Kirli Çıkılar )))

merhaba kızlar aklımda kalanlara yazayım , bu yöntemi de iyi buldum :))))))))))))))

bıdıkçım cicilerini güle güle kullan hayırlı olsun

folikasit konusunda allrighte katılıyorum ne zaman nereye kadar kullanacaksın , ben hiç hamilelik öncesi ve sonrası folik asit kullamadım ne kadar cahilmişimmmmmmmmmmm şaka bir yana Allah hakkımızda hayırlı olanı versin
şu sözü de biri demişti hoşuma gitmişti '' Allah plan yapana gülermiş ''
bizim ne zaman ya da ne istediğimizin hiç önemi yok Allah bizim için neyitakdir etmişse o gerisi boş bomboş
tevekkül şart teslimiyet şart

sunny abla sultanahmet'e çıkartma yaptın demek ha ne güzel bir de köftecisine gidiverin gari

allrigt güle güle kullan tencerelerini , yemeklerini de ekle tariflerini paylaş ,tatlı da harika görünüyor ellerine sağlık

karanfilce seyyahın dediği gibi pek bi depresif gördüm seni adetin mi yaklaştı ben de adetli olmadan ve olduğum dönemlerde pek sinirli olurum mümkün olduğunca kişilerden uzak durmaya çalışırım
ama arkadaşın için şer bilinenden bir hayır çıkar da hayırlısıyla atanır gider kızcağız belki böylece hırs yapar gaza gelir kimbilir
o burnu kaf dağında gezene birşeyler yazmaya gerek bile görmüyorum sadece kendini ortaya koymuş
yazık çok yazık insan olan kişiyi para pul makam şan şöhret değiştirmez kısacası asil at azmaz

selincim nasılsın nerelerdesin canım ya ?

özlem yanılmıyorsam sensin 2 . kuzucuğu düşünen bence çocuk yapmak için istediğimiz şartlar oluşsun diye beklersek allrightın yazdığı gibi evlenmelerini bekleriz canım ondan sonra da bilmem gerek olur mu
bakacak kişi sorunun yoksa ya da bulurum bir bakıcı kuzucuğum kardeşsiz kalmasın diyorsan çalışmalara başla

kendimden örnek vereyim iki oğluşumun arası tam 35 ay( 3 yaş) aman da ne kadar rahat ettim anlatamam büyük kuzuma küçük küçük kuzuma büyük öyle bir arkadaş oldular ki hiç başka birilerine canları sıkılmadığı için ihtiyaç duymadılar
aynen de devam ediyor güzel ilişkileri kah dövüşürler kah barışırlar ama birbirlerini çok korurlar destek verirler

gunaydın farmasıcm maşallah ılıskılerıne oğlanların Allhım bızede nasıp etsın bende cok ıstıyorum az yas farkı ama ıste olmadı bakalım. bız 3 kardesız ve 10 20 30 yaslarındayız bılıyormuusn . bundan dolayı hep yas farkı az olsun ıstıyorummm

her 10 yılda bir
canım herşeyin öncelikle hayırlısı
illa da çocuk diye birşey yok hayırsız evlat olup insanın hergün ömründen ömür gideceğine Rabbim nasip etmesin daha iyidir.

bir tanıdığımız var yaşlı bir teyze çocuğu olmamış uzunca bir süre Allah'ım bana bir çocuk ver de nasıl olursa olsun dedim ama hayırlı bir evlat demedim der ve onun acısını çok çektim

çocuğu dediğim kişi bugün 60 yaşlarında ama ana -babaya ahir ömürde ne eziyetler sattırmadığı ne tarlası traktörü neleri neleri canım
eşinin üzerine kuma getirmekler öfffffffff öfffffffffffffffff anlatmakla bitecek şeyler değil
kadın bu 1 çocuk bana 10 çocuğun bedeli oldu der durur

Arkadaşlar günaydın

İlk defa hafta sonu işe geliyorum kötü bi duyguymuş onu anladım....

