canım psikolğa da gidiyoruz. ama psikiyatra gittiğimizde kulak ve işitme testi yaptı. ne alakası var diyor. nası ağlıyor yavrum anlatamam size. ben de kendi kendimi sakin sakin diye telkin etmeye çalışıyorum.
az sonra psikloğumuzu bir daha arayacağım.
ne bileyim canım öyle zorla içirmek olur mu...
evet canım ritalin veriyoruz. şurup şeklinde olsa. ooohhhh mis gibi....
bunun tadı acı diyor. acı mı acaba...
çok sağol canım hipofizdeki kist büyük ameliyat olması lazım ama şeker olduğundan dolayı hemen yapamıyorlar bir kaç ay önce guartdan ameliyat oldu zaten kistten dolayı annemin büyüme hormanuna baskı olmuş dilinde sanırım bi büyüme olmuş bu konuşmasını ile etkiliyormuş bakalım rabbim inşallah şifasını verir anneme ve bütün hastalarao zaman çok içerlemiş Allahım sen görüyorsun hesabını sen sor demiştim gerçi keşke demeseydim o da bedduaya giriyor galiba Allahım sen bilirsin diyeceğim artık
harika gerçekten kızının yaptıkları ben hiç anlamam ama bana desen yarısını çizemem ben onun
eşim sen benim mutnojmetin yanında sigara içtiğimi ne zaman gördün dedi ilkinde sonra da ciddiye almadı hiç cevap vermedi ama hiç benim yanımda da içmedi
sağol canım benim cümlemize benim hastalığımın adı kendinden daha kötü zaten Allahıma bin şükür
kesinlikle ilahi adalete sığınmak lazım ve korkmak lazım
hayırlısıyla Allah zamanı gelince nasip eder inşallah canım
canım benim senin empati yeteneğin çok yüksek ve çok merhametlisin ama öyle insanların hayatta işi gerçekten çok zor Allah şifa versin kuzuya ailesine de sabır ama çok şanslılar ki senin gibi bir öğretmene denk gelmişler
çok çok geçmiş olsun
canım ben de tiroid kanseriydim ondan hiç korkmayın sadece adı kötü iyot diyetine dikkat etsin atom almadan önce bir de aldıktan sonra bol su içsin ekşi şeyler yesin limon falan Allah'ın izniyle birşeyi kalmaz sonra da troid hormonu kullanacak o kadar asprinin bile yan etkisi var troid ilacının yok
umarım hipofizindeki kitle çok büyük değildir arkadaşımın bir süre sonra küçüldü ve artık sorun çıkarmıyor inşallah sizinki de öyledir
ben l-karnitin kullanmıştım bir ay ama ne yalan söyleyeyim pek faydasını görmedim gerçi o zaman bu kadar yağlı değildim eğer sende de fazla yağ yoksa çok faydasını görmeyebilirsin ki bu kadar spora yoktur bence
kızlar deneyiminize güvenerek size bir akıl danışmak istiyorum
3.000 tl para var heabımda cumartesi arayı değiştirirken takas için kullanacaz ama altın çok düştü
acaba diyorum alsam cumartesi günü satsam kar edermiyim
mesela ben 103 ken 10 gram almıştım şimdi çok fazla zarardayım
onalrıda bozacam cumartesi günü
sizce istatiklerinize göre millet maaşı alınca yükselirmi altın
kızlar deneyiminize güvenerek size bir akıl danışmak istiyorum
3.000 tl para var heabımda cumartesi arayı değiştirirken takas için kullanacaz ama altın çok düştü
acaba diyorum alsam cumartesi günü satsam kar edermiyim
mesela ben 103 ken 10 gram almıştım şimdi çok fazla zarardayım
onalrıda bozacam cumartesi günü
sizce istatiklerinize göre millet maaşı alınca yükselirmi altın
şuan altına güvenme derim uzun zamanlı düşünsen al derdimde kısa süreliyse çok dengesiz ha yükseldi yükselecek derken sürekli düşüyor bizim bi nakite ihtiyacımız var altınlarımı bozzmam lazım ha yükseldi yükselecek die bekledim beklemez olaydım dahada düştü
ben olsam cumartesi gününe lazım olacak parayı elimde tl olarak tutardım
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
unutma ki altın merdivenle çıkar asansörle iner
canım benim oğlumda hiperaktivite var. aynı zamanda ıq'su çok yüksek fakat hiperaktif olduğundan zekasını kullanamıyor.
