Seyyahcım en fazla fosfor ve kalsiyum balığın derisindedir yazmayı unutmuşum...
tutmayın beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
yav herkeşler kocişleriyle kutlamada mı yahu:26::26::26::26::26:
ben yalnız kurt kaldım buralarda yakında maskara da olurum herhal(bakınız kurt kocayınca)
farmasi allah razı olsun ya
sayende yıllardır ilk defa alabalık yedim gayet de cüzeldi ama hatırladığım gibi bol kılçıklıydı
benim kız yakında denizkızı olacak heralde
yemek yemeyen çocuk balık görünce dibine vuruyor
dibindeki suyu içmeye kalktı bugün yüzgeçleri falan çıkacak
yüzgeçleri ve derisini de yiyor bu arada
arkadaşlar balığın derisini yemek kötü müdür zararı var mı acep:26::26::26:
sevimlim ben bu ayları görmediğimden hiç bi fikrim yoh
selincim sizin kızamık aşınız derken çocuklardan mı bahsediyorsun
büyüklere de yapılıyor mu
bi de şu sosyete mantısı tarifini bi alsam senden
loveli nasıl su çiçeği aşısı aldın da para ödedin ya
neden beni korkutuyosunuz
onlar zaten devletten yapılmıyor mu
ben özelde bi çok aşı yaptırdım ama neydi ki
hayatta unutmam derdim ama unutmuşum
salak kafam neden yazmamışım ki kenara
ama ekstra kızamık yaptırdığımı hatırlıyorum çünkü ilerde görülen bi hastalık vardı baya çıkmıştı o zaman
selin bizim yaptırmamız gereken bişiler var mı 9-10 yaş için
ya da kendimize
seyyahcım önce şunu gayet net hatırlaman gerek sılaya ilkokul birde aşı yapıldımı? cevabın evetse korkm sılacığa hiçbişey olmaz canım:)) ilkokul 1 de yani 7 yaşında aşı yapıldıysa şayet koruyuculugu hala devam ediodur :)) ama net hatırlayamıosan avaba olmuşmuydu falan diye tekrar aile hekimine götürüp kızamık aşısı yapılmasını istiorum diye talep edersin ilkokul1 de yapılıp yapılmadıgını hatılamıorum diye yapılır:)))
kendin için soruosan tatlım kızamık aşısı büyüklerde biraz riskli? çok az bi ihtimalde olsa beyne gidebilio.....
ama istersen yaptırabilirsin çünkü yetişkinler kızamık hastalıgınıda çok zor atlatıo
bana sorarsan ben yaptırmazdım:))) hasta olmayı tercih ederim ama bu tamamen benim fikrim çocuklarda durum farklı ama:))))
SU ÇİÇEĞİ AŞISINA ARTIK PARA VERMEYİN AŞI TAKVİMİNE EKLENDİ BİR HAFTA OLUYO EKLENELİ YAPILMASI ARTIK ZORUNLU Bİ AŞI!!!!!!! SİZ İSTEMESENİZ BİLE AİLE HEKİMİNİZ SİZİ ARAYIP AŞI ZAMANI GELİNCE ÇAĞIRCAK!!!!!!
bende sordum bu asiyida zayen yaptirmistm ama daaha yeni ucretsiz oldu bide hepatit a girmis asi takvimine onuda sordum ama bizim kizin zamani gecmis onun icin illa yptirmak isterseniz ozelde yaptirin dedi hemsiremiz
saolasın canım
selincim şu aşı işine açıklık getir bebem ya
biz yaptırmadık mı şimdi bunu
eskiden nasıldı sistem sen biliyo musun
o zaman bebeydin ama hani duymuşsundur falan
seyyahcım sıla için çok net konuşabilirim ama senin için çok zor be güzelim:)))
hala yaptırabilirsin şansın var aşının yapılmasının üstünden tekrar yapılması için 5 yıl geçmesi yeterli ama yetişkinlerde kızamık aşısı riskli azda olsa bi riski var yane o riski göze alıp yaptırırmısın? senin tercihin.... ama istersen yarın gidip aile hekiminde ücretsiz yaptırabilirsin.... ama karar senin!!!!!
selincim biz mert erene kızamık aşısı yaptırmıştık bebekken hemşire yapılmalı tekrar dedi salgın var diye biz tekrar yaptırdık mert eren 2.5 yaşında bu arada
seyyahcım önce şunu gayet net hatırlaman gerek sılaya ilkokul birde aşı yapıldımı? cevabın evetse korkm sılacığa hiçbişey olmaz canım:)) ilkokul 1 de yani 7 yaşında aşı yapıldıysa şayet koruyuculugu hala devam ediodur :)) ama net hatırlayamıosan avaba olmuşmuydu falan diye tekrar aile hekimine götürüp kızamık aşısı yapılmasını istiorum diye talep edersin ilkokul1 de yapılıp yapılmadıgını hatılamıorum diye yapılır:)))
kendin için soruosan tatlım kızamık aşısı büyüklerde biraz riskli? çok az bi ihtimalde olsa beyne gidebilio.....
ama istersen yaptırabilirsin çünkü yetişkinler kızamık hastalıgınıda çok zor atlatıo
bana sorarsan ben yaptırmazdım:))) hasta olmayı tercih ederim ama bu tamamen benim fikrim çocuklarda durum farklı ama:))))
SU ÇİÇEĞİ AŞISINA ARTIK PARA VERMEYİN AŞI TAKVİMİNE EKLENDİ BİR HAFTA OLUYO EKLENELİ YAPILMASI ARTIK ZORUNLU Bİ AŞI!!!!!!! SİZ İSTEMESENİZ BİLE AİLE HEKİMİNİZ SİZİ ARAYIP AŞI ZAMANI GELİNCE ÇAĞIRCAK!!!!!!
tabı bı arada butun topıgı okuyyp hatmetmıs kısı ben son 30 40 sayfayı kacırdım ıkı gundur......
hem kendiniz için hem çocuklar için dedim kontrol edin diye seyyahcım:))) çünkü kızamık hastalıgını yetişkinler çok ağır atlatıo...bebem ben aşı yaptırım demedim
sen aşınızı kontrol edin dedin ya çocuklar için mi biz büyükler için mi dedin onu anlamadım
ama şu var sılaya kızamık yapıldı ocakta ayrıca ben özelde de tekrar yaptırmıştım onu devlet karşılamıyordu
ben diyorum ki şimdi tekrar yaptırmak lazım mı kızamığı sakıncası olmaz mı sürekli sürekli
1. sınıfta aşı yapıldı ama o ne aşısıydı ben onu tetanoz diye biliyorum kızamıkla ne alaka
bi de şunu anlamadım
su çiçeğini devlet yeni yapmaya başladıysa biz yaptırmadık mı yani eskiden
yoksa o zamanda vardı yaptırdık mı
onu şeyettiremedim
şimdi tekrar yaptırabilir miyiz ya da gerek var mı
canim benim hepatit asim war kiziminda oyle ama b tipi olan. bu dedigim a tipi asi aile hekimligide kendi drmuzda zamani gectigi icin gerek yok dedi cunku gittim ozele o oyle deyince enim kiz 31 aylik buarada yinede yaptirayiimmi ne derain
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?