Eşim bugün işe gitmedi emreyle uyuyorlar baba oğul ohhh(kayınvalidem hafta sonları emreye bakmıyor)

Öğlen yanıma gelecekler yimek ısmarlıcam onlaraaaevde beceremez eşim şimdi....
benimde işim biterse çıkarım heralde onlarla...
alışverişe limit ayırdım kızlar 600 ile 800 arası harcama yapıcam o da kk ile yapıp taksit yapıcam 100 tl aylık ödemesi olacak..Eşimle konuştukta alışverişini ihmal etme git al ne kadarlık alıyorsan taksit yaptır ayda 100 100 öderiz o bizi kasmaz didi:))))
Bu arada sizlerle tanıştıktan sonra ailecek baya bi tasarruf yapıyoruz teşekkrler kızlar meğer ne gereksiz harcamalar yapıyormuşuzda gözden kaçıyormuş((

hatta cuma günü nasipse elime 400 tl para geçecek onun yeri yok sizce yatırım olarak ne yapsam onunla????

gunaydınlar kızlar

karanfilceye dr. folik asit kullanma gerek yok demiş, ben gebelikle ilgili bir yerde okumuştum. gebelik planlayan ve gebelikte folik asit dışarıda yiyeceklerle alınabilecek bir şey değilmiş, mutlaka ilaç takviyesi gerekliymiş, ha gebelikteki vitamin ilaçları hakkında bir netlik yok, yani kullanmayıp her gün düzenli, et, süt, baklagiller, meyve, sebze alabiliyorsan bazı yerlerde gerek olmayabilir yazıyor ama folik asit için kesinlikle ilaç takviyesi yazıyor. folik asit nöral tüp defekti denen (bu konuları dinlediğim için yazıyorum) özürleri bebeğin beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarını azallttıgı kanıtlanmış. yani f.sit kullanmayanlarda spina bfida (yatalak gibi olurlar), hidrosefali (kafa büyük), anensefali (beynin olmaması gibi) rahatsızlıkların anlamlı bir şekilde arttıgı görülmüş. ama bu risk kimlerde fazla bilemiyorum.
f. asit gebelik planlayanlarda kullanılmaya başlanır ve gebeliğin (bildiğim kadarı) 10-12. haftasına kadar kullanılır.

aynı şekilde gebelikte demir ilacı kullanımı da ileriki aylarda kullanılması zorunludur ve et, ciğer yemekle takviye kapanmaz ve dogumdan sonra 3 ay kadar yine kullanılır, vücut çok kan kaybettiği ve emzirildiği için kullanılmalıdır.

ancak farmasinin dediği gibi Allah bizim için neyi takdir etmişse o gerisi boş bomboş...

ha şiimdi baktım, annede insülin kullanama şeker hastalıgı varsa da riskli gruptanmış. şu an kadın dogumcu karı koca çift olan arkadaslarımız bebek bekliyor, 12 haftalık ve bebek biraz plansız oldugu için folik asit kullanmamış ve kadın diyabet hastası. şu an tüm arkadaslar bir aksilik olmasın diye heyecanlı, netten bakınca anladım, riskli grupta oldugunu. Allah sağlıklı bebek kucaklarına almayı nasip etsin.

bir de şunu buldum:
folik asit ya da multivitaminlerin tüm gebeliklerde NTD'leri önlemedeki etkisi belirlendi. Olgu kontrol, kohort, randomize olmayan, randomize ve yarı randomize, farklı yöntemlerle yapılmış olan bu çalışmalardan elde edilen kanıtlar gebe kalma döneminde folik asit kullanımının NTD'leri önlediğini göstermiştir.[2]

tüm bu ilaç kullanımı, gebelikte usg ile takip edilmesi, sezeryan artışı özürlü bebek dogumlarında ne kadar azalmaya neden oldu, bununla ilgili bir çalışma var mıdır bilmiyorum.

