benim de epeydir yapmadığım yalancı içli köfte, ya da diğer adıyla bulgurlu börek yap, bayılırlar
paket süt canımaçılmış süt derken paket sütmü
değilse sütlaç yap diycektim kolaydan tatlı olurdu
karanfil sen şu kremalı patatesi bi düşün canım, kremalı yemez dersen sütle de yapabilirsin hem sütün de değerlenmiş olur etle süper olur
tövbe tövbe gece gece
bizim oralarda evli kadın bir erkeği yakışıklı buluırsa niyetini anlatmak için babam kardeşim olsun der
tüm biskolata yağuşuhluları babam kardeşim olsun ama seyyah için sorun yok
bi önceki geldiklerinde de aynını yaptığım aklıma geldi.ya da ortadakileri değiştirmeden, köfte(kavurma yerine etli bişey- hem et seven hem et sevmeyen iki grubu idare etmek çok zor.) patates kızartması, kuru biber kızartması üstü sarımsaklı yoğurtlu domates soslu..
erkek çocuklar var ve patates kızartmayı severler aman karanfil sen de taktın demeyin diye dedim
paket süt canım
düşündüm abla düşündümm..
krema tadını bazı insanlar beğenmez dediğin gibi sütü düşündüm.. bu arada ben hiç yemedim dediğini..
bir de benim fırının patatesleri bi türlü pişirememesini düşündüm
oktay ustanınki güzel görünüyor nette..
ya da ortadakileri değiştirmeden, köfte(kavurma yerine etli bişey- hem et seven hem et sevmeyen iki grubu idare etmek çok zor.) patates kızartması, kuru biber kızartması üstü sarımsaklı yoğurtlu domates soslu..
erkek çocuklar var ve patates kızartmayı severler aman karanfil sen de taktın demeyin diye dedim
adamı bulursam yiyecem
ne kardeşi beee
bi önceki geldiklerinde de aynını yaptığım aklıma geldi.
neyse kızlar ben yatıyorum sabah ola hayrola...
tövbe tövbe gece gece
bizim oralarda evli kadın bir erkeği yakışıklı buluırsa niyetini anlatmak için babam kardeşim olsun der
tüm biskolata yağuşuhluları babam kardeşim olsun ama seyyah için sorun yok
adamı bulursam yiyecem
ne kardeşi beee
parasını canını beynini ayol
yanlış anlaşılmasın
hemen nette bir araştırayım nasıl birşey abla tarifiini verirmisin
şuan için yapmayı planladıklarım gelecek kişi sayısını bilmediğim için
bol garnitürlü makarna salatası ,çikolatasoslu bisküvili toplar, irmik tatlısı tabakta süslü püslü bir tarif gördümde cezbetti yanına anneme katmer yaptırırım börek yerine işte bunlar geliyor aklıma artık içlerinden seçer yanınada uydurur yaparım bişeyler bu arda misafire kaç çeşit yapıyorsunuz geçen bir arkadaş gittik kibrik kutusu büyüklüğünde abartısız minicik bir dilim kek yanınada ceviz kadar 2 tane kurabiye koymuştu bana biraz az özensiz geldi ya sayıyı artırarak ben beklenti çıtamı yükseltiyorum yada olması gereken o aslında misafir ikramlık adı üstünde doyumluk değil denilsede göznü doyurmalı
bol soğan doğrayıp, kıymayla kavur, 1 tane havuç rendeleyip ekle, azıcık salça, kırmızı ve kara biber koy, bir çay bardağı sıcak suyla ıslatılmış ince bulgur ekle karıştır maydanoz, dere otu (dereotu çok yakışıyo) ekle. yufkayı sekize böl. kalınca sigara böreği gibi sar, yumurta ve galete ununa bulayıp kızart. kızartmak istemezsen yufkayı sarmadan soslaman gerekir.
abla bunu geçen yemekteyizde yaptı biri
çin böreği diye yaptı o güzel görünüyodu
benim bildiğim çin böreği, jülyen kesilmiş sebzelerle oluyor. buna bir de avcı böreği deniliyodu galiba
vazgeçsem mi acaba
aklında olsun şimdi yapmasan da, patatesleri sütle tencerede biraz haşlayıp daha sonra üzerine fındık fındık tereyağ koyup fırına koy, son beş dakikada kaşar ekle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?