Kirli Çıkılar )))

benim de epeydir yapmadığım yalancı içli köfte, ya da diğer adıyla bulgurlu börek yap, bayılırlar

hemen nette bir araştırayım nasıl birşey abla tarifiini verirmisin

şuan için yapmayı planladıklarım gelecek kişi sayısını bilmediğim için

bol garnitürlü makarna salatası ,çikolatasoslu bisküvili toplar, irmik tatlısı tabakta süslü püslü bir tarif gördümde cezbetti yanına anneme katmer yaptırırım börek yerine işte bunlar geliyor aklıma artık içlerinden seçer yanınada uydurur yaparım bişeyler bu arda misafire kaç çeşit yapıyorsunuz geçen bir arkadaş gittik kibrik kutusu büyüklüğünde abartısız minicik bir dilim kek yanınada ceviz kadar 2 tane kurabiye koymuştu bana biraz az özensiz geldi ya sayıyı artırarak ben beklenti çıtamı yükseltiyorum yada olması gereken o aslında misafir ikramlık adı üstünde doyumluk değil denilsede göznü doyurmalı

açılmış süt derken paket sütmü
değilse sütlaç yap diycektim kolaydan tatlı olurdu
paket süt canım
karanfil sen şu kremalı patatesi bi düşün canım, kremalı yemez dersen sütle de yapabilirsin hem sütün de değerlenmiş olur etle süper olur

düşündüm abla düşündümm..
krema tadını bazı insanlar beğenmez dediğin gibi sütü düşündüm.. bu arada ben hiç yemedim dediğini..
bir de benim fırının patatesleri bi türlü pişirememesini düşündüm

oktay ustanınki güzel görünüyor nette..

adamı bulursam yiyecem
ne kardeşi beee

bi önceki geldiklerinde de aynını yaptığım aklıma geldi.
neyse kızlar ben yatıyorum sabah ola hayrola...

aklında olsun şimdi yapmasan da, patatesleri sütle tencerede biraz haşlayıp daha sonra üzerine fındık fındık tereyağ koyup fırına koy, son beş dakikada kaşar ekle

Son düzenleme:
akıllıbıdık bence iki tatlı iki tuzlu yeter
bir tatlı; kurabiye diğeri ya şerbetli yada yaş pasta tarzında yaparım
tuzlulardan da birini ya börek ya poğaça yaparım ,diğer tuzluda daha doyurucu olur kısır ,mercimek veya patates köftesi gibi
kalabalık olursada birde kek veya tuzlu kurabiye eklerim yeter ..

et kavurma kişi sayısı çok olunca miktar dengelenemeyi bilir
fırında patates köfte ,patlıcanlı etli güveç, yada çöp şişe patlıcanlı köfteli sırayla dizilerek fırında pişirilen bir yemek var adı ne bilmiyorum ama şık duruyor çocuklarda sever aynısını etli biberlide sıralayabilirsin teyze için köftenin çakması mücver yapabilirsin patates köftesi yapabilirsin yanlarına fasülyeli piyaz iyi gider kürdan kebabı yaparsın karmakrışık oldu ama

bol soğan doğrayıp, kıymayla kavur, 1 tane havuç rendeleyip ekle, azıcık salça, kırmızı ve kara biber koy, bir çay bardağı sıcak suyla ıslatılmış ince bulgur ekle karıştır maydanoz, dere otu (dereotu çok yakışıyo) ekle. yufkayı sekize böl. kalınca sigara böreği gibi sar, yumurta ve galete ununa bulayıp kızart. kızartmak istemezsen yufkayı sarmadan soslaman gerekir.

abla bunu geçen yemekteyizde yaptı biri
çin böreği diye yaptı o güzel görünüyodu

vazgeçsem mi acaba

o lama mı?

aklında olsun şimdi yapmasan da, patatesleri sütle tencerede biraz haşlayıp daha sonra üzerine fındık fındık tereyağ koyup fırına koy, son beş dakikada kaşar ekle

sütle haşlanıyor derken, sadece süt mü? sütle su karışık mı? ben yuvarlak kesip, krema döküp fırında yapmıştım 1 saatte pişmemişti, önce haşlamak çok mantıklı

acaba ben de yarın ıspanaklı krep yapıp, fırına mı atsam

günaydın kızlar bol bereketli bir gün dileğiyle

[B karanfilce

ben olsam şöyle bir menü hazırlardım

çorba : mercimek ya da ezogelin (pirinçli bir çorba yapmazdım kesin çünkü pirinci başka şeylerde kullanırdım )

sebze yemeği :karnıbahar yemeği ( fırında beşamel soslu graten yapardım )

ana yemek olarak ; mutlaka bir et yemeği yapardım fırında kuzu incik tercihimdir üzeri kaşarlı

yanına fırında baharatlı elma dilim patatesler ilave ederdim

ya da fırında patatesli tavuk

yanına sadece pirinç pilavı ( nohutlu ya da şehriyeli)

ortaya konulacaklarda ise ; yaprak sarması
köz biber ve de köz patlıcan salatası , normal salata yapardım
süzme yoğurt ezerdim naneli

bir de komposto olurdu ( büyük ihtimal vişne tercih ederdim)

ayrıca mutlaka börek çeşidi yapardım tercihen sigara böreği ,paçanga böreği de değişik ve güzel oluyor o da olabilirdi ama tek çeşit börek

tatlı olarak cevizli kadayıf ya da kadayıf sarması yapardım .

tabi bir de içecekler

][/B]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…