Canım benim gebeliğim planlı gebelikti ben 3 ay önceden başladım folik asite....Ama demir ilacı kulllanmadım ama dr um gerek yok sana dedi....

ben kk kullanmasını çok severim. bozuk para taşıma deerdin yok, para yetti mi düşünmezsin, indirimli bir şey oldu mu ayın 15 ini beklemezsin falan flian ancak taksit olayından nefret ediyorum. özellikle gıda da. erzak aldın ve 1 haftada 1 kg beyaz peyniri oturdun yedin, ama borcunu 3 ay sonra hala ödüyorsun. her şeyi bütcem ölçüsünde tek çektiririm, bu ay sıkışalı deriz, ama sonra ki aylarda her ekstra da daha harcama yapmadan borçla giriyorsun anlatabildim mi? madem yaza kredi çekeeksiniz, 100 lira her ay bir de senin kıyafetine gidecek, bir ay sıkışın (ödeme gücünüzü bilmeden yorum yapıyorum) diğer aylara borçsuz girin derim. nasıl 10000 lira dogum gunune ödedin bir ayda buna da öde, diğer aylar borcu düşünme. zaten diğer aylar farklı bir gider çıkar karşınıza

sen topiğizle ilgili henüz bir şey görmedin, geyik yapılan zamanları da denk geldin ki burada bulaşık makinesi deterjanında, çamaşır yumuşatacı ve sabun kullanımındaki tasarruflara kadar konuştulk, tek tek sormayın, konuştukça yazarız

burada geyik sohbeti de yapıyoruz, birbirimizi iyi tanıyoruz ama hep paylaşımlarımız bilgisayar başında çok vakit geçiriyoruz, hayata dair birbirimizden ne öğrenebilir şeklinde, herkes bildiği bir şeyler bahseder ve farkında olmadan birbirimize eğitim veririz. bizler burda pizza, çiiğ köfte, lahana salatası, tavuk köfte... yapmasını öğrendik, paramızı nasıl değerlendireceğimiz uzun uzun anlatıldı (ben henüz yapabilmiş değilim ama), dini bilgiler, hadisler, sünnetlerden bahsedildi ki kimi arkadaslar namaza başladı, kimi indirimleri haber verdi, kimi iş yeriyle, kocasıyla, akrabaları ile yaşadıgı sorunlarına çözüm buldu, kimi zaman sinema filmlerinden, kimi zaman kitaplardan konusuldu

ve burda herkes birbirine saygı ve tahammülü öğrendi, ki bu topikte kimse birbiriyle tartışmaz, en güzeli de budur.

bu arada gecen ay vatan bilgisayardan elektirik süpürgesi ve tv, uydu alıcısı aldık. adamlar diyorki tek çekim olursa şu kadar para, taksitli olursa indirimli, hoppala dedik, ilk defa duydum taksite ucuz, tek çekime pahalı, mecbur taksit yaptık

günaydın kızlar
yahu ben önceden 10a, 11e hatta 12ye kadar uyuyabilme kapasitesine sahiptim
sabah 7de nerdeyse açtım gözlerimi
yatakta dön dur, vakit geçirdim
kah uyanık kah uyuyarak
8 buçuk gibi kalktım artık
kahvaltılıkları hazırladım
patateslerimi soyup dilimledim, kızartcam birazdan
çayı da demlerim o ara
sonra da eşimi uyandırırım
bugün alış verişe çıkıcaz
inşallah son kalan şeyleri de tamamlayıp hastane çantamı hazırlıycam

tatlı heyecanı iyice yüreğinde beyninde vücudunun tüm hücrelerinde hissetmeye başladın desene
Allah kolaylık versin canım
bir de senin ve bebeğinin sağ salim birbirinize kavuştuğunuz haberlerini alırız inşaallah

Gıdada dediğinde haklısın ama giyecekte taksit olunca iyi oluyo hem bütün ihtiyaçlarını gideriyorsun hemde sıkışmadan ödüyorsun...bu konuda sana katılmıyorum cnm...Ayrıca doğum günü için yaptığım harcama burda baya bi göze batmış heralde geçende bir arkadaş gündeme getirmişti onuda anlamış değilim...
Ayrıca dediğin gibi daha birşey görmemiş olabilirim geçmişte konuştuklarınızla ilgili ama geçmiş duruyor hala arka sayfalarda canım okudum okuyorumda onları günden güne yazdıklarınızı az çok biliyorum....Evet güzel topik olmuş her telden var....En alta düşmüş olduğun notuda anlamadım neden böyle bişey demek istedin durup dururken anlamadım?

Canım teknoloji mağazasında önceden çalıştığım için biliyorum ...Bankalarla anlaşma yapılıyor amaç burda tüketicinin kk kulanımını artırmak ve kk iptallerini en aza indirmek...Bankaların kendi çaplarında yaptığı bi taktik...

alıngalık yapacak bir şey seninle ilgili. buradaki çoğu kimse banlanmanın ne demek oldugunu bile bilmediği için seyyah ve bade tarafından dalga geçiliyordu. tüm bunları paylaşırken güzel bir dostluk oluşuyor ve sen de bunu zamanla göreceksin.
birbirimizi tanıdımıgımız için daha dogru yorumlar çıkıyor, bdv dekiler birbirini tanımadan eleştiri yağmuruna tutuyor.

dogum gunu harcamana gelince canım doya doya harca, ilk çocugun, ilk dogum gunu özel olmasını istemem de normal. parası olan da harcamalı, ki al ver ekonomi dönsün. ben gelirinden cok harcama yapanlara kızıyorum, kazandıgımıza makul oranda harcamak zorundayız, ekonominin dönmesi de lazım. demek istediğim bir ayda 1000 lira kart borcu ödeyebiliyorsan yine sıkıp belki ödeyebilirsin anlamındaydı.

günaydın kızlar.
güzel bir hafta sonu olsun hepimiz için inşallah.
din öğretmenimiz peygamberimizin hayatıyla ilgili kitap istemiş,evdeki yayınlar kızımın yaşına uygun değil.çocuk için yazar önerisi alabilir miyim.
öğleden sonra bakacağım çıkıp.

eşimle biz de o kanıya vardık. kartı iptal etmeyelim diye 8-10 ay müşteriyi bağlamak istediklerini düşündük.

nt magazası varsa bulundugunuz yeerde, o tür yayınlardan bolca oluyor

haknurcum senfatçığımın demek istediği şu o son cümle ile ( ve de yanlışsam düzelt lütfen senfatçım)

çoğu topikte bir dönemden sonra oluşabilen kişilerin birbirlerine karşı saygısızlıkları bu topikte olmaz en azından şimdiye kadar olmadı onu kastetti...
evet insan oğlunun olduğu yerde herşey olabilir tartışma da olur ama herşeyde olması gerektiği gibi saygı çervesi içerisnde olur olmalıdır
çemkirmeyle sürekli neyi çözeriz nereye varırız
elbette bazı kişilerden toplumda haz da almayız olabilir elektriğimiz uyuşmayabilir ama bu sürekli onu hedef tahtası gibi görüp de sanki poligondaymışız gibi atış yapma hakkını bize vermez değil mi ?

burada bu kadar insan birbirimizle hergün sosyo ekonomik kültürel birşeyler ,değerler paylaşmaya çalışıyoruz aramızda kendimize çok yakın gördüklerimizde var çok uzak gördüklerimiz de var ( meyraanın deyimiyle eksi elektrik aldıklarımızda var meyraa kulakların çınlasın bacımmmmmmmmmmmmmm)
hayranlıkla izlediklerimiz de var
var da varrrrr
ama bizler burada edep çizgisini saygı çerçevesini aşmamaya özen gösteriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…