Kirli Çıkılar )))

burdan anlıyoruz ki her yerin iyisi de varmış kötüsü de..
benim eşimin arkadaşı da malatyalı çok misafirperver iyi insanlar.

benim de senin arkadaşın gibi bi kız vardı elimde olmadan ben de çorumlulara karşı bi korkuyorum.
cimri pinti ve milletten geçinen bi tipti.
Allahım:18: onun gibi insanla tekrar imtihan etmediği için Allaha çok şükrettim..
ama çok sevdiğim hocam da çorumluydu

ama şu da var ki belli yörelerin bazı karakterleri yine benzer oluyor.
sizin ordakiler romanya tarafından geldiyse roman diyebilirsiniz ama bizim burdakiler değil.
ve araştırdığıma göre çingene ırk ya da topluluk gibi kullanılıyor.
yani halk arasında çingene cimri manasında da kullanılıyor ama kökeni o değil.
benim anneannem de birine kızınca yonan der(yunan yani) ne yani şimdi yunan demeyelim mi onun gibi..
ben çingeneyi ayrımcılık kelimesi olarak kabul etmiyorum. esmer vatandaş çok saçma. bizim burda çingene deniyor roman denmez sanırım. garip olur.

tasarruf kendi masraflarını başka yere yöneltme değil her yerde; okul hastane işyeri heryerde tasarruflu davranmaktır bence. israf etmemektir.

herkese hayırlı günler
kızım çoooooooooook hasta
aksırıyo tıksırıyo burnu tıkalı
tylol şurup verdim
böcük sağlıkçılar ne verseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

iyi geceler kızlar ne gecmişmiş arkadaş oku oku bitiremedim....

tam bitdi dedim di kı saat gec olmus yarın görüşürüz....

sen nasılsın, başından kötü bir hadise geçmişti toparlanabildin mi?
yurt dışındaydın degil mi
bir ara buraya gelmiş, i,şe başlayacagım yazmıştın neler yaptın

ama şu da var ki belli yörelerin bazı karakterleri yine benzer oluyor.
evet kişilere göre değişir ancak bazı özellikler o yöreye has karakteristik oluyor. japonlar çalışkan, ingilizler soguk, türkler konuksever falan. mesela biz trabzonda kaldık çok sıcak kanlı, komik, kendi ile dalga gecebilen, bazıları çok çalışkan, bazıları tembel, ülkesini seven insanlar. bizi hep sıcak karşıladılar, yıllar sonra halen ararlar, gelin misafir edelim derler. ama buraya aynı yakınlıgı hiç görmedik, daha soguk ve hesapçı insanlar. buranın insanlarını izmirde de sevmezlerdi.

biz de ermeni misin derler. sanırım karadenizde yunanlara iyi bakıyorlar pontus rumdan dolayı

kesinlikle tasarruf konusunda senin gibi düşünüyorum. özellikle kamu malında herkesin hakkı var. bir hemşire arkadas lojmanda kalıyordu ve sabah işe giderken ısıtıyıcıyı açıyordu, akşam gelince sıcak olacakmış ki lojmanlar zaten hamam gibidir. o kadar üzülmüştüm ki gavur malı sanki. bu arkadas kendi parasında kuruşların hesabını yapar, develtin malı olunca böyle harcıyor.
ama ben yine de wc ye gireceğim, ne düşünürlerse düşünsünler, altıma kaçıramam

tenefüste arkadaşın biri bi kahvaltı hazırlamış getirmiş ki sormayın
sac arası tatlı
su böreği
mercimekli börek
soslu biber kızartması
envai çeşit zeytin peynir reçel kahvaltılık çeşitleri.

bildiğin açık menü :111:
maşallah kadına ya..
haftaya da gıda öğrt. hazırlaycakmış

bu yazımı sıla'ya okut

SILA BİR AN ÖNCE İYİLEŞ, GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH ŞİFA VERSİN.

HASTASIN BUGUN EN SEVDİĞİN YEMEKLERİ İSTE ANNENDEN, YAPSIN

kızlar günaydın hepinize.
cumanız hayırlı ve bereketli olsun.
sirkeci ve seyyah nişastayı yarı yarıya koyunca tadı değişmiyor.normal kek tadında oluyor.
ben kaçıyorum misafirlerim gelecek birazdan.gideyim bir börek yapayım,sıcacık yeriz,akşam kekimi de yaptım,benimkiler yarısını bitirdi bile.

romanı bilmem romen normalde bizanstan kalanlar için kullanılır
roma halkının sonradan dönüşmüş biçimi
ben de çingeneyi ırk olarak düşündüm başka ne denir ki
digitürkte belgesel vardı new yorkta romanlar diye
onu da çingene olarak çevirmişlerdi
ama genel olarak o halkta bir çalışmama durumu var
ee öle olunca da insan tembeller diye düşünüyo
ama dışlandıklarından mı çalışamıyorlar bilmiyorum

ben önyargılı bi insanım
genelde insan ayırt etmesem de
ama bir şehir var ki tvdeki tüm kötü haberler ordan çıkıyor
arkadaş gel de düşünme şimdi yani

senfatı kırmayayım
hayırlı cumalar

Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.

Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.

İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.

Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.

Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.

Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.

Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.

Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.

Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.

Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.

Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.

Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.

Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.

Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.

Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.

Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.

Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.

Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.

İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.

Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.

Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.

Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.

Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.

Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.

Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi. amin

Derfat eşin sigaraya dönmedi değil mi
ilaca devam ediyor mu peki
dün çalışıcam demişsin anlamadım işe mi gireceksin

canım hem istiyorum hemde rahata alıştım nasıl yaparım diyorum o yüzden erteledim eşimle konustum iş konusunu çalışıp para biriktirmek istiyorum ev için isteklerim var bunun için tek maaş yetmiyor hemde arabamız var ehliyetim yok hamileydim,çağan doğdu,çağan biraz büyüsün dedik bu zamanı ettik ama benim hala ehliyetim yok ve bende aktif kullanıcı olmak istiyorum o yüzden biraz zamanı var sanırsam.Yok canım hamile değilim kanda baktırdım 0.12 çıktı sonuç ama hala regl olmadım 2 ay olacak .Sende güle güle kullan canım eşim bana mekik aleti almış
En ucuz VOIT TOTAL MEKİK ALETİ fiyatları. VOIT TOTAL MEKİK ALETİ fiyatı ve satış mağazaları. modelide bu.
Evet canım 15 e takın kredi borcumuz 17 ay kaldı aylık ödemesi 803 bunun yanında tabi borçlarımız var ufak tefek eşimde primle çalışıyor ne kadar aldığı hiç belli olmuyor şöyleki maaşı asgari ücret biz primden kazanıyoruz bu ay 3500 tl aldı ama bu ay satışını tamamlayamamşı sanırım martta 1200 civarı alıcak bende ekmek parasından filan arttıyorum ve heray mutlaka 1 çeyrek çeyrek alamazsam 1 gram almaya çalışıyorum ve bu topiği keşfettiğimden bu yana birikim yapmaya başladım şimdiye kadar hep elimize ne geçtiyse harcadık hiç ilerisini düşünmedik ama şimdi öyle yapmıyorum eşim maaşı alınca hemen borçları filan ödüyorum elimize ne kadar kalıyor bi bakıyorum ne kadar atabilirsem atmaya çalışıyorum 5 aydır bu topikteyim benim birikimlerim ve maaştan artırdıklarım 1000 tl ALLAH bereket versin ve biriktikçe dahada hırslanıyorum demekki insan isteyince herşeyi yapabiliyor

derfatçım çağan'a geçmiş olsun bitanem
bademciklerden ne çektim 35 yaşıma kadar ama gittim geçen sene aldırdım

Sağolasın canım evet çok zor sanada çok geçmiş olsun bu sene daha iyiyiz sende bayağı çekmişsin ki bu yaşta aldırmışsın şimdi nasılsın peki?İyiki aldırmışım diyomusun?

herkese hayırlı günler
kızım çoooooooooook hasta
aksırıyo tıksırıyo burnu tıkalı
tylol şurup verdim
böcük sağlıkçılar ne verseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

canım burun tıkanıklığı için burun damlası damlat yoksa tuzlu çektir burnuna açıverir

kızın ateşi mi var ?

doktora götürsene
Allah acil şifalar versin

Sağolasın canım evet çok zor sanada çok geçmiş olsun bu sene daha iyiyiz sende bayağı çekmişsin ki bu yaşta aldırmışsın şimdi nasılsın peki?İyiki aldırmışım diyomusun?

hem de nasılllllllllllllllllll memnunum
bunca zaman kendime ettiğim eziyete yazık olmuş

Derfat eşin sigaraya dönmedi değil mi
ilaca devam ediyor mu peki
dün çalışıcam demişsin anlamadım işe mi gireceksin

Sigaraya dönmedi ilacıda bıraktı 4-5 gün oldu ama bi kaç kez işyerinde çok sinirlenmiş 1 tane yakmış eve gelince bana anlattı resmen ağladım kötü hissettim kendimi sonra yanıma geldi sen delimisin ben bıraktım artık bidaha başlamam dedi çok sinirlendim dayanamadık 1 tane yaktım ama bu herzaman olcak diye bişey yok dedi 1 aydan fazla oldu çok rahatız ailecek seyyahım ilaç pahalı ama gerçekten etkiliymiş eşim ilk başlarda inanmamıştı etkisine ama şimdi ilacım etkisi çok diyor tavsiye ederim canım sılacığın,evinizin rızkını verme sende bitanem .Evet canım işe girmeyi düşünüyorum evdede çok bunaldım hem bana değişiklik olur hemde birikime,evede katkım olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…