tedavi için bu ilacı içmesi gerekiyor. dikkatini toplaması öğretmenini daha iyi dinlemesi arkadaşlarıyla uyum sağlayabilmesi için. ama çocuk inat içmiyor.
hem de nasıl bazen diyorum keşke büyümeseydi.
zaten suyla içemiyordu. suyu içiyordu hap dilinin üstünde kalıyordu. ben de yoğurtla veriyordum.
aramızda eczacı vardı. eva ıydı. bir sorsam aslında...
suya falan eritilip verilir mi bu kör olmayasıca ilaçççç
canım psikolğa da gidiyoruz. ama psikiyatra gittiğimizde kulak ve işitme testi yaptı. ne alakası var diyor. nası ağlıyor yavrum anlatamam size. ben de kendi kendimi sakin sakin diye telkin etmeye çalışıyorum.
az sonra psikloğumuzu bir daha arayacağım.
ne bileyim canım öyle zorla içirmek olur mu...
evet canım ritalin veriyoruz. şurup şeklinde olsa. ooohhhh mis gibi....
bunun tadı acı diyor. acı mı acaba...
keske olsa...
eczacımız çıksa da bir yardım etse...
evt canım ya alırken çok yüksek aldım yükselmesini bekliyorum 65 gram oldu ortalamasını alsam 98 e gelir
bu yüzden çok zarardayım
kalsın o zamn tl olarak
teşekkürler
çocuklara genelde hap yerine şurup yazılır. ilaç istememesinin sebebi yutamaması mı inat mı
sanırım inat gibi
ilaç içmediği takdirde karşılacagı sorunları ya da ilaç aldıgında rahatlayacagını anlatabilirsin seyyahın dediği gibi
siz ana oğul yüz göz oluyorsunuz, bu konuda baba bir görüşme yapmayı denese, ya da okulda öğretmeni
hastaneler çok sıkıcı, uzun süre bekliyor, hele de hiperaktif bir çocuk için. yaşı da küçük oldugu için kendisinin iyiliğine olacak şeyleri düşünemiyor. yetişkinler bile günlük kullanılan ilaçları almak istemiyor.
ancak bir de dr ya da eczacıya sorun ilacın solüsyon formatı var mı diye? ya da yemeğine, meyve suyuna, sütüne kattıgında bir değişiklik oluyor mu ilacın etkileşiminde? bu yolu da deneyebilirsin.
o testler bir defaya mahsus yapılır, kontrolde ilaç düzenlemesi, tavsiyeler şeklinde olur, oğluna bir daha aynı şeylerin tekrarlanmayacagını, seninle okulda ve evde neler yaptıgın üzerine konusacaklarını söyleyebilirsin. zaten daha cok ebeveyn ile görüşme yapılır, yönlendirme için. çocugu çok sıkmazlar.
papatya ağladığını anlatırken nasıl üzülüyor yavrum falan diyor
sıla ağlarsa ben sinirleniyorum
ben vicdansız mıyım acaba senfat
neden böyleyim:26:
o testler bir defaya mahsus yapılır, kontrolde ilaç düzenlemesi, tavsiyeler şeklinde olur, oğluna bir daha aynı şeylerin tekrarlanmayacagını, seninle okulda ve evde neler yaptıgın üzerine konusacaklarını söyleyebilirsin. zaten daha cok ebeveyn ile görüşme yapılır, yönlendirme için. çocugu çok sıkmazlar.
papatya ağladığını anlatırken nasıl üzülüyor yavrum falan diyor
sıla ağlarsa ben sinirleniyorum
ben vicdansız mıyım acaba senfat
neden böyleyim:26:
merak iyidirya bu çocuklardaki sıkılganlık tek başına sorun değildir di mi?
mesela benim oğlan hastane, postane.... gitsek hemen keşfe koyulur. olduğumuz katla bile yetinmz alt kat üst kat fethedilir.
eşim ve ben soluk soluğa onun peşinden koşarız.
asla bi yerde oturupta huzurla yemek yiyemeyiz.
çünkü o oranın en ücra yerini keşfe çıkar. hele açık alanda ipi çözülmüş dana gibi
dikkatini en çok çeken şeyler borular. onların nerden girip nereye gittiğini bulmaya çalışır.
banyoya bile girdiğimizde hemen şofbenin hortumlarını inceler. nerden soğuk su giriyor nerden sıcak çıkıyor???
borular ve hortumlar en sevdiği şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?