tatlım zebra kek için olabilceni sanmıorum:)))
düğün gecesi hakkında kesinlikle katılıorum benim düğünüm olcak iki gece önce eşimle dışarı ççıkcaz saatde 20.00 falan yaz akşamı ama daha hava kararmamış... bişey alcazda tam ne hatırlamıorum çiççekçiyemi gitcekdik öle bişe... annem demezmi bi saat sonra gel geç kalma diye işim bitince gelcem dedim
aradan yarım saat geçti arıo annem nerde kaldın niye gelmedin elin adamıyla dışardasın bu saatte bizde eşimle işimizi hallettik biyerde oturduk düğün için falan konuşuoruz...:)) dedim kalk hadi kalk 2 gün sonra yasal olcaz şu anda diil:)))) paşa paşa gittim eve ama çok garip gelmişti iki gün önce saat 21.00 de elin adamıyla dışarda olmam yasak cıs
iki gün sonra aynı yatakta yatmam için 50 kişi ayrı köşeye çekip konuşmaya çalışır hey yarabbim ya:)))))
biz en küçük kızkardeşimin regl olmasını teyzemler annem bide diğer kızkardeşim pasta alıp mum yakıp kutlamıştık:)) akla bak:))amcamın gelini kızı ilk regl olduğundan eşiyle ve hatta tüm sülaleyle birlikte yoldaydı arabada
amcalar yengeler kuzenler
kızı telefon etti söylemiş
herkes arabada bu bağırıyor kocasına
aşkııııııım kızımız büyümüş regl oldu
canım benim ben malzeme vermim ama yöntemimi anlatim:))) şimdi önce yumurtaların sarısını bi kaba beyazını bi kaba koyyoruzz sarıların üstüne şekerini beyazın üstünede bi çimdik tuz atıorum.sarılarını şekerle şeker eriyene kadar çırıprum hatta sarının rengi beyaza dönüo sonna bunun üstüne sıvıyağ,yogurt,vanilin ekliorum gene çırpıorum, sonna üstüne ununu ve ceviz fındık portakal kabugu ne ekliceksem onu ekliorum beyazlar ayrı kaptaydı ya hani onuda kendi arasında çırpıorum öyle bi kıvam alcakki beyazları çırptıgın kabı ters çevirdiğinde kaskatı kalcak öle, sonna hazırladıgımız hamurun içine bu yumurta aklarını ve yarım paket kabartma tozu ekliorum şöyle bi spatulayla karıştırıorum fazla bızıklamadan sonra yağlanmış fırın kabına sonna afiyet ossun:)selin
sevimsiz yazmış selinni ve seyyahın tarifiyle beyazını sarısını ayrı çırptım kekte diye
nasıl oluyo
ben de güzel kek yapmak istiyorum
bi de kızlar bana çok dua edin
ben köyde öğretmenilk yapıyorum
bize il içi özür durumu hakkı verildi
inşallah merkeze gelebilirim
ablacım ya süpersin :))))) aslında kendi kendimizle öyle çelişioruzki ama oda olmayınca olmuyo ne bilim:)))konuşmaya çalışması bir yana üçyüz kişinin bunun için bir arada oynamasına ne demeli
benim aile hekimim çok komik.
diyo: ben çocukken sadece gözlerim kapalı olurdu hastalanırdım. cingen çocukları kısakollu giyerlerdi ki ben kısakollu yu ilk ömrümde onlarda gördüm onlara bişey olmazdı
konuşmaya çalışması bir yana üçyüz kişinin bunun için bir arada oynamasına ne demeli
saolasııııııııınsonunda geçmişi okudum :)))
ollly çok güldümmmmmmmmmmmm
seyyah geçmiş olsun sıla ile sana canım
biz en küçük kızkardeşimin regl olmasını teyzemler annem bide diğer kızkardeşim pasta alıp mum yakıp kutlamıştık:)) akla bak:))
ya hele ben o düğünü yerlilerin ateş dansına benzetiyorumkonuşmaya çalışması bir yana üçyüz kişinin bunun için bir arada oynamasına ne demeli
tatlım zebra kek için olabilceni sanmıorum:)))
düğün gecesi hakkında kesinlikle katılıorum benim düğünüm olcak iki gece önce eşimle dışarı ççıkcaz saatde 20.00 falan yaz akşamı ama daha hava kararmamış... bişey alcazda tam ne hatırlamıorum çiççekçiyemi gitcekdik öle bişe... annem demezmi bi saat sonra gel geç kalma diye işim bitince gelcem dedim
aradan yarım saat geçti arıo annem nerde kaldın niye gelmedin elin adamıyla dışardasın bu saatte bizde eşimle işimizi hallettik biyerde oturduk düğün için falan konuşuoruz...:)) dedim kalk hadi kalk 2 gün sonra yasal olcaz şu anda diil:)))) paşa paşa gittim eve ama çok garip gelmişti iki gün önce saat 21.00 de elin adamıyla dışarda olmam yasak cıs
iki gün sonra aynı yatakta yatmam için 50 kişi ayrı köşeye çekip konuşmaya çalışır hey yarabbim ya:)))))
iyi bi tüttürdüm geldimbu sayfaya ben hakim oldum
le le le sakine, niye gittin tütüneee
bu biraz da çevreyle alakalı sanırımmaşallahhareketli anneler daha kolay doğum yaparmış inşallah sorunsuz bir normal doğum kısmet olur
niye ki sen annesisin kim anlatacak yavruya. annem ben ilkokul 2 deyken çok rahatsızlanmıştı 1 ay yatmıştı o yatarken ben de yanına yatardım okuldan gelince.. o zaman kızlar nasıl regl olur anlatmıştı niye olur açıklamıştı. hiç korkmamıştım. amaaa başıma geldiğinde küçüktüm ilkokul 5 teydim. bi sabah uyandım tuvaletteyim nasıl ağlıyorum bağıa bağıra:))) bilmeme rağmen çok korkmuştum. annemle babam koşarak tuvalete geldiler saat sabahın 6sı:))) ortalarına alıp sakinleştirmişlerdi beni..:)))
ben hamile olduğumu öğrenince annem babama müjdemi isterim demiş babam heyecandan ayakta duramamış yere diz çökmüş
benim eşim kendi babamdan bile merhametli olacak gibi çünkü duruya aşırı düşkün..kızının herşeyinden haberi olacak gibime geliyor
hamilelik olayımı ben hocama gidip söylemiştim. (hocam erkekti:)))
çünkü tezime karar verme aşamasındaydık. kısa sürede bitirelim manasında söylemiştim. faydalı da oldu. çok iş bindiriyordu söyledikten sonra anlayışlı davrandı
yarına yapılacakkızlar sabahleyin tuzlu pasta yaptım sıcak sıcak yedik
çay demlenene kadar kahvaltıya bile olur
yapması 5 dk
pişirmesi 15-20 dk
1 su br sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
2 yumurta (1inin sarısı üzerine olacak şekilde ayrılacak)
beyaz peynir (tuzsuzsa tuz eklenecek)
kabarma tozu
aldığı kdr un
hepsi karışıp sert olmayan bir hamur olacak
hemece fırın tepsisine cevizden büyük olacak şekilde dizdim
üzerlerine yumurta sarısı ve susam
iyice ısınmış fırında pişirdim 220 derecede
resim yok çekemeden yarısı bitti:))))
akşama kalanları çekerim:)))
ya bugün sabah nöbetten çıktım yorgun argın gözün biri açık biri kapalı
ünlü gebze harem uluslararası yolculuk yapan dolmuşuna bindim
inerken 70 yaşlarında amca binecek olanlara beni kastederek yengeye yol verin dedi
benim o kapalı gözler böyle açıldı amca hatta dede beni kendiyle yaşıt sandı yaa
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen debu gunude atlattım cok sukur... ya ben calısmak ıstıyorum
ınsanların bana gelmeye kendı kendılerıne deılde bana sorup ayy bı hafta sonu ayarlayıp gıdelım demesını ıstıyorumcokmu sey ıstıyorum
ben de gideyim mi:44::44::44:lifewater kutuna git
sebep:26:kızlar aklıma gelmişken kek ve kurabiyelerime 1 çimdik tuz ve 1-2 tk limon suyu koyarım
aynen yaa normal de konuşmaya çekindiğin adamlarla karşılıklı memcük hoplatarak oynamak cidden çok tuhaf
hadi hobaa akşam bu ikisi ayıplı bişeyler yapacak oynayın durmayın
kızlar kekin hem yumuşak olması,hem de çok kabarması için unun yarısı kadar buğday nişastası koyuyorum ben.
3 bardak unsa tarif 1.5 ğu nişasta olacak gibi.sonuç 1 karış yüksekliğinde sünger gibi bir kek.
başka hiç bir püf noktasına gerek kalmıyor.
kızlar kekin hem yumuşak olması,hem de çok kabarması için unun yarısı kadar buğday nişastası koyuyorum ben.
3 bardak unsa tarif 1.5 ğu nişasta olacak gibi.sonuç 1 karış yüksekliğinde sünger gibi bir kek.
başka hiç bir püf noktasına gerek kalmıyor.
vayy beee
neden hiç duymadık ki şimdiye kadar:44:
yaa dün senin şu cahidenin yaş pastalara bakayım dedim
o nedir yahu akşama kadar tarif okudum
süpermiş
çok değişik tarifleri var kadının
şu ıspanaklı pandispanyadan çok kullanmış ve havuç püresinden krema çok ilginç
kaba etimi kaldırırsam havuçlu bi tarifi var onu yapıcam
ben kaba etimi ince etmi her bi organımı kaldırdım gidiorum mutfekceğzime:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?