşındaki çocuklarla rengarenk bir dünyaya giriyor
anladıgım tek birşey var ben hayatımda görüdügüm tanıdıgım herkeste kendimden ya bir parça arıyorum ya da onlarda bana ait birşeyler buluyorum
bu sadece şimdiki bahsettiğim olaya yönelik değil her an öyle hatta bazen burada yazarken sizlerle bile özdeştiryorum kendimi yok mu beni çözümleyebilecek birisi
k.çına olacagını bilsem temizlik yaptıgım kıyafetlerimden sana da veririm, tam temizlikçi olursun
ben banyo, wc temizlerken ne giyorum bil bakalım
hastanede giyiyorlar ya böyle nöbet kıyafeti renk renk
yeşil, lacivert, açık mavi
onalrı bi geçiriyorum, 2 mavim var, her yanı çamaşır suyu
yani hastanedeki temizlik elemanı gibiyim, bir ara fotosunu koyayım
bir tek arkamda şirket ismi yazmıyor
k.çına olacagını bilsem temizlik yaptıgım kıyafetlerimden sana da veririm, tam temizlikçi olursun
ben banyo, wc temizlerken ne giyorum bil bakalım
hastanede giyiyorlar ya böyle nöbet kıyafeti renk renk
yeşil, lacivert, açık mavi
onalrı bi geçiriyorum, 2 mavim var, her yanı çamaşır suyu
yani hastanedeki temizlik elemanı gibiyim, bir ara fotosunu koyayım
bir tek arkamda şirket ismi yazmıyor
kızlaaaaaaaaaaar bugün öğle arası postacı geldi
elinde ceza makbuzu
sözde kocam trafik polisi
kırmızı ışıktan ceza yemiş:))))))))))))))
166 lira erkekn ödersek 120 lira al işte yeni bi masraf daha çıktı bize
en çok paraya diil kırmızı ışıkta geçmesine kızdım
açıklaması:kontrollü geçmiş
acıklı filmi izleyemiyorum hüngür hüngür ağlıyorum
dün trt 1 de beni böyle sev diye bir dizi vardı yeni orda adam kızını yolcu ediyordu fonda bir arabesk şarkıa anaaaaaaaaa benim gözler başladı dolmayaaa o dereceyim yani
o yüzden beyaz melek ve şu son diziyi izlemedim
gecen gece 12 ye geliyordu, ebe aradı bebek anne karnına kakasını yapmış, bu da sezeryan endikasyonu, normal dogum beklenirse bebek kakasını yutabilir. evden gitti, ben de buraya takıldım. gece 3 ü geçiyordu geldiğinde. normalde 1 saatte gelmesi lazımdı. anneyi sezeryana almışlar, spinal anestezi tutmamış, genel yapmış dr. ameliyat bitmiş, kadın uyanamamış anesteziden. 1 saat sonra uyanmış, kadını yogun bakıma almışlar, solunum cihazına bağlamışlar. kadının ilk dogumu, 22 yaşında. meğer ablası da ameliyattan zor uyanmış. genetik bir kalp rahatsızlığı oldugundan şüphelenmişler. neyse kadın solunum cihazında iken bebeğini getirmişler, memeden süt almış, eşim kadının yanından biraz uzak durmak istemiş, kadın elini tutuyormuş, bırakmasın diye. ölüceğim diye nasıl korkuyordu dedi eşim. eşini çağırmışlar, adam kadının elini, kolunu öpüyormuş, ağlıyormuş, kadının bir eli eşimde, bir eli kocasındaymış.
çok şükür anestezi uzmanı o gece acil nöbeti tuttugu için ordaymı, sabaha kadın toparlamış. eşim eve geldiğinde o kadar üzülmüş, karı koca ve bebekle hallerine. geldi bana sarılıyor, çok kötü oldum falan diye anlattı.
ben de dua ettim işte, sabaha yavrusna bağışla Allah'ım diye
burda da anlattım işte, konu hastalıktan açılınnca
seyyah emziği ara ara koltuk altlarında, tüm odalarda nerde çıksın
mama sandalyesinin üstündeymiş
emzik de aldırmıştım
bir de yedek emzik vardı, o da kayboldu evin içinde, ev pis olunca tozlarla karışmış olmalı
kız ben iki haftadır yana yakıla temizlikçi aramıyor muyum
nerelerdesin şimdiye kadar
çözümleyebilcemi hiiç sanmıorum bıdıkcım amla okurken gözlerim doldu demekki senin içinde öyle bi sevgi öyle bi şevkat varki Allahım bunu dağıtmanı istedi demekki:)))
eğer sen bir bdv kadını olaydın
o kocaya hayatı zehir ederdin
nasıl elalemin karısının elini tutuyosun hemi de memesi açıkken diye
helal olsun